Democraţia se sprijină pe votul cetăţenilor

Oricât ar fi asociată democraţia cu libertatea, ea nu este totuna cu libertatea bunului plac. De aceea, democraţia obligă conştiinţa civică să fie prezentă în viaţa cetăţii prin participarea la vot, la fel cum obligă şi forţele politice responsabile să respecte voinţa populară. De data asta, cei care s-au autoproclamat vajnicii apărători ai democraţiei vor fi nevoiţi să o şi demonstreze.

Dacă procedurile l-au ţinut în funcţie pe preşedintele Traian Băsescu, în pofida votului de blam dat de popor, tot aşa – dincolo de echivocurile, mai mult sau mai puţin forţate ale Constituţiei – regulile democratice trebuie să fie respectate. Măcar pentru a face dovada că nu se livrează o demagogie ieftină, prin care se creează iluzia a două tabere, anti şi pro-europeană.

E absurdă încercarea de acreditare a ideii că USL va schimba parteneriatele strategice ale României şi politica externă a țării. E o minciună sfruntată, având în vedere că paşii cei mai mari în această direcţie au fost făcuţi de președintele Ion Iliescu, premierul Adrian Năstase și guvernele PSD. Totul e o diversiune prin care se caută doar stârnirea panicii electorale. Sunt sigură că românii știu că pot să stea liniştiţi, că nu-şi vor pierde niciun drept european cu USL la guvernare. Întărirea parteneriatului strategic cu SUA este o prioritate absolută, conform angajamentului asumat de premierul Victor Ponta și în editorialul publicat, în aceste zile, de ”Washington Post”. Obiectivul aderării la spaţiul Schengen rămâne prioritar, vor continua eforturile pentru ridicarea restricțiilor impuse încă românilor pe piața muncii din vechile state membre ale UE și au fost, deja, lansate eforturi serioase pentru recuperarea handicapului creat de guvernele PDL în materie de fonduri europene.

Cei care agită falsa amenințare a pretinsei ”zone gri” trebuie, azi, mai degrabă, să dea seama despre fundătura întunecată în care au aruncat România.

Anunțuri

4 gânduri despre “Democraţia se sprijină pe votul cetăţenilor

 1. A LA ŞOGUNUL

  “Într-o zi de joi la vale”, în pisoarul parfumat de la Bruxelles, se vor întâlni pentru a jura a la Şogunul (prin întretăierea jeturilor) VVP cu Guvernautorul TB, după care se va zări un abur pe coşul îngheţat (- 20˚c) al Palatului Victoria : AVEM UN PREMIER.

 2. RATING
  – Dacă Traian Băsescu v-ar graţia fără să i-o cereţi, ce aţi spune, domnule Adrian Năstase , întreabă un reporter.
  – ® Nu de mănuşi medicinale are nevoie Guvernatorul – cel ce se scobeşte în nas ; mai degrabă de un curs intensiv la grupa mică.
  – Nu înţeleg.
  – Umfl-o, ş-o să vezi rating.

 3. CIFRE şi LITERE

  1.Unu
  V-aţi bucurat în van când a murit nebunu’.
  2.Doi
  La luptă, Ne vrem ţara înapoi.
  3.Trei
  Ce bine-i uneori în faţa vetrei.
  4.Patru
  Sunt destinat să muşc, şi nu să latru.
  5.Cinci
  Mi-e dor de vremea când purtam opinci.
  6.Şase
  Ce ai făcut jigodie cu sutele de vase ?
  7.Şapte
  Sunt buni covrigii în cafea cu lapte.
  8.Opt
  Păzea, că disperarea-n noi s-a copt.
  9.Nouă
  Cam tot ce se mai face, e pe… ouă.
  10.Zece
  De nu-l gonim pe *JOB, e doar rahat cu apă rece.

  *Javra Ordinară Bătrână

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s