18 gânduri despre “Craciun fericit!

 1. Sfanta Sarbatoare a Nasterii Mantuitorului sa ne aduca la toti multa bucurie in suflete iar in Anul care vine SI transpunerea in practica a PROMISIUNILOR USL !
  Craciun Fericit !
  La Multi Ani !
  Cu deosebit respect,
  Aliosa.

 2. Nasterea Mantuitorului
  “ Dacă vrei să ai lumină, nu lăsa lumânarea să se stingă “
  Maica Tereza
  Ne aflăm în ajunul marii sărbatori a naşterii Mîntuitorului nostru Isus Christos, Dumnezeul cel veşnic care a venit să se facă om ,dîndu-se pe sine jertfă pentru păcatele noastre. Craciunul sau Naşterea Domnului este o sărbătoare creştină celebrată la 25 decembrie (după calendarul gregorian) sau 7 ianuarie (după calendarul iulian),în fiecare an. Serbarea Naşterii Domnului s-a facut din cele mai vechi timpuri ale creştinismului.Una din primele mărturii o găsim pe la sfirşitul secolului III (în jurul anului 290),cînd în timpul prigoanei lui Diocleţian si Maximian, creştinii care se adunaseră în număr foarte mare într-o biserică din Nicomedia pentru a prăznui ziua naşterii Domnului au fost arşi de vii. Atacul asupra lor a fost urmat şi de distrugerea mai multor biserici şi case creştine ,fiind ucişi atunci cca.20 000 de creştini din Nicomedia şi imprejurimi. Pentru lingvişti, cuvântul Craciun are mai multe interpretari. Unii susţin că ar proveni din limba latină şi anume, “creaţio”,care înseamnă creaţiune,naştere,alţii susţin că e vorba de un cuvânt mult mai vechi,de origine tracică,dinaintea romanizarii Daciei. In anumite scrieri, se spune că Fecioara Maria, când trebuia să nască pe fiul lui Dumnezeu, umbla, însoţită de Iosif, din casă în casă, rugandu-i pe oameni să-i ofere adapost. Ajungând la casa unui anume Craciun,este dusă de soţia acestuia în grajd, unde, într-o iesle îl naşte pe Isus. De asemenea,se spune că în noaptea sfântă naşterii lui Hristos s-au deschis cerurile şi Duhul Sfant a coborat deasupra Fiului lui Dumnezeu, luminand grajdiul în care domnea întunericul. Deci, Craciunul este o sărbatoare sfantă care aduce lumina în sufletele oamenilor. Naşterea Mantuitorului Isus Christos a vestit bucurie în întreaga lume pentu că a învăţat pe cei ce se închinau stelelor ,să se închine Mantuitorului
  Fie ca acum , când ne pregătim să sărbătorim naşterea Domnului Isus Christos,creştinii de pretutindeni să fie pătrunşi şi să urmeze învaţaturile Lui:
  “iubirea între oameni şi pace pe Pamânt”
  .Mărire întru Cel de Sus şi pace între oameni, sunt cuvinte dumnezeeşti care răsună de peste 2000 de ani şi vor răsuna încă multe mii de ani ,pană când vrerea lor se va împlini. DUMNEZEU să-i ocrotească pe români.
  Sarbatori fericite !

 3. La Mulţi Ani, cinstită gazdă !
  Cuplează-te la fericirea Crăciunului.
  …………………………………………………

  O CE NOAPTE MINUNATĂ
  Bate Rudolf din copită, înţeles cu Moş Crăciun,
  Se deschid zăvoare grele să îl ia pe cel mai bun
  Dintre pământenii ţării, pentru-o noapte minunată.
  Pruncul ştie şi zâmbeşte. O Fecioară Prea Curată !
  Într-o clipă stau sub brad taman în Zambaccian
  O femeie şi trei brazi. Moşul tace şi le cântă la pian.
  Se sărută, Cerul ştie, şi-i priveşte.Vinovaţii fără vină
  Înţeleg că-n noaptea sfântă au protecţie divină.

 4. “Ca Dumnezeu asa a iubit lumea, incat a dat pe Fiul Sau Unul-Nascut, pentru ca oricine care crede intr-Insul sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica” AMIN
  (Evanghelia lui Ioan 3:16)
  *******
  ‎”Ce este Crăciunul? E nostalgie pentru trecut, curaj pentru prezent, speranță pentru viitor. E dorința ca fiecare ceașcă a vieții să fie plină de binecuvântări și ca fiecare drum să ducă spre pace.”
  ” Şi sufletul? Un abur care trăieşte şi el şi se tot plimbă…. ”…
  și tot plimbându-se, va tresări, alt zâmbet, sau, mai multe…. poți să știi… ?
  Șiu că sufletul meu călătorește și fiecăruia din voi, toți prietenii mei, a lăsat un zâmbet la fereastrele sufletelor voastre… să vă fie rouă !!
  sinceră prietenie,
  s

 5. La Multi Ani tuturor!

  Ieri am vazut un film excelent, „Cloud Atlas”. De mult nu am vazut un film american care, in afara de violenta, sa vina si cu ceva idei. M-am simtit chiar aproape de personaje, care sunt legate cu fire invizibile, in diverse epoci, inclusiv intr-un viitor posibil. Unul din mesajele importante ale filmului este ca daca suntem pasivi in fata realitatilor vietii, viitorul poate fi sumbru. Fiecare din noi are o „lupta” a sa, fie de natura politica, personala, de familie, romantica etc. Ori trebuie sa ducem lupta pina la capat, chiar cu riscul final. Pe parcurs vom gresi, vom pacatui, ni se va pare ca avem succes, dar se va rasfira printre degete. Nu vom vedea imediat legatura cu viitorul, sau cu trecutul, dar vom simti deseori, fie prin deja vu, fie prin ochii altora ca suntem parte a unei evolutii spre altceva. „Viata noastra nu ne apartine noua, ci altora”, spune un personaj din film. Ori asta este o invitatie la revolutie. Venita din Hollywoodul american, nu e doar spectacol !

 6. DECI GUVERNATORUL A MÂNCAT SPURCĂCIUNI

  « La întrebarea ”Deci România este ţinută la porţile Schengen nu din cauză că justiţia autohtonă nu este suficient de combativă cu faptele de corupţie, ci din alte motive?”, iată ce răspunde directorul ISPRI.
  ”Da, răspunde prof. Dungaciu, din cauză că în UE se întâmplă ceva care ar putea să pulverizeze pilonii cei mai importanţi ai acestei construcţii şi va face ca Uniunea să arate altfel decât ne-am imaginat noi atunci când am anunţat că vom intra în Schengen şi am făcut mult tam-tam pe această temă”.
  Mai precis, ”aderarea României şi Bulgariei va lega Grecia de restul statelor din Schengen, iar în acel moment, spatiul de Liberă Circulaţie va avea un canal direct între zona de migraţie externă: acest lucru înseamnă proximitate cu Turcia, dar indirect şi cu Iran, Irak, Siria, ceea ce înseamnă deschiderea unui canal extrem de periculos sau perceput ca atare”.
  Prof. Dungaciu susține că blocarea aderării s-a făcut din cauza Uniunii Europene, contrazicând astfel afirmațiile lui Traian Băsescu » (Sursa Cotidianul.ro)

 7. Nu vroiam sa comentez politica in zilele astea. Dar declaratia domnului Ponta ca va face „reforme” care „nu sunt pe placul electoratului” suna identic cu cele ale domnului Boc 1, 2, 3 etc. Doar ca nu a rostit cuvintul „austeritate”. Oare a discutat despre aceste preconizate „reforme” in campania electorala, inainte de a fi ales?

  „În mod sigur anul viitor este un an dificil, dar, din fericire, avem stabilitate şi putem gândi lucrurile nu pentru o lună sau două, ci pentru patru ani. Asta înseamnă că vor fi decizii care nu ne vor atrage laude, prin care vom supăra oameni. Important este să avem o linie foarte clară şi să luăm toate deciziile, unele mai dureroase, altele mai puţin dureroase, pentru ca judeţul Gorj, dar şi toată ţara, să meargă în direcţia cea bună”, a menţionat Ponta.

  Ce inseamna ca deciziile ce le va lua „vor supara oameni”? Care „oameni”, ce categorii? Ce inseamna decizii „mai dureroase” sau „mai putin dureroase”? Mos Craciun nu mai vine cu daruri, vine doar Mos Nicolae cu biciul?

  Vad ca toate guvernele, fie ca sunt „de stinga”, „de centru” sau „de dreapta” au luat si iau decizii „dureroase” pentru cei care i-au ales. Toate cer sacrificii de la cei multi, in timp ce politicienii nu par ca sufera prea tare. Oare cind va avea Romania o conducere care sa ia decizii care sa faca placere „oamenilor”, si sa le impuna lor „austeritate”?

  Regret ca am devenit critic la adresa domnului Ponta, dar nu pot sa tac cind vad ca lucrurile tind sa continue la fel, desi promisiunea a fost ca va fi altfel decit pe vremea portocaliilor.

  http://www.mediafax.ro/politic/victor-ponta-2013-va-fi-un-an-dificil-guvernul-face-si-reforme-ce-nu-sunt-pe-placul-electoratului-10413164

 8. Pingback: Pericolul “real”… « Motanul Incaltat

 9. Lupta cu saracia ar trebui sa fie prioritatea nr 1! In Ontario toti cei cu venituri peste $500,000 platesc cam 48% taxe, deci aproape jumatate din venituri merg la stat. Normal ca nu moare nimeni de foame, cind statul are bani pentru programe sociale. In Romania, ce taxa platesc bogatii?

  Simpatia mea pentru USL se va eroda foarte rapid daca nu iau masuri pentru combaterea saraciei. Si nu cu promisiuni ca o sa creeze nu stiu cite joburi dupa ce primesc imprumutul de la FMI, ci maine, concret, citi saraci au ajutat prin masuri guvernamentale.

  http://ca.finance.yahoo.com/news/income-taxes-going-very-rich-ontario-quebec-2013-100009592.html

 10. 12 + 1

  ® Deţinuţii din penitenciarele româneşti au condiţiile constructorilor comunismului ! Cinste Guvernatorului.
  ® Noaptea aceasta, în Bucureşti, Luna a strălucit aşa de tare că s-a văzut toată economia subterană. Păcat că Guvernatorul dormea !
  ® Păduchioasa dracului zise Luna despre Geea văzându-i puzderia celor peste 7 miliarde de « păduchi ».
  ® Astă-noapte Ponta şi Constantin au fost zăriţi făcând alpinism, la Lună, pe muntele lui Venus ; Guvernatorul, nu, pentru că ş-a pierdut pioletul între Crăciun şi Anul Nou.
  ® Cocoşul de munte n-a mai cântat dis de dimineaţă. E la f(r)ezandat.
  ® Depinde din ce parte priveşti ca să afli cum arată lumea peste gratii ?
  ® Cei 600 de parlamentari mioritici şi-au început activitatea : O freacă la rece.
  ® Ursul carpatin nu mai hibernează…de teama zilei de mâine.
  ® Tot mai puţini bucureşteni în carrefoururi, semn că-şi mănâncă… zilele.
  ® Ochii din spatele sticlei cu trăscău arată ca cepele.
  ® 2013 va aduce « ghinion » : dispariţia lui Traian Băsescu.
  ® Degetul mioritic arătător în vinclu semnalizează un început de artrită, nu ce cred (h)unii.

  ® Monica Macovei a primit ecusonul FUFA : lătratul interzis

  • Băi nemernicilor!Băi ticăloşilor!Eu sunt primul ministru al republicii monarhalo-constituţionale,sau ceva de genul!Cine şi-a permis să mă plagieze pe mine,bă?Cine l-a pus pe scârnăvia(citat din bengalezul de mădălin voicu) de Morar să-i verdicteze,scuzaţi limbajul gorjean care este,pe procurorii ăia,aşa cum şi eu,acelaşi primul ministru,l-am numit pe liviu pop,care să numească comisia care să mă verdicteze în ceea ce priveşte acea înscenare ordinară cum că aş fi ppp,,,,,,,plagiat,na că am spus-o!Bă hahalerelor!Bă,să nu uitaţi că şi eu ţin cu steaua care steaua sus răsare,ca o taină mare……….!Ho Ho Ho!Na că l-am plagiat si pe moşul!De ce a ajuns ăsta la putere dacă nu face altceva decât să continue programul lui Boc?Şi a mai şi supradimensionat trântoromentul pardon parlamentul.Dacă scriu ceva rău de Băsescu îmi laşi comentariul postat?

 11. Pingback: La multi ani!! « Motanul Incaltat

 12. Ma gindeam la urarile de an nou:

  1. Romanii spun „La Multi Ani!”, dar lipseste ceva din urare. Nu vrei sa traiesti prea multi ani daca esti batrin si bolnav.
  2. Englezii spun „Happy New Year!”, desi pentru mai toti nici un an nu e prea fericit.
  3. Rusii spun „S novim godom !” (Cu ocazia anului nou…). Cam neterminata urarea, dar la ei urmeaza imediat votkulitza pe git, pupaturi si cintece la chitara. Mi se pare cea mai cinstita, nu ureaza nici fericire, nici sa traiesti multi ani.

  La Multi Ani Cu Sanatate si Fericire! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s