Pierderi la inceput de an

M-a intristat profund vestea plecarii dintre noi, la inceput de an, a regizorului Sergiu Nicolaescu si a profesorului Alexandrescu, de la Politehnica bucuresteana. Ma leaga amintiri puternice de aceste personalitati umane si intelectuale deosebite. Profesorul Alexandrescu, a carui inmormantare are loc azi si la care ma gandesc cu admiratie si recunostinta, lasa in urma o cariera didactica impresionanta si amintirea daruirii in slujba celorlalti. A si activat, de altfel, in organizatia PSD de la sectorul 1.
Am fost, ultima data, alaturi de Sergiu Nicolaescu, la 1 Decembrie, intr-o emisiune tv dedicata Zilei Nationale si m-a impresionat, iarasi, prin luciditatea si verticalitatea opiniilor sale, prin eleganta ferma, prin patriotismul onest si rational pe care si l-a asumat o viata intreaga atat ca regizor, autor al unei opere cinematografice unice in cultura romana, cat si ca om politic.
Dumnezeu sa-i odihneasca intre alesii sai!

6 gânduri despre “Pierderi la inceput de an

 1. Dumnezeu sa il odihneasca. Iar ministrul sanatatii sa ordone o ancheta si o recertificare a medicilor, fiindca vad, daca este sa cred media, ca avem doctori care confunda dureri toracice cu dureri de apendicita si pentru care diagnosticarea unei peritonite (sau apendicite) a devenit o mare problema profesionala.

 2. Fără să scormonim …
  Sunt copilași care mor în incubatoare, sunt incinerați, nu primește mama, familia, vreo urnă cu ceva… rămâne un suflet în suflet, rămâne amintirea, lacrima, iubirea, înțelegeți ? IUBIREA și zic că sufletele se întâlnesc atunci când le e dat să fie întâlnite, chiar dacă trupul copilașului a fost incinerat, c-așa fost-a ” practica ” / ” politica ” iar mama ” merge ” creștinește-n pământ cum ziceți mulți . Știți că NU există din partea BOR vreun interes să nu spun vreo slujbă pentru sufletele care se duc în Cer … ??? M-am cam convins și scârbit de așa zis ortodoxismul de spectacol… Doamne, multe suflete rătăcite în încă trupuri se erijează-n judecători, în modele de… ” moralitate ”….
  Indiferent unde mi-a fi să hodinesc, sufletul meu va fi LIBER să întâlnească pe cine Doamne, Doamne sunt convinsă că va îngăduii să mângâie ! Sunt mamă de îngeraș pe pământ ȘI îngeraș în Cer și nu vorbesc cu păcat, ci ca să mai punem o basma pe gura slobodă și vorbele necugetate ale unor….” ortodocși ”…
  PE MINE UNA, SĂ MĂ SCUTEASCĂ TOȚI ” ORTODOCȘII ” CARE AU CA ” MODELE ” BOR CÂRMUITĂ DE PREADRĂCITUL daniel, UNS DE MASONI, PUNCT.

 3. Nu inteleg de ce un preot ortodox nu poate face o rugaciune in caz de incinerare, daca decedatul a fost crestin. Catolicii permit slujba inainte de incinerare.

  „Cremation as such was never seen as incompatible with Christianity, but it was the motives that were suspect. When it became apparent that cremation was also being promoted for reasons that were not anti Christian but rather to confront materialism and a denial of death, the Church, in 1963, lifted its prohibition. Therefore, Catholics are free to choose cremation for any reason, unless it is for reasons that are contrary to Christian teaching (Code of Canon Law, 1176 §3).”

  Sunt suficiente cazuri in care BOR ar trebui chiar sa sprijine incinerarea: saracii, de exemplu, cei care nu isi permit sa isi cumpere un loc de veci. Sau biserica ii slujeste doar pe cei cu bani in capitalism?

  In alta ordine de idei, cred ca BOR isi pierde singura din popularitate. Papa a criticat deschis in slujba de Anul Nou capitalismul, aceasta ideologie satanica, sursa a raului, ca si comunismul. Seful BOR de ce nu o face? Nu se lupta biserica cu raul si efectele diavolesti ale materialismului? Mai mult, vad cit lobby isi face prin prelatii ei pe linga stat si politicieni pentru favoruri si bani. Banii aia ar trebui sa ii stringa doar de la donatii benevole de la credinciosi, nu de la bugetul de stat.

  http://www.cccb.ca/site/index.php?option=com_content&view=article&id=2323&Itemid=1226&lang=eng

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s