Atacurile liderului extremiștilor britanici împotriva drepturilor cetățenilor români

M-au revoltat declarațiile extremiste si anti-europene ale liderului Partidului Independentei Marii Britanii, Nigel Farage, care a apreciat, in aceste zile, ca ar fi iresponsabil si greșit ca frontiera britanica sa fie deschisa din 2014 pentru cetățenii romani si bulgari.

Este revoltător ca un europarlamentar si lider politic dintr-o democrație cu tradiție impresionanta recurge la o retorica jignitoare pentru cetățenii europeni din doua state membre ale Uniunii. Nu exista nici un argument pentru pledoaria sa in favoarea incalcarii de către Marea Britanie a angajamentelor internaționale asumate, care permit doar pana la finalul acestui an prelungirea restricțiilor pe piața muncii pentru romani si bulgari. Nigel Farage disprețuiește in primul rând democrația, tratatele si regulile stabilite prin conses european si abia apoi edificiul comunitar, pe care isi dorește ca Marea Britanie sa-l paraseasca.

Acest personaj este una din întruchipările cele mai elocvente ale ipocriziei si demagogiei extremei drepte in Europa. Deși clamează ca nu mai vrea sa vorbească despre Europa, cerând ieșirea Marii Britanii din UE, acest fapt nu-l împiedica sa fie un membru vocal al Parlamentului European.

Sunt condamnabile afirmațiile liderului extremist britanic, potrivit cărora daca ar fi bulgar, deja si-ar face bagajele, pentru ca jumătate din populația Bulgariei traieste in sărăcie. E jenant sa auzi un lider politic agitând in tara sa sperietoarea ca jumătate dintre romani si bulgari vor navali in Marea Britanie. Si e revoltător sa constați atâta dispreț si lipsa de empatie fata de starea materiala a unor semeni. De altfel, e ridicola pretenția ca Marea Britanie ar putea exercita un asemenea miraj asupra unor cetățeni europeni care pot deja calatori si munci liber in majoritatea tarilor membre ale UE.

Voi propune, in perioada imediat urmatoare, discutarea in plenul Parlamentului European a riscurilor pe care le implica exacerbarea anti-europenismului unor lideri politici britanici.

 

Reclame

4 gânduri despre “Atacurile liderului extremiștilor britanici împotriva drepturilor cetățenilor români

 1. Pingback: Europarlamentarul Corina Cretu revoltata de “Atacurile liderului extremiștilor britanici împotriva drepturilor cetățenilor români” | news4diaspora

 2. E cinic ca cei bogati ii acuza tot pe cei saraci de saracie. Pina la urma, poti sa impachetezi minciuna cu funditza roz bonbon si hirtie creponata, dar tot exploatare se cheama. Exploatare intre state, intre cei care au si cei care n-au, intre cei puternici economic si militar si cei care aspira la mai bine. Dupa cum se vede, planul lor de colonizare a dat roade.

 3. Mai ales Ambasadorului cu dor de Eminescu i-as spune citeva pe sleau: ipocrizia engleza se perfectioneaza in colonii. Pe cind domnul Ambasador cauta versurile potrivite, in tara pe care o reprezinta citiva parlamentari isi bateau joc de romani. Romanii aia care participa efectiv la cresterea economiei britanice.

  Ii dedic si eu Ambasadorului urmatoarele versuri din poetul sau roman preferat:

  “…Spuneți-mi ce-i dreptatea? – Cei tari se îngrădiră
  Cu-averea și mărirea în cercul lor de legi;
  Prin bunuri ce furară, în veci vezi cum conspiră
  Contra celor ce dânșii la lucru-i osândiră
  Și le subjugă munca vieții lor întregi.

  Unii plini de plăcere petrec a lor viață,
  Trec zilele voioase și orele surâd.
  În cupe vin de ambră – iarna grădini, verdeață,
  Vara petreceri, Alpii cu frunțile de gheață –
  Ei fac din noapte ziuă ș-a zilei ochi închid.

  Virtutea pentru dânșii – ea nu există. Însă
  V-o predică, căci trebuie să fie brațe tari,
  A statelor greoaie cară trebuie-mpinse
  Și trebuiesc luptate războaiele aprinse,
  Căci voi murind în sânge, ei pot să fie mari.

  Și flotele puternice ș-armatele făloase,
  Coroanele ce regii le pun pe fruntea lor,
  Ș-acele milioane, ce în grămezi luxoase
  Sunt strânse la bogatul, pe cel sărac apasă,
  Și-s supte din sudoarea prostitului popor….”

  Asuprirea si nedreptatea nu se uita si se platesc peste generatii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s