Angela Merkel, invinsa in primul test electoral al anului

Victoria la limita a coalitiei dintre social-democrati si verzi, ieri, in alegerile din landul Saxonia Inferioara, da semnalul unui an pe care intreaga Europa progresista il doreste a fi unul al schimbarii in Germania. Scrutinul regional din Saxonia Inferioara da un impuls semnificativ opozitiei pentru confruntarea electorala al carei deznodamant se va decide in septembrie, la alegerile generale.

In ciuda sondajelor din ultima vreme, care dadeau partidul lui Merkel ca favorit, iata ca SPD si Verzii reusesc sa invinga alianta dintre crestin-democrati si liberali. Saxonia Inferioara, al patrulea land german ca marime, e cea mai recenta infrangere a CDU dintr-o serie care include Rhenania de Nord-Westfalia, anul trecut, si Baden-Wurtemberg, in 2011. Desi sondajele la nivel national indica inca o cota ridicata de popularitate pentru Merkel, aceste victorii de etapa si mai ales votul de ieri, cu puternica sa incarcatura simbolica, e dovada cea mai incurajatoare ca anul acesta e posibila o schimbare de guvern in Germania.

Reclame

5 gânduri despre “Angela Merkel, invinsa in primul test electoral al anului

  1. Din exterior, o percep pe dna Merkel ca pe un cancelar bun pentru Germania. Si ca pe un politician care cunoaste, totusi, niste limite ale tupeului, dovada faptul ca a mai pus surdina sustinerii pentru dl Basescu, dupa ce a inceput sa fie mai bine informata despre realitatea privind presedintele roman. Atentie, totusi, stimate forte progresiste europene, nu uitati ca progresistii francezi au obtinut victoria si nu prea stiu ce sa faca cu ea!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s