Pentru un buget european al solidaritatii si relansarii economice

Am solicitat, in sesiunea plenara de la Strasbourg, Consiliului si Comisiei Europene sa propuna un buget european intemeiat pe viziunea pozitiva a stimularii cresterii economice. Austeritatea nu a ajutat deloc Europa, doar a agravat criza si a accelerat deteriorarea nivelului de trai al cetatenilor. Masurile anti-recesiune s-au bazat doar pe reducerea cheltuielilor, ceea ce a afectat grav consumul, productia si locurile de munca.

In interventia scrisa depusa in marja dezbaterilor premergatoare reuniunilor Consiliului European de azi si maine, am tinut sa avertizez ca un buget bazat pe optiunea ingusta a austeritatii are toate sansele sa fie respins de Parlamentul European.

Consider ca e nevoie de un cadru financiar multianual al Uniunii Europene care sa vina in ajutorul cetatenilor loviti de efectele crizei si de repartizarea injusta si disproportionata a poverii masurilor de austeritate. Bugetul UE pentru urmatorii sapte ani fie va avea un rol determinant in continuarea si aprofundarea integrarii europene, fie va marca esecul proiectului comunitar. De aceea, se impun din partea statelor membre si a Comisiei Europene mai multa grija si eficienta in incurajarea cresterii economice si a crearii de locuri de munca. De asemenea, o data cu masurile de solidaritate sociala, sunt necesare solutii pentru reducerea decalajelor intre statele membre.

O Uniune Europeana falimentara economic nu are cum sa ramana unita. Lipsa de solutii a Dreptei europene este evidenta, amputarea fiscala si-a aratat limitele, asadar acum e nevoie de instrumente concrete de actiune pentru a combate problemele economice si sociale cele mai dificile, asa cum este programul prin care se vor aloca mai multe miliarde de euro combaterii somajului in randul tinerilor, anuntat marti de presedintele Consiliului sub presiunea Socialistilor Europeni.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s