MCV demonstrează că, în UE, unii sunt mai egali decât alții

Într-un articol publicat în ziarul bruxellez ”New Europe” – care poate fi citit integral aici – am ținut să atrag atenția asupra faptului că recentul Raport al Comisiei Europene privind Mecanismul de Cooperare și Verificare evidențiază o problemă de principiu, aceea a statutului României în rândul membrelor Uniunii Europene.

Mecanismul de cooperare s-a transformat într-un mecanism de control al deciziilor care se iau la București. Acest fapt depășește prevederile Tratatelor care reglementează limitele transferului de suveranitate, iar România a devenit o țară subalternă. De aceea, cred că MCV trebuie restructurat sau oprit. MCV nu mai poate continua în această formă și fără colaborare cu autoritățile naționale. România e membru cu drepturi depline al UE și trebuie să fie tratată ca partener egal.

Am criticat, în acest context, îndepărtarea MCV de scopul său inițial și transformarea sa în instrument folosit în confruntarea politică sau ca pretext pentru refuzarea aderării României la Spațiul Schengen.

De asemenea, am condamnat recomandarea Comisiei Europene privind limitarea libertății de exprimare privind actul de justiție. Este o recomandare inacceptabilă și o violare a sistemului de valori fondatoare ale Uniunii. Presa este întru totul îndreptățită să comenteze deciziile Justiției și nu comite nici o ilegalitate când aduce în atenția cetățenilor cazuri de conflict de interese sau de cheltuire în folos personal a banilor publici. Magistrații din România au suficiente garanții pentru a nu se teme nici de presă, nici de presupusele presiuni ale politicului.

15 gânduri despre “MCV demonstrează că, în UE, unii sunt mai egali decât alții

 1. Aceasta interferenta prin MCV din exterior a facut posibila in Romania aparitia unor „super-puteri” la DNA, ANI , CSM, unde se pare ca se inventeaza tot felul de proceduri pentru a implementa „solutia” politica. De fapt „reforma in justitie” se face politic de clanul Basescu prin fortarea legii, pentru a isi controla oponentii politici. Cazul domnului Nastase si recenta motivare a DNA pentru recurs impotriva deciziei de eliberare confirma ipoteza asta.

 2. Proverb românesc: „nu e prost cel care cere, e prost cel care dă”. De această situație de umilință națională se fac vinovați toți cei care au avut responsabilitatea materiei: de la lașitatea trădătoare a comodului Iliescu , la habarnismul fudul al lui Constantinescu și terminând cu ticăloșia lui Băse sau infantilismul nevertebrat, dar la fel de trădător al lui Ponta. Antonescu este singurul crin în această chestiune, el fiind pe dinafară.

 3. Felicitări pentru condamnările dumneavoastră dar atunci când ești cu spatele la zid nu mai pot influenţa traiectoria gloanţelor.

 4. TREZIŢI-VĂ

  Cu foamea zilnic ne luptăm,
  Mâncând din ochi o floare,
  Fată morgană căutăm,
  Şi ne menţinem pe picioare.

  Minciuna la nivel înalt
  E ca puricele pe bucă:
  Te pişcă ş-apoi face salt,
  Pe altă bucă, să se ducă.

  Ocean de lavă sub Pacific
  Pândeşte să răpună viaţa,
  Distingem numai ce-i mirific;
  Naive, Bună Dimineaţa !

  La dreapta judecata de apoi
  Şi judele e-n curul gol,
  Cu silueta-i strâmbă de strigoi.
  În sală condamnaţii vin şuvoi,

  Cerându-i socoteală Cerului
  Cu ochii-nchişi la nedreptate.
  În glod stă oastea clerului;
  Ce slute sunt sfinţirile spurcate!

  Vicleană lovitură sub centură
  Trimite adevărul la podea.
  E numărat, se scoală, toţi înjură,
  Minciuna tremură; biata lichea!

  Prezervative indigene cu balene
  Să-mbrace oastea celor laşi,
  Ce poartă jugul, de frică sau din lene.
  Treziţi-vă ! La luptă, băi ocnaşi!

 5. Cel mai recent clasament al libertatii presei, intocmit de “Reporters without borders”:
  1. Finlanda / 10. Suedia / 16. Cehia / 17. Germania / 22. Polonia / 29. Marea Britanie / 32. SUA (!!!) / 37. Franta / 42. ROMANIA – urca 5 locuri / 50. Coreea de Sud / 53. Japonia / 56. Ungaria / 57. Italia / 63. Serbia / 84. Grecia / 87. Bulgaria / 108. Brazilia / 112. Israel / 126. Ucraina / 140. India / 148. Rusia / 149. Singapore / 154. Turcia / 157. Belarus / 171. Cuba / 173. China / 178. Coreea de Nord
  Clasamentul complet il gasiti la adresa
  http://en.rsf.org/press-freedom-index-2013,1054.html

 6. TRAIAN BĂSESCU SE PREGĂTEŞTE SUFLETEŞTE PENTRU PRIMIREA DE AZI DE LA VATICAN

  http://www.gandul.info/politica/basescu-imi-pare-rau-pentru-ce-i-s-a-intamplat-lui-nastase-poate-reveni-in-politica-nu-si-a-vandut-tara-a-fost-condamnat-pentru-o-gainarie-10563286#

  [[Preşedintele Traian Băsescu spune că îi pare rău pentru ce i s-a întâmplat lui Adrian Năstase, însă îi dă şanse acestuia să revină în politică.
  „Îmi pare rău pentru ce i s-a întâmplat. (…) Năstase are potential să revină în viaţa politică.Problema e cât şi-l doreşte partidul, nu capacitatea revenirii. Năstase nu şi-a vândut ţara, a fost condamnat pentru o găinărie. Electoratul îţi poate ierta asta”, a spus Băsescu.
  Şeful statului a spus că ştie „miniştri de Finanţe care au făcut doi ani de puşcărie şi acum în cabinetul unei ţări occidentale vechi”.
  „Năstase are potenţial să revină”, a conchis Băsescu.]]

  PS : Comportament specific muribunzilor are Guvernatorul.

 7. DESPRE LOIALITATE ŞI TRĂDARE

  *Banul face diferenţa dintre loialitate şi prietenie.
  *Prea târziu a aflat Nixon că loialitatea trebuie plătită la timp.
  *Existenţa sporului de loialitate dovedeşte cât este de vulnerabilă aceasta.

  *Loialitatea trece prin stomac, prietenia prin inimă.
  *Loialitatea are punct de topire, ca şi conştiinţa.
  * Soarele ţine în frâu planetele prin forţă(de atracţie), nu prin loialitate.
  * Căsătoriile bazate pe loialitate, în mare parte sfârşesc prin divorţ.

  ® N-ar mai fi loc de spânzurători dacă toţi trădătorii ar sfârşi ca Iuda.
  Nenea Iancu sătul de trădare, a acceptat-o condiţionat : „dar s-o ştim şi noi.”
  ® Când te-au trădat până şi memoria, glasul, privirea, ai rămas fără „pilotul automat”.

 8. D-na Cretu,

  MCV poate sa aduca progrese importante pentru Romania, dar este nevoie ca guvernantii de la Bucuresti sa respecte si ei cerintele statului de drept. Ce colaborare poti sa ai cu cineva, care la orice critica adresata comportamentului sau, iti raspunde cu nervos, mai mai sa te injure, gen antonescu, PC(antenele) si chiar Ponta(sa ne aducem aminte de replici precum acelea cu votul romanilor, versus opinia Angelei Merkel, sau „epitetele” adresate lui Basescu in timpul campaniei pentru referendum, ori anuntul ca nu va mai participa la nici o sedinta CSAT, in semn de protest …),
  D-na Cretu,
  Asemenea declaratii nu-i fac cinste premierului(despre antonescu ce sa mai zic decat ca atata il duce pe el mintea lui, imbibata de patima pentru somn, poker si grija de a face vocalize pe la tv) nici presedintelui, fiindca si el a procedat la fel(„pisicul”, „paiata de la Cotroceni” :D)

  Eu zic, dimpotriva, ca avem nevoie de MCV pana cand guvernantii si clasa politica dau dovada ca au invatat ce este democratia. Sigur, pe politicienii nostri ii deranjeaza pe undeva asta, dar pe noi cetatenii de rand, ne bucura ca mai exista totusi cineva pe lumea asta care ii trage de maneca(mai incet cu pianul pe scarile parlamentului si guvernului !), nici decum o trgere la raspundere, cum vreti dvs sa sugerati.

  P.S. Am observat ca vi s-a facut „mila” de mine si mi-ati aprobat, cu mare intarziere, mesajul, dar ati preluat metoda de pe blogul lui Nastase, aceea de a da unda verde cand e prea tarziu, fiindca pe blog a aparut un nou articol si lumea nu mai posteaza pe cel vechi……
  Sper ca nu veti proceda si acum la fel….
  Daca nu agreati ideea ca pot apare si alte opinii despre subiectul tratat de dvs, nu neaparat critice la adresa dvs, nu vad ratiunea blogului: eu nu as simti nici o satisfactie ca pe blogul meu sa fie postate doar opinii de aceeasi culoare, ar ucide pur si simplu spiritul dezbaterii….

 9. PARADOXUL JILAVEI

  ® Să ieşi de la Jilava cu sufletul uscat.
  ® La Jilava doar ochii se umezesc.
  ® Este Jilava pentru că nici vaporii de apă nu se slobozesc.
  ® JILAVA ascunde un VALJAN dacă se înlocuieşte I cu N (de la Năstase) ; e şi JAN p-acolo.
  ® Fără soarele (dreptăţii) fierbinte, Jilava şulfă nu se uscă.
  ® Jilava : uriaş bazin de lacrimi pentru florile libertăţii.
  ® Toată LAVA din (JI)LAVA nu uscă rufele murdare ale justiţiei româneşti.

 10. ŞTIRE BOMBĂ

  Emma Harriet Nicholson, Baronesa de Winterbourne politiciană din Regatul Unit, membră liberal-democrată a Camerii Lorzilor, fost raportor al Uniunii Europene pentru România între 2000 – 2004, este chiar acum în vizită la Adrian Năstase

 11. LA 180˚ DAR FĂRĂ « ORGASM »
  Starea sufletească a naţiunii, în condiţiile guvernării USL, este la 180˚ faţă de idioata şi falimentara Boc-Băsescu, dar lipseşte « orgasmul », la care nu putem spera fără eliminarea din viaţa socială a ruşinii naţionale – nemernicul de Traian Băsescu.
  Chiar şi-n condiţiile coabitării impuse trebuie izolată total acestă momâie, obligat să hiberneze în haznaua pe care singur ş-a dorit-o.
  Ponta, autenticul ministru de exteior trebuie să tranşeze în favoarea dorinţei populare, înscăunarea unor veritabili justiţiari la Procurorul General şi DNA. Greva de azi a judecătorilor trebuie valorificată ca una dintre cele mai importante mişcări din istoria justiţiei româneşti. Trebuie format un lanţ popular protector al acestor cavaleri ai onoarei, cinstei şi dreptăţii.
  Trebuie lipite afişe cu « jigodismele Haineală » recuperate de pe telefonul mobil, în ţară şi, musai, la Bruxelles.
  Suntem aproape de cea mai mare explozie populară, care poate deveni de necontrolat dacă nu se stinge cu « sânge » setea de dreptate a neamului românesc, greu încercat în ultimii 23 de ani.

 12. MOTIVAREA DECIZIEI PUTEA FI DATĂ ŞI PE 32 FEBRUARIE 2013 DACĂ NU SE ARĂTA BARONEASA
  http://stirileprotv.ro/stiri/politic/js4-lucrarea-stiintifica-a-lui-adrian-nastase-in-acord-cu-legea-cele-45-de-zile-acordate-corect.html

  « Cele 8 luni de detentie pe care trebuia sa le execute obligatoriu s-au scurs, dar fostul premier n-a parasit celula. Si nu stie deocamdata cand se va intampla acest lucru. Procurorii anticoruptie au atacat sentinta judecatorilor care au stabilit ca Nastase poate fi pus in libertate.
  Judecatoria sectorului 4 a stabilit pe 12 februarie ca Adrian Nastase poate fi eliberat: „Instanta apreciaza ca timpul executat din pedeapsa este suficient pentru ca detinutul sa isi insuseasca scopul preventiv si educativ al acesteia, astfel incat pe viitor sa nu mai comita si alte fapte infractionale”, se arata in motivarea deciziei, data astazi publicitatii.
  Judecatorul recunoaste ca fostul premier a indeplinit toate conditiile pentru a putea fi eliberat inainte de termen: a executat o treime din pedeapsa, adica cele opt luni, ba chiar a castigat alte 45 de zile de libertate scriind o lucrare stiintifica despre rolul Romaniei in Uniunea Europeana. Fostului premier i se recunosc si calitatile de dascal, pentru ca a participat la programele de educare a detinutilor de la Jilava.
  „Instanta retine ca este indeplinita si conditia dovezilor temeinice de indreptare, concluzie ce rezulta din aceeasi caracterizare care releva participarea constanta a condamnatului la nu mai putin de 17 programe educationale pe parcursul carora s-a implicat in actiuni de instruire si influentare pozitiva a celorlalte persoane private de libertate.”

  Chiar daca judecatorul a fost de acord cu eliberarea, procurorii au atacat decizia.
  Procurorii DNA se opun eliberarii conditionate a lui Nastase si pentru ca au declarat recurs impotriva sentintei Judecatoriei Sectorului 4 vor trebui sa spuna si care sunt motivele. Cert este ca motivarea recursului nu este limitata in timp asa ca nimeni nu stie cand va ajunge dosarul fostului premier la Tribunalul Bucurest.
  „Se asteapta ca dna-ul sa fie civilizat si sa urgenteze recursul, pentru ca in cateva zile sa se termine totul”, a declarat Dan Cazacu, avocatul lui Adrian Nastase.
  Adrian Nastase va fi eliberat abia in momentul in care va avea parte de o decizie judecatoreasca favorabila definitiva.”
  ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
  Azi Băsescu Traian era la Vie(na) constatând că « Strugurii sunt acri ». Sau o fi aflat că Adrian Năstase va fi liber mersi, la Zambaccian, încă de duminică 03.03.2013

 13. CRIMA CU PREMADITARE ÎN DREPTUL CAPRIN

  este tema de doctorat a excelenţei sale Daniel Morar care face « furouri » în lumea drepţilor, tocmai pentru că e abordată de acest « maestrodon » al cavalerilor săbiei cu 3 tăişuri. « Ş-o lom » molcom la acest viraj de 180˚CelSus care face victime mai abitir ca-n palierul şi aliniamentul social.
  Ia să vedem noi ce a făcut celebra « Capră cu trei iezi » după ce Lupul ş-a luat partea ce i se cuvena în lumea animalelor. S-a adresat ea ursului carpatin care hiberna, rămas cu deştu-n gură după alegeri ? Nu! Ea “Capra cu un ied” a pus la cale o crimă cu premaditare. L-a ademenit pe domnul Lup cu mijloace specifice (sarmale), i-a făcut ăstuia un jilţ din ceară, aşezat cu tehnologie de vîrf deasupra unei gropi adânci cu jăratec, şi, ca orice ucigaş cu sânge rece, s-a extaziat de succesul mierlirii naivului oaspete. Constataţi toate elementele constitutive ale crimei cu premeditare, pentru care-i cer 25 de ani din veşnicie. Un fleac. Şi asta numai pentru că există un autor moral, numitul Ion Creangă care în loc să scrie literatură educativă, el, a incitat la crimă cu premediatare, pedeapsa în contumacia veşniciei fiind uitarea şi ştergerea lui din toate cărţile, başca spălarea intracraniană a contaminaţilor…
  Să bage la minte toate caprele dar şi racii, în special cei care aşteaptă recursul !

 14. Oare cand deschide ochii dna ca sa puteti vedea Adevarul. Nu vedeti oare ca aceasta UE nu face altceva decat sa isi bata joc de poporul acesta roman? Nu vedeti oare ca totul se dicteaza impotriva noastra, a cetatenilor acestei tari care nici macar nu consimtim sa devenim cetateni europeni. Si inainte de UE eram liberi si aveam tot dreptul sa circulam liberi pentru ca suntem oameni liberi, nu teroristi si nici sclavi ai sistemului acesta satanist. Ne-au pus sa ne insemnam cainii si vor sa ne cipuiasca si pe noi, de parca ue e un mare magazin si noi suntem curvele scoase la vanzare…in vitrine! Ne dau pasapoarte biometrice, de parca noi am fi niste teroristi. Ne indreapta atat ue cat si america privirea catre orient aratandu-ne ca acei saraci afgani sunt teroristi cand de fapt ei nu isi permit nici macar luxul de a pune o paine pe masa caci sunt un popor foarte sarac. Insa au grija sa ii inarmeze, sa le puna arma in mana ca sa minta lumea aceasta. Caci nu stiu daca stiti dragilor, dar televizorul a devenit o arma, un fel de guvernare de la distanta. Catre televiziune se indreapta toti politicienii sa isi faca reclame mincinoase sau propaganda si demagogie! Unnde luptati voi, politicienii pe care v-am ales, pentru noi cand voi ne-ati vandut primii? A-ti mintit lumea sa intre in ue cu minciuni despre prosperitate s.a…si ce a-ti facut de fapt? I-ati lasat pana si fara locuri de munca si mai mult de atat…se implinesc profetiile de acum 2000 de ani care ne spun ca ne ve-ti insemna ca sa putem sa traim… Iata profetiile:

  Asadar, se implineste profetia Sf. Ioan, care ne zice: „si ea ii sileste pe toti, pe cei mici si pe cei mari; si pe cei bogati si pe cei saraci, si pe cei slobozi si pe cei robi, ca sa-si puna semn pe mana lor cea dreapta sau pe frunte, incat nimeni sa nu poata cumpara sau vinde, decat numai cel ce are semnul, adica numele fiarei (a lui Antihrist) sau numarul numelui fiarei. Aici este intelepciunea: cine are pricepere sa socoteasca numarul fiarei, caci este numar de om. Si numarul ei este sase sute saizeci si sase” (Apoc.13, 16-19). Fiindca dupa cum ne aducem aminte, numarul 666 astazi se intalneste pretutindeni. Si zilnic vin noi elemente la lumina, care ne vor zgudui.

  Intr-un articol interesant, citim cu uimire ca Dr.H.Eldeman, specialist si presedinte al sectorului de analiza statistica a Pietii Comune, comunica in Bruxelles ca se pregateste un sistem electronic inteligent, care se va ocupa cu problemele care intereseaza intreaga lume.. intregul sistem este numeric.

  Fiecare om de pe pamant va primi un numar al sau. Numarul acesta va da sistemului electronic date despre fiecare individ, si pe baza acestui numar va putea ca sa intreprinda relatii de schimb in sectorul mondial.

  Numarul va fi nevazut si va fi imprimat, fie pe frunte fie pe palma mainii, cu utilizarea razelor laser. Cu un dispozitiv special se va putea citi de pe fiecare semn numarul inscris.

  Dupa cum deja am amintit sistemul este pregatit in intregime, si deja este pus in aplicare. Asadar, incepe sa se puna in aplicare la nivel mondial, fiindca, mai concret, noua metoda de tranzactie se va pune in aplicare sub guvernarea lui Antihrist. Este noul sistem de vanzare si cumparare cu cod numeric, despre care vorbim, care va pune stapanire pe fiecare individ odata cu numarul special 666, care va fi plasat cu cifre, care nu se pot sterge, cu raze laser, pe frunte sau pe mana dreapta !

  Deci, mare grija cu aceasta ue, in al carei parlament se gasesc tot felul de nesimtiti inchinatori la draci care vor sa isi indeplineasca planul lor satanic cu noi!!!

  Deschideti ochii dna politician !!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s