Pentru eliminarea discriminarii romanilor la angajarea in UE

Cred că este încurajatoare determinarea comisarului european pentru Munca si Probleme Sociale, Laszlo Andor, de a actiona pentru eliminarea restrictiilor la angajarea romanilor si bulgarilor pe piata europeana a muncii. Pozitia ferma a Comisiei Europene este esentiala in aceasta perioada in care autoritatile britanice forteaza mentinerea legislatiei discriminatorii pentru cetatenii romani. Atat presedintele Barosso, cat si comisarul pentru Munca s-au pronuntat categoric impotriva oricarei prelungiri unilaterale a restrictionarii accesului pe piata muncii, de la inceputul anului viitor.

Ca raspuns la scrisoarea deschisa pe care am adresat-o presedintelui Comisiei Europene împreună cu Hannes Swoboda – presedintele Grupului Socialist si cu liderii delegatiilor europarlamentare socialiste romana si bulgara, Catalin Ivan si Ivailo Kalfin, comisarul Laszlo Andor a precizat ca va supraveghea cu atentie modul in care statele membre ale Uniunii Europene vor proceda la eliminarea barierelor impuse cetatenilor romani si bulgari pe piata muncii.

„Restrictiile privind accesul lucratorilor romani si bulgari pe piata fortei de munca din celelalte state membre vor inceta in mod irevocabil la 31 decembrie 2013 si niciun stat membru nu poate extinde unilateral aceste restrictii. Comisia Europeana, in calitate de gardian al Tratatelor UE, se va asigura ca vor fi luate masurile necesare in cazul nerespectarii acestor dispozitii”, se arata in raspunsul scris al comisarului pentru Munca si Probleme Sociale.

Comisarul Andor a subliniat ca libera circulatie a lucratorilor este piatra de temelie a pietei unice europene si instrumentul-cheie in dezvoltarea pietei comune a muncii, avand o contributie esentiala in procesul de integrare europeana. Oficialul european a anuntat ca va informa, maine, Consiliul ministrilor europeni ai Muncii in legatura cu punerea in practica a dispozitiilor tranzitorii pentru eliminarea completa a restrictiilor. „Va fi, de asemenea, un bun prilej pentru a reaminti beneficiile liberei circulatii a lucratorilor”, a mentionat Laszlo Andor.

In scrisoarea trimisa Comisiei Europene, am cerut, la 6 februarie, interventia ferma a Comisiei pentru a preveni riscul ca Marea Britanie sa mentina restrictiile privind libera circulatie pe piata muncii pentru romani si bulgari. In raspunsul sau, presedintele Barroso a asigurat, la randul lui, ca restrictiile privind accesul pe piata muncii din tarile membre vor fi irevocabil eliminate la 31 decembrie 2013 si ca nici un stat din UE nu le va putea extinde unilateral.

Conform Tratatelor de Aderare ale Romaniei si Bulgariei, cetatenilor din aceste state le puteau fi impuse restrictii la angajarea in celelalte tari membre pentru o perioada de maxim sapte ani de cand au devenit membre ale UE.

9 gânduri despre “Pentru eliminarea discriminarii romanilor la angajarea in UE

 1. @ Buna ziua !
  Multumim pentru ceea ce faceti pentru POPORUL ROMAN !
  DUMNEZEU sa va dea sanatate si putere de munca ca sa infrangeti dusmanul din interior
  ce denigreaza ROMANIA in exterior!
  Cu stima si respect,
  Aliosa.

 2. Este oarecum frapant ca trebuie sa „ne batem” pentru ca drepturile romanilor inscrise in tratatele de aderare sa fie respectate de state membre mai vechi, pe cind noi daca le-am pune bete in roate in Romania englezilor sau olandezilor, ne mutau de pe harta.

  Nu-mi place aceasta Europa in care tari sarace ca Romania cu greu e trecuta clasa, in fiecare an cu alti profesori in ale democratiei, in timp ce alte tari bogate nici macar nu frecventeaza „scoala publica a UE”. Tarile astea ne tin permanent lectii, si suntem peste cap ocupati cu temele pentru acasa. Dar ele au timp cit cuprinde intre timp sa-si rezolve interesele, si par ca frecventeaza o alta scoala, si cluburi selecte unde tari ca Romania nu au acces.

 3. Inteleg ca Basescu a uitat limba romana la Viena si a vorbit pe limba stapinilor sai. E fericit ca CC a dat dreptatea PDL privind egalitatea intre cetateni. El, insa, ca prim cetatean de ce beneficiaza de imunitate? Sa i se acorde exact aceleasi drepturi ca si oricarui alt cetatean. 15 zile si apoi la tribunal, eventual arest daca este prevazut in lege. De ce nu baga USL un amendament?

  http://www.mediafax.ro/politic/basescu-la-viena-despre-decizia-cc-pe-statutul-parlamentarilor-yes-10609247

 4. D-na Cretu, de acord cu punctul Dvs. de vedere!
  Dar ar trebui, totusi, spus ceva… Sa luam, de pilda, Marea Britanie. Datorita politicilor economice duse de Guvernul Cameron, aceasta tara nu inregistreaza in ultima vreme cresteri economice decat slabe sau negative, in conditiile in care rata somajului se mentine la peste 8%, datoria publica (bruta) la aproape 90% din PIB si mai are si balanta contului curent negativa. Si atunci tara aceasta nu mai are nevoie de un aport de forta de munca din exterior, care ar creste oferta de munca cand somajul este si asa ridicat. Marea Britanie nu poate inca sa atinga PIB-ul pe care il avea in 2008!! In 2012 a inregistrat o scadere de PIB fata de 2011. Acestea sunt realitati economice. Ar trebui sa discutati cu colegii Dvs. din PE si aceste aspecte…Vorbeam de Beppe Grillo… Astfel de realitati economice pot genera, iata, astfel de fenomene…

 5. ” din mai multă justiție socilă vor veni stabilitatea economică și prosperitatea. ” – !!!!!!!
  da cin s-audă ….
  Hai că mă risc dumneamea cu un par egzamplă…. că tot mi s-a dus buhul , -nașe….
  Când oi videa dumneamea nește NUME sonore, ” renumite ” de MELEȚENI ( a se ceti ȘMENĂRENI ! ) dați în vileag… adică nește neicușori purtători de chipiu-parteneri de afaceri de f mulți ani cu un ANUME Împărat al FEUDEI Caraș-Severino , după gratii – unde le E locul, atunci cred în România Corectă, până atunci….. hm, hm, hhmmm… !!!!
  Luați de vă informați :
  http://www.argument-cs.ro/content/sunt-poliţiştii-implicaţi-în-mafia-lemnului-din-caraş-severin
  REMEMBER : http://m.jurnalul.ro/special-jurnalul/anchete/mafia-lemnului-si-a-mai-pus-un-deputat-580030.html
  http://new.banateanul.ro/banatul/un-consilier-local-din-caras-severin-a-platit-cu-viata-pentru-ca-s-a-opus-furturilor-de-lemn-3213828
  http://www.vreaudreptate.ro/component/content/article/2-arhiva-mafiei/1097-frunzverde-las-patria-fr-pdure.html
  http://adevarul.ro/locale/resita/vicepresedintele-consiliului-judetean-caras-severin-ionesie-ghiorghioni-acuzat-conduce-mafia-lemnului-judet-1_50ae88387c42d5a6639d9f13/index.html
  http://sfinx777.wordpress.com/2011/04/18/gunoier-de-bunavoie-si-la-nevoie-in-caras-severino-ionesie-ghiorghioni/
  http://jurnalul.ro/campaniile-jurnalul/descoperirea-romaniei-08/perla-carasului-inecata-in-dejectii-130013.html
  http://www.romanialibera.ro/actualitate/locale/mafia-padurilor-si-a-intins-crengile-in-caras-severin-17679.html
  Cei de mai sus, cîțiva din șmenarii cu nume SONORE, bine mersic în libertate – își continuă șmenărelile ! Niște HAHALERE , sanchi politicieni, melețeni, , cică omi de ” afaceri ”…
  ÎN SEPTEMBRIE 2008, MAFIA LEMNULUI DIN CARAȘ-SEVERIN A AMUȚIT O VOCE INCOMODĂ ! A FOST UCIS UN OM ! CONSILIERUL LIBERAL IOAN PAICA ( COMUNA SOCENI ) !!! PE ATUNCI, M VELA AVEA O ALTĂ PĂRERE DESPRE MAFIE ( CEL PUȚIN DECLARATIV ) :
  ” amilia nu acceptă acest sacrificiu
  Cea mai revoltată este Maria Cornea, sora celui ucis: “Poliţia nu îşi face datoria. De ce în perioada cât a fost conştient, când putea să vorbească, nimeni nu i-a luat nici o declaraţie, nimeni nu l-a întrebat o vorbă despre ce s-a întâmplat. Vor să lase să treacă timpul ca să se muşamalizeze totul, să uite lumea. Dar Ion este primul. Vor mai urma alţii, dacă poliţia nu face nimic”. Toţi cei din sat regretă moartea consilierului local. Ion Paica avea 46 de ani, era consilier local la al treilea mandat, şi în urma sa au rămas doi copii minori şi o soţie bolnavă. Cel mai mic are doar 1 an şi trei luni. Sătenii sunt zguduiţi de durere şi oripilaţi de grozăvia faptei. Spun că vor face tot posibliul ca autorii crimei să fie prinşi şi să plătească. Mai ales autorii morali, căci aproape toţi soceneţii vorbesc de autori morali. Pseudo-oameni de afaceri, care taie ilegal lemne din pădurile comunei şi le vând în Timiş.
  De altă părere este preşedintele PNL, Marcel Vela: “Noi regretăm şi întreaga filială este profund marcată de ceea ce s-a întâmplat. Să ştii că un coleg, un prieten, consilier local, un om este ucis cu bestialitate de patru inşi mascaţi! Sunt 200% convins că aceşti criminali vor fi prinşi şi vor fi judecaţi şi îşi vor primi pedeapsa şi cei vinovaţi direct şi indirect. După încheierea anchetei, vom face o analiză şi economică şi politică. Cred că ministrul Cristian David s-ar fi implicat la fel de mult indiferent de culoarea politică a oricărui consilier ce ar fi avut soarta lui Ioan Paica“, a afirmat Vela.
  Poliţia tace inexplicabil
  Poliţia s-a abţinut de la orice fel de declaraţii deoarece cazul este în cercetare. De aceea, întrebarea pusă de Maria Cornea, “de ce nu i s-au luat declaraţii cât a fost încă viu?“ rămâne fără răspuns. Potrivit doctorului Emil Bundea de la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa, diagnosticul pus lui Ioan Paica a fost “politraumatism prin agresiune“. Doctorul Bundea mai spune că procedura standard într-un asemenea caz prevede înştiinţarea poliţiei despre persoană şi diagnostic, procedură respectată şi în cazul lui Ioan Paica. Deci, revine întrebarea “de ce nu i s-au luat declaraţii cât a fost încă viu?“
  CE PĂRERE ARE ACUM VELA ??!!…… MULTE DIN NUMELE IMPLICATE ÎN AFACERILE CU LEMN ÎI SUNT ACUM COLEGI DE PARTID … AIA-I !
  HUH !
  în loc de concluzie :
  pe FEUDA Caraș-Severino, păstorită de prea mulți ani de-același voievod :
  ” 460.000 metri cubi de lemn din pădure au fost tăiaţi ilegal în doi ani. Şansa ca cineva să facă închisoare pentru asta: 0,47%… ” – PUNCT.
  p.s. cică s-ar impune să tac, că politichia mioritică s-ar baza pe ” compromisuri care nu compromit ”….. serioooos ? 😛 eu n-am nevoie de niciun os de la masa unor deghizați în SANCHI politicieni cu viziune ! BULANGII POLITICI _ HAHALERE !
  ( HAHALÉRĂ, hahalere, s. f. (Fam.) Persoană lipsită de scrupule, fără caracter, neserioasă; pramatie.
  HAHALÉRĂ s. v. canalie. )

 6. « DIN MAI MULTĂ JUSTIŢIE SOCIALĂ VOR VENI ŞI STABILITATEA ECONOMICĂ ŞI PROSPERITATEA

  De la Michel Rocard şi Pierre Larrouturou, citire (cartea lor extrem de interesantă: “La gauche n’a plus droit à l’erreur “).
  Schimbările nu pot fi realizate într-o singură țară europenă. De aceea, este nevoie și de o reformă a instituțiilor europene. „

  „Rețetă culinară pentru politică – CUM POATE FI GĂTITĂ O BROASCĂ ?
  Metoda intuitivă ar fi să fierbem apă și să aruncăm broasca în apă fiartă. Probleme este că broasca, cu atenția ei cunoscută, va sări instantaneu din vasul respectiv. Soluția este să puneți broasca în apă rece iar vasul cu apă să-l puneți la foc mic. Broasca va înota și nu va reacționa la încălzirea apei. Când va dori să facă lucrul ăsta, nu va mai avea forța necesară, spun autorii, “numeroase civilizații au știut să câștige războaie dar au dispărut în urma unei îndelungate decadențe”.”
  http://nastase.wordpress.com/

  Doamne, ăsta e cazul României de azi.
  Dragii mei fraţi,
  Vă rog să reflectaţi.

  PS : Aş fi fericit dacă dv aţi citi în Parlamantul European, imediat, „Cum poate fi gătită o broască”.

 7. Ref. situatia din Italia: votul e interpretat de analisti drept unul anti-austeritate. Ca si in Greci, un partidul anti-sistme Syryza a cistigat multe voturi, la fel si populistii din Italia au cistigat pe o platforma anti-austeritate.

  Problema este ca Germania semneaza cecurile catre aceste tari…

  http://www.bbc.co.uk/news/business-21591246

 8. Sesam deschide-te.
  Sesam închide-te.

  VICTOR PONTA şi CEI 40 DE HOŢI
  Ali Baba, în timp ce tăia lemne în pădure, observă un grup de 40 de hoţi care își vizitau comorile furate. Comorile erau ascunse într-o peșteră a cărei intrare se deschidea la rostirea formulei magice „Sesam, deschide-te!” și se închidea când rosteai „Sesam, închide-te!”. Ali Baba aude formulele și, după ce hoții pleacă, intră în peșteră și ia câteva din bogățiile de acolo.
  Ajuns acasă, împrumută de la cumnata sa (soția fratelui său Cassim) o balanță pentru a măsura cât aur avea. Fără știrea lui Ali, cumnata pusese o boabă de ceară în balanță, pentru a vedea ce măsoară acesta. Spre surprinderea ei, găsește lipită de ceară o monedă de aur, și îi spune și lacomului ei soț. Ali Baba îi povestește lui Cassim de peșteră, iar acesta se duce să ia și el din comoara hoților, însă la ieșire, de emoție, uită cuvintele magice care deschideau intrarea și rămâne blocat înăuntru. Hoții îl găsesc acolo și îl omoară.
  Ali Baba se duce să-l caute și îi găsește trupul ciopârțit în bucăți, la gura peșterii, lăsat așa de hoți pentru a înfricoșa pe oricine ar mai încerca să intre. Aduce trupul ciopârțit acasă și, cu ajutorul Morgianei, o sclavă isteață a familiei lui Cassim, găsește un croitor (Baba Mustafa) pe care îl leagă la ochi și îl duce la casa lui Cassim. Croitorul coase bucățile de trup la loc, pentru ca nimeni să nu se întrebe ce s-a întâmplat, în timpul înmormântării.
  Hoții, nemaigăsind trupul la intrarea în ascunzătoare, își dau seama că mai e cineva care știe de comoara lor. Unul dintre ei se duce în oraș să facă cercetări și află de croitorul care a fost legat la ochi. Se duce la el, îl leagă din nou la ochi și acesta reconstituie drumul până la casa unde a fost dus. Hoțul face un semn pe ușa casei, pentru a reveni la noapte cu ceilalți hoți să-i omoare pe toți cei care locuiau în acea casă. Însă Morgiana observă ce a făcut hoțul și marchează toate ușile caselor din vecinătate cu același semn. Când cei 40 de hoți au revenit în acea noapte, nu au reușit să își dea seama care e casa și șeful lor îl omoară pe hoțul care o marcase.
  A doua zi hoții încearcă din nou, de data asta spărgând o bucățică din treapta de piatră de la intrarea casei. Morgiana din nou observă și face același lucru cu toate pietrele de la celelalte case. Al doilea hoț e omorât și el de către șef, care hotărăște să caute el însuși casa. De data asta memorează toate detaliile casei lui Ali-Baba, apoi revine sub deghizarea unui negustor de uleiuri, aflat în căutare de găzduire. Avea cu el 38 de catâri care cărau 38 de butoaie cu ulei, de fapt numai unul fiind cu ulei, în restul aflându-se ceilalți 37 de hoți (fără cei doi omorâți care dăduseră greș). Planul era să-l omoare pe Ali-Baba în somn. Din nou Morgiana descoperă planul și îi omoară de hoți turnând ulei încins peste ei. Când șeful lor vine să-i scoată îi găsește morți și fuge.
  Pentru a se răzbuna, șeful revine după un timp ca neguțător, se împrietenește cu fiul lui Ali-Baba și într-o zi este invitat de familie la masă. Este însă recunoscut de Morgiana, care apoi execută un dans cu un cuțit, pe care îl înfige în inima șefului hoților când acesta nu era atent. Ali-Baba întâi se supără pe Morgiana, dar când află că hoțul încercase să-l omoare, îi redă Morgianei libertatea și o mărită cu fiul său.
  ……………………………………………………………………………………………
  Distribuţia :
  Ali Baba – Ponta
  Cassim – Barroso
  Cumnata – Angela Merkel
  Baba Mustafa (croitorul) –Corlăţeanu
  Şeful hoţilor – Traian Băsescu
  Cei 39 de hoţi – toţi de la PDL-UDMR
  Morgiana (sclava) – ROMÂNIA
  Peştera – Spaţiul Shengen

  Regia – Dan Voiculescu
  Costume : Antena 3
  Parola : Sesam deschide-te !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s