Interesul national si atacurile contraproductive

M-au surprins neplacut declaratiile șefului Cancelariei Prezidențiale, Cristian Diaconescu, dupa ce acesta a calificat Guvernul României ca fiind ”nefrecventabil”. Cristian Diaconescu încearcă sa facă uitat faptul ca si el, ca fost ministru de externe, este responsabil – alături de președintele Băsescu si de PD-L – pentru eșecul aderării României la Spațiul Schengen.

Atacul Președinției la adresa Guvernului este un rău făcut interesului României, cum un rău a fost refuzul Președintelui de a se alătura efortului Guvernului și Parlamentului de a determina o altă atitudine în privința aderării noastre la Spațiul Schengen. Nimeni nu are de câștigat de pe urma unor astfel de luări de poziție. Prezentăm lumii imaginea unei țări divizate, gata să-și sacrifice interesele de dragul unor lupte politice fără orizont. Astfel de declarații nu au nimic principial și european, ci sunt doar simple încercări de manipulare demagogica a opiniei publice, în scopuri politicianiste.

Nimic din ceea ce a făcut și face Guvernul României nu înseamnă ostilizarea românilor împotriva UE. Dacă există ceva care i-ar putea nemulțumi pe cetățenii români, atunci e modul în care unii au folosit MCV pentru a justifica refuzul îndeplinirii angajamentelor de a integra România în Spațiul Schengen. Nu putem accepta un statut de mâna a doua în Uniunea Europeană si nu folosește nimănui ca o națiune sau alta să încerce să impună celorlalți punctul său de vedere sau interesele sale. Este o negare a valorilor fondatoare ale Uniunii. Guvernul României cere doar un tratament corect din partea anumitor membri ai UE și o dezbatere democratica privind aderarea la Spațiul Schengen.

 

Reclame

4 gânduri despre “Interesul national si atacurile contraproductive

 1. Si mie mi s-a parut interventia lui Diaconescu o abordare falsa. Nu Guvernul „ataca” UE si valorile europene. Guvernul a reactionat mai ferm, si bine a facut. Nu a reactionat ferm dupa prima incercare nereusita, ci atunci cind s-a vazut clar politizarea subiectului de catre anumite cercuri influente de dreapta din UE, in speta PPE si conservatorii britanici.

  Dl Diaconescu nu a vazut insa nimic de criticat la adresa Ministrului de Interne a Germaniei si a statelor care se opun inca, desi Romania indeplineste conditiile tehnioce de aderare. Dl. Diaconescu nu a avut nimic de comentat ca Romania e tratata azi ca tara de mina a doua in UE. Pentru ca dl. Diaconescu functioneaza pe platforma politica a domnului Basescu, care tine de internationalismul de dreapta impreuna cu PPE (Merkel et Co)

 2. DOMNULE PRIM-MINISTRU VICTOR-VIOREL PONTA,

  Laptele (unguresc cu aflatoxină care determină apariţia cancerului hepatic) administrat la peste 20 milioane de copii români, din 2002, şi merele turceşti cu pesticide oferte 100 de zile pe an (noiembtie-martie), din 2010, copiilor români din clasele 1-8, or fi făcând parte dintr-un plan diabolic de nimicire a neamului românesc ? Se vor fi implicat serviciile secrete în această ipoteză macabră ?
  Cancerul la copii este o realitate În România, care acum începe să capete răspuns.
  Parlamentul României trebuie să declanşeze imediat o anchetă în aceste probleme iar Guvernul Ponta să dispună de acum măsurile specifice.
  Către ce zone ale României erau destinate zecile de mii de litrii de lapte unguresc « otrăvit » descoperite azi de Ministrul Agriculturii ? De curiozitate, şi secuimii sau altor zone cu etnie maghiară majoritară ?

 3. Doamna, draga, atata timp cat guvernantii nostrii de la 1989 incoace, doar fac in asa fel sa-si umple doar propriile buzunare, cand au distrus bucata cu bucata intreaga economie, fie ea si profund „ENERGOFAGA’, asa cum era, cat timp toate guvernarile „isi asuma responsabilitatea” dar nimeni nu PLATESTE pentru ineficienta in gospodarirea treburilor Romaniei, cat timp nimeni nu da banii inapoi din marile averi create pe furt si distrugere, avrile pe care nu le pot justifica, atata timp cat unui om obisnuit i se blocheaza cardul, contul ca nu-si plateste impozite iar marii evazionisti isi plimba averile prin conturi din paradise fiscale, cat timp se accepta reimpartirea a se citi sfasierea Romaniei si transformarea noastra a tuturor intr-un LAGAR de SECON HAND si …. as mai continua dar i-mi este teama ca va plictisesc. De ce nu se adopta cele mai bune legi de aiurea, ci le adoptam numai pe cele cu dublu si n inteles? De ce pe vrenea domnei Hildegard Puvak nu s-au accesat foduri europene, asa cum s-ar fi putut? Oare in ce tara din Europa Unita? Oare in ce unita, in distrugere , in prostirea propriilor compatrioti, in omorarea cu buna stiinta a oamenilor ,prin inchiderea spitalelor, prin distrugerea invatamantului, a armatei si va pot enumera….. dar le striti si dvs. Tot ce-mi doresc este ca cei care sunt acum la putere este sa fie sanatosi si cu mintea si sufletul intregi si sa nu mai distruga si ce mai sta cat de cat in picioare. Sa se tina minte ca totdeauna „COZILE DE TOPOR” platesc chiar daca li se pare ca sunt indestructibili acum. Oicum, dispretul conducatorilor europeni indreptat spre conducatorii nostrii incepe sa se vada si sa se simta. Le doresc sa coboare din turnul de fildes sa vada ce au „infaptuit” de 20 de ani incoace si sa se trezeasca inainte de a fi prea tarziu.

 4. Pingback: Nu declaratiile si actiunile Guvernul României pot sa duca la ostilizarea românilor împotriva UE ci actiunile unor lideri din UE care au impus ramanerea lui Basescu Traian in functia de presedinte al Romaniei si au folosit MCV pentru a justifica refuzu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s