Incompatibilitatea consilierilor prezidentiali

Implicarea sefului statului si a consilierilor prezidentiali in demararea proiectului politic „Miscarea Populara” contravine atributiilor si statutului angajatilor Administratiei Prezidentiale.

Institutia prezidentiala, deja compromisa din cauza partizanatului politic evident, abdica acum definitiv de la rolul sau, prin transformarea Cotrocenilor in sediul unei noi forte politice. Ce credibilitate si autoritate mai poate avea Presedintia Romaniei, cand consilierii prezidentiali si de stat lucreaza fatis la o constructie politica, ignorand faptul ca, potrivit Legii nr. 47/1994, Administratia Prezidentiala este o institutie publica?

Prin initierea procedurilor privind crearea „Miscarii Populare” – ca platforma declarat politica, potrivit anuntului de pe site-ul lui Cristian Diaconescu – consilierii presedintelui Traian Basescu isi incalca atributiile prevazute de Regulamentul de organizare si functionare a Administratiei Prezidentiale, precum si prevederile Legii nr. 7/2004 privind Codul de conduita a functionarilor publici, care-i obliga la o atitudine neutra fata de orice interes politic.

Dincolo de problema legalitatii si moralitatii acestei implicari politice a Administratiei Prezidentiale, aceasta Miscare asa-zis Populara se naste cu un mare deficit de credibilitate, dupa ce Traian Basescu a reprezentat, ani de zile, Romania in Internationala Socialista, iar Cristian Diaconescu a fost senator si ministru PSD si UNPR, candidat PSD la Primaria Capitalei (devansat de Sorin Oprescu si Vasile Blaga), candidat la presedintia PSD si presedinte de onoare al UNPR.

Dupa ce au „reformat” stanga romaneasca, Traian Basescu si Cristian Diaconescu sunt cei mai potriviti sa se ocupe si de dreapta. Dar mai intai trebuie sa-si rezolve problema de incompatibilitate intre actualul lor statut si planurile politice.

Reclame

3 gânduri despre “Incompatibilitatea consilierilor prezidentiali

 1. Am si eu o intrebare naiva: cum se face ca toti „democratii”, de la pestisori euro la rechini trans-atlantici, au sarit in sus prajiti asta vara cind „liderul de dreapta” Basescu, intre altele ocupind si functia minora de Presedinte al Romaniei, era sa fie suspendat, dar nici unul nu schiteaza azi nici un gest de greatza cind „Prezidentul” face pe liderul „de facto al dreptei” de pe scaunul de la Cotroceni? Adica incalca Constituia cu tot aparatul de Consilieri aferenti, toti in serviciul, cica, public?! Ori ei sunt toti in slujba lui Basescu, nu a tarii…

 2. Pingback: Incompatibilitatea consilierilor prezidentiali – My WordPress Website

 3. Am 2 obiecţii de om,aşa mai prostan,din popor.
  1.Încă îl mai numiţi pe băsescu „ŞEF al STATULUI”!!! România nu are şef de stat,are preşedinte!!!
  2.Încă îl mai numiţi pe băsescu-preşedintele României,dar băsescu nu mai este preşedintele României din 29 iulie 2012 pentru că a fost demis de popor!!! băsescu ocupă ilegal fotoliul de la cotroceni pentru că ZOOPARLAMENTUL ROMÂNIEI NU-ŞI FACE TREABA PENTRU CARE A FOST ALES DE POPOR !!!
  Cu stimă,
  Bogdan.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s