Bătălia pentru Europa Unită

 
        Proiectul european a ajuns într-un impas. Este o constatare tristă, pe care o facem într-o zi în care ar trebui să celebrăm triumful unei idei generoase și al unui proiect fără echivalent în istoria națiunilor moderne. Ideea și proiectul rămân, numai că ele sunt puternic puse la încercare de aceia care, profitând de alibiul crizei economice, ce se manifestă la scară globală, vor să redistribuie puterea în sânul națiunilor și instituțiilor europene.
 
        Aceste jocuri de putere au costat, în secolele XIX și XX, zeci și zeci de milioane de vieți omenești numai în Europa. Proiectul reunificării continentului, care are frept temelie reconcilierea istorică franco-germană, a fost unul pacificator, al construcției unui sistem de valori și de instituții care să facă imposibilă repetarea ororilor care au însângerat continentul. Coincidență sau nu, tot în aceste zile marcăm încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, care a fost o catastrofă pentru toate națiunile europene.
 
        Criza economică nu poate justifica apelul la vechii demoni ai Europei: egoismele naționale, rasismul, antisemitismul, intoleranța, refuzul diferenței, împărțirea în rase superioare și rase inferioare, tendința de dominație. Nu putem fi toți la fel; dar putem face din diversitate un motor al progresului.
 
        Războiul Rece a ridicat o cortină de fier între Estul și Vestul continentului. Prăbușirea comunismului este rezultatul esențial al succesului Comunității Europene, care a învins prin forța exemplului ideologia comunistă. Toate națiunile ieșite din comunism au dorit să se alăture proiectului european. Nimeni nu poate condamna dorința lor de a-și depăși, prin solidaritatea celorlalte națiuni, starea de subdezvoltare. Reducerea decalajelor de dezvoltare între Est și Vest a fost extrem de profitabilă în primul rând națiunilor dezvoltate, un paradox pe care ne facem că nu-l vedem.
 
        Acum se profilează apariția unei noi cortine între Est și Vest: cortina de sărăcie. Bogaților Europei nu le mai plac săracii ei. Este drept, nu e confortabil spectacolul sărăciei. Dar avem de ales între a masca sărăcia, și a o combate activ. Dacă vrem doar ca, prin măsuri discriminatorii, dincolo de Tratatele fondatoare și de valorile declarate ale Europei Unite, să-i ținem pe săracii din Est departe de națiunile bogate, am plecat pe drumul care duce la destrămarea Uniunii Europene. Proces care va fi mult mai dureros pentru națiunile bogate.
 
        Nimeni nu pare să fie preocupat, în Europa, de faptul că națiuni puternice, aflate în plin avânt economic, construiesc structuri de solidaritate, își concertează eforturile, ca în cazul Chinei, Indiei, Rusiei, Braziliei și Africii de Sud. Sub asediul unui discurs populist și anti european, tot mai mulți cetățeni din diverse țări par să fie convinși că țările lor se pot descurca mai bine pe cont propriu. Dar nimeni nu le spune că o națiune de 50 sau 60 de milioane de indivizi ar intra în concurență cu un bloc economic de circa 2,7 miliarde de locuitori, ca să mă refer numai la BRICS. Șansa noastră ar fi nu doar păstrarea și întărirea UE, ci și construcția unui bloc economic transatlantic cu SUA și Canada, spre pildă.
 
        Soluția la problemele crizei economice, dincolo de studii savante și discursuri demagogice, este la îndemâna noastră: reconstrucția Estului. Și când spun Est, mă gândesc nu doar la fostele țări socialiste, membre recente ale UE, ci și la Cipru și la Grecia. Reducerea sărăciei în aceste zone, creșterea gradului de ocupare a forței de muncă, dezvoltarea infrastructurilor, toate astea ar duce la reducerea presiunii asupra sistemelor de protecție socială din Vest, la reducerea fluxurilor migratoare din motive economice, la reducerea tensiunilor sociale. Sigur, populiștilor din toate țările europene li se va lua un subiect facil de exploatat, și care acum se dovedește foarte profitabil pentru ei, dar dezastruos pentru victimele lui.
 
        Trebuie să ne întoarcem la valorile fondatoare ale Uniunii, și la un demers politic responsabil. Avem, ca oameni politici europeni, o responsabilitate fundamentală pentru viitorul continentului nostru. Proiectul european nu este unul cu termen limitat, și nu se reduce la satisfacerea nevoilor economice ale elitelor financiare. Este un proiect al cetățenilor europeni, pentru nevoile și așteptările lor. Dacă nu uităm asta, înseamnă că am înțeles care este misiunea noastră în Europa.
 

10 gânduri despre “Bătălia pentru Europa Unită

 1. De ce se înghesuie actuali și foști parlamentari în cursa pentru un nou mandat la Bruxelles? Pentru bani, distractii si…destrabalari ! Oricum, pentru Romania nu au facut nimic. Astia ce ne-au pus sa-l impuscam pe Ceausescu si ne-au luat si micul din gura !!!Iar prostii nostrii tac. Tac si fac…prostii .

 2. Da,grupul BRICS se dezvolta bine acum,China a devenit o mare putere economica a lumii,dar daca vor repeta greselile din America si Europa,vor intra si ele in recesiune in viitorul apropiat.Pe de alta parte,SUA si UE sunt afectate grav de criza,deci nu mai sunt o buna piata de desfacere pentru produsele si serviciile tarilor emergente.Totul este ciclic si interconectat,economia nu poate merge bine pe un continent,iar pe altul nu,pentru ca inevitabil va apare un blocaj care le va prabusi.
  China are o mare dezvoltare si crestere economica,ca si Dubai sau alte tari,dar vad ca se indreapta pe acelasi drum spre papastie,care a fost inclusiv in Romania in anii 2007-2008 cu specula imobiliara si consum bazat pe credit care a declansat toata nebunia.Si acolo,ca si la noi atunci,se construiesc si se fac investitii in mari proiecte imobiliare si nu numai,dar care nu sunt cumparate de nimeni,adica se arunca banii pe fereastra.
  Va amintiti cum se construiau cartiere de lux si vile in Romania inainte de criza,ce nebunie era cu terenurile aferente,la preturi exorbitante?Va amintiti cum bancile dadeau credite intr-o veselie doar cu buletinul?Apoi,ne-am trezit cu criza,cu toate ca in SUA criza demarase in septebrie 2007,noi in 2008 nu aveam nici o treaba,iar in 2009 au inceput sa scada preturile,iar afaceristii sa dea faliment,sa se desfiinteze firme,iar dezvoltatorii sa ramana cu banii pierduti pe investitiile imobiliare care nu au fost cumparate de nimeni.Morala este ca degeaba ai multi bani,daca nu ai cap sa stii cat si unde sa investesti,vei ajunge la sapa de lemn.

 3. Moto : ® Omenirea trăieşte cea mai cumplită criză de identitate de când s-a îndepărtat de Dumnezeu.

  “Scrisoare deschisă poporului român, transmisă de arhimandritul Iustin Pârvu

  POPOR ROMÂN,

  Îţi scriu pentru că sper ca măcar acum, să îţi aminteşti cine ai fost, cine eşti şi poate aşa vezi încotro te îndrepţi! Eşti singurul popor european care trăieşte încă acolo unde s-a născut.
  Nu o spun eu, o spune istoria popoarelor. O fi mult, o fi puţin, nu ştiu – dar ştiu că eşti unic în Europa, această Europă care te loveşte, te jigneşte şi te umileşte.
  De ce o laşi să facă asta, când tu eşti singurul popor născut, crescut şi educat în graniţele sale? Eşti primul popor din lume care a folosit scrierea. Nu o spun eu, o spun tăbliţele de la Tărtăria şi o recunosc toţi cei care le-au studiat.
  Acum 7000 de ani, când alţii nici nu existau ca popor, pe aceste meleaguri locuitorii scriau, pentru a ne lăsa nouă mândria de a fi prima civilizaţie care se semnează pe acest pământ.
  Scrierea sumeriană a apărut 1.000 de ani mai târziu şi totuşi mulţi se fac că nu văd şi nu recunosc adevărul. Cât timp o să te laşi neglijat?
  Ai fost singurul popor pe care nici o putere din lume nu l-a cucerit chiar dacă ai fost împărţit, despărţit şi asuprit de mai multe imperii. Nici unul nu a putut să te cucerească cât ai fost unit, nici romanii care au stăpânit doar o parte din vechea Dacie, cealaltă
  fiind stăpânită de Dacii liberi, nici turcii care nu au reuşit niciodată să îţi transforme teritoriul în paşalâc. Toate marile înfrângeri s-au bazat pe trădare. NIMENI NU A REUŞIT SĂ TE SUPUNĂ CÂT AI FOST UNIT. De ce te laşi dezbinat? Ai fost scut creştinătăţii, când întreaga Europă tremura de teama islamului.
  Sângele tău a salvat Europa iar românul Iancu de Hunedoara a salvat Viena şi întreaga Europa de furia semilunii. Acum, tu popor de salvatori ai creştinismului, eşti tratat ca un paria. Când îţi vei revendica drepturile? Din tine au apărut: Eminescu, Enescu, Brâncuşi, Gogu Constantinescu, Vuia, Vlaicu, Coandă, Petrache Poenaru, Nicolae Teclu, Spiru Haret, Herman Oberth, Conrad Haas. Dar ce păcat, cei mai mulţi şi-au pus minţile sclipitoare în slujba altor ţări pentru că acasă nu i-a ascultat nimeni. De ce ai lăsat să se întâmple asta? Astăzi, popor român pentru tine se rescrie istoria. Cum vrei să se facă asta? Cum vrei să te vadă cei ce îţi vor urma?
  Astăzi, ca şi pe vremea fanarioţilor, domnitorul şi divăniţii nu au nici o legătură cu tine. Sunt străini de interesele şi dorinţele tale, tot ce doresc este să stea cât mai mult în funcţie şi să câştige cât mai mult. Tu taci !!!
  Astăzi, ca şi pe vremea cuceririi romane, bogăţiile tării, aceleaşi mine de aur, argint sare, mierea acestui pământ, sunt exploatate de alţii cu braţele tale şi se duc pentru a umple vistieriile străinilor de neam. Tu taci !!!
  Astăzi, ca şi pe vremea asupririi austro – ungare, drepturile românilor sunt călcate în picioare, iar cei puţini fac legea pentru cei mulţi. Tu taci !!!
  Astăzi, ca şi în vremuri de restrişte, românii pleacă din ţară, să muncească, sau să îşi vândă inteligenţa, pentru că ţara lor nu are nevoie de ei. Câţi dintre ei sunt viitorii Brâncuşi, Coandă, Conrad Haas, te-ai gândit la asta ? Conducătorii acestei ţări au nevoie de slujbaşi proşti, lipsiţi de educaţie, lipsiţi de caracter, lipsiţi de voinţă, lipsiţi de coloană vertebrală, ca să îi poată îndoi şi face figurine de plastilină din ei. Tu taci !!!
  Astăzi, ca şi pe vremea bolşevismului, la mare preţ sunt trădătorii, linguşitorii, vânzătorii de neam şi conştiinţă, traseiştii politici, gata să calce pe cadavre pentru a parveni şi a îşi păstra privilegiile. Tu taci !!!
  Astăzi, parlamentul şi guvernul ţării, divăniţii de azi, arendează pământurile şi întreprinderile „nerentabile” la indicaţiile unor străini de neam cărora le cântă osanale, unor arendaşi străini, spunând că asta se numeşte privatizare. Pentru aceste arende, ei primesc peşcheşul, iar ţara rămâne pe butuci. Tu taci !!!
  Astăzi, urmele civilizaţiei străbunilor voştri sunt şterse, pentru ca fiii tăi să nu mai ştie niciodată cum au apărut ei pe acest pământ, cine le sunt strămoşii şi care le sunt meritele:
  1. Vechile situri arheologice sunt distruse, se construiesc şosele experimentale peste ele, Sarmisegetuza, Grădiştea, Munţii Buzăului,
  sunt vândute sub pretextul impulsionării turismului, unor privaţi care, habar nu au că în pământul pe care îl calcă zace istoria ta încă nedescoperită. Tu taci !!!
  2. Elemente din tezaurul ţării, sunt trimise „la expoziţie” în afara ţării şi uită să se mai întoarcă, iar cei ce le-au scos, nu dau nici un răspuns, se fac că au uitat de ele. Tu taci !!!
  3. Arhivele tării sunt cedate printr-o lege a arhivelor, străină de interesele naţionale, celor ce vor să scoată din mintea românilor ideea şi dovezile de unitate naţională. Tu taci !!!
  Slujbaşii ţării, căftăniţii, vând la preţ de piatră seacă şi fier vechi, bunurile realizate de tine, sub oblăduirea şefilor lor, împart banii, apoi sunt „judecaţi” de ochii lumii şi primesc pedepse cu suspendare, adică „mulţumesc, la revedere, te mai chemăm noi când avem nevoie de serviciile tale”. Tu taci !!!
  Oştirea ţării este batjocorită, decimată, dezarmată, pusă în slujba altora, copiii tăi mor pe pământuri străine, iar Hatmanul Suprem vine în faţa ta şi spune că suntem într-o mare încurcătură, vom fi nevoiţi să împrumutăm avioane străine pentru a ne asigura siguranţa aeriană, de parcă asta s-a întâmplat peste noapte şi nu este urmarea politici sale dezastruoase, de parcă nimic din ceea ce se întâmpla românului azi nu i se datorează lui. Tu taci !!!
  Dispar din instituţii ale statului arhive cu invenţii şi inovaţii de interes strategic privind cercetarea nucleară. Cei puşi să le păzească nu păţesc nimic, iar cei ce trebuie să investigheze, spun că nu e nimic deosebit. Tu taci !!!
  Şi se fură voturile, iar comisia care trebuia să investigheze pe cei care au fost prinşi cu vot dublu, nu dă nici un răspuns, deşi există dovezi că ai fost furat şi voinţa ta răsturnată. Tu taci !!!
  În divan, se fură la 2-3 mâini, unii chiulesc, alţii se fac că lucrează, iar alţii mânuiesc legile după bunul plac, în văzul tuturor şi nu li se întâmplă nimic. Tu taci !!!
  Sistemul educaţional se reduce la bani, bani la înscriere, bani la examene, bani la absenţe, bani la promovare, bani la angajare, bani la reexaminare. Copiii tăi nu mai ştiu nici cum îi cheamă dacă nu se uită pe internet sau nu primesc un SMS. Tu taci !!!
  Dacă te îmbolnăveşti, nu ai unde să te duci, s-au închis spitalele, s-au scumpit medicamentele, trebuie să mergi dacă eşti operat cu faşele şi anestezicul de acasă, altfel mori neoperat sau deschis şi neînchis. Intri în spital pentru o unghie lovită şi ieşi cu 10 boli pe care nu le aveai la intrare. Tu taci !!!
  Un copil de 15 ani, român sportiv, este bătut de colegii de echipă maghiari, pentru că e român, chiar de Ziua Naţională a României. Nu se întâmplă nimic. Ceva mai târziu, Hocheiştii Naţionalei României (de naţionalitate maghiară) la un meci cu selecţionata Ungariei, tac când se intonează Imnul României, dar cântă cu foc imnul Ungariei şi pe cel al Ţinutului Secuiesc, imn care nu avea ce căuta la o manifestare oficială. Toţi tac !!! Tu taci !!!
  Guvernanţii nu fac altceva decât să te jupoaie, îţi bagă mâna în buzunar şi îţi iau banii, pentru că eşti prea bogat în viziunea lor, sau nu meriţi ce ai câştigat, iar ţara nu are bani. Se împrumută lăsându-te dator pe sute de ani, fără să le pese ce vor face şi de unde vor plăti datoriile cei ce le vor urma. Tu taci !!!
  Duşmanii tăi, cei ce vor să te vadă dispărut pentru a îţi lua locul, îţi impun ce să mănânci, ce să bei, ce medicamente să iei, fac experimente cu tine, te folosesc drept cobai cu avizul şi ajutorul trădătorilor din fruntea ţării, care le aplică legile într-un Codex Alimentarius care te duce la pieire. Tu taci !!!
  Parlamentarii îşi votează legi speciale, se protejează împotriva judecăţii pentru hoţiile şi prostiile pe care le fac, se acoperă cu legi făcute numai pentru ei, şi fură acoperindu-se unul pe altul. Tu taci !!!
  Preşedintele ţării îşi exprimă oficial acordul de modificare a Constituţiei ţării, la cererea unor străini, care îşi urmăresc propriile interese, fără a consulta măcar parlamentul, dar să te mai consulte pe tine… Tu taci !!!
  Un român plecat de acasă, descoperă peste hotare că ţara lui are de recuperat o sumă mare de bani de la alt stat. Ce fac parlamentarii români? Refuză să investigheze cazul, pentru că nu vor să îi supere pe cei ce îi ţin pe jilţuri, fără să le pese de interesul naţiunii, trădând jurământul făcut la investire. Tu taci !!!
  ASTA SE ÎNTÂMPLĂ ASTĂZI, POPOR ROMÂN, ŞI TU TACI !!!
  Dacă ar fi ca tot ceea ce se întâmplă să se răsfrângă numai asupra ta, românul de azi, nu ţi-aş scrie un cuvânt. Te-aş lăsa să lâncezeşti, să dormi până se aşterne praful peste tine şi mătura istoriei te va scoate afară din mintea celor ce vor urma, ca pe o întâmplare neplăcută. Dar tu popor român de azi, eşti legat de cel de ieri şi de cel de mâine şi odată cu tine piere nu numai trecutul, dar şi viitorul acestui neam.
  Cât o să mai taci ?
  Trezeşte-te, popor român, trezeşte-te român adormit şi nu lăsa să se şteargă dintr-o trăsătură de condei, tot ce ti-au lăsat părinţii, nu îţi lăsa copiii pe drumuri, sclavi ai celor ce nici nu existau pe când tu ştiai să scrii.”
  Miercuri, 10 aprilie 2013

  http://www.cotidianul.ro/scrisoare-deschisa-poporului-roman-transmisa-de-arhimandritul-iustin-parvu-210969/

  Notă : Sfinţia Ta, fă imediat o slujbă curată, care să ajungă la Cer, pentru Nicolae Ceauşescu, singura soluţie spre a scăpa de „blestemul poporului care şi-a ucis conducătorul român”.
  Şi nu uita că BOR a tămâiat scaunul de satană (preşedinte) al lui Traian Băsescu, responsabil în mare măsură de starea nemernică, aparent fără întoarcere, a Grădinii Maicii Domnului. Măcar de Ea să vă fie ruşine…

  • Cati farisei si ipocriti in tara asta,sa-i fie rusine ca are parul alb si vorbeste prostii.Ce bine sa stai in manastire,sa ai bani de la buget si culmea,sa-i acuzi pe altii care lucreaza si aduc bani in tara,de unde isi primesc si ei partea.
   Asa este,e mai bine sa stai in tara pe salariul minim ca niste patroni sa-ti fure munca si banii,sa-si faca averi pe spinarea oamenilor corecti si muncitori,iar tu sa mori de foame.
   E foarte tare sa vorbesti de patriotism si moralitate,de crestinism,cand tu stai intr-o biserica imorala si mincinoasa,care este mana in mana cu banditii din politica.
   Ce au facut ei pentru tara asta,au produs ceva valoros?
   Aiurea,astia nu au muncit in viata lor,ci au trait pe banii statului,facand pe lupii moralisti,nu platesc taxe,dar te jupoaie de banii in biserica lor.
   De asta nu o duce bine tara asta,din cauza unor oameni rai,lenesi si mafioti.
   In Biblie scrie ca apostolii si insusi Hristos lucrau ca sa-si castige painea zilnica,pe astia cine i-a invatat sa nu lucreze,daca tot se dau mari crestini?

 4. EXCELENTA ANGELA GHEORGHIU SE PRICEPE ŞI LA OUA(TU)
  “””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””
  http://www.click.ro/vedete/romanesti/Cezar_Ouatu-relatie-eurovision_2013-Angela_Gheorghiu_0_1611438932.html

  „Cezar, ne vedem în Malmö! Baftă, noroc”

  “Acesta este mesajul pe care soprana Angela Gheorghiu i l-a transmis ieri, public, pe Internet, iubitului ei care participă anul acesta la Eurovision, pentru a reprezenta România.
  Aşa cum au povestit surse din apropierea celor doi, Angela şi Cezar au o relaţie secretă de un an. Parcă pentru a întări şi mai mult acest fapt, soprana a publicat ieri pe contul personal de Facebook mai multe imagini în care ea şi contratenorul sunt foarte apropiaţi şi tandri unul cu celălalt.
  De altfel, la mesajul de încurajare pe care l-a făcut public prin intermediul paginii de socializare, Angela a primit foarte multe comentarii de la amici, care spuneau că ei şi lui Cezar le stă foarte bine împreună.”

  „Sunt atât de fericită că vom fi împreună pe scenă, pe viitor. Asta este istorie pentru un adevărat cântăreţ de operă la Eurovision. Aceasta este viaţa noastră, viaţa trebuie să meargă mai departe”, a mai completat Angela.

 5. Când dai nas lui Ivan
  El se urcă pe Traian
  Cu seceră şi ciocan
  (aşa păţeşti când eşti plăvan)
  “”””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””
  http://www.agerpres.ro/media/index.php/politic/item/194398-Titus-Corlatean-a-salutat-reactia-guvernului-de-la-Chisinau-in-cazul-materialelor-antiromanesti.html

  “Situaţia a fost tensionată la Chişinău, în ajunul zilei de 9 mai, Ziua Europei, din cauza viziunilor diferite asupra manifestaţiilor care urmau să se desfăşoare.

  După ce o bancă comercială şi Ambasada Federaţiei Ruse la Chişinău au anunţat că în această zi va fi organizat un concert în Piaţa Marii Adunări Naţionale din centrul Chişinăului, la care vor participa doi interpreţi ruşi, mai multe organizaţii neguvernamentale, majoritatea unioniste, au protestat, cerând anularea manifestaţiilor. Acestea l-au criticat şi pe primarul liberal Dorin Chirtoacă pentru că a autorizat evenimentul.

  Pe de altă parte, o organizaţie rusofilă – Liga Tineretului Rus – a lipit afişe în centrul Chişinăului cu mesaje anti-româneşti, precum ‘Moarte canibalilor români!’.

  Joi, la Chişinău, a avut loc o manifestaţie dedicată împlinirii a 68 de ani de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, cu participarea reprezentanţilor conducerii ţării. Pe de altă parte, opoziţia comunistă a organizat un marş prin centrul Chişinăului, dedicate Zilei victoriei. Aceştia au afişat drapele roşii cu secera şi ciocanul şi alte simboluri sovietice, chiar dacă acestea au fost interzise.

  Tot joi a fost organizat şi un concert, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, la care au participat şi doi cunoscuţi interpreţi ruşi, iar câteva zeci de persoane, membri ai Acţiunii 2012, asociaţie formată din mai multe organizaţii unioniste au protestat împotriva acestui eveniment, organizat de Ambasada Rusiei.AGERPRES”

 6. Pingback: Nu e bine… « Motanul Incaltat

 7. Basescu A Inviat! La Dezalcoolizare, Betivane, Nu La Carma Tarii (vezi link) !

  Nimeni nu-si poate explica altfel decat prin Minune Dumnezeiasca Invierea Domnului nostru Iisus la evrei, motiv pentru care ea a fost luata ca atare, nemaiincercandu-se speculatii pe aceasta tema.
  Ei, bine, daca aceasta Minune s-ar fi petrecut la romani, altfel ar fi stat treaba si asta deoarece explicatiile nu tin cat de cat de Mana sau Vrerea Domnului, ci romanii au gasit o metoda mult mai simpla si pragmatica de a invia mortu’ de la groapa.
  Prezentam in cele ce urmeaza aceasta metoda, punct cu punct, cu precizarea ca ea reprezinta rezultatul muncii unui colectiv de savanti din cadrul Serviciilor de Informatii din Romania.
  Metoda este relativ simpla, iar algoritmul si etapele sale de desfasurare sunt urmatoarele:
  1. Se ia una bucata candidat nominalizat de noua majoritate zdrobitoare aleasa la functia de Prim Ministru, i se tabacesc bine obrajorii pana ajung la consistenta soricelui de porc, pentru a li se reduce in acest fel sensibilitatea la anumite reprosuri venite de la alegatori, este uns cu mir de Briusel si pus sa semneze un pact de coabitare cu mortu’ pe care dorim sa-l inviem.
  2. Astfel tabacita una bucata prim ministru este pusa sa iasa in media cu declaratii care mai de care mai triumfaliste, emise intru indobitocirea electoratului, in sensul ca acesta trebuie facut sa creada ca, daca au inceput sa se intrevada oarece firicele de imbunatatire a vietii sociale din Romania, acest lucru se datoreaza coabitarii dintre prim ministru si mortu’ supus procesului de inviere, cei doi nemaicertandu-se pe avionul cu care sa mearga la Sultan sa dea raportul.
  3. Se ia mortu’ si, in prima faza, se aseaza intr-o limuzina si se trimite la o manastire spre sfintire si iertare de pacate. Se are in vedere ca la manastire audienta sa fie in mare majoritate formata din babute cu frica lui Dumnezeu, nepuse pe galceava politica, fluieraturi sau huiduieli, ci pe iertare si indurare crestineasca.
  4. Pe drumul spre manastire este scos la inaintare un ofiter SRI sub acoperire, mai durduliu dar cu voce puternica si adanca, chipurile om din popor napastuit de ticalositi, care trage de limuzina mortului si tipa cat il tin bojocii ca doar mortu’ poate lupta cu coruptia din tara asta, coruptie care i-a mancat sufletul. In ciuda protestelor sepepistilor care-l tin vanjos pe colega in brate, mortu’ deschide geamul limuzinei si da asigurari boboreanului alegator ca-i va rezolva jalba.
  5. Se ia mortu’ si se itinereaza, chipurile pe blat, fara stirea media, prin tara ba pe meleaguri dobrogene unde un primar autofinantat si pretendent la o functie de conducere in noul partid infiintat de mort aranjeaza o bauta intre mort si cativa batranei din comuna respectiva, bauta la care mortu datorita starii foarte avansate de alcoolism cronic aproape ca scapa paharul cu bere din mana. Se fac poze si se dau autografe ca pe vremuri (dar nu de catre media) si se pun pe feis bucu’ mortului de unde sunt preluate intr-o veselie de o media furibuna, in cautare de subiecte tari.
  6. I se pune mortului un clop maramuresean in cap, un fost coleg de partid ii face cadou o traita pe care o si-o pune pe umar si este trimis la o granita interjudeteana, la sarbatoare mocaneasca, cu paticipanti selectionati pe spranceana, unde mortu’ redevine maimuta de altadata, face poze de grup si de familie cu oarece ciobani si consoartele lor, da autografe si o arde intr-o veselie cu palinca sa nu carecumva sa uite romanul cu cine are de-a face.
  7. Chit ca media n-a fost instiintata de toate aceste manevre de resuscitare, o zi intreaga dupa acestea, ecranele televizoarelor se inrosesc de prezenta mortului, prezenta comentata in fel si chip de fel si fel de analisti politici si jurnalisti de renume care au un singur lucru comun. Tipa cat ii tin bojocii:
  Basescu A Inviat!
  Si asta cand? La nici o saptamana dupa ce crestinii ortodocsi din toata lumea s-au bucurat de o alta Inviere.
  Sa ne traiesti, Basescule, in veac de veac nemuritor!

  http://www.dcnews.ro/2013/05/basescu-era-sa-scape-paharul-video/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s