Participarea premierului la Consiliul European – un semn de normalitate

Decizia președintelui de a-l mandata pe premierul Victor Ponta să participe la lucrările Consiliului European din 22 mai este un semn de normalitate și de recunoaștere a unei realități constituționale, intrucat Guvernul formulează și aplică politicile publice, inclusiv în ceea ce privește politicile europene.

Această decizie confirmă dinamica relațiilor europene ale României, ilustrată de vizitele oficiale recente ale premierului Ponta. România își consolideaza, astfel, tot mai ferm poziția în UE și iși prezintă, intr-o manieră coerentă interesele specifice.

Prezența premierului la Consiliul European – unde tema centrală va fi dezvoltarea sistemului energetic european – este cu atât mai justificată cu cât asigurarea independenței energetice, inclusiv prin dezvoltarea energiilor verzi, se afla în centrul acțiunii guvernamentale.

Decizia președintelui Traian Băsescu are și semnificația recunoașterii depline a rezultatelor alegerilor din decembrie 2012. Nu mai suntem în situația din perioada guvernării Emil Boc, când președintele era, de facto, și premierul României. Revenim la normalitatea constituțională, chiar dacă acest proces este mai lung și sinuos. România are nevoie de stabilitate, predictibilitate și responsabilitate din partea tuturor liderilor săi politici.

4 gânduri despre “Participarea premierului la Consiliul European – un semn de normalitate

 1. Stimata doamna Cretu, cred ca ati comis o eroare politica ( grava!) utilizind in articolul dumneavoastra – comunicat cuvintul „mandatat”. Nu cred ca eu, un om marunt, un domn nimeni, trebuie sa va explic dumneavoastra, fruntas politic si europarlamentar, de ce. Am speranta ca veti inlocui cuvintul respectiv cu un altul cu alte semnificatii. Macar ca sa pot comenta articolul dumneavoastra, mai departe.

 2. Moto : Normalitate pe un fond de laşitate.

  A MURIT ÎMPĂCIUITORUL ?

  Mama e ursuză, tata nemulţumit şi irascibil, eu – povara dragostei lor – nu înţeleg în ruptul capului ce se întâmplă cu ei. Criza durează de aproape un an, cu certuri, reproşuri, ameninţări.Acum pare a fi fără leac. În trecut erau scurte şi se intra în normalitate. Curând îmi voi lua licenţa, şi gândul de ducă nu mă părăseşte.
  Cu puţin tupeu l-am abordat pe tata, rugându-l să-mi spună ce se întâmplă între ei.
  M-a privit încurcat, şi cu un zâmbet acru, parcă uitându-se spre nicăieri, a răspuns în doi peri : Ei măi copile ! A murit împăciuitorul…

  “””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””
  Antonescu: NU mai e ce a fost. RUPEREA USL E PLAUZIBILĂ!

  Presedintele PNL Crin Antonescu a vorbit, în ultima şedinţă a Biroului Politic Naţional despre contextul actual al USL și a ajuns la concluzia că dușmanul de ieri a ajuns prieten cu partenerii PNL și că riscul ruperii USL trebuie luat în seamă, nefiind vorba doar de un zvon din presă.

 3. Ce mai vor si sarantocii astia? Ei nu vad cat ne sacrificam noi pentru binele lor?
  Sunt atat de obisnuiti cu luxul si li se pare atat de normal incat nici nu se mai obosesc sa il ascunda
  Cum adica nu este bine? Este dreptul lor. Si la urma urmei nici nu este un lux. Este normal si au dreptul sa aiba toate alea.
  Asa cum bietul Boc, in prostia lui, declara ca si-a cumparat o tableta “ca tot romanul”.
  Daca le atragi atentia, daca ii avertizezi ca nu este bine cum procedeaza te privesc de parca ai fi un nebun. Te acuza de populism ieftin.
  http://theodora0303.wordpress.com/2013/05/18/sunt-atat-de-obisnuiti-cu-luxul-si-li-se-pare-atat-de-normal-incat-nici-nu-se-mai-obosesc-sa-il-ascunda/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s