Comisarul Oettinger a exprimat frustrarea Popularilor Europeni in urma pierderii guvernarii in România, Italia si Bulgaria

M-au revoltat declaratiile comisarului european Gunther Oettinger, care a afirmat ca tari precum România, Italia si Bulgaria sunt aproape neguvernabile. Acest mod de gândire confundă democrația și dreptul cetățenilor europeni de a face alegerile politice pe care le cred potrivite cu incapacitatea de a se guverna. România este cât se poate de guvernabilă și așa a fost în toți acești 23 de ani scurși de la Revoluție, cu toate greutățile prin care am trecut și trecem.

Am condamnat pozitia aroganta a comisarului pentru Energie, germanul Gunther Oettinger, care – din cauza ca familia politica din care face parte, a Popularilor Europeni, a pierdut guvernarea in România, Bulgaria si Italia – pune la colț națiuni europene și determina egoisme naționale, ce pot degenera in poziții extremiste și xenofobe.

România  are un guvern solid, o majoritate parlamentară la fel de solidă, un program de guvernare realist și o economie în creștere. Există viață politică și guvernare și în afara Popularilor Europeni, aflati acum în degringolada din cauza impasului în care au adus Uniunea Europeana. De altfel, Italia și-a rezolvat problema formării guvernului, la fel ca si Bulgaria, ieri, o data cu votul din Parlament in favoarea guvernului condus de socialistul Plamen Oresharski.

Ar fi bine sa-si aminteasca dl Oettinger un adevăr uitat de mulți, si anume că, dacă economia Germaniei a fost performantă în ultima vreme e datorita reformelor realizate de social-democrații conduși de Gerhard Schroder.

Astazi, am adresat o scrisoare deschisa presedintelui Comisiei Europene, prin care i-am cerut sa garanteze impartialitatea politica a Comisiei Europene si sa se delimiteze de asemenea pozitii ce sporesc resentimentele si atitudinile nationaliste intre tarile UE.

In scrisoarea adresata presedintelui Barroso, am atras atentia asupra faptului ca membrul german al acestui for a depășit limitele libertății de expresie, intrând pe terenul alunecos al proceselor de intenție și al atacurilor nepermise la adresa alegerilor politice ale cetățenilor unor națiuni. Pentru depasirea dificultatilor cu care se confrunta, UE are nevoie de toate națiunile componente și nu servește cauzei comune o împărțire în națiuni bune și națiuni rele, în țări guvernabile sau neguvernabile. Respectul alegerilor făcute de cetățeni este fundamental, dacă vrem să rămânem un spatiu democratic.

15 gânduri despre “Comisarul Oettinger a exprimat frustrarea Popularilor Europeni in urma pierderii guvernarii in România, Italia si Bulgaria

 1. D-na Cretu,
  Este foarte bine cum ati procedat. Dar, cred eu, trebuia ceva mai mult: trebuia sa cereti demisia comisarului Oettinger in cazul in care nu retracteaza cele ce a afirmat. Pe de alta parte, articolul din Gandul, la care faceti referire in postare, arata, printre altele, ca:

  „”Nu veţi auzi niciodată aprecieri de acest fel referitoare la Italia din partea Guvernului german”, a dat asigurări, potrivit ziarului Il Sole 24 Ore, Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al cancelarului Angela Merkel.”

  Eu cred ca se impune o reactie si din partea ministerului nostru de Externe, de a solicita explicatii Guvernului german asupra unor astfel de afirmatii.

 2. Cine este Henri de la Croix?Este deasupra celor ce conduc UE….ma refer la Barroso,Rompuy,Schultz.Adica e seful lor.El ce urmareste?
  Monti,Rajoy,etc,sunt si ei subalternii acestui Henri.
  Monica Macovei,Mugur Isarescu au ajuns si ei subalternii lui Henri?

 3. Christine Lagarde,sefa FMI este subalterna lui Henri de la Croix.Ea a scapat de acuzatia de coruptie.
  Politicienii ce vor?Sa distruga Romania?

 4. Inteleg de aici ca e si un lucru pozitiv,dar si negativ.
  Ce inseamna ca Italia,Bulgaria si Romania sunt neguvernabile?
  1.Inseamna ca aceste tari o duc foarte bine si nu au nevoie de politicieni,de guvern,etc.Merg singure pe drumul bun.
  2.Politicienii sunt incompetenti in acele tari si sunt
  tari (aproape) neguvernabile.
  Monti a distrus Italia,Berlusconi a nenorocit-o mai putin.Ma refer la guvernele conduse de ei.
  Asta e linia desenata de Henri….in mod indirect Oettinger a vrut sa loveasca in bilderbergi prin acea declaratie.Cati au inteles lucrul asta?

  • Eu cred că este nevoie ca politicienii să coboare cu picioarele pe pământ, să coboare din turnul dr fildeș, pentru ca să cunoască situaţia reală din ţară, să nu se mai bazeze pe rapoartele organizațiilor locale de partid, să vadă mafia locală. Poţi guverna şi o ţară plină de mafioți, pentru că aceștia închid gura oamenilor. Guvernarea băsisto-mafiotă a întărit aceste clanuri locale.
   La remarca domnului @ balbec:” Asta e linia desenata de Henri….in mod indirect Oettinger a vrut sa loveasca in bilderbergi prin acea declaratie.Cati au inteles lucrul asta?” vreau să spun că şi domnul Oettinger a fost invitat la două întâlniri ale gupului.

 5. Pai poate ca doreste si acest domn o functie mai mare….poate considera ca e prea putin.De aia e gura sparta.
  Inca o chestie….patronii Bechtel sunt membri Bilderberg.Noi ar trebui sa renuntam la firmele celor ce fac parte din grupul Bilderberg.
  E drept ca Bechtel e firma foarte mare si a construit lucruri foarte bune.Dar mai dau si tzepe.

  • @balbec. 90 % din bancherii lumii aparţin acetui grup. Politicienii care ajung în funcţii cheie şi care pot influenţa deciziile politice devin invitaţi şi apoi membrii ai lor. Şi se apără între ei, mamă, mamă.

 6. Pingback: Brussels blog round-up for 25 – 31 May: Commissioners in trouble, UK challenged over migrants’ benefits, and should the EU get rid of its small change? | EUROPP

 7. Pingback: Cine e beneficiarul…? « Motanul Incaltat

 8. Doamna europarlamentar,va rog sa propuneti in PE sa nu mai fie votat grupul Bilderberg nicaieri,sa nu mai primeasca nicio functie.Sa vedem cam ce iese:))))))))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s