Bugetul UE pentru urmatorii sapte ani

Grupul Socialist a votat in aceasta saptamana in unanimitate impotriva bugetului propus de presedintia irlandeza a UE. De asemenea, i s-a acordat lui Martin Schulz, ca presedinte al PE, mandatul de a se angaja in negocierile de ieri din cadrul Consiliului European de la Bruxelles.

Bugetul pentru 2014-2020 nu a fost majorat si noi credem ca dimensiunea acestui buget nu este suficienta pentru a permite realizarea obiectivelor politice majore ale UE in urmatorii 7 ani. Dar am obtinut o serie de imbunatatiri importante ale bugetului, care ne determina sa luam in calcul acceptarea compromisului propus de Consiliu.

Acordul de ieri al sefilor de state si guverne din UE raspunde unor cerinte concrete ale Socialistilor Europeni:
– asigurarea finantarii Initiativei pentru ocuparea fortei de munca din randul tinerilor pentru intreaga perioada 2014-2020 si majorarea bugetului de la 6 miliarde alocate initial la 8 miliarde, cum s-a convenit aseara;
– cresterea finantarii pentru cercetare si inovare, sustinerea IMM-urilor si ajutorarea persoanelor defavorizate;
– transparenta si flexibilitate mai mare in cazul platilor, pentru ca sumele neutilizate de la un an la altul si de la un domeniu la altul sa poata fi redistribuite, fapt ce va contribui la majorarea cu cateva zeci de miliarde de euro a unor bugete sectoriale, fara depasirea bugetului total de 960 miliarde, plafon decis de Consiliul European din februarie.

In sesiunea de la Strasbourg, saptamana viitoare, vom discuta in cadrul Grupului S&D si vom vota o rezolutie care va exprima pozitia noastra pe tema bugetului. Votul in plen va avea loc cel mai probabil in septembrie. Parlamentul European are ultimul cuvant de spus in privinta cadrului financiar multianual, dar cred ca s-a conturat, dupa acest Consiliu European, posibilitatea unei variante de compromis.

5 gânduri despre “Bugetul UE pentru urmatorii sapte ani

 1. Inteleg ca dl. Ponta a incercat sa primeasca aprobare „de sus” ca marirea pretului la gaze sa fie aminata. La care Bruxelles-ul a raspuns ceva de genul: „Nu va aprobam domnule Ponta, e un principiu european sa liberalizam preturile, indiferent daca populatia poate sau nu sa plateasca”.

  Liberalizare la facut foamea, liberalizare la cel mai prost nivel de trai, liber la a ramine o colonie saraca la marginea Imperiului.

  Are UE si principii care sa duca la bunastare? Sa le stim si noi, sa poata dl. Ponta sa le invoce. Ca vad ca nu a suflat un cuvintel despre raportul rusinos despre locul Romaniei pe harta bunastarii in UE.

  http://www.mediafax.ro/social/ponta-liberalizarea-pretului-la-gaze-un-principiu-european-romania-trebuie-sa-l-respecte-10959078

 2. Crin Antonescu a fost delegat de Basescu sa il reprezinte la Ceremonia de la Zagreb, prilejuita de aderarea Croației la Uniunea Europeana? Deci coabiteaza? Nu se poate asa ceva !!!
  Ei uite, asta este un moment in care imi pare rau ca nu mai am cont de facebook.
  Tare mult as vrea sa vad ce scriu “prietenii” PNL-istii crinisti care tipau ca in gura de sarpe ca Ponta a tradat.
  http://theodora0303.wordpress.com/2013/06/28/crin-antonescu-delegat-de-basescu-sa-il-reprezinte-la-ceremonia-de-la-zagreb-prilejuita-de-aderarea-croatiei-la-uniunea-europeana-deci-coabiteaza/

 3. Basescu prezinta astazi strategia pe agricultura – Sub pretextul ca face reforma, acest individ distruge tot ce atinge. Sa il opreasca cineva va rog pe “cel mai mare strateg al tarii” !!! Sa se joace cu altceva!!!
  A facut reforma in sanatate, in invatamant, in Politie, etc.
  A cerut reforma partidelor de a ajuns sa isi distruga propriul partid.
  Vrea sa restructureze Parlamentul adica sa il transforme intr-o MICA MARE Adunare Nationala si am ajuns sa avem 588 de parlamentari.
  http://theodora0303.wordpress.com/2013/07/01/basescu-prezinta-astazi-strategia-pe-agricultura-sub-pretextul-ca-face-reforma-acest-individ-distruge-tot-ce-atinge-sa-il-opreasca-cineva-va-rog-pe-cel-mai-mare-strateg-al-tarii-sa-se-joa/

 4. Faptul ca domnul Ion Iliescu este presedinte de onoare al PSD nu este o onoare pentru PSD, crede senatorul PNL Sorin Ilieșiu
  Fara suparare dar domnul senator PNL Sorin Ilieșiu ar trebui sa isi vada de treburile domniei sale.
  Sa nu inceapa si dansul la fel ca basescu traian sa aiba idei despre organizarea PSD-ului.
  Ion Iliescu e presedinte de onoare al PSD si daca domnului senator nu ii convine sa isi dea demisa.
  Nu vine nimeni la mine in casa sa imi ceara sa il dau afara pe bunicul pentru ca nu ii place lui de el si sa imi impuna sa schimb mobila.
  Nu ii cere nimeni sa il iubeasca pe Ion Iliescu dar din pozitia de senator al PNL nu are dreptul sa faca asemenea declaratii.

  USL este o alinta facuta pe o perioada de timp. Partenerii de alianta trebuie sa se respecte. Acest gen de declaratii fac rau aliantei. Ii place sau domnului senator Iliesiu, Ion Iliescu este apreciat si iubit in PSD.

  „încerc să pun în paranteză faptul că dl Ion Iliescu e președinte de onoare al PSD, fapt care nu este spre onoarea PSD, în viziunea mea”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s