La Satu Mare si Bistrita

Astazi, la Satu Mare, am participat la o festivitate emotionanta, de premiere de catre Primarie a cuplurilor care au sarbatorit 50 de ani de casnicie. O jumătate de veac de căsnicie este, practic, o viață de om. Cu griji și necazuri, cu bucurii și tristeți, cu împliniri.

DSC_0655

Trebuie să fie multă iubire, dacă o căsnicie durează atât de mult si nu în cele mai linistite vremuri.

Iar atunci când este vorba despre cupluri mixte, bucuria este și mai mare, pentru că e un semn ca au fost depasite barierele etnice și lingvistice. Diferențele nu trebuie să ne dezbine, ele sunt un factor de progres si ne îmbogățesc viața. Celor sărbătoriți astăzi le urez, si pe aceasta cale, viață lungă, fericită, alături de cei dragi. Ne sunt un exemplu de urmat.

DSC_0613

Am avut, de asemenea, un dialog constructiv cu primarul Dorel Coica, si, asa cum am declarat si in conferinta comuna de presa, cred că Satu Mare se îndreaptă într-o direcţie bună. Am apreciat îndeosebi ideea înfiinţării Zonei Metropolitane Satu Mare, ca oportunitate pentru atragerea de fonduri europene suplimentare în anii următori si voi acorda şi de acum înainte sprijin autorităţilor sătmărene în implementarea proiectelor de dezvoltare.

bn

M-am aflat la Satu Mare dupa un alt moment emotionant, la Bistrita, unde am participat, sambata, impreuna cu Daciana Sarbu, la inaugurarea centrului de ingrijire pentru bolnavii de cancer, in cadrul Spitalului Judetean de Urgente Bistrita-Nasaud. A fost, totodata, prilejul unor discutii utile cu colegii bistriteni, cu presedintele Consiliului Judetean, Radu Moldovan si dna Doina Pana, ministrul pentru Dialog Social.

bn1

20 de gânduri despre “La Satu Mare si Bistrita

 1. „Why did I intervene in Romania and Hungary? Because in those countries there was complete destabilisation of the judiciary, elimination of the supreme court,” Ms Reding said…

  Eu credeam ca politicienii europeni la nivelul doamnei Reding, care se vor „democrati” au o cultura minima a comunicarii. Expresii din astea ca in Romania s-a petrecut o „destabilizare completa” a justitiei, concomitent cu „eliminarea Curtii Supreme” (banuiesc se referea la Curtea Constitutionala?) sunt doua bazaconii extreme intr-o singura fraza. De ce minte cu inversunare tovarasha lu Basescu de partid?

  Raspunsul il gasim chiar in Bulgaria. Bulgarii sunt nemultumiti, nu doar de ai lor, dar si de UE. Si a gasit doamna Reding o ocazie fericita sa arate si ea cu degetul spre guvernul bulgar, si roman, si maghiar. Cind centrul nu reuseste sa dezvolte periferia, care e solutia populista? Pai sa ii critici tot pe aia de la periferie: sunt saraci pentru ca fura si nu muncesc, preferind sa stea cu mina intinsa la UE.

  Acum, minti odata, de doua ori, da’ a ..shpea oara chiar si prostii realizeaza ca saracii din UE ramin saraci (vezi Irlanda, Grecia, Portugalia) comparativ cu restul, nu (doar) pentru ca fura, sau sunt corupti (realitati incontestabile dar…scara conteaza), ci pentru ca exista deja o diviziune care ii avantajeaza pe cei bogati care conduc UE, si care, evident, vor pastrarea status-quo-ului.

  http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-23418593

 2. Pentru ca traiesc in Romania nu m-ar mira daca as afla ca, unii sefi de directii, de servicii, nu aveau in subordine angajati ci doar posturi blocate, dar erau sefi si nu putea nimeni sa se atinga de functiile lor.
  Vor fi desfiintate posturile vacante care erau pastrate pentru ca unii sa isi mentina functiile de conducere. Un director, un sef de departament, un sef de serviciu trebuia sa aiba un numar de angajati in subordine ca sa poata sa ocupe respectivul post. Acele posturi nu erau ocupate, erau blocate pentru pastrarea unui numar excesiv de mare de functii de conducere.
  http://theodora0303.wordpress.com/2013/07/24/victor-ponta-nu-dam-afara-zeci-de-mii-de-oameni-desfiintam-cele-60-000-de-posturi-vacante-si-restructuram-2-800-de-posturi-din-toate-ministerele/

 3. De ce vrea Basescu Traian sa blocheze privatizarea CFR Marfa?
  Desi Guvernele Basescu – Boc – MRU au “negociat” cu FMI privatizarea CFR Marfa, au stabilit o data limita pana la care trebuie privatizata compania si acum “multumita” celor trei privatizarea este o obligatie a statului roman, individul care ocupa ilegal functia de presedinte al Romaniei face tot ce poate (de ce mai poate?!) ca acesta privatizare sa fie un esec, un esec pe care il vrea asezat pe umerii prim-ministrului Victor Ponta.
  http://theodora0303.wordpress.com/2013/07/25/de-ce-vrea-basescu-traian-sa-blocheze-privatizarea-cfr-marfa/

 4. Antena 3 e si aici ! bă-SECULE, știu, te oftici !! Dar USL-ul, unde naiba e ??!!
  Noi, oamenii simpli, rămânem alături de ei, jurnaliştii care sunt pe redute, în slujba adevărului ! Şi să fiţi convinşi că sunt! Şi da, avem dreptul să ne exprimăm liber , ei, jurnaliştii sunt cei ce dau glas durerilor, suferinţelor noastre ! Lor, se cuvine : RESPECT !
  Și-am să aduc aminte că Antena 3 e și aici, bă-SECULE și ca să te oftici și mai mult, iaca ce spunea și MILE :
  ” Ce vreți prăpădiților ? Să tac ? ”
  Nu ne puteți închide gura, pen că ” noi suntem copiii unor Oameni care nu sunt președinți ”, măi dragă bă-SECULE și… nu numai !!
  USL…. eh, USL nu doarme, majoritatea-s prin concedii, vacanțe, își văd de afacerile perso, ce naiba. Pentru moment nu au nevoie de Antena 3 și-au cam uitat că au fost susținuți ca să se cocoțeze pe scăunele călduțe de cei care am înghețat strigând ” Libertate ” și-au uitat de relatările Antenelor, de jurnaliștii ȘI datorită cărora sunt acum ” la putere ”… PĂCAT !!
  http://sfinx777.wordpress.com/2013/07/26/antena-3-e-si-aici-ba-secule-stiu-te-oftici-dar-usl-ul-unde-naiba-e/

 5. Un elicopter Tarom disparut pe ruta Palatul Cotroceni – UM Targoviste, in 2013, a aterizat in 2113 pe un aeroport din apropierea orasului Targoviste.
  Cercetatorii si specialistii romani din cadrul celor 7 – 11 – 12 – 215 servicii speciale au descoperit la bord cateva schelete umane, insigne cu PD-L si Miscarea Populara, ziare datate 30 februarie 2014 precum si un pahar cu whisky cu patru cuburi de gheata care pluteau in pretioasa bautura …..
  http://theodora0303.wordpress.com/2013/07/27/mister-aviatic-un-elicopter-tarom-disparut-in-anul-2013-a-aterizat-acum-cateva-ore-pe-aeroportul-din-targoviste/

 6. Probabil ca e o pozitie buna sa nu raspunzi timpeniilor care se spun la Baile Tusnad, de catre Tokes si alti anti-romani, buni nationalisti extremisti maghiari care se vor sub „protectoratul” Ungariei. Sa-i protejeze Ungaria de ce si de cine?

  Orban a dato-n-bara cu pozitia sa nationalista, doar pentru faptul ca visele lui tin de trecut. Da, vorbeste aproape de adevar despre resurse si de marile puteri, dar, solutia lui este proasta. Nu va reusi sa construiasca o Ungarie, „Patrie Mama” puternica de unul singur, insultind vecinii, dar si pe cei care sunt mult mai puternici ca el si tara care o reprezinta.

  http://www.mediafax.ro/politic/viktor-orban-despre-dubla-cetatenie-trebuie-sa-avem-o-patrie-mama-puternica-o-ungarie-puternica-11165480

 7. Atunci am facut doar jumatate de pas. Ne-am imaginat ca intr-o tara membra a UE, in anul 2012 este suficient sa iesi la vot. Uite ca nu a fost suficient !!!
  Daca am fi facut si cealalta jumatate de pas, daca macar 1 milion de romani ar fi iesit in strada sa isi apere PASNIC votul acum Basescu era istorie si am fi aflat despre el din comunicatele DNA.
  Ne convine sau nu adevarul este ca l-am lasat singur pe premierul Ponta exact in momentul in care avea cel mai mult nevoie de sprijinul nostru.
  Cu un milion de romani in strada premierul Ponta nici nu trebuia sa mai negocieze la Bruxelles cu Barroso pentru ca Barroso nu ar mai fi indraznit sa ceara nimic.
  http://theodora0303.wordpress.com/2013/07/29/la-un-an-de-la-referendumul-de-demitere-a-lui-basescu-traian-inteleg-romanii-ca-au-facut-doar-jumatate-de-pas/

 8. Exponatul “Elasticus Absorbantus” a disparut noaptea trecuta, in conditii misterioase, din Muzeul Antipa.
  Exponatul era de sex feminin, facea parte din expozitia “Papagalus Popularus Populistus Pedelistus“ si era o descendenta directa din “Traianus Basescus Tiranus”
  Din surse pe care nu le putem dezvalui am aflat ca, in locul unde a disparut exponatul, a fost gasit un biletel roz pe care scria …
  http://theodora0303.wordpress.com/2013/07/30/disparitie-misterioasa-de-la-muzeul-antipa/

 9. Legi antice actuale (cu unele retusuri) şi după 2500 de ani

  „Legi” ale moralei si ale politicii – Pitagora

  Viaţa cumpătată, în slujba binelui şi a dreptăţii, trebuie să stea şi la baza alcătuirii politice a unui stat.

  Nu încerca să vindeci un popor mare şi corupt: cangrena nu se poate vindeca.

  Nu încerca să schimbi orânduirea unei mari naţiuni. Un popor numeros e ca o dihanie hâdă; e ceva împotriva firii. Dintre toate soiurile de dobitoace cea mai rea e speţa umană ce se cheamă „popor”.

  Nu răspândiţi vestea unei fapte rele! Faceţi în aşa fel încât să-i dispară cât mai curând şi cele mai mici urme. Lăsaţi răul să moară!

  Să crezi doar pe jumătate pe cei ce vin să pîrască fapte rele.

  Nu năzui la himera unei democraţii pure; egalitatea perfectă există numai la morţi.

  Legiuitorule!
  Nu lăsa oamenilor de stat timpul să se deprindă cu puterea şi onorurile!

  Legiuitorule!
  Nu uni credinţa cu morala. Roadele acestei legături nepotrivite nu pot fi decât nişte monştri.

  Legiuitorule, bagă de seamă să nu te înşeli!
  Drepturile omului nu sunt la fel cu ale popoarelor din cauză că oamenii deveniţi „popor” încetează a mai fi oameni.

  Un Senat de 100 de capete e mult prea mult! Puţini legiuitori, dar înţelepţi! Puţini războinici, dar viteji! Puţin „popor”, dar multi cetăţeni!

  Dă legi poporului taur şi boabe poporului bou.

  Supune-te legilor chiar dacă sînt proaste! Nu te supune oamenilor dacă nu sunt mai buni ca tine.

  Taie unghiile poporului, dar nu-i spăla capul cu propria-i urină; pedepseşte-l, fără să îl înjoseşti.

  Nu chemaţi în magistraturi decât bărbaţi ce sunt în săptămâna mare a vieţii lor.

  Magistraţi!
  Fiti precum în Sparta! La intrarea în tribunale: ridicaţi un altar al Fricii, frica de a fi pedepsit înspăimântă poporul şi copii.

  Magistratule!
  Legea îţi e soţie legitimă; desparte-te de ea mai bine decât să o faci să devină o femeie trândavă şi care se învoieşte cu orice.

  Magistraţi ai poporului!
  Nu urmaţi pilda pescarilor de pe Nil care aruncă cu noroi în ochii crocodilului ca să-l poată stăpîni.

  Să nu fii legiuitorul ori magistratul unui popor care se lauda cu mintea sa luminată.

  Urmand pilda locuitorilor din Creta, la fiecare 9 ani, legile sa fie citite si indreptate de un intelept.

  Când magistratul vorbeşte, preotul să tacă!

  Scutiţi-vă magistraţii de jurământ atunci când intră în funcţie, dar nu-i scutuţi să dea socoteală când o părăsesc.

  Poporule !
  Cîntăreşte-ţi legile! Numără-ţi magistraţii!

  Poporule!
  Dacă îţi doreşti o bună rînduială în ceea ce priveşte politica, fereşte-te de o organizaţie fără vlagă, o administraţie fără putere şi de luxul ospeţelor. Acestea trei dau întotdeauna naştere vrajbei în viaţa civilă şi în gospodării şi au ca urmare năruirea statului şi a familiei.

  Nu tulbura o apă stătătoare ori un popor în sclavie.

  Fugi de poporul căruia îi place eşafodul.

  Nu te aştepta să ţi se mulţumească atunci când faci un bine poporului: dintre toate dobitoacele, el este cel mai nerecunoscător.

  Lucrul cel mai ruşinos al unei stăpâniri este pândirea şi iscodirea oamenilor.

  Nu urma pilda omizii: nu primi să te târăşti la picioarele prinţului sau în faţa poporului pentru ca într-o zi să porţi aripi.

  Toţi sîntem egali! Să nu credeţi însă că neghiobul este egalul înţeleptului.

  În fiecare an să aveţi o zi de sărbătoare numită „pacea familiei”. În această zi, soţul şi soţia, la prânz, în mijlocul familiei, îşi vor da mâna şi îşi vor ierta unul altuia greşelile făcute de-a lungul anului.

  Învaţă să vezi mai departe decât pot ajunge privirile tale.

  Lebăda tace toată viaţa ca să poată cânta desăvârşit o singură dată. Omule de geniu! Rămâi în umbră şi păstrează tăcerea până în clipa în care vei putea să apari cu toată strălucirea unei faime pe care nimeni nu o mai poate tăgădui.

  Nu admira nimic! Zeii s-au născut din admiraţia oamenilor.

  Să nu ai alt Zeu în afară de propria conştiinţă.

  Fii cetăţean al lumii întregi pînă cînd vei întîlni un popor înţelept şi cu legi drepte.

  Trăieşte-ţi viaţa; nu există nimic înainte şi nimic după ea. Să-ţi placă să trăieşti şi să trăieşti bine. Cel ce priveşte viaţa cu dezgust fie că are spiritul bolnav, fie inima putrezită.

 10. Stimata doamna Cretu, pare ca va trebui sa formulati si sa publicati un punct de vedere in afacerea mailurilor lui Colin Powell. Daca imi permiteti o sugestie, aceasta este aceea de a tine cont ca hackerul respectiv ar putea fi unul „cu voie de la politie” adica in legatura cu unele institutii ale statului de peste ocean. Succes!

 11. Bine ca nu am intrat in politica! Atitea mizerii pentru putere…Pentru mine ce conteaza e valoarea omului politic Cretu, si capacitatea sa pentru viitor. Cancanurile si viata personala a nimanui nu ma intereseaza. Sau trecutul personal. Cita abjectie sa intri in viata unui om, sa-l murdaresti!

  Apoi, toti suntem oameni, supusi greselilor, tentatiilor de tot felul. Cei cu credinta suntem ok.

  Sper sa fii tare si sa nu te doboare nimeni cu mizerii. Incercari posibil sa mai fie.

 12. Scormonirea in trecut e de obicei ‘opera’ serviciilor, a unora sau a altora, sau a unor grupulete de pe linga servicii.

  Dar subiectul acestui atac nu este doar politicianul Corina Cretu, ci in general femeia in politica. Ia, de vedeti, ce se lucreaza pe tema „sexism” tot la ‘pretinii’ americani, unde totul se vinde, inclusiv sufletul.

  ‘Can a woman effectively run the Federal Reserve? That shouldn’t even be a question. And Janet Yellen, the vice chairwoman of the Fed’s Board of Governors, isn’t just up to the job; by any objective standard, she’s the best-qualified person in America to take over when Ben Bernanke steps down as chairman.

  Yet there are not one but two sexist campaigns under way against Ms. Yellen. One is a whisper campaign whose sexism is implicit, while the other involves raw misogyny…

  http://www.nytimes.com/2013/08/02/opinion/krugman-sex-money-and-gravitas.html?ref=global-home&_r=0

 13. Sunt alaturi de dumneavoastra.
  Nu reactionez in nici un fel pana nu va exprimati dumneavoastra punctul de vedere.
  Este foarte posibil ca cineva sa nu mai doreasca candidatura dvs la alegerile europarlamentare.

 14. @off-topic, dar cred foarte interesant. Un studiu publicat in Nature contrazice o teorie mai veche (a celebrului matematician Nash) care enunta ca individualismul este de preferat in societate. Pe termen scurt, individualismul poate prima, dar pe termen lung cooperarea intre indivizi este favorita evolutiei. Pe baza teoriei jocurilor, echipa de cercetatori de la Michigan University au demonstrat ca, individualismul duce la extinctia speciei.

  Mie mi se pare aceasta cercetare extrem de utila din punct de vedere al politicului, si, da, utila stingii si a dialogului stinga-dreapta. Solutia pentru societate nu este un capitalism extrem, in care vointa unui individ este determinanta, nici comunism, ci o imbinare/fuziune intre capitalism-socialism, bazata pe cooperarea intre indivizi, intre capitalisti si sindicate, intre „exploatatori” si „exploatati”, intre sectorul de stat si cel privat. Cooperare de buna-voie, nu ca asa le cere partidul. Asta este si secretul succesului german!

  http://www.nature.com/ncomms/2013/130801/ncomms3193/full/ncomms3193.html

  http://www.bbc.co.uk/news/science-environment-23529849

  http://www.bbc.co.uk/news/magazine-23406467

 15. RESPECT, Corina, draga mea prietenă , dragă ! Pentru mine ai fost, ești și vei rămâne un OM deosebit !
  Un prieten adevărat e mai preţios ca un înger. – Nichita Stănescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s