Noua sesiune de Bacalaureat

Începe o nouă sesiune de Bacalaureat. Regret că acest examen, care – pentru generația mea și nu doar pentru ea – constituia un fel de pașaport pentru viitor, a ajuns un eveniment controversat. Indiferent de greutățile prin care trece societatea românească, educația trebuie să rămână în centrul atenției tuturor și principalul motor al ascensiunii sociale.

Avem puterea de a rezolva problemele din sistemul educației naționale, inclusiv pe cele legate de motivarea profesorilor. Dar fără motivarea elevilor și fără implicarea familiilor lor, nu ne putem aștepta cu adevărat la rezultate pozitive.

Aproape 87.000 de tineri dau examenul în sesiunea din toamnă. Sper că vor face efortul necesar de a trece primul examen major, care îi pune în fața realității vieții. Pentru a stimula acest efort, am decis să-i invit pe primii trei elevi care vor obține în această sesiune cele mai mari note la Bacalaureat, la nivel național, într-o vizită la Bruxelles, la Parlamentul European. Cred că vor avea, astfel, prilejul să înțeleagă mai bine care este miza unei bune educații și să vadă cum se construiește viitorul nostru comun, într-o Europă Unită.

Le urez succes tuturor celor care participă la acest examen și sper că gradul de promovabilitate va fi cel puțin la fel ca în vară!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s