Startul toamnei politice

DSCN1942Am participat, de joi până azi, la o serie de dezbateri, în cadrul PSD, dar și împreună cu aliații din USL, privind prioritățile politice și guvernamentale ale perioadei următoare.DSCN1946ofsd2

Au fost discuții utile și interesante, atât la ședința Comitetului Executiv Național, cât și la reuniunile organizațiilor de Femei și de Tineret, precum și la cele ale Grupurilor Parlamentare. În primul rând, s-a decis demararea procesului de descentralizare și regionalizare, în vederea impulsionării modernizării țării și a eficientizării activității administrative și economice.

DSCN1944

De asemenea, s-au stabilit liniile de acțiune politică pentru această toamnă, care este una pregătitoare în perspectiva alegerilor europarlamentare – alegeri care vor reprezenta și un test important în perspectiva scrutinului prezidențial.

DSCN1947

M-a bucurat reîntâlnirea cu colegele de la Organizația de Femei, împreună cu care am discutat modalitățile cele mai potrivite de coordonare a acțiunilor la nivel național și european pentru promovarea egalității de gen și îmbunătățirea situației femeilor. În cadrul ședintei, s-a decis ca, împreună cu Daciana Sârbu și Viorica Dăncilă, să reprezentăm Organizaţia de Femei a PSD la alegerile europarlamentare de anul viitor. Este un vot care mă onorează și pentru care le mulțumesc Rovanei Plumb și tuturor colegelor de la OFSD.

ofsd

11 gânduri despre “Startul toamnei politice

 1. D-na Cretu,
  As dori sa vad ca organizatia de Femei din PSD adanceste mai mult si dezbate mai mult – lansand aceste dezbateri si in societate, desigur – problema educatiei tineretului. Stim ce s-a intamplat la bacalaureat – coruptie, dar si dezinteres din partea elevilor nostri pentru invatatura. Este clar ca lucrurile nu merg bine. Cum vedeti cresterea eficacitatii invatamantului romanesc? Ar trebui sa creasca invatamantul privat? Cum priviti aceste chestiuni?

 2. Proteste în mai multe orașe din lume împotriva proiectului minier de la Roșia Montană
  http://selectnews.ro/proteste-in-mai-multe-orase-din-lume-impotriva-proiectului-minier-de-la-rosia-montana/?fb_comment_id=fbc_633267166714149_6651242_633270493380483#f3523efa24

  Pe durata Protestelor : RTV și Antenele NU au transmis despre….. MITINGURILE DE PROTEST DIN ȚARĂ ” SAVE ROSIA MONTANA ”
  Media online : Jurnalul Național , DC News – intonează ode, bagă de zor sondaje CONTRAFĂCUTE și MINT cu nerușinare cum că românii ar fi deacord cu cianurile !!!
  AU LUAT ATITUDINE : Radu Tudor, AM PRESS, Cotidianul
  S-A RELATAT ÎN PRESA INTERNAȚIONALĂ :
  REUTERS
  http://www.reuters.com/article/2013/09/01/us-romania-goldmine-idUSBRE9800FU20130901

  DEMOTIX
  http://www.demotix.com/news/2557738/romanians-protest-london-against-rosia-montana-cyanide-gold-mine#media-2557558

  http://affaires.lapresse.ca/
  http://affaires.lapresse.ca/economie/energie-et-ressources/201309/01/01-4685200-un-projet-canadien-de-mine-dor-scandalise-des-roumains.php

  http://www.napi.hu/

  http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/tuntettek_a_verespataki_aranybanya_ellen_ketezer_ember_tunhet_el.563329.html

  CONCLUZII :

  1 – Radu Tudor așteaptă ȘI în numele nostru, răspunsuri de la Guvern !!
  2 – Victor Ponta – REMEMBER ?
  pe website-ul actualului premier, Victor Ponta, există o listă cu cele 15 propuneri ale USL de guvernare. La punctul 8 scrie “respingerea Proiectului Roşia Montană: cu evaluarea respectului pentru mediu, interesul naţional şi combaterea corupţiei politicienilor”. http://www.victorponta.ro/content/cele-15-propuneri-ale-usl-de-guvernare
  3 – Crin Antonescu pare biiine instruit de duduia Văleanu și NU NUMAI ( !! ) pe tema cianura la Roșia Montană, dar…. uită, la fel ca ceilalți liederi, politicieni că : ei NU sunt Statul, ei NU sunt proprietari ai țării ci reprezentanți ai unor votanți, că ei sunt pe actualele funcții VREMELNIC și NU au niciun drept să joace barbut cu viitorul copiilor noștri !
  4 – Senzațional! Șocant! Incredibil! În România, jurnaliștii se sinucid în grup, contra cost!
  cei de la Gold Corporation au băgat bani mulți în presă, cumpărându-i astfel tăcerea. Dar pentru niște bani, oricât de mulți ar fi ei, presa nu-și poate abandona funcția principală, aceea de a informa. Ca să vă dați seama cât de penibilă este situația, să facem o paralelă între ce se întâmplă acum și situația de anul trecut, din ianuarie. O manifestație de susținere a medicului Arafat, la care au participat câteva sute de oameni, a fost amplificată enorm de presa care susținea USL (aproape toată presa). Protestele care au urmat, la care participau zilnic cel mult 2-300 de inși, aveau în presă dimensiuni epice. Astfel, USL a răsturnat guvernul PDL și a ajuns la putere. Între altele, useliștii promiteau atunci anularea proiectului Roșia Montana, dar asta contează mai puțin la noi, promisiunile politicienilor nu valorează nimic. Acum, de zece ori mai mulți oameni s-au adunat în București, alte mii de persoane au protestat în țară și în afara granițelor, iar presa cumpărată de cei de la Gold Corporation nu poate nici măcar să relateze subiectul. Problema e că atunci când 2000 de oameni se află în stradă, la o manifestație care nu a fost promovată în presă, ci doar în mediile sociale, poți ignora acțiunea, ca editor, doar dacă ești complet imbecil. Practic, printr-un astfel de comportament, jurnaliștii demonstrează că nu mai au nici cea mai mică legătură cu interesul public. Și-atunci, de ce să le ceri oamenilor să te urmărească? De ce să le ceri să aibă încredere în tine?

  Acum, ce nu înțeleg luminații care conduc instituții de presă azi așa cum o făceau acum douăzeci de ani. Jurnaliștii nu mai sunt gate-keeperi. Presa se transformă, iar jurnalist poate fi, acum, oricine. Dacă tu, televiziunea x, nu relatezi un eveniment, nu mai înseamnă, ca acum douăzeci de ani, că el nu a existat. Paradigma s-a schimbat. Acum, nu îți trebuie un ziar sau o televiziune pentru a face jurnalism. De ani buni, informația nu mai este deținută de puțini și distribuită celor mulți. Acum, informația este deținută de mulți și distribuită unor nișe. Ce vreau să spun este că în era mediilor sociale jurnalistul nu mai valorează nici cât o ceapă degerată dacă nu știe să se pună în interesul publicului său. Pentru că publicul nu mai are nevoie de jurnalistul respectiv decât dacă acesta își face treaba. Când nu mă mai informezi, când vrei să mă păcălești, să mă manipulezi, atunci eu, consumatorul, renunț la serviciile tale. De ce pot face asta? Simplu, pentru că astăzi, spre deosebire de acum douăzeci de ani, îmi pot lua informația din foarte multe locuri. Nu mai sunt consumator captiv. Pentru că astăzi, spre deosebire de acum douăzeci de ani, pot lua legătura într-o secundă cu oricine, fără să mă coste nimic. Pot accesa fără costuri resurse la care acum douăzeci de ani nici jurnaliștii, pe atunci cu adevărat importanți, nu aveau acces.

  Ceea ce s-a întâmplat în această seară, când multe instituții de presă au ignorat protestele la care au participat mii de oameni, demonstrează că mare parte din presa românească este dominată de mentalități depășite, care distrug orice șansă a breslei de a se reinventa în interesul oamenilor. Când mii de oameni ieșiți în stradă nu determină o dezbatere serioasă în presă pe un anumit subiect, atunci asta nu e presă, este doar un instrument de manipulare grosolană, aflat în mâinile unor băieți care nu își dau seama că, fără un public puternic în spate, presa nu valorează nimic.
  Doar cenzura ceaușistă putea reuși ce-au izbutit editorii de presă, astăzi: să facă cea mai importantă știre din nașterea nepoatei președintelui și să ignore prezența a mii de protestatari în stradă. Deci, ce făceau jurnaliștii de frică înainte de 89, fac acum pentru o șpagă. Capitalism, frate!
  http://patraru.altphel.ro/2013/09/01/senzational-socant-incredibil-in-romania-jurnalistii-se-sinucid-in-grup-contra-cost/

 3. Sorin Frunzăverde și-a făcut stat în România !!!
  Fostul ministru al Apărării se face vinovat de acte de trădare națională și ar trebui închis, mai ales pentru modul în care a acționat ani de zile în vederea constituirii proprietății acestei ficțiuni economico-financiare • Așa se explică, în contextul regionalizării, de ce Sorin Frunzăverde l-a acuzat pe Traian Băsescu că-l spionează și că în România există poliție politică, când, de fapt, autoritățile statului verificau modul în care sute de mii de hectare din județele Caraș-Severin, Timiș, Mehedinți și Hunedoara treceau în posesia Comunității de Avere • Zeci de judecători au consfințit dreptul de proprietate al unor așa-ziși urmași ai grănicerilor Imperiului Austro-Ungar • Unul dintre judecătorii Tribunalului Caraș-Severin a legalizat un statut în care această Comunitate de Avere interzice relațiile cu statul român, altele decât cele diplomatice, interzice membrilor comunității drepturile constituționale și înființează propria forță armată
  http://www.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/sorin-frunzaverde-si-a-facut-stat-in-romania-102414

 4. …………………………………………………………………………………………………………………..
  În fine, altă bombă : newsreporter in 02 septembrie 2013 la 10:00

  Descinderi ale politiei din Elvetia si Franta la birourile artizanului afacerii Rosia Montana

  Politistii din Elvetia si din Franta au declansat, aproape simultan, descinderi la mai multe proprietati, in general birouri, care apartin sau au o legatura directa cu principalul artizan al afacerii Rosia Montana. Miliardarul Steinmetz este unul dintre cei mai bogati oameni din lume, iar astazi este investigat la nivel mondial in cazul sesizarilor de coruptie din jurul, asa suna comunicatele oficiale, “ unei afaceri miniere de miliarde de dolari”. Prestigioasa publicatie The Guardian precum si Reuters, una dintre cele mai mari agentii de informatii din lume, relateaza in aceste zile pe larg ce se intampla.

  mai multe informații despre excroc :http://www.corectnews.com/social/politia-din-elvetia-si-franta-efectuat-descinderi-la-birourile-miliardarului-steinmetz

 5. REMEMBER – ADINA VĂLEAN SOAȚĂ DE CRIN
  Adina Vălean, a trecut în tabăra cealaltă şi a votat împotriva adoptării rezoluţiei prin care se recomanda interzicerea folosirii metodei cu cianuri în minerit. Adina Vălean spune acum că şi-a schimbat poziţia iniţială, din 2007, pentru că s-a documentat mai serios în privinţa utilizării cianurilor.
  – seminarul organizat de europarlamentarul Adina Vălean a fost sponsorizat de Roşia Montană Gold Corporation (RMGC).
  http://adevarul.ro/news/eveniment/efectul-lobby-eurodeputat-trece-aur–cianuri-1_50ace69e7c42d5a6638b7f31/index.html
  REMEMBER : – tot despre soața Crinului, duduia Adina Vălean
  ” Europarlamentarul Renate Weber a acuzat-o atunci pe Adina Valean ca a organizat evenimentul impreuna cu firma canadiana care ar urma sa exploateze zacamantul, RM Gold Corporation, la care nu a fost invitat niciun opozant al ideii. Mai mult, atunci cand Renate Weber a incercat sa ia cuvantul, Adina Valean i-a taiat microfonul, impiedicand-o sa vorbeasca. ”

 6. Ponta: Voi vota impotriva proiectului Rosia Montana. Antonescu se mai gandeste… ( Crin , soț de Adină Vălean )…
  Remember – și luați aminte !!
  Dacă Victor Ponta este capabil să-şi respecte cuvîntul dat, atunci ar trebui să-i permită domnului Chiţoiu să lucreze full-time pentru RMGC şi să nu mai piardă timpul în şedinţe la Palatul Victoria şi la minister. Premierul însuşi spunea la începutul lunii mai că decizia guvernului său în privinţa RMGC va însemna garanţii pentru protecţia mediului, renegocierea contractului şi decuplarea totală a proiectului de lobby-ul şi interesul politic şi că decizia va fi luată fie înainte, fie după alegeri sau, adăuga el, “poate niciodată”.
  Rămîne însă o întrebare. Ce l-a făcut pe Daniel Chiţoiu să rişte un scandal? Suntem doar cu o săptămînă înainte de locale şi într-o perioadă cu miză mare pentru parlamentarele din toamnă. Ce l-a făcut pe d.Chiţoiu să sfideze programul politic al guvernului din care face parte?
  Să ne gîndim că Daniel Chiţoiu face parte din PNL ? Să ne amintim că soţia lui Crin Antonescu, Adina Vălean, a votat în Parlamentul European împotriva rezoluţiei anti-cianuri adoptată în 2010 contrar hotărîrii luate prin vot de conducerea partidului? Să ne amintim că soţia lui Victor Ponta, Daciana Sârbu, a votat atunci pentru rezoluţie şi că s-a pronunţat deschis împotriva RMGC?
  Sau să gîndim mai simplu că bursa de la Toronto reacţionează pozitiv la declaraţii precum cea a lui Traian Băsescu în Parlament la începutul anului sau a lui Daniel Chiţoiu de vinerea trecută?
  http://www.stelian-tanase.ro/interese-obscure-la-rosia-montana/

 7. Tokes vrea protectorat, Frunză vrea Republica Banat …. cum comentați : Victor Ponta , Corina Crețu , Crin Antonescu , Adrian Adrian Nastase , La Ordinea Zilei , Radu Tudor , etc ?
  Sorin Frunzăverde și-a făcut stat în România !!!
  Fostul ministru al Apărării se face vinovat de acte de trădare națională și ar trebui închis, mai ales pentru modul în care a acționat ani de zile în vederea constituirii proprietății acestei ficțiuni economico-financiare • Așa se explică, în contextul regionalizării, de ce Sorin Frunzăverde l-a acuzat pe Traian Băsescu că-l spionează și că în România există poliție politică, când, de fapt, autoritățile statului verificau modul în care sute de mii de hectare din județele Caraș-Severin, Timiș, Mehedinți și Hunedoara treceau în posesia Comunității de Avere • Zeci de judecători au consfințit dreptul de proprietate al unor așa-ziși urmași ai grănicerilor Imperiului Austro-Ungar • Unul dintre judecătorii Tribunalului Caraș-Severin a legalizat un statut în care această Comunitate de Avere interzice relațiile cu statul român, altele decât cele diplomatice, interzice membrilor comunității drepturile constituționale și înființează propria forță armată
  http://www.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/sorin-frunzaverde-si-a-facut-stat-in-romania-102414

 8. Cotidianul britanic The Guardian anunţa recent o descindere de zile mari a poliţiei elveţiene împreună cu forţele de ordine franceze la mai multe proprietăţi care aparţin sau sunt în legătură directă cu miliardarul israelian Beny Steinmetz. Cine e Steinmetz?Steinmetz este unul dintre marii bogătaşi ai planetei, fiind considerat principalul artizan al proiectului de exploatare minieră de la Roşia Montană.
  La această oră, Steinmetz este cercetat la nivel mondial pentru corupţie, comunicatele oficiale vorbind despre implicarea magnatului într-o „afacere minieră de miliarde de dolari”.
  http://sud-est-forum.ro/wp/2013/09/politistii-elvetieni-gramada-peste-artizanii-afacerii-rosia-montana-topul-beneficiarilor-de-publicitate-de-la-gold-corporation-plus-o-analiza-de-bun-simt-a-lui-marius-mistretu-plus-decizia-allianz/
  REFERENDUM PE ROSIA MONTANĂ = O MARE PĂCĂLEALĂ !!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s