Mesaj la început de an școlar

Începe un nou an școlar, într-un moment în care mulți dintre cei care au legătură cu sistemul public de educație își pun probleme în legătură cu modul în care funcționează și despre calitatea actului educațional. Profesori, educatori, părinți și copii – toți își doresc o schimbare în bine a actului educațional, pentru a oferi tinerei generații o șansă în plus în viață, printr-o educație în acord cu nevoile și așteptările societății.
 
Sper ca acest an să aducă o mai bună colaborare a dascalilor cu părinții si o conștientizare din partea acestora din urmă a faptului că, fără contribuția lor, școala nu-și poate face datoria așa cum se cuvine. Sper că, pe măsură ce economia se va relansa, sistemul educației naționale va primi fondurile necesare pentru a avea un învățământ decent, cu profesori plătiți pe măsura eforturilor lor.
 
Nu ne putem permite un sistem de educație cu două viteze. Învățământului din zonele rurale trebuie să-i acordăm prioritate, pentru că el are, în acest moment, cele mai mari probleme și poate perpetua subdezvoltarea satului românesc, ce are mare nevoie de oameni educați în toate domeniile.
 
Urez tuturor celor implicați – elevi, profesori și părinți – succes în noul an școlar și un viitor mai bun!
Reclame

2 gânduri despre “Mesaj la început de an școlar

 1. Doamna Cretu, poate ca nu ar strica sa aruncati o privire pe http://www.ziartricolorul.ro, ca sa vedeti cam ce mai publica al dvs. coleg de europarlament, dl CVT. Dar aceasta dupa ce luati, preventiv, o pastila de tensiune. Am mai scris eu pe blogul dvs ca nu prea avem noi europarlamentari , in majoritatea cazurilor, persoane potrivite. Incet-incet, dar parca prea incet, devine vizibil ca am dreptate.

 2. Doamna Cretu, am pus pe http://www.ziartricolorul.ro, la un articol care va priveste, un comentariu: cum nu garantez ca acesta va fi publicat acolo, il pun in copie si aici, la dumneavoastra.

  Dle CVT, am observat in timp ca, in general, site-urile care ajung sa publice scriiturile lui Roberth Horvath cam trag sa moara. Pare ca este si situatia publicatiei dvs. de aici.
  In plus, daca imi aduc bine aminte, ati mai prezentat-o pe dna Cretu ca pe o entuziasta sexual. Nu cu foarte multi ani in urma scria o publicatie a dvs, parca, ceva de genul ca isi asaltase sexual soferul.
  Cred ca este o mizerie ceea ce ati publicat acum: in primul rind, dna Cretu este o femeie recent casatorita, iar aparitia mizeriilor pe socoteala ei, incurajata si de dvs., cu siguranta ca ii erodeaza viata de familie. In al doilea rind, dna Cretu, ca si dvs., este europarlamentar si ar trebui sa vad la dvs. o colegialitate. In al treilea rind, dna Cretu este cetatean roman si cred ca rostul dvs ca reprezentant roman este si sa aparati si protejati cetatenii romani care sunt atacati de straini.
  Imi pare rau ca trebuie sa v-o scriu, insa sunt de parere ca nu stiti sa faceti politica. Odata ce Traian Basescu v-a confiscat discursul justitiarist, cu destui ani in urma, nu ati mai stiut ce sa puneti in loc. Scandalurile de tip de cartier, unele televizate, in care va implicati pot aduce popularitatea necesara (la electorii – semintari!) alegerii ca si consilier de sector, dar in nici un caz marilor pozitii politice.
  Observ, in ultima vreme, la dvs o apropiere – uneori indirecta – a atitudinilor dvs de liniile propagandei prezidentiale. Observ, deasemeni, ca mari lucruri ca europarlamentar roman nu ati facut: ce mai puteti zice in afara de faptul ca EBA e ok si ca Gigi Becali sa fie liber (chiar, cum stati cu banii de campanie?)? Pentru agricultura si pescuit, pentru dezvoltare, pentru cultura si educatie, pentru afaceri economice, pentru locuri de munca si afaceri sociale, pentru energie, pentru afaceri externe, pentru justitie, pentru mediu, pentru sanatate? La 20K euro pe luna salariu, exclusiv cheltuielile, primiti aproape 1 milion de euro per mandat. As putea sti cu ce rezultate concrete, va rog?
  Sunt de parere ca o mare parte dintre actualii europarlamentari nu au avut o activitate buna si ca nu trebuie, ca electori, sa le prelungim mandatele. Cu parere de rau, va numarati si dvs printre acestia. Mai inainte de a vedea ce va fac colegii, vedeti mai bine ce faceti dumneavoastra!
  Sunt de parere ca aceia care au incercat inlocuirea dvs din fruntea PRM au avut intentii bune. Am urmarit ascensiunea si decaderea partidului dvs, i-am prezis, inca din anul 2000 iesirea din parlament ca si motivele decaderii. Politic, sunteti epuizat si, acum, incapabil sa va dedicati unui nou discurs politic. Managerial, deoarece leadeship-ul politic inseamna si management, nu faceti fata organizarii unui partid de dimensiuni nationale. Uman, reusiti sa va certati cu toti cei care va insotesc si care capata, de la dvs, la despartire, cele mai urite epitete.
  Domnule CVT, ati ajuns foarte jos. Sugestia mea este sa incercati sa salvati ceea mai puteti salva si sa incercati ca, macar politic, sa imbatriniti frumos. Si sa nu mai pareti a fi o unealta a presedintelui.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s