Mult succes tuturor studentilor si profesorilor in noul an universitar!

Astăzi, începe un nou an universitar, pe fondul unor dezbateri intense, care nu privesc doar România, referitoare la rolul sistemului de educație în construcția bunăstării națiunilor. Este o certitudine faptul că, în ciuda tuturor criticilor, sistemul învățământului superior din țara noastră face eforturi importante pentru a se moderniza și pentru a crește calitatea actului educațional, pentru adaptarea la cerințele economiei. Dar cred că am greși dacă am judeca lucrurile doar din perspectiva cerințelor de moment ale piețelor. Trebuie să păstrăm expertiză și în domenii care, fără a fi atât de căutate pe piața muncii acum, sunt extrem de importante pentru viitorul științelor și culturii. Trebuie să găsim un echilibru între eficiență și excelență.

Avem motive de îngrijorare și ele vin din faptul că accesul la educație superioară al unor largi categorii de tineri, din mediile defavorizate economic, este tot mai dificil, chiar imposibil uneori. Nu cred că putem accepta această ruptură în sânul unor generații, care se va reflecta și în performanțele viitoare ale societății românești.

Avem nevoie de tineri bine pregătiți, care să contribuie la schimbarea în bine a României. Nu este vorba despre un sistem care promovează elitele împotriva unui sistem al educației superioare de masă, ci despre egalitatea de șanse.

Sper că relansarea economiei românești se va reflecta în mijloacele pe care le vom oferi sistemului educației naționale, pentru a asigura o bună educație tineretului României. Este o prioritate națională și trebuie să dovedim asta prin tot ceea ce facem, ca decidenți politici. Românii, la rândul lor, trebuie să-i sprijine pe toți aceia care, dincolo de orice greutăți, vor să își schimbe viața prin educație.

Urez succes tuturor tinerilor reveniți sau abia intrați în facultati si profesorilor lor, fără de care nu ar fi posibilă existența universităților românești. Un an universitar reusit tuturor!      

 

3 gânduri despre “Mult succes tuturor studentilor si profesorilor in noul an universitar!

  1. Pingback: Papici… « Motanul Incaltat

  2. Poate părea doar o înșiruire de nume care nu vă spun nimic, însă aceștia sunt oameni cu experiență în economie, politică, probleme de mediu, sunt persoane ce au reprezentat sau reprezintă țări extrem de dezvoltate, oameni cu viziuni diferite față de tot ce cunoaștem noi în România. Așadar, cei interesați să urmărească video-conferința, o pot face online și se pot înscrie aici . Cred că este foarte important să urmărim opinia unor oameni ce vin cu propuneri ce implică vieți mai bune, mai sănătoase, mai liniștite pentru sute de milioane de oameni. Cred că va fi o dezbatere foarte interesantă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s