Conferința Națională a Organizației Femeilor Social-Democrate

Am participat, sâmbătă, la Conferința Națională a Organizației Femeilor Social-Democrate, la Iași. A fost o dezbatere serioasă, împreună cu colegii din conducerea partidului, despre politicile PSD privind apărarea drepturilor femeii și promovarea ei în societate. Și a fost un moment de bilanț și alegeri la Organizația de Femei, Rovana Plumb fiind realeasă ca președintă, reușită pentru care o felicit și pe această cale.

1

Sunt sigură că organizaţiile noastre de femei vor fi, aşa cum au fost în ultimii 23 de ani, motorul campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare de anul viitor. Și sunt convinsă că PSD va reuși să imprime țării un ritm al schimbării astfel încât, după cum spunea premierul Victor Ponta, să trecem de la societatea confruntării la societatea dialogului şi a înţelegerii. Eu cred că aceasta trebuie să fie deviza noastră de-acum înainte.

Așa cum am arătat și în discursul de la conferință, noi, ca femei social-democrate, trebuie să abordăm mai direct şi mai des problemele sociale care ţin de afirmarea identităţii noastre politice, să vorbim despre sărăcia cruntă în care încă se mai zbat atâţia oameni, despre marginalizare, violenţă, violenţa din şcoală, din familie, din societate.

PSD este principalul partid al ţării și pentru că s-a forjat în opoziţie, când ne luptam cu o forţă care părea de neoprit, care acţiona sistematic împotriva valorilor noastre, a principiilor care ne apropie de oameni – ale solidarităţii, coeziunii, înţelegerii, unităţii şi compasiunii.

2

Am dezvăluit abuzurile fostei guvernări, care nu a ştiut decât să provoace suferinţă prin austeritate, tăieri de venituri, sărăcirea populaţiei şi omorârea speranţelor generaţiei tinere. Am reuşit să oprim austeritatea şi să blocăm această forţă distructivă şi am început să reparăm şi să reconstruim, să refacem perspectivele noastre de viitor şi avem lucruri concrete pe care să le prezentăm: economia începe să-şi revină, s-a redus inflaţia, avem sectoare economice în care s-au creat locuri de muncă, s-a îmbunătăţit semnificativ absorbţia fondurilor europene, s-a decis indexarea pensiilor şi sperăm într-o creştere a salariilor mici. Totodată, se iau măsuri concrete pentru protejarea femeilor, cum este procesul de adaptare a legislației la prevederile Convenției prin care violența împotriva femeilor este incriminată penal.

Sigur că sunt domenii în care rezultatele nu sunt la înălţimea aşteptărilor şi cred că trebuie să ne intensificăm eforturile, la guvernare, pentru a răspunde nevoilor cetăţenilor. De asemenea, sper că, inclusiv prin votul românilor la alegerile europarlamentare, ne vom extinde posibilităţile de a influenţa lucrurile la nivelul Uniunii Europene. Avem această șansă de a avea o Comisie Europeană preponderent social-democrată. Ar fi vestea cea mai bună pentru România și un suport pentru politici sociale apropiate de cetăţeni.

Alegerile europarlamentare din 25 mai 2013 vor reprezenta primul test electoral de la preluarea guvernării şi, în ciuda dezamăgirilor noastre şi a amărăciunilor faţă de poziţiile uneori injuste ale unor ţări la adresa României, cred că aderarea la Uniunea Europeană este un succes şi o uriaşă oportunitate pentru dezvoltarea şi modernizarea României. Cred că trebuie să afirmăm mai puternic că noi am fost promotorii procesului de integrare europeană, să spunem răspicat că PSD este un partid pro-european şi de aici începe campania noastră electorală pentru alegerile din 2014. Am demonstrat că avem capacitatea de a ne afirma interesele noastre la Bruxelles şi în alte capitale europene.

Un gând despre “Conferința Națională a Organizației Femeilor Social-Democrate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s