Martin Schulz, liderul necesar pentru o Comisie Europeana legitimata democratic si pusa in slujba cetatenilor

Ratificarea, azi, de catre Partidul Socialistilor Europeni (PSE) a candidaturii lui Martin Schulz la presedintia Comisiei Europene reprezinta o sansa majora pentru UE de a fi condusa de un for legitimat democratic, conectat la problemele reale ale cetatenilor.

Martin Schulz este liderul pe care experienta politica solida si angajamentul consecvent in slujba cetatenilor il indreptatesc sa aspire la presedintia viitoarei Comisii Europene, intr-un moment in care UE are nevoie de un lider puternic si vizionar pentru a depasi impasul in care se afla proiectul european si pentru a se reafirma ca actor semnificativ pe plan global.

„In 2010, doar 488 de europarlamentari au votat in favoarea Comisiei Europene si a presedintelui ei. In 2014, vreau ca 390 de milioane de cetateni sa-si spuna punctul de vedere”, a declarat Martin Schulz, astazi, la anuntarea nominalizarii sale drept candidat socialist pentru sefia Executivului comunitar. „E timpul sa construim o Europa in care oamenii sa poata investi stiind, la randul lor, ca aceasta Europa investeste in ei. Cea mai buna cale de a face Uniunea Europeana sa lucreze din nou pentru cetateni este de a-i implica pe ei insisi in acest proces.

Socialistii Europeni isi respecta, prin aceasta nominalizare, promisiunea facuta din 2009 de a oferi alegatorilor europeni un candidat selectat democratic, pe care acestia, in cadrul alegerilor europarlamentare din 25 mari 2014, sa aiba posibilitatea de a-l valida prin vot. Presedinte al Parlamentului European din ianuarie 2012, lider al Grupului europarlamentar socialist intre 2004 si 2012, Martin Schulz se bucura de sprijinul partidelor afiliate Socialistilor Europeni. Candidatura sa va fi lansata oficial la Congresul PSE din 1 martie 2014, de la Roma. Conform Tratatului de la Lisabona, viitorul presedinte al Comisiei Europene va fi desemnat formal de Consiliul European, dar propunerea sefilor de state si guverne din UE poate fi respinsa prin vot de Parlamentul European, care poate cere o noua nominalizare.

Reclame

Un gând despre “Martin Schulz, liderul necesar pentru o Comisie Europeana legitimata democratic si pusa in slujba cetatenilor

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s