Atelierul de afaceri europene al PSD

DSC_0274 (Large)DSC_0047 (Large)

In cadrul Atelierului de afaceri europene al PSD, am dezbatut, azi, tema solidaritatii europene, ca soluție pentru ieșirea din criză. Una din ideile principale ale discutiei a fost ca măsurile de reducere a decalajelor dintre țările UE trebuie să rămână în prim-planul măsurilor luate de partidele social-democrate europene.

DSC_0051 (Large) DSC_0251 (Large)

Solidaritatea europeană a fost conceptul fundamental care a stat la baza UE si reprezintă principala fisură creată în urma crizei economice. Evoluțiile politice demonstrează că Uniunea Europeană este amenințată acum să sufere mai mult din cauza crizei de solidaritate decât a crizei economice globale. De aceea, societatea europeană trebuie să fie mai coezivă decât oricând și este timpul să spunem răspicat că solidaritatea, și nu individualismul, este răspunsul la criza care ne-a afectat pe toți.

DSC_0426 (Large) DSC_0316 (Large)

Am analizat, de asemenea, riscurile reprezentate de potentialele rezultate ale viitoarelor alegeri pentru Parlamentul European, care ar putea favoriza partidele extremiste si anti-europene, a căror ascensiune este evidentă în numeroase țări europene, precum Franța, Austria, Grecia, Ungaria sau Marea Britanie. In viitorul Parlament European, există riscul ca o treime din deputati să reprezinte curentul extremist anti-european. Este vorba de o tendință pe care nu o putem ignora și cred că va contura direcția politicilor europene după alegerile de anul viitor. Există acest risc al sancționarii partidelor anti-tradiționale din partea unui electorat marcat de criză, de șomaj și mai ales de lipsa unei perspective.

DSC_0289 (Large) DSC_0451 (Large)

Cred că noi, partidele social-democrate, trebuie să venim cu propria noastră alternativă pentru un viitor solidar si progresist al Uniunii Europene. Este datoria noastră, ca social-democrați, să ne adresăm mai mult categoriilor vulnerabile. Totodata, este foarte important ca, începând de anul viitor, Comisia să fie dominată de stânga democrata, pentru a lansa măsuri comune de relansare economică si strategii de incluziune sociala activă.

DSC_0478 (Large) DSC_0481 (Large)

2 gânduri despre “Atelierul de afaceri europene al PSD

  1. D-na Cretu,
    Numai privind la titlu – Atelierul de afaceri europene al PSD – gandul te duce la o loja masonica. 😆

    „Cred că noi, partidele social-democrate, trebuie să venim cu propria noastră alternativă pentru un viitor solidar si progresist al Uniunii Europene.”

    Nu prea se vede ca aveti o alternativa proprie acceptabila… Care e aceea?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s