Pactul cu demagogia al „popularilor” români

Se pare că spaima unui inevitabil și usturător eșec la următoarele alegeri dă frâu liber demagogiei în sânul așa-numitei „drepte populare” din România. Mi-a părut rău să aflu că teme de o reală importanță pentru Transilvania și, de altfel, pentru întreaga țară, au fost aruncate, din nou, în derizoriu, de către cei care pretind că reprezintă dreapta spectrului politic românesc. Pozând în vizionarii și reformatorii de necontestat ai clasei politice, liderii Partidului Mișcarea Populară au lansat ieri, la Cluj, ceea ce au intitulat „Pactul pentru Transilvania și Banat”, document al cărui prevederi pendulează între demagogie și populism. Paradoxul este cu atât mai mare cu cât aceștia vorbesc despre un proiect de țară dictat de interesul național, când părintele lor spiritual de la Cotroceni nu a făcut decât să submineze sistematic orice intenție a Guvernului Ponta de a îndrepta gravele erori de guvernare pe care aceiași politicieni le-au lăsat în urmă.

„Pactele” cu alegătorii nu se semnează în săli închise, mai mult goale decât pline, cu prezidii supradimensionate, în care retorica populistă ține loc de angajamente ferme și realizări concrete. Ceea ce se pare că nu au înțeles acești politicieni este faptul că România are nevoie de proiecte reale și serioase, nu de documente pe care sunt îngrămădite cuvinte bombastice, lipsite de orice tangență cu realitatea și, chiar mai grav, lipsite de orice intenție sinceră din partea autorilor, ahtiați doar după voturi obținute ușor.

Țin să reamintesc faptul că investițiile prioritare ale Guvernului Ponta cuprind în mare măsură proiecte majore de infrastructură pentru Transilvania, fie cu finanțare europeană, fie cu finanțare integrală de la bugetul de stat. Autostrăzile Lugoj – Deva, Orăștie – Sibiu, Arad – Timișoara, Nădlac – Arad, variantele de ocolire ale orașelor Deva, Orăștie și Sibiu, precum și tronsonul Suplacu de Barcău – Borș al Autostrăzii Transilvania sunt doar câteva dintre cele mai importante investiții introduse în buget, cu alocări de peste 100 de milioane de lei.

Tocmai de aceea, nu putem accepta lecții din partea celor care au luat deciziile cele mai păguboase pentru România și care astăzi emit pretențiile unor politicieni imaculați. Sigur, e de înțeles frustrarea pe care o încearcă autorii așa-numitului pact, care nu au reușit să ducă la bun sfârșit niciun proiect serios, în ciuda faptului că s-au aflat la guvernare până nu demult. Soluțiile pentru Transilvania, precum și pentru celelalte regiuni ale țării, constau în proiecte coerente, pe care Guvernul Ponta a demonstrat că le susține și ale căror rezultate au început deja să apară.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s