Cazul Tokes. Consiliul de Onoare şi-a făcut datoria. Acum e rândul preşedintelui Băsescu!

Consilul de onoare al Ordinului Național ”Steaua României”  a decis, cu cinci voturi pentru și o abținere, să propună Președintelui României retragerea acestui ordin domnului Laszlo Tokes.

Este un deznodământ firesc și așteptat, dacă ținem cont de acțiunile și declarațiile profund anti-românești ale lui Laszlo Tokes, care aduc atingere și intereselor minorității maghiare din România.

Această decizie sancționează un membru al Ordinului care ar fi trebuit să apere și să promoveze interesele națiunii române, să fie un exemplu pentru ceilalți cetățeni. Sper să nu ne mai întâlnim cu asemenea cazuri, mai ales când este vorba despre lucruri atât de sensibile, cum este punerea în discuție a caracterului național și unitar al statului român, de buna conviețuire etnică, de valorile fondatoare ale cetățeniei europene.

Aștept ca Președintele României să treacă peste interesele sale personale și să dea curs acestei recomandări a Consiliului de Onoare al Ordinului Național ”Steaua României”. Și domnia sa are obligația de a respecta Constituția, de a proteja și promova interesul național.

Corina Crețu, membru al Ordinului Național ”Steaua României”

Provocare Laszlo Tokes

7 gânduri despre “Cazul Tokes. Consiliul de Onoare şi-a făcut datoria. Acum e rândul preşedintelui Băsescu!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s