La moartea lui Nelson Mandela

A murit, după o lungă suferință, unul dintre cei mai importanți lideri politici ai vremii sale, Nelson Mandela. Viața sa a fost, atâția ani, o lungă suferință. Greutățile nu l-au doborât, pentru că, așa cum spunea un alt mare luptător pentru libertate, Martin Luther King, ”a avut un vis” pentru națiunea sa: aceea ca toți oamenii să fie egali, indiferent de culoarea pielii, de naștere, de avere sau de statut social.

mandela

Apartheidul a fost una dintre cele mai rușinoase capitole din istoria secolului XX, care a născut resentimente, violență, care a adus grave atingeri libertății și demnității umane. Împotriva lui a luptat Nelson Mandela. Această luptă l-a ținut 27 de ani în închisoare. Om al principiilor și valorilor, Nelson Mandela a știut să conducă pașnic tranziția Africii de Sud, după înlăturarea apartheidului, de la dominația unei rase către ceea ce el numea ”societatea-curcubeu”, în care fiecare să-și găsească locul, fără niciun fel de discriminări. Și, oricâte greutăți a avut de înfruntat, a reușit ceea ce și-a propus. Moștenirea sa este o societate liberă, cu cetățeni egali în fața legii și oportunităților.

La moartea sa, un pios omagiu unui om și unui lider care a marcat istoria unei națiuni și a arătat că libertatea este cel mai de preț dar dat oamenilor. Odihnească-se în pace! 

2 gânduri despre “La moartea lui Nelson Mandela

  1. Corina, dacă aş fi rea aş zice că ai o predilecţie pentru negri. 🙂 Părerea mea e că Nelson Mandela a fost singurul terorist devenit erou internaţional. 😛

    Dumnezeu să-l ierte!

  2. Roxana si cum nu sunteti rea, nu ziceti, nu-i asa? Parca un fost premier israelian, nu mai stiu daca Shamir sau Perez, aruncase in aer un hotel (cu englezi) in tinerete.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s