Europa 2020. Europa tinerilor.

M-am bucurat să particip, astăzi, la Universitatea Politehnică, la o întâlnire cu studenții mai multor facultăți din București, în cadrul dezbaterilor „Europa 2020 din Perspectiva Tinerilor”. Am cunoscut studenți interesați de subiectele de pe agenda europeană, tineri dornici să discute despre viitorul proiectului european și despre rolul României în aducerea la îndeplinire a strategiei „Europa 2020”.

20131213_162727(1)

Am subliniat, în acest context, faptul că obiectivele asumate de către România în interiorul acestei strategii vor afecta, fără îndoială, în sens pozitiv viața tinerilor din țară. Am avut aici în vedere angajamentele referitoare la sporirea locurilor de muncă pentru tineri, la creșterea investițiilor de stat în cercetare și dezvoltare, precum și la facilitarea accesului tinerilor la studii universitare. Am menționat, cu această ocazie, și faptul că obiectivele strategiei „Europa 2020” vor aduce plus-valoare în dezvoltarea tinerilor din Romania ca indivizi și, în definitiv, ca cetățeni cu drepturi egale ai Uniunii Europene.

20131213_163035_4

Iar eforturile Guvernului Ponta sunt vizibile în acest sens. În vederea îndeplinirii obiectivelor, investițiile în cercetare au fost triplate, fiind demarate totodată proiecte solide pentru dezvoltarea digitală a sistemului educațional românesc și aducerea sa la zi cu tendințele din Europa și din întreaga lume modernă.

20131213_173929

Însă pentru ca obiectivele pe termen mediu și lung să fie indeplinite cu succes, este nevoie de implicarea tuturor factorilor de decizie: atât a Guvernului Romaniei, cât și a Comisiei Europene și a Parlamentului European. Europa viitorului este, de fapt, Europa tinerilor, a celor care astăzi fac primii pași în viață și în carieră, iar modul în care aceștia sunt protejați și încurajați este extrem de important.

4 gânduri despre “Europa 2020. Europa tinerilor.

 1. Distinsa Corina Cretu, inca odata felicitari pentru activitatea dvs si in Parlamentul European si in tara!

  Daca vorbim despre viitorul tinerilor in Europa, este posibil ca ei sa mai aibe o sansa dar aici, acasa, in Romania noastra, nu prea cred…
  Mi-am pierdut orice speranta(desi nu voi renunta niciodata la lupta) cu privire la un viitor mai bun pentru copii nostri, atat timp cat in conducerea administratiilor publice se afla oameni corupti si slab pregatiti.
  Vreau sa nu fac afirmatii gratuite si sa va semnalez un caz grav de incalcare a drepturilor omului si a legilor din Romania.
  Ani de zile am sesizat autoritatile competente despre coruptia din Primaria Sector 3.Aceste sesizari au fost intotdeauna insotite de documente clare si care atesta in mod indubitabil coruptia.

  De ce in Romania trebuie sa faci obligatoriu parte din partide politice ca sa iti poti obtine un drept legal , urmare a unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile???

  De ce atunci cand castigi un proces lung , cu o durata de 13 ani !!! mai este nevoie sa apelezi la Avocatul Poporului sau la CEDO?

  Subsemnatul, ma incapatanez sa cred ca mai sunt si oameni cinstiti si onesti in Romania care sunt de partea celor care respecta legile statului roman nu doar a celor corupti si hoti care in mod sistematic incalca legea considerand Romania un stat primitiv.

  Dl Ponta, a fost procuror in trecut si acum este prim-ministru.
  Intr-o tara in care primul ministru a fost procuror si fost sef al corpului de control al guvernului, mai poate un primar ca
  dl Robert Negoita de la sectorul 3, sa indrazneasca a nu respecta legile statului roman???

  Distinsa Corina Cretu, este pacat de munca dumneavoastra in afara tarii daca aici in tara avem haos, coruptie, hotie si legea este sfidata.
  In opinia mea, cu astfel de oameni corupti nu putem decat sa speram la tot ce este mai rau.

  Sarbatori fericite dumneavoastra si tuturor romanilor cinstiti si care iubesc cu adevarat Romania!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s