24 de ani de la Revoluție

Omagiem, astăzi, 24 de ani de la căderea regimului dictatorial din România și revenirea, după mai bine de o jumătate de secol, la democrație. Momentul Revoluției din 1989 a fost scânteia care a atras după sine un lung șir de transformări în sânul societății românești, o perioadă de tranziție ce a culminat, după eforturi substanțiale, cu aderarea României la NATO și la Uniunea Europeană. Se cuvine, astfel, să le mulțumim celor care au luptat în 1989 pentru libertatea țării, precum și celor care au făcut, ulterior, posibilă tranziția de la un sistem totalitar, la un sistem politic și economic modern, compatibil cu cel al statelor democratice din Europa.
Timpul scurs de la Revoluție a adus cu sine certe consecințe pozitive și ar fi nefiresc ca, în ciuda nemulțumirilor care încă există cu privire la diferite aspecte ale societății post-decembriste, să nu remarcăm acest lucru. Avem, astăzi, grație aderării la Uniunea Europeană, dreptul de a circula liber, de a ne stabili, de a munci și de a învăța oriunde dorim în Europa. Mai mult decât atât, odată cu integrarea europeană, o bună parte a legislației care se aplică și la noi în țară este decisă la Bruxelles, devenită astfel cea de-a doua capitală a României.
Suntem, din 2007, racordați la realitățile politice, economice și sociale din întreaga Europă democratică, iar acesta este, poate, cel mai mare câștig pentru realizarea căruia au luptat generații întregi, de la momentul izbucnirii Revoluției și până astăzi.
Într-adevăr, România celor 24 de ani de capitalism nu este perfectă. Însă au avut loc transformări majore, de fond, care demonstrează că suntem, fără îndoială, pe drumul cel bun. Și, tocmai de aceea, sunt convinsă că schimbările în bine vor fi din ce în ce mai vizibile în perioada următoare.
Reclame

Un gând despre “24 de ani de la Revoluție

  1. Pentru cei mai multi romani, CONTRAREVOLUTIA din 1989 ( deoarece a avut ca rezultat intoarcerea, revenirea, la un sistem social existent anterior) a adus doar un alt fel de saracie si un alt fel de umilinta. Aniversarea acestor evenimente nu este si nu va fi o sarbatoare a romanilor, oricit ar dori unii. Ea este o sarbatoare a parvenitilor.
    Doamna Cretu, va rog sa revedeti ultimul paragraf si sa ii conferiti concretete. Din ultima dumneavoastra fraza inteleg ca crocodilul ( care zboara, dar nu il vede oricine) va deveni din ce in ce mai vizibil ( nu cumva pentru ca acum nu suntem capabili sa il vedem? oh, doamne, nu ne meritam nici acesti conducatori!) in zborul sau spre…unde?
    Doamna Cretu, ramineti in continuare, pentru mine, o mare simpatie politica. Craciun Ferict si La Multi Ani!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s