Reuniunea informală a miniștrilor responsabili pentru politica de coeziune

corina_cretu_4.jpgÎn perioada 8-9 iunie, am participat la reuniunea informală a miniștrilor responsabili pentru politica de coeziune, ce a avut loc în Malta.

Întâlnirea s-a concentrat pe viitorul politicii de coeziune post-2020 şi pe oportunitățile de simplificare şi ameliorare a sistemului de gestionare a fondurilor europene. Cu această ocazie, discuțiile s-au axat mai ales spre diferențierea mecanismelor de distribuție a fondurilor.

„Fiind  vorba despre viitorul politicii de coeziune, toate aspectele sunt puse în discuție şi toate contribuţiile sunt binevenite, etapele următoare fiind Forumul de Coeziune şi documentul de reflecție asupra viitorului bugetului UE, de la sfârșitul lunii iunie. Lansez tuturor, și în special cetățenilor  europeni, invitația de a participa la această dezbatere, deoarece dorim să aflăm  direct de la ei felul în care investițiile venite din partea UE le-au transformat şi ameliorat viața de zi cu zi. Aceste informaţii sunt cruciale în contextul dezbaterilor care vor urma.”

Am prezentat miniştrilor statelor membre cele șapte acțiuni propuse de  Comisia Europeană, cu scopul de a ameliora vizibilitatea investițiilor politicii de coeziune.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s