Despre Corina Crețu

De la 1 iulie 2019, Corina Crețu a revenit în Parlamentul European, unde este Membră a Comisiei pentru Dezvoltare Regională (REGI) și a Comisiei pentru Control Bugetar (CONT).

În perioada 1 noiembrie 2014 – 30 iunie 2019, Corina Crețu a fost Comisar European pentru Politică Regională al Comisiei Europene. În perioada iunie-octombrie 2014, a ocupat funcția de Vicepreședinte al Parlamentului European, fiind aleasă cu un număr de 406 voturi.

Între 2012 și 2014 ocupă funcția de Vicepreședinte al Grupului Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European, fiind, în acelasi timp, membră a Preşedinţiei Partidului Socialiştilor Europeni (PES).

În mandatul 2009-2014 este Vicepreședinte al Comisiei pentru Dezvoltare din Parlamentul European. În această calitate, Corina Creţu se remarcă prin activitatea sa profesională şi politică de la Bruxelles şi Strasbourg. Este autoarea Raportului referitor la autoritățile locale și societatea civilă: angajamentul Europei față de sprijinirea dezvoltării durabile, prin care pledează pentru eradicarea sărăciei și asigurarea dezvoltării durabile, prin implicarea autoritatilor locale si a organizatiilor non-guvernamentale.

Totodată, redactează ca Raportor alternativ Raportul referitor la propunerea de regulament al Parlamentului European şi al Consiliului de instituire a Corpului voluntar european de ajutor umanitar (EU AidVolunteers), Raportul referitor la creşterea impactului politicii de dezvoltare a UE şi Raportul referitor la propunerea de decizie a Parlamentului European şi a Consiliului privind Anul European al îmbătrânirii active.

De asemenea, este organizatoarea a numeroase conferințe și audieri găzduite de Parlamentul European, dintre care Reuniunea Extraordinară a Comisiei pentru Dezvoltare, avându-l ca invitat pe Bill Gates, ocazie cu care şi-a exprimat susţinerea pentru majorarea contribuţiilor statelor la ajutorul pentru dezvoltare în vederea respectării angajamentului de a aloca 0,7% din PIB, astfel încât Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului să devină realizabile.

Totodată, este organizatoarea audierii cu tema „Palestina – reconstrucţie şi dezvoltare”, la care participă Tony Blair şi în cadrul căreia a pledat ca Uniunea Europeană să devină un factor important în implementarea unei soluţii paşnice durabile in regiune.

În anul 2009 participă la misiunea de informare a delegaţiei Parlamentului European cu privire la conflictul din Fâşia Gaza şi teritoriile palestiniene.

În 2010 inaugurează, la Bruxelles, cea de-a Zecea Conferinţă a Reţelei Parlamentare pentru Banca Mondială, fiind Membă a Comitetului  de Conducere a PNoWB (Parliamentary Network of the World Bank).

La începutul anului 2005 conduce un seminar de pregătire pentru purtătorii de cuvânt, şefi ai departamentelor de comunicare şi şefi ai departamentelor de presă din noile instituţii democratice din Irak.

În anul 2004 a fost aleasă membră a Parlamentului României, activând în cadrul Comisiei pentru Politică Externă a Senatului și ca Euroobservator la Parlamentul European din partea României.

În anul 2000 a fost aleasă membră a Camerei Deputatilor, renunţând la mandat în favoarea funcţiei de Consilier Prezidenţial. 

În perioada 2000-2004, deține funcția de Consilier Prezidential (cu rang de ministru), Purtător de cuvânt al Președintelui României și Şef al Departamentului de Comunicare Publică din cadrul Presedinției României, calitate în care conduce strategia de comunicare a Instituţiei Prezidenţiale.

Este aleasă eurodeputat la alegerile din 2007, la cele din 2009 și la alegerile din luna mai 2014, când este lider al listei de candidați ai Alianței PSD-UNPR-PC.

Corina Crețu este, de asemenea, autoarea cărții „Romania europeană”, publicată în 2009 la Bucureşti.

5 gânduri despre “Despre Corina Crețu

  1. Lucrez de ani de zile ptr corporatii off-shore „‘multinationale” (multe dintre ele cu actionari europeni) unde romanii sunt platiti la fel sau uneori mult mai prost decat asiaticii sau africanii lipsiti de orice pregatire. Aceleasi corporatii, cand au probleme, cer ajutorul guvernelor din lumea vestica ? Ce fel de europeni suntem noi, daca am ajuns sa fim tratati ca niste gunoaie ?!1 Oare chiar suntem buni numai ca sclavi pe plantatiile de asparagus ?! Sunt si politicienii romani responsabili de aceasta situatie ?! Cu siguranta ca DA !

    • „Asiatici si Africani LIPSITI DE ORICE PREGATIRE.” Asta o crezi tu mai Pintilie, pentruca asa esti tu creiat de natura….sa fi arrogant si increzut. Cred ca TU ESTI LIPSIT DE PREGARIRE SI POLITETE.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s