Campanie impotriva traficului de femei

Astazi am inregistrat Declaraţia scrisă privind traficul de femei în scop de prostituţie în Uniunea Europeană, care se vrea a fi un semnal de alarmă pentru adoptarea de măsuri care să remedieze situaţia din prezent. Ma bucur ca demersul nostru – al meu si al Gabrielei Cretu – s-au alaturat oameni importanti din Parlamentul Europei, ca Miguel Angel Martinez (vicepresedinte al PE), Elena Valenciano si Mary Honeyball. Vreau sa le multumesc in mod special – din nou – celui care semneaza Diasporeanul, ca si Gabrielei Savitski, pentru ca au adus constant in atentie problemele copiilor, ale traficului de femei si m-au determinat si pe mine sa ma aplec mai cu atentie asupra acestor subiecte. Sper sa gasim si alte modalitati pentru a gasi solutii problemelor de tot felul cu care se confrunta romanii aflati in strainatate. 

In esenta, documentul solicită o mai eficientă cooperare între Comisia Europeană si statele membre, în vederea mai bunei aplicări a măsurilor legislative privind prevenirea traficului de femei. Este vorba de un subiect care din păcate face încă parte din realităţile din ţara noastră. Deşi la nivel european şi naţional există legi privind traficul de femei, acestea nu privesc încă în mod specific cauzele ce fac posibile aceste abuzuri. Este important ca autorităţile naţionale şi instituţiile europene să colaboreze mai strâns pentru a elimina cauzele: lipsa de educaţie si informare a victimelor, existenţa de reţele de traficanţi.  

Pe termen lung, în mod evident, cheia este aducerea nivelului de trai din ţara noastră la standardele occidentale, astfel încât principala cauză de fragilitate a victimelor potenţiale să dispară.

Atasez  mai jos Declaratia scrisa, asa cum a fost ea depusa la Registrul Parlamentului European.

wd_trafficking_final.doc

38 de gânduri despre “Campanie impotriva traficului de femei

  1. Astazi la ora 14,30 am urmarit pe TVR2, interventia dumneavoastra, cu privire la locurile si conditiile de munca, in U.E.

    Nu voi face altceva decat sa-l citez pe jurnalistul, George Vulcanescu domnia sa, fiind prezent in studioul de la Bucuresti in timpul emisiunii;
    ” Doamna Corina Cretu, mi-a usurat misiunea.A sistetizat in mai putin de doua minute ce a ce doream si eu, sa spun”.

    Nu-mi place cand ii laud pe politicieni, dar trebuie stiut un lucru.
    Europarlamentarul Corina Cretu, vorbeste pe intelesul poporului,scurt, cuprinzator si la obiect.Profesionalism curat.Fara demagogie si vorbe lungi…

    Succes, romanii din popor sunt alaturi de dumneavoastra !

  2. @Corina,

    in conditiile in care mai ales fetitele si fetele adolescente sunt considerate femei, cum se poate completa o asemenea Declaratie, astfel incat sa protejeze aceste „inca ne-femei” de traficul in scop sexual?
    Am vazut un film care m-a coplesit de revolta si oroare „Human traffiking” si acolo am vazut ceea ce mi se spusese despre realitate si nu credeam: fetite pubere sau abia post-pubere obligate sa se prostitueze. Si faptul ca exista atatia amatori de „carne frageda” este absolut revoltator!

  3. @ Krudus
    Multumesc frumos pentru aprecieri si ma bucur ca ati urmarit emisiunea. Dupa parerea mea era o tema foarte importanta – sansele romanilor pe piata muncii in Uniunea Europeana – careia ar trebui sa i se acorde mai multa atentie. Succes si dvs si numai bine.

  4. @Corina
    Felicitari, si multumesc pentru ce faceti pentru stoparea abuzurilor asupra celor vulnerabili. Linkul „wd_trafficking_final.doc” nu deschide documentul cu pricina. Ar fi bun bine de vazut documentul in original, sa il putem prelua…

  5. @ Maria Barbu
    Draga Maria, cred ca atunci cand se vorbeste de traficul de femei, se includ si fetele, care sunt abuzate exploatand inocenta si naivitatea lor. Eu cred ca ambele situatii sunt grave si condamnabile – si atunci cand multe femei aleg ele insele aceasta cale a prostitutiei si in cazul cand ele sunt pur si simplu inselate. Ai mare dreptate, este revoltator.

  6. @ Clujanu

    Multumesc pentru gluma 🙂 Dar, mai serios vorbind, exista victime ale traficului de persoane care sunt barbati, iar cauzele la origine sunt aceleasi: saracia si lipsa de informare asupra riscului de a emigra ilegal. Multi sunt amagiti de promisiunile traficantilor de a câstiga bani ca lucratori necalificati în Europa Occidentala si când ajung în tara de destinatie îsi dau seama ca li s-au confiscat actele, ca plata e mizera si ca sunt înghesuiti în niste baraci în conditii de nedescris, „privilegiu” pentru care de altfel trebuie sa si plateasca aproape cât câstiga… Asemenea abuzuri nu sunt rare, motiv pentru care deja în septembrie trecut am adresat o întrebare scrisa Comisiei Europene privind abuzurile fata de muncitorii români în strainatate. Am putut sa constat de altfel cu bucurie faptul ca a fost lansata o campanie de informare privind riscurile emigrarii ilegale, însa desi apreciez efortul, sper ca este doar un început.

  7. @ Diasporeanu
    Multumesc. Incerc acum sa vad cum sa fac sa se vada Declaratia. In rest, ma tot gandesc la ideea copiilor ramasi acasa, pe care ati ridicat-o de cateva ori, dar cred ca mai ales la nivel national putem fi eficienti. Oricum, astept oricand sugestii.

  8. @ Maria Barbu: Asa este, aveti dreptate, este oribil. Spre exemplu sunt tari în Asia în care fetele se vând, si nici pe prea multi bani… Sincer nu stiu daca asta se mai poate pune pe contul diferentelor culturale si al saraciei. Parerea mea este ca în cazurile acestea e mai eficient si important sa se actioneze la nivelul clientilor, nu al furnizorilor ca sa zic asa…

  9. Ion Iliescu,dupa cum a declarat,a avut o viata grea.
    Asa este.A fost nr.2 in PCR,prim sectetar judetaea al PCR,minsstru si director,fonctii cu masina la scara si aprovizionare de la gospodaria de partid.A condus Romania timp de 10 ani,ani de jaf si furt,de acaparare a resurselor si bogatiilor tarii de un grup restrans din cadrul PCR si al securitatii.El este taticul mafiei politice,a burgheziei securisto-comunste unde ii gasim pe toti si pe Nastase si pe Basescu,Tariceanu,Patriciu,
    Felix,Copos,Stolojan,Stoica,Videanu,Preda,Diaconescu.El nu este un produs expirat,este un cancer national,
    care-i macina pe romani de aproape 20 de ani.Ce fel de social-democratie vrea Ion Iliescu?Cu vila din Austria de 500.000 E a lui Mitrea,cu matusa Tamara si casa din Zambaccian a lui Nastase,cu afacerile de milioane de euro ale lui Hrebenciuc senior si junior,cu baronii locali Oprisan si Mazare,asta nu este social democratie,politica de stanga.Toti ce care i-am enumerat sunt mai bogati de exemplu ca Romano Prodi,fostul prim-ministru al Italiei

  10. Felicitari pentru cel mai frumos cap de blog. E frumos si motto-ul, dar din pacate nu se potriveste la noi la romani, unde suferinta mai mult ne dezbina decat ne uneste. Parafrazandu-l pe Tudor Gheorghe: visurile mint, iar trandafirii… speram sa nu moara 🙂

  11. „Le trafic de femmes est une forme de trafic d’êtres humains.
    Il est lié au proxénétisme et aux réseaux de prostitution, au tourisme sexuel et au trafic de main-d’œuvre illégale.”

    ROMANIA creata de Iliescu & Roman continuata de Vacaroiu si Nastase au creat acest crenau de resurse bugetare.

    Nastase se lauda cu aceste resurse, presa si mas media prezinta cu mândrie sumele revenite in tara.

    Ne intrebam sau comentam theme, dezvoltarea durabila, educatia, agricultura sau alte subiecte interesante fara a analiza cauza situatiei actuale.

    Pentru Corina CRETU, am o stima deosebita, dar si ea ar fi putut fi putut sa devina marfa unui proxenet, proxenet, creat de FSN – PDSR sau chiar PSD.

    Este interesant ce se constata azi dar mai important este de analizat cauza si gasite mijloacele a diminua acest flagel.

    Cu stima,

  12. Iata mai jos un link catre un nou material BBC despre incalcarea dreturilor copiilor cu disabilitati in Romania, si incapacitatea autoritatilor romane de a gestiona problematica. Spun „incapacitate” pentru ca se cunosc foarte bine problemele din sistemul romanesc, dar nu se iau masuri decit atunci cind apar asemenea materiale critice in media internationala. Daca se iau…De fiecare data cind cineva s-a atins de „imaginea” nepatata a „modelului” impus de noua legislatie romaneasca de profil din 2004, sefii de la ANPDC, ORA si arhicunoscuta doamna Bertzi acum la Ministerul Muncii au dat vina pe „agenturile straine de interesele tarii”, sau pe voluntarii straini.

    Precizez ca noul raport al Centrului de Resurse Juridice nu reclama probleme noi. Rapoarte asemanatoare despre incalcarea drepturilor copiilor de catre statul roman au facut si cei de la Mental Disability Rights International, despre copii cu afectiuni psihice aflati in grija statului, si cei de la Human Rights Watch, si altii.

    Mult laudata „reforma model” din 2004 este un schweitzer cu multe gauri. Are si parti bune, dar multe lucruri trebuiau de mult sa umple golurile.

    http://www.bbc.co.uk/romanian/news/story/2008/02/080227_copii_legati.shtml

  13. KOSOVO independent.

    Solutia nu este ideala dar necesara declara Presedintele Confederatiei ELVETIENE.
    Natiunea a apreciat pozitif aceasta decizie, Romania trebuie sa-si indrepte orientarea spre aceasta decizie.

    Un Adrian NASTASE, stiitor de toate ar fi putut schimba directia deciziilor politice.
    Si de data aceasta a fost depasit de servilismul de trecutul sau dependent de ion ILIESCU.

    Ion ILIESCU are mai putini ani in fata decât natiunea tânara din ROMANIA care asteapta eradicarea saraciei si umilintei la care este supusa de 18 ani.

    Si pentruca lingaii platiti sau serviti cu bere va felicita de revenirea Dvs. in ofcina, va intreb, sincer si onest, la ce serveste REVENIREA ?

    Doriti ca aceasta “revenire” sa va acoperiti trecutul de judiciar si schimbarea donelor in masse media.

    Si una si alta Adrian NASTASE este si va ramâne un fost, frica de justitie si adevar il va accelera coborârea politica si sociala.

    Cu stima

  14. @Blog-eri
    Păi cu ceva timp în urmă femeile erau ca niște mere de bună calitate,altele erau nefericite,multe foarte inteligente și normale,altele avînd rol alkalin în mediu acid masculin atunci acestea cum sunt?- în afară de faptul că sunt supuse traficului.

  15. @D-na/D-ra Crețu
    Problema este ”pusă” greșit în sensul că lupta trebuie să fie împotriva traficului de persoane indiferent de scop,sex ,vîrstă,țara de reședință,etc…
    La noi în România-și în alte țări est Europene-sunt particularități,dar în general este vorba de traficul de persoane.Particularizarea înseamnă că soluția va fi strict orientată pe ”țara”respectivă.
    Cu această ocazie mă ofer să va ”consiliez” în problemele de zi cu zi,bineînțeles dacă doriți.
    Încălcarea drepturilor este o prezență ”obligatorie” în anumite zone care au ca factori de răspîndire neajunsurile și frustările pe toate direcțiile.
    Eu CUNOSC dermnitari din România care au fost implicați în traficul de persoane și faptul că au beneficiat de serviciile unor persoane traficate sau de serviciile și banii tarficanților.Deci oameni de la care ai pretenții fac tocmai ce este interzis printr-o ”lege” numită CONSTITUȚIE-lege organică.Dar totodată în acea ”lege organică” este specificat și faptul că o persoană-adultă- este liberă din punct de vedere al alegerii NU?-sau nu este?Eu știu că ”directivele” CE și UE sunt orientate către protejarea cetățeanului-indiferent de religie,țară,sex,vîrstă sau ”meserie”.
    O măsură preventivă este binevenită oricînd dar sub rezerva că virusul nu este încă răspîndit sau ai un antidot care elimină și după care folosești prevenția.
    Dv și semnatarii aveți ANTIDOTUL?
    Problemele trebuiesc identificate bine după care se acționează.Acțiunea trebuie să aibă linii generale-cadru-și linii particulare-soluții.
    Părerea mea:
    1.IDENTIFICAȚI BINE PROBLEMA-ANALIZĂ
    2.AVEM CADRU LEGISLATIV
    3.GĂSIȚI SOLUȚIILE ȘI ACȚIONAȚI
    4.URMĂRIȚI EFECTELE-ANALIZĂ
    5.MĂSURI DE PREVENIRE
    Păi dv,semnatarii,ați trecut direct la punctul 5

    Vă mulțumesc
    PS
    Superficialitate.Dacă aș fi în locul dv nu aș dori postez comentariu.

  16. Și ca să fac o comparație:
    Într-un hotel de,minim, trei stele cu nu știu cîte camere există:
    o cheie la recepție-pentru client
    o cheie la personalul de curățenie
    și MASTER KEY la derector sau șef departament,cu care poate descide orice ușă dorește în condițiile de necesitate și respectarea drepturilor.

    ANALIZĂ.

  17. @Stefan Radoveanu
    Națiunea Elvețiană a plătit daune de război-al doilea război mondial- statului Israel?
    Cu ceva timp am postat ”ceva” despre Zurich-discuțiile sunt mult mai largi-în speranța că se va citi.Scopul era să vă arăt ce greșeli fac alții.
    Și în Israel sunt ”tentative” de colaborare și verificare în acest sens-cel de Zurich.
    Elveția a ales un drum plin de pasaje secrete comparativ cu alții.
    La problema cu impozitele norocul a fost că s-a găsit un turnător ,care bine hrănit a oferit o imagine a Elveției.Este o pradă prea mică -27 milioane euro-dar statul elvețian ”a comis-o” și cine este autorul:NECUNOSCUT?
    Eheeee ce curbe are drumul ăsta domnule Radoveanu!!!!!!!

  18. ¤ Carlova Cristian
    Imi pare rau ca Declaratia vi se pare superficiala. Acest gen de documente nu au voie sa depaseasca 200 de cuvinte, deci am incercat sa fim cat mai concisi. Aveti dreptate cand vorbiti de traficul de persoane in general, dar aceasta declaratie spune clar ca se refera la traficul de femei si copii in scopul prostitutiei, nu la altceva.

  19. @ Radoveanu
    Am scos moderarea de pe blog, dar postarile dvs ma fac sa ma gandesc serios sa o reintroduc. Nu am de ce sa accept limbajul si tonul dvs, si nici jignirile pe care dvs le aruncati zilnic la adresa unor oameni despre care stiti ca eu, una, am alta parere. Asa ca va invit sa respectati temele propuse si oamenii care intra pe acest blog.

  20. „(…) Este important ca autorităţile naţionale şi instituţiile europene să colaboreze mai strâns pentru a elimina cauzele: lipsa de educaţie si informare a victimelor, existenţa de reţele de traficanţi. (…)”

    in ce priveste educatia. serios?
    si daca „fetelor” le place? daca nu vor sa fie educate? daca vor bani? daca vor barbati? daca agreeaza un tip de relatie de obedienta care in occident pare depasit, de diferite curente de gen?

    daca?

    atunci ce faceti? va apucati de citit Foucault?

  21. Nu Declarația este superficială ci cum este privită problema.
    …….”cheia este aducerea nivelului de trai din ţara noastră la standardele occidentale”……..
    Dacă aceasta este cheia atunci unde este yala și ce trebuie descuiat.Eu mai repede cred că trebuie ”ceva” încuiat.
    Vă rog să mai anlizați o dată partea cu master key-pe care am postat.
    Vă mulțumesc

  22. Prieteni, de ce românul cu acces la Internet şi timp de pierdut pe bloguri sau pe forumuri îşi face un titlu de glorile din a-i tăvăli prin smoală şi fulgi pe responsabilii politici? De acord, unii sunt de tăvălit. Dar or mai fi şi alţii care vor să facă ceva. dar nu cred că este cazul să facem din parlamentari un soi de super-primari, poliţişti, magistraţi sau mai ştiu eu ce. Corina a pus o problemă Comisiei Europene. Nu a fost singură în demersul ei. Este un lucru important.
    Trebuie să fim conştienţi că în Europa persistă mari discrepanţe de dezvoltare, nu doar între Est şi Vest, dar chiar şi în interiorul statelor membre. Ele generează fenomene sociale negative. Nu contest că exisată femei care din lene, din incapacitatea de a face ceva cu viaţa lor, văd în prostituţie o meserie perfectă. Dar sunt o minoritate. Pe cele mai multe alte lucruri le împing spre prostituţie, inclusiv faptul că puterea publică, familia, şcoala şi comunitatea nu le pot oferi alternative.
    În fond, ce se cere în declaraţie? O schimbare de priorităţi. Traficul de persoane în spaţiul UE este o ruşine şi combaterea lui trebuie să devină o prioritate. Iar fără o revizuire de fond a legislaţiei şi fără o regândire a politicilor publice privind egalizarea dezvoltării regiunilor şi colectivităţilor la nivelul UE acest lucru nu se poate face.
    E simplu să spui: dacă lor le place meseria asta, de ce m-aş agita eu? Dar chiar le place să fie înjosite?
    Şi apoi, România nu are nici-o politică de dezvoltare a teritoriului. Vedeţi vreun program special de investiţii în zone defavorizate, precum Moldova sau sudul Munteniei? Noi urlăm ca apucaţii”Jos statul hoţ!”, pentru că percepe taxe şi impozite, dar ne doare în cot de faptul că tot felul de Videni risipesc banii aiurea. L-a „colindat” cineva pe Videanu la Primărie, cerându-i socoteală pentru felul în care arată oraşul?
    A protestat cineva faţă de abuzurile la care sunt supuşi copiii? Nu, dar am avut parade gay! Nu că aş avea ceva cu comunitatea homosexualilor, dar parcă altele sunt priorităţile , chiar şi la capitolul discriminare!

  23. @ Ciprian Blidaru
    Ma bucur mult ca iti place capul nou de blog, iar in ceea ce priveste mottoul, mie mi-a placut foarte mult. E adevarat insa ce spui, in sensul ca la noi e multa rautate si mai ales invidie, fara sa ne dam seama ce importanta e solidaritatea dintre oameni in general.

  24. @ Diasporean
    Multumesc pentru acest nou comentariu atat de documentat si profesionist. Ceea ce am facut noi acum cu aceasta Declaratie este un semnal foarte modest, in comparatie cu gravitatatea si dimensiunile fenomenului pe care il cunoasteti atat de bine. Si, asa cum spuneti, daca la nivel national nu se reglementeaza lucrurile, e greu sa vii din afara si sa rezolvi ceva, poate doar sa faci presiuni.. Dar e pacat ca doar atunci cand mass-media internationala se sesizeaza, se iau masuri si din pacate aceste masuri sunt adoptate punctual, nu rezolva fenomenul in sine. Sa fiu sincera, eu intotdeauna am suspectat aceasta increngatura de institutii de tot felul de combinatii, nu inteleg de ce nu este un sistem clar si transparent. Asa s-a intamplat si cu adoptiile. Multumesc inca o data.

  25. @Constantin Gheorghe

    D-na/D-ra Crețu face cunoscută ”munca” dumneaei.Un lucru foarte bun.Eu personal apreciez acest fapt.Demersul este unul îndreptățit.
    Sunt cazuri în care se greșește-voit sau nevoit.
    Cu această ocazie doresc să-l întreb pe dl Diasporean dacă dumnealui cunoaște ce se întîmplă și ce măsuri se aplică în GB în asemenea probleme?
    Nu numai după titlu dar și după conținutul comentariului se observă o notă de discriminare și atunci eu cetățean European am dreptul să ”comentez” fie că place sau nu cuiva.
    …..”Nu contest că exisată femei care din lene, din incapacitatea de a face ceva cu viaţa lor, văd în prostituţie o meserie perfectă. Dar sunt o minoritate. ”…..păi să nu respect drepturile și acestor minorități?

    Doamnelor,domnișoarelor și domnilor este o problemă gravă dacă se fac confuzii între UE,CE și un stat membru-ce reprezintă,ce obligații și drepturi au fiecare.

  26. @D-na Crețu

    Cheia-master key- este însuși STATUL cu instituțiile și organismele sale.
    Traficul este un fenomen complex care nu poate fi tratat punctual ba din contră chiar trebuie un tratament pe orizontală și verticală.
    ”Divide et impera” nu se referă numai și numai la război ci are și o latură cu implicații de logică in sensul că este bine a ”desface firul în patru”.

  27. @ cristian cirlova:

    Aveti dreptate sa comentati si sa nu fiti multumit, dar dumneavoastra vreti mereu altceva si mai mult. Nu e rau ca atitudine, dar ea trebuie completata si cu acceptarea constrângerilor realitatii. Dumneavoastra vreti ca totul sa se faca acuma, ceea ce este irational. De ce? Pentru ca Asa Merg Lucrurile. E ca atunci când ati citit postul ala cu Bregovic si ati început cu Dalaras… Aveti dreptate, e si ala un cântaret si e si foarte bun, dar comentariul dvs nu era pertinent cu întregimea postului, care era Bregovic la TVR. Fusese Dalaras la TVR saptamâna trecuta? Nu. La fel si aici: scrie sus campanie contra traficului de femei, dar dumneavoastra ati plecat pe tangenta si acum ati ajuns la altceva, si în plus, cu tot respectul, ati cam amestecat totul. Asa e, traficul trebuie tratat pe orizontal si vertical, e just si rezonabil, si deja cliseu, fiindca nu e nimic nou. Ceea ce aduceti nou în schimb este comparatia cu cheia etc. unde pretindeti ca statul este în pozitia de a verifica totul, de a controla si asa mai departe. Pai cine altcineva daca nu statul? Evident ca e statul. Deci iarasi, mult zgomot pentru nimic, fara suparare. Dumneavoastra vedeti problema dar negati practic faptul ca problemele la acest nivel au o structura, si ca ele pot fi rezolvate cu adevarat doar descompunând si analizând cu atentie elementele ce le compun. Una din componentele problemei traficului este traficul de femei în vederea prostitutiei, care componenta la rândul ei are mai multe parti. Eu va rog ca în 200 de cuvinte (incluzând referintele la diferitele conventii, legi, directive, etc.) sa rezumati aceasta problema si sa propuneti niste solutii. Puteti? Roma nu s-a facut într-o zi,si nici asta nu e doar o zicala în vânt, ci exprima o realitate si anume aceea ca legile si actiunile politice sunt nimic daca ignora oamenii si felul în care ei actioneaza.

  28. @mailman
    1.pot în mult mai puțin de 200 de cuvinte
    2.Dalaras nu este ”ală”-ca el sunt(pe degete max 5)
    3.nu este ”tangentă” plecarea mea,ba din contră doamna a plecat de la o ramură,eu în schimb am ales baza
    4.păi greșala nu eu am făcut-o,fiindcă sunt semnatari
    5.Roma a fost ”rasă” într-o zi,totuși

    Oricum mă bucur că dna.are ”ceva”susținători dar vă rog să înțelegeți BINE:NU DECLARAȚIA ESTE SUPERFICIALĂ CI MODUL CUM ESTE TRATATĂ PROBLEMA LA NIVEL ”EUROPEAN” DE CĂTRE DNA.CREȚU.
    Aici pe blog am mai întîlnit și alte ”greșeli” și să vă arăt una:
    DV. AVEȚI UN NUME?
    Pot eu considera că ”umblați” cu ascunzișuri?
    Nu sunteți demn de numele ce-l purtați?

    Vă mulțumesc
    Dv aveți cunoștință ce este UE și Consiliul Europei?-doar un cuvînt vă rog.

  29. @mailman

    apropo: Dalaras a avut curajul de a ”cînta” El Comandante,Che Guevara,El Emigrante,Mia vradia sto Leverkusen(o noapte in Leverkusen),etc…..
    ca el sunt-cred-maxim cinci în lume,este posibil să greșesc.

  30. :)) Va cred fara nici un fel de probleme în ceea ce îl priveste pe Dalaras. Eu am ascultat doar câteva melodii de ale lui, care e adevarat ca mi-au placut.

    Nu cred ca este o greseala faptul de a nu-mi face public numele. E mai degraba un fel de a ma asigura ca numele meu nu va influenta pe un eventual cititor al comentariilor mele.

    Stiu ce sunt si UE si Consiliul Europei.

    Va rog sa scrieti dumneavoastra o declaratie scrisa de pâna la 200 de cuvinte rezumând problema traficului si propunând niste solutii, si incluzând în astea 200 si asa numitul „recital”, adica lista de referinte la precedente legale sau la alte actiuni deja întreprinse.

    Cu tot respectul, sunt de alta parere: nu putem judeca despre superficialitatea unei actiuni atâta timp cât ne aflam doar la începutul ei. Eu zic sa stam si sa vedem si restul filmului!

  31. @mailman
    corect trebuie să vedem și restul filmului.
    Soluții:
    1.închiderea granițelor
    2.”ieșirea”se face pe bază de cartelă magnetică-în care sunt incluse avertismentele și amenzile luate pe teritoriul statului European.
    3.instituțiile statului să fie obligate să-și îndeplinească îndatoririle prin măsuri represive.
    4.traficul de persoane-minim 10 închisoare fară alt drept de judecată.
    5.dacă în România sunt practicate prețuri Europene salariile să fie Europene.

    ––-pînă acum 55 cuvinte cred––-

    Doamna Crețu a făcut referire DOAR la traficul de femei și ATÎT.

    Conform:Drepturilor omului,coeziunii sociale,cooperării juridice,acorurilor și convențiilor,culturii și educației fiecărui stat membru CER SĂ FIE DECRETAT STARE DE URGENȚA LA NIVEL EUROPEAN-INTERSTATAL,TOTODATĂ DORESC APLICAREA UNOR MĂSURI RESTRICTIVE LA NIVEL NAȚIONAL-STATAL.

    ––37 CUVINTE–––

    Părerea dv vis a vis de greșeli,dar dacă aveți ceva pe conștiință este posibil să ”influențați” cititorii.Dreptul dv și părerea mea.Ambele păreri sunt îndreptățite.Personal nu suport asemenea ”comportamente”.Eu vreau să știu cu cine ”vorbesc”,dar vă accept așa cum sunteți,nu știu pînă cînd.
    Vă mulțumesc

  32. @mailman
    domnule /doamnă știți ce este și mai grav?
    Că celor ca dumneavoastră li se permite să se afișeze în public.
    Sincer,cred că sunteți o rușine pt. societatea din România deoarece acest popor merită o anumită ”decadență” nu cea ”propusă”de dv.
    Vă rog să nu-mi luați în nume de rău această opinie deoarece la baza ei stă ”ceva”moralitate-cerută.În plus ”mailman” arată manelizarea societății.Acest fapt nu mă îngrijorează mai mult decît”neinfestatdecomunism”,”luciancomunistu”,”diasporeanu”,”superpaul”,etc……băi fraților-oameni dragi-aveți probleme majore vis a vis de personalitate.Ușor ,ușor deveniți doar ”cineva” cum spunea @emigrantul.Chiar că aveți probleme.Dar reprezentați majoritatea și atunci CE SĂ FACI?NIMIC.

  33. Cred ca e prima oara ca aud ca mailman = manele! Sincer am luat pseudonimul asta mai mult din intimplare – citeam un articol despre serviciul postal al SUA. Dar aveti dreptate, mai sunt cunoscut in unele cercuri ale internetului si ca Xerxes Null, sau Cel Ce-ntoarce Roata sau Copilul Furtunii…

    Glumesc. Nu am ales pseudonimul din cauza ca as avea ceva pe constiinta, departe de asta! Dar mai sunt si alte cazuri in care o persoana poate dori sa-si pastreze anonimatul.

    Inca o data, aveti dreptate cu traficul. Este intr-adevar o declaratie ce priveste doar o parte a traficului. Raman la parerea mea, aceasta fiind ca problema trebuie tratata pe parti.

    „1.închiderea granițelor
    2.”ieșirea”se face pe bază de cartelă magnetică-în care sunt incluse avertismentele și amenzile luate pe teritoriul statului European.
    3.instituțiile statului să fie obligate să-și îndeplinească îndatoririle prin măsuri represive.
    4.traficul de persoane-minim 10 închisoare fară alt drept de judecată.
    5.dacă în România sunt practicate prețuri Europene salariile să fie Europene.”

    Intentiile sunt foarte bune. Dar mai sunt si realitatile de teren:

    Granitele sunt deschise in spatiul european de la aderarea Romaniei la UE (prevazut in tratatul de aderare). Afara de asta, este nepractic pentru comert si pentru sutele de mii de oameni care NU sunt traficanti si care s-ar trezi ca asteapta iarasi cate 30 de ore prin vami. Ar fi un pas inapoi nu unul inainte.

    Cartela magnetica: ar fi o idee buna, dar multe persoane nu doresc sa fie fisate si inregistrate cand calatoresc, din cauza respectarii dreptului la viata privata.

    Obligatia ca statul sa-si faca datoria – asa este, asta ar fi intr-adevar de dorit. Ideal ar fi ca institutiile de control ale statului sa fie neparazitate si independente de politic…

    4. Nu stiu care este pedeapsa acum pentru trafic, dar in nici un caz nu se poate condamna fara judecata, adica fara un proces care sa dovedeasca vinovatia acuzatului. Fiecare este inocent pana la proba contrarie si nu invers! Nu sunt deloc de acord cu dumneavoastra aici. O asemenea masura ar fi o incalcare a drepturilor omului si a o suma de tratate si conventii.

    Pe de alta parte nu cred ca o crestere a pedepsei ar avea un rezultat pozitiv asupra traficului. Cred ca mult mai important ar fi cresterea numarului de oameni ai legii ca sa zic asa care sa se ocupe cu asta, plus cresterea procentului de puneri sub urmarire reusite in domeniu, adica puneri sub urmarire care sa duca la proces. Ceea ce ii deranjeaza pe infractori nu este atat perspectiva putin probabila de a ajunge pentru mult timp dupa gratii, ci perspectiva foarte probabila de a ajunge dupa gratii fie si pentru mai putin timp.

    5. – nimic de zis, aveti perfecta dreptate. Cred ca asta e si scopul de alfel si sper sa se ajunga la el cat mai repede.

    Recitalul: e usor de zis „date fiind conventiile anterioare”etc. – ar mai trebui si precizat 🙂

    Acuma, sa vedem cum functioneaza jucaria. Pentru ca o declaratie scrisa sa fie adoptata de Parlament, ea trebuie semnata de majoritatea membrilor intr-un interval de trei luni. Nu cred ca mai mult de o duzina de membri ar semna o declaratie ca cea pe care ati scris-o mai sus, din motivele pe care le-am aratat, in parte. Deci ar fi degeaba, adica rezultatul ar fi zero. De asta spuneam: e bine ca sunteti entuziast si ca vreti sa faceti, dar trebuie tinut cont si de realitate, adica de oamenii din jur. Vrem democratie nu dictatura. O sa ziceti ca e greu de facut ceva daca trebuie sa stam dupa fiecare… Si atunci sper ca o sa intelegeti de ce a fi un om politic nu e chiar asa cum isi inchipuie tot romanul de pe banca din fata blocului, adica foaie verde si calatorii si din cand in cand un interviu. E o treaba intreaga dar care din pacate nu se vede si pe care in general orice cetatean simte ca ar putea s-o faca mai bine ca ceilalti, tot asa cum ar putea si sa dea gol mai bine ca atacantul Icsulescu si sa conduca cutare inteprindere mai bine decat presedintele director general. Cand in general respectivul cetatean cu portavocea habar nu are despre ce e vorba cu adevarat.

  34. @mailman
    Vă rog să-mi scuzați ”manelizarea” dar eu făceam referire la trend,adică chiar este necesar să folosim pseudonime,nick name-uri,porecle,short cut-uri sau să ne ascundem după deget.Sincer numele meu este asociat cu persoana mea,bineînțeles cu toate implicațiile și componentele de rigoare și sunt mîndru de acest fapt.

    Am cerut mult mai mult în speranța că voi primi ceva-tocmai de aceea am încălcat ”ceva”principii.În viitor o să dezvolt acest subiect ori pe acest blog ori la dv pe blog.Sincer eu nu comentez decît pe două blog-uri și doresc să cer permisiunea doamnei de a continua discuția aici pe acest blog,dacă nu deranjăm.

Lasă un comentariu