Din nou acasa

M-am reintors la Bucuresti si vreau sa va marturisesc ca vizita in judetele Iasi si Suceava a fost superba. Le multumesc tuturor, mai ales colegului meu din Parlamentul Europei, Catalin Nechifor, dar si Primarului din Iasi, dlui Nechita, pentru ospitalitatea lor. Domnul Borell, Presedintele Comisiei de Dezvoltare din Parlamentul Europei si fost Presedinte al Parlamentului European, a fost incantat de frumusetea manastirilor pe care le-am vazut – Sucevita, Moldovita, Voronet si Gura Humorului, dar si de convorbirile pe care le-a purtat cu Inalt Prea Sfintia Sa, Pimen, si cu presedintii PSD din Suceava si Iasi, domnii Gheorghe Marza si Gheorghe Nechita . Am sa revin mai tarziu cu cateva poze, care sper sa va placa.

Va multumesc inca o data pentru comentariile voastre, pentru sustinerea pe care am simtit-o in aceste zile din partea voastra, dupa cum tin sa le multumesc, cu putina intarziere, domnilor Ion Iliescu si Adrian Nastase, pentru comentariile interesante si frumoase de pe bloguri.  Un gand bun, de asemenea, prietenilor mei Constantin Gheorghe si Mordechai, ca si Bibliotecarului, tuturor celor care au acordat atentie acestei manifestari.

Va doresc o duminica frumoasa!

ziua-europeana-socialista-a-dezvoltarii-la-bucuresti

12 gânduri despre “Din nou acasa

  1. Doamna Cretu, chiar daca nu am scris, am urmarit evenimentul pe care vi-l datoram si am fost din prima clipa de parere ca – neputind avea cite o zi europeana a dezvoltarii pentru fiecare culoare politica, Doamne, ce lupta ar fi din nou intre bine si foarte bine – ar merita ca evenimentul sa fie extins pina la o zi europeana a dezvoltarii, daca se vor gasi sufletiste ca dumneavoastra si in celelalte zone politice – femeile fiind, in opinia mea, unul dintre cele mai puternice motoare ale progresului. Poate ca, dat fiind efortul dumneavoastra pentru o participare mai puternica a femeilor, sa fi sugereat partidelor participante sa fi trimis ceva mai multe femei – nu de alta, dar macar ca sa fie si mai interesanta poza de grup – dar as fi fost prea cusurgiu. Deasemeni, daca mai organizati editii viitoare la parlament, poate permiteti si o asistenta a publicului – mi-ar face placere sa casc si eu gura de la cucurigu, desi, daca prind o zi proasta, e posibil sa ma apuc sa tai lamii, sa fosnesc celofan, sa aplaud in mijlocul frazelor si, neaparat, dupa cel mai lung si plictisitor discurs sa strig ‘bis’ in repetate rinduri. Felicitari, doamna Cretu!

  2. Instalatorul, multumesc mult pentru aceste cuvinte. Acum imi pare rau ca nu v-am invitat, sincer. Ziua Europeana a Dezvoltarii se va desfasura la Strasbourg, in Noiembrie. Voi participa si va voi tine la curent. Multumesc inca o data si o seara frumoasa.

  3. Moldova este o ,,tara” a credintei,unde manastirile sunt deosebite.Va doresc mult succes si multa sanatate…si as avea doar o intrebare daca imi permiteti:cum sunt alocatiile copiilor din ue fata de cele din Romania?

  4. Loredana, multumesc. Alocatiile difera de la o tara la alta, dar sunt mai mari oricum fata de Romania. O sa ma interesez mai concret si o sa incerc sa revin cu un articol pe aceasta tema. Multumesc pentru intrebare, e un subiect interesant; sper sa revin cu date concrete, nu vreau sa spun prostii.
    Numai bine si tie, mult succes!

  5. Ne bucurăm că te-ai reîntors cu „bateriile încărcate”! Le simţim.
    Şi celor care au contribuit la reuşita acestei vizite le mulţumim. N-om fi noi grozavi la organizare, dar să primim în ospeţie ne pricepem. Mă bucur că te-ai simţit „acasă”, acasă.

  6. Bine ai revenit , Corina !
    Imaginile sunt superbe, cele de la stână sunt mai mult decât grăitoare, se observă buna dispoziţie a oaspeţilor, plăcut surprinşi se pare, dar şi mândria gazdelor de a primii în ospeţie astfel de musafiri de seamă !
    Adevărat, românii sunt ospitalieri şi primitori, calzi şi făloşi, când e vorba a arăta frumuseţile şi fărâmele de suflet românesc, Bucovina rămâne Tărâmul de poesie, leagăn al doinelor şi colţişorul de Rai al monastirilor, martore unei istorii , pe cât de încercată, pe atât de frumoasă, povestea noastră, a românilor, la noi, acasă .
    Ne bucurăm alături de tine, ca aţi reuşit să impresionaţi oaspeţii ţării noastre cu nestemate şi clipe de neuitat, mulţumindu-le tuturor celor ce te-au sprijinit, câştigul de imagine şi nu numai e al României ! Felicităm astfel de reuşite şi urăm cu toţii : La cât mai multe !
    O seară senină, Corina Creţu, şi o nouă săptămână bogată în satisfacţii şi zâmbete !
    respecte,
    Sibilla

  7. Sibilla, multumesc din suflet pentru cuvintele tale calde. Intr-adevar, a fost o saptamana plina, dar reusita. Iar vremea a fost frumoasa, gazdele perfecte, asa ca sunt, intr-adevar, bucuroasa. Iti multumesc inca o data si iti doresc numai bucurii si impliniri!

  8. Ce mai vine de se potriveşte titlul cu atmosfera de aici prin comparaţie cu… „mulţumirile” de-au ştiut a le aduce „cavalerii tristei figuri”, hieroglificii de la fila precedentă…
    Pentru că „acasă” e locul ăla în care, de oriunde şi pentru oricâtă vreme am fi, ne înturnăm pentru a ne încărca bateriile de la pământul din care ne tragem seva. Şi cam asta face cea care vine de se circumscrie noţiunii de continuitate în materie de valoare social-democrată pe scara generaţiilor Bunicuţa – Arogantul – Floricica de colţ…
    Şi mă uit la ploaia mocănească de-afară şi nu pot să nu-mi amintesc, cu năduf, că n-ajunge o floare pentru a se face primăvară…
    Nu-i bai, măcar de florile de le-avem să grijim, că s-o mai îndura alizeul şi de noi cândva…

  9. multumesc si eu pt raspuns…ideea este ca alocatiile difera desi…copiii sunt la fel…oare de ce?tot copii suntem si noi in Romania nu?
    Imi cer scz ca va intreb desi sunt un copil dar….copii de azi trebuie sa aiba curajul sa isi spuna parerile caci ei sunt viitorul de maine.Credeti ca e un lucru rau asta ?Cred ca daca nu ne implicam si nu ne pasa de ce se intampla in jurul nostru nu avem dreptul sa vociferam pe la colt si sa ne plangem ca ceva nu e bine.Cu respect ,Loredana

Lasă un comentariu