Lansare de carte

La Multi Ani tuturor celor care isi serbeaza numele in aceasta zi frumoasa, Duminica Floriilor.

Doresc, de asemenea, sa le multumesc din suflet celor care au participat azi la lansarea cartii mele, „Romania Europeana”, tuturor celor care mi-au fost alaturi, fie numai cu gandul, la acest eveniment atat de important pentru mine. A fost o zi frumoasa si emotionanta, pentru care va raman recunoscatoare.

121

10

11

3

5

1

 Bucureşti, 12 apr /Agerpres/ – Europarlamentarul social-democrat Corina Creţu şi-a lansat duminică, prima sa carte, intitulată ‘România Europeană’, prin care doreşte să transmită românilor ce înseamnă activitatea aleşilor din Parlamentul European şi cât de importantă este aceasta pentru cadrul legislativ naţional.

Evenimentul a avut loc în prezenţa a numeroase personalităţi din domeniul politic, al mass-media şi societăţii civile.

Corina Creţu a afirmat că acest prim volum, lansat sub egida editurii Scripta, cuprinde discursurile şi iniţiativele susţinute în Parlamentul European, în cadrul comisiilor de Dezvoltare, Muncă şi Afaceri Sociale, precum şi în cadrul Delegaţiei pentru relaţia cu Statele Unite şi în reţeaua parlamentară de lucru pentru Banca Mondială.

‘Această carte s-a născut dintr-o necesitate – aceea de a prezenta cetăţenilor români aria preocupărilor unui eurodeputat. Munca noastră la Bruxelles este prea puţin cunoscută, pentru că pentru noi este prea puţin cunoscută structura instituţională a Uniunii Europene. Este important ca românii să descopere că România are două capitale – Bucureşti şi Bruxelles – şi că 60% din legislaţia aplicată de ţările membre este adoptată la nivelul Uniunii Europene’, a spus Corina Creţu.

Prin cartea sa, europarlamentarul social-democrat doreşte totodată să-i convingă pe români să voteze la alegerile din 7 iunie, pentru că România are nevoie de reprezentanţi care să le susţină cu adevărat interesele la Bruxelles.

‘Românii au nevoie de oameni care le pot promova interesele. PSD trebuie să se zbată pentru a ajunge cât mai mulţi oameni în grupul socialiştilor europeni – care a susţinut întotdeauna interesele ţării noastre – şi să aibă totodată posibilitatea să obţină postul de comisar european’, a arătat Corina Creţu.

Ea a promis că nu se va opri aici, pentru că va scrie, în perioada următoare, o carte cu evenimentele trăite în ultimii 19 ani, care va cuprinde totodată povestiri din culisele vieţii de purtător de cuvânt la Palatul Cotroceni sau de jurnalist.

Alături de Corina Creţu s-a aflat, duminică, fostul preşedinte Ion Iliescu, care şi-a adus aminte cu acest prilej de persoana pe care a cunoscut-o în momentele fierbinţi din decembrie 1989, când Corina Creţu, pe atunci economist la Blaj, se afla într-o delegaţie la Bucureşti.

Ion Iliescu a evocat cariera Corinei Creţu, care după Revoluţie a devenit jurnalist şi apoi membru în echipa PSD, carieră care a culminat cu postul de purtător de cuvânt la Cotroceni, respectiv cu mandatele de senator şi europarlamentar. El i-a invitat astfel pe cititori să cunoască momente interesante din experienţa proprie a Corinei Creţu, cartea relatând, în opinia fostului şef al statului, atât traiectoria unei generaţii din care face parte autoarea, cât şi problematica din Parlamentul European.

‘Nu este uşor să-i convingem pe români de ce trebuie să voteze pentru Parlamentul European. Nu este însă lipsit de importanţă cine ne reprezintă în Parlamentul European’, a declarat fostul preşedinte.

Trecând în revistă importanţa Parlamentului European pentru viaţa cetăţenilor, Ion Iliescu a reamintit că cele mai mari grupuri sunt cele ale popularilor europeni şi socialiştilor europeni.

‘Popular-europenii au cel mai mare grup şi, din motive oportuniste, Partidul Democrat şi Traian Băsescu şi-au schimbat ideologia. Acest grup n-a fost întotdeauna un prieten al României, mai ales în momente dificile pentru ţară, cum a fost cel al aderării europene. Grupul socialiştilor europeni a sprijinit întotdeauna interesele României’, a spus preşedintele de onoare al PSD.

Liderul europarlamentarilor PSD, Adrian Severin, prezent la eveniment, a evocat aniversarea a 150 de ani de la Unirea Principatelor, apreciind că există o legătură între idealurile românilor din urmă cu un secol şi jumătate şi cele de astăzi, unele dintre acestea cuprinse în volumul ‘România Europeană’.

‘Sunt sigur că acei înaintaşi ai noştri îşi doreau să fim parte a Europei Unite. (…) În Parlamentul European încercăm să facem ca românii care pleacă din ţară să aibă aceleaşi drepturi cu cetăţenii din ţările în care muncesc sau trăiesc, iar pentru cei care stau acasă să trăiască la un nivel egal cu cel al ţărilor cele mai dezvoltate din Europa. Şi aceasta este ceea ce surprinde Corina Creţu în cartea sa. Vom fi câţi vom fi şi ne vom strădui să facem o Europă puternică, pentru o Românie puternică, care să se afirme la nivel european, iar această carte reprezintă o chemare la solidaritate’, a afirmat Adrian Severin.

Primul şef al Corinei Creţu de după Revoluţie – Octavian Ştireanu, fost director al ziarului ‘Azi’ la care ea a lucrat – a subliniat că volumul europarlamentarului social-democrat ‘o descrie foarte bine’. ‘Cartea ne-o aduce mai aproape pe Corina Creţu, care îşi redefineşte astfel o personalitate clar conturată, puternică’, a spus Ştireanu.

Între invitaţii Corinei Creţu la lansarea cărţii s-au aflat primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, diplomatul Mihnea Constantinescu, liberalul Daniel Dăianu, secretarii de stat Ileana Savu şi Luminiţa Anghel, secretarul general al organizaţiei de femei PSD, Maria Lazăr.

De asemenea, alături de autoare s-au aflat mama şi sora sa, precum şi colegi din liceu şi din şcoala generală. Nu au lipsit directorul Liceului ‘Gh. Lazăr’ şi foşti profesori ai europarlamentarului PSD. AGERPRES/(Cătălina Matei)

25 de gânduri despre “Lansare de carte

  1. Ziua buna!
    Felicitari pentru acest eveniment. Voi cauta sa gasesc si sa citesc cartea, pentru a încerca o părere obiectivă… Dar pînă atunci,
    Toate cele bune
    şi o Săptămînă plină de lumină, frumoasă

  2. Felicitari inca o data pentru acest eveniment Corina. Mi-a facut o deosebita placere sa te cunosc :). Chiar de maine voi incepe sa citesc cartea. Toate cele bune iti dores si mult succes in continuare!! Cu stima, Mihaela.

  3. Am revazut imaginile de la festivitatea de lansare si am citit cu mare placere cele spuse de catre cei care te cunosc atat de bine.

    Multumim frumos pentru invitatie!
    Succes si reusite in continuare!

  4. Felicitari pentru carte, cu siguranta este exceptionala si cuprinde esenta de care are nevoie orice cititor de carte buna.
    Ma bucur ca ati avut parte de o zi frumoasa, cu siguranta meritati pe deplin avand in vedere eforturile dvs. de a face o Romanie mai buna si mai frumoasa!

  5. A fost o lansare cu multa eleganta si simplitate in acelasi timp! Mi-a facut mare placere sa va intalnesc, sunteti o persoana deosebita. Am rasfoit cartea si este captivanta, poate pentru ca este scrisa, asa cum spunea si domnul Stireanu, la perosoana I. Abia astept sa o citesc!
    Si nu in ultimul rand vreau sa va spun ca aveti o mama minunata!
    Va multumim,
    Cu drag Alexandra si Mihaela,

  6. Audienta selecta,o amfitrioana ca o zi de primavara insorita,o carte ce vrea s-aduca o raza de lumina asupra trudei in forul european,ingrediente ale unui eveniment ce a fost ,daca mai era nevoie ,inca un argument in spiritul dictonului,”omul potrivit la locul potrivit”…uitandu-ma-n imaginile prezentate ,m-as fi simtit stingher…
    Multa sanatate si numai impliniri…

    spedy/11/04/2009

    P.S.unde pot gasi cartea?

  7. Pingback: Lansare de carte - Corina Cretu - Romania europeana « Forever-green.org - fresh facts, attitudes and positive vibes

  8. Imi pare si mie foarte rau pentru cei care nu au ajuns, dar ma bucur ca am cunoscut cativa prieteni virtuali care, iata, au devenit si reali. M-am bucurat sa o cunosc pe Elena – ForeverGreen, ca si pe Mihaela, sa-l cunosc pe Flavius, sa ii revad pe Lucia, Oana, Pescarusul Argintiu, Chinezul, Vania… Multumesc inca o data si va doresc tuturor o seara frumoasa!

  9. Corina,

    felicitari pentru toate discursurile si materialele scrise de-a lungul timpului, reunite acum in aceasta carte dar si pentru fortul constant de a reprezenta, mereu mai bine si mai eficient, Romania!

    am sperat sa pot ajunge, chiar daca mai tarziu putin, dar dupa cum se intampla mereu, nu am reusit – apoi, daca la ceas de bucurie si implinire, prietenii, amicii, cunoscutii sau necunoscutii iti sunt aproape si multi ca numar, la reunirea, trista prin predictibilitate si inevitabil, in jurul mesei, in amintirea celui plecat, sunt mai putini, dar cu atat mai mult trebuie sa ii fii aproape celui ramas aici – anume ca s-a implinit un an de la decesul tatalui prietenei noastre Elena.. nu am vrut sa te intristam – ci, la fel ca dacii, sa bem si sa mancam pentru el, sa radem si sa ne bucuram, fiind acum se afla intr-o lume mai buna si cu siguranta mai dreapta – iar noi suntem inca aici, luptandu-ne cu morile de vant ale coruptiei, saraciei si cu… faldurile mantiei Doamnei Crize – care ne arde pasunile bunastarii si ne otraveste fantanile cresterii economice….

    Sa fie intr-un ceas bun lansarea acestei carti, sa fie cumparata si …sa fie citita (macar de cine trebuie!) si poate, viitorii europarlamentari, o vor avea ca si lectura obligatorie in pregatirea pentru euro-locul de munca…

    imi permit sa remarc ca au fost …cam putini euro-colegi prezenti! desi..ce este de mirare aici?? ii vom vedea si pe ei lansand vreo carte cu ce au facut ei de 2 ani jumate, acolo, la P.E. ??? de abia astept!

    Felicitari inca o data!

    • anca ,macar la aceasta ocazie se cuvene sa fie lasate sagetile otravite (crezute destepte)
      Romanul astazi e analist si super dotat. Anca poate te faci bruneta.

  10. Pingback: A fost lansarea… « Oana Stoica Mujea

  11. Minunea Pascala Bucovineana
    Dupa mai bine de sapte ani de munca titanica pedelistii, prin fruntasii lor Flutur si Leana ot Plescoa, au reusit in sfarsit sa termine inventarierea prin numarare a oualelor lui Nastase.
    Bucurosi de aceasta reusita remarcabila, ei le-au impartit in doua loturi egale, sapte si sapte, le-au incarcat cu truda mare in cate o cotiga si le-au itinerat tocmai din Bucovina la Bucuresti, unde le-au depozitat in fata celor doua palate, Victoria si Cotroceni.
    In acest fel ei si-au aratat inca o data dragostea si servilismul lor netarmurite fata de cei doi superalesi ai neamului, nanobocu’ si asimetricu’.
    Toata aceasta operatiune a avut totusi si un moment de cumpana si umbra, petrecut cu ocazia certificarii autenticitatii celor patrusprezece produse avicole.
    Cei cinci experti renumiti in galinacee, adusi tocmai de la Corbu, dupa indelungi deliberari si analize au cazut de comun acord ca ouale respective nu sunt de fapt oua de gaina ci sunt oua de Cocos, marca Dali, si pe acest criteriu le-au denumit Minunea Pascala Bucovineana, ele urmand a fi omologate si apoi trecute in Cartea Recordurilor.

  12. Corina, placerea a fost de partea mea. Eu iti multumesc frumos pentru invitatie. A fost prima devirtualizare la care am participat de cand cu blogging-ul 🙂 Si a fost o experienta foarte placuta.

  13. M-am bucurat foarte mult ca am cunoscut un om deosebit:). Ii multumesc inca odata Corinei pentru invitatie si sper sa ne revedem pe 9 Mai la Pitesti.

  14. Felicitări încă o dată!
    După ce mă adun mai bine de pe drumuri, voi purcede la lectură. deocamdată, sunt în faza somnolenţei şi-a durerilor de oase…

  15. This domain appears to recieve a great deal of visitors. How do you get traffic to it? It gives a nice individual spin on things. I guess having something authentic or substantial to post about is the most important factor.

Lasă un comentariu