Ministrul Măsluirii Alegerilor

Domnul Teodor Baconschi este Ministrul de Externe al României. O Românie care nu mai contează în Europa şi în lume, oricât ar încerca propagandiştii puterii portocalii să prezinte drept succese acţiuni nesemnificative, care nu folosesc cu nimic ţării.

Cel mai mare succes al său este amânarea aderării României la Spaţiul Schengen. Care echivalează cu o umilire a ţării, membră a Uniunii Europene, totuşi. La ce foloseşte un minister de externe care nu reuşeşte să „vadă” construirea unui „bloc al refuzului” în rândul ţărilor membre ale Acordului Schengen, bloc care a blocat deocamdată accesul ţării noastre? La ce foloseşte un minister de externe care nu reuşeşte să capaciteze în sprijinul României aliaţii săi tradiţionali, mai mult, îi ostilizează prin declaraţii lipsite de raţiune? La ce foloseşte un minister de externe care nu este capabil să genereze o politică europeană coerentă şi predictibilă, care să nu mai depindă de umorile şi antipatiile Preşedintelui României? Evident, la nimic!

Şi atunci domnul Baconschi a găsit o întrebuinţare mai „pământeană” Ministerului de Externe: culegător de voturi din diaspora pentru partidul al cărui prim-vicepreşedinte tocmai a ajuns. Merita, ce-i drept, pentru bunele şi loialele servicii aduse domnului Traian Băsescu în alegerile din 2009, când la Paris s-a votat cu o viteză demnă de Cartea Recordurilor!

Diaspora românească a devenit un teren de vânătoare de voturi pentru PDL. Respins masiv în ţară, partidul condus de Emil Boc, realesul de sâmbătă, mizează pe voturile românilor care trăiesc şi lucrează în străinătate, pentru a rămâne la putere. Domnul Baconschi este ferm convins că, odată adoptat proiectul său de lege a votului prin corespondenţă, va aduce partidului său un milion de voturi.

Lăsăm la o parte lipsa motivaţiilor reale ale participării românilor din diaspora la procesul electoral din România. Cei mai mulţi români din afara ţării s-au integrat, au cetăţenia ţării de adopţie, fac politică, dacă fac, în cadrul scenei politice din acea ţară. Doar foarte puţini, extrem de motivaţi ideologic, vor vota, indiferent de metoda de vot.

Dar introducerea votului prin corespondenţă (lucru altminteri civilizat şi funcţional în destule ţări europene) lasă un spaţiu uriaş de manevră pentru fraude electorale. Şi Ministerul de Externe este cel mai bine situat să cunoască haosul şi imprecizia datelor despre românii din afara ţării. Practic va fi imposibil să verifici, cu un oarecare grad de precizie, cine a votat cu adevărat, şi cine nu, în străinătate. E suficient să ai o imagine cât de cât realistă a celor plecaţi din ţară în perioada alegerilor. Cu o mână de ajutor din partea domnului Igaş (sau cine va fi ministru de interne anul viitor), lucrurile se rezolvă uşor. Şi milionul de voturi portocalii, promis de domnul Baconschi,  va deveni realitate.

Dacă tot se plictiseşte ca ministru de externe, poate i se înfiinţează domnului Teodor Baconschi un nou portofoliu: cel al măsluirii alegerilor. Măcar să ştim şi noi cum stăm şi ce şanse avem să mai rămânem o democraţie normală şi funcţională. Nu îndrăznesc să sper că va fi demis, aşa cum ar fi fost normal după calitatea prestaţiilor de până acum şi mai ales după declaraţia sa din cadrul Convenţiei Naţionale a PDL. Cum să demiţi un executant atât de docil, dispus la orice, pentru a se face util puterii?  

28 de gânduri despre “Ministrul Măsluirii Alegerilor

  1. Dedicate Ministrului Mânăritului Extern-excremenţei sale Bacomschi

    1. DIALOG NECENZURAT (încă)

    – De ce jeleşte Jon* aşa de des ?
    – Îşi plânge singur de milă.
    – Bă săracu !
    – …Cu duhul, se-nţelege.

    2. JON* v.s. BELLU

    – Se aude că Jon* ar fi donat 66 kmp din Marea Neagră pentru ” Cimitirul Naţional Plutitor ” ce-i va purta numele (66.000.000 mp : 3 mp/om = 22.000.000 oameni).
    – Corect calculul ! Dar stranie donaţia…
    – Deloc ! Plata împrumuturilor se va putea face numai prin vinderea teritoriului miorittic, nemaifiind locuri de-ngropăciune…

  2. ” Nu există o bună politică externă fără o bună politică internă” zicea Nicolae Titulescu oarecând. E unul din citatele mele favorite. Nu e de mirare că politichia externă e cum e dacă aia internă e un dezastru….

  3. Faptul de a fi impotriva unora, nu imi creaza niciun disconfort in tara in care oamenii au renuntat sa gandeasca cu propriul cap, unde calatoresc si asteapta zile intregi pentru a pupa niste oase de provenienta dubioasa, unde isi vand votul pentru un pachet cu alimente si o galeata portocalie, si care te privesc ca pe un extrarerestru, cand ii pui sa aleaga intre actuala caricatura de democratie, si o democratie validata de ratiune! Nu numai ca sunt impotriva votului, pentru Parlament si Presedintie, a indivizilor care nu vor „beneficia” de „binefacerile” acestor institutii, dar, de principiu, chiar daca ai 10 (zece) pasapoarte, TREBUIE sa ai dreptul de a vota DOAR pentru tara in care traiesti, si unde vei „culege” roadele votului tau! De ce ar trebui sa voteze, pentru institutii din Romania, un cetatean care traieste de 2, 10, 15, sau 20 de ani in Franta, in America, in Japonia, sau in Republica Moldova, doar pentru ca detine un pasaport romanesc? Problema votului ar trebui transata la nivel mondial, si ar trebui prevazut ca orice pamantean are drepul sa voteze intr-o singura tara, si anume in aceea in care plateste taxe si impozite, si in care va suporta „consecintele” votului sau! Numai cei cu creierii, nu doar spalati ci si, lustruiti pot sustine ca un cetatean, posesor de „n” pasapoarte trebuie sa aiba dreptul sa voteze pentru toate cele „n” tari emitente ale pasapoartelor! Daca Romania ar avea parlamentari cu coloana vertebrala, niciun parlamentar nu si-ar pune problema ca trebuie sa ofere „drept” de vot celor cu pasapoarte romanesti care traiesc in strainatate, si care nu se afla in serviciul Statului roman! Cand vor reveni in tara vor beneficia de dreptul de vot ca oricare alt cetatean! D.Rizoaica.

    • Domnule ,ai facut socoteala citi bani baga cei plecati in Romania?
      Ai gindit ca majoritatea nu sint plecati definitiv si ca le pasa de ce se intimpla in tara?,si nu se lasa aburiti de televiziunilepenibile si presa subculturala?
      Si ca unii dintre ei fac pentru tara mai mult decit dumneavoastra ,care probabil va si ginditi la o varianta de pensionare anticipata?

      • @Dorulet! Nu sunt de acord ca cei plecati, pe mai multi ani, din tara, sa aleaga celor de aici Presedinte sau Parlament, indiferent cati bani trimit in tara! Nu trebuie sa voteze decat aceia care vor suporta consecintele alegerii lor! Cei plecati din tara nu vor suporta asemea consecinte!

        Ia vezi Dorulet, comentariu meu postat in 16-05 orele 07:18, si revin-o sa ne spui daca esti sau nu de acord cu inlocuirea actualului cadru democratic distructiv si ruinator pentru Romania!

  4. Toate mizeriile politice de care ne lovim acum, vor disparea odata cu actualul cadru democratic distructiv. In acest sens am adresat Presedintelui Basescu Scrisoarea de mai jos.

    Chiar daca Scrisoarea Nr.11270/03-05-2011, prezentata mai jos, este adresata Presedintelui Basescu, cunoasterea ei de catre intreaga mass-media, clasa politica, si de opinia publica romaneasca, este nu doar utila, ci si necesara, atat pentru ca fiecare sa exerseze ALEGEREA pe care o doreste, intre cadrul democratic distructiv al ultimilor 21 de ani, si cadrul democratic contructiv propus, cat si pentru a astepta cu interes ALEGEREA pe care o va face Presedintele Basescu!

    Fila Nr 1.
    Domnule Presedinte Traian Basescu
    Pentru actuala situatie de neinvidiat a Romaniei, este responsabil cadrul democratic al ultimilor 21 de ani, care nu a continut nicio urma de responsabilitate pentru cei alesi sau numiti in functii publice. Cu un asemenea cadru democratic, care a dus la ruinarea economica si morala a Romaniei, nu mai exista nicio speranta de schimbare in Bine in societatea romaneasca ! Aceasta concluzie este intarita de sintagma “toti politicienii sunt la fel”, care exprima un adevar crud si dezarmant, ce aseamana actuala clasa politica cu o mocirla puturoasa! Dar tot din aceasta mocirla politica, si nu din partide “Alba ca zapada”, trebuie, si se va reintrupa speranta pierduta. Caci prin aplicarea unui “tratament” corespunzator, din aceasta mocirla politica puturoasa vor rasari “nuferii” noii politici si Administratii romanesti! Iar “tratamentul” avut in vedere , va “selecta” oamenii pe diferite categorii sociale, dupa chemarea launtrica a fiecaruia, si nu, ca astazi, dupa aspiratiile de imbogatire si de parvenire, cand, pentru atingerea scopului, se folosesc de cele mai abjecte mijloace, chiar daca acestea aduc atingere intereselor tarii si armoniei sociale! De aceea am schitat un nou cadru democratic, care este “imbibat” de responsabilitate pentru cei alesi sau numiti in functii publice. Numai cei preocupati mai mult de interesele proprii, sau de interesele grupului lor, decat de Romania, ar putea sa aleaga actualul cadru democratic, in dauna celui propus de mine, care poate insanatosi societatea romaneasca. Cadrul democratic propus de mine ii poate determina pe politicieni si pe toti cei ce detin functii publice, sa nu minta, sa nu fie lacomi, sa nu fure, sa fie patrioti, sa aiba bun simt si sa fie responsabili, obligandu-i sa puna drept gaj pentru un asemenea comportament ireprosabil, sanatatea si fericirea lor, precum si pe cele ale fiintelor dragi! Punand un asemenea gaj, nu pot exista tentatii care sa le invinga sentimentul de responsabilitate fata de fiintele dragi, si care sa-i determine sa accepte vinovatia, sau sa fie considerati vinovati de catre semenii lor, pentru eventualele nenorociri ce s-ar putea abate asupra celor dragi, nenorociri “chemate” chiar de ei la depunerea Juramantului implicativ! Caci Juramantul implicativ reprezinta un “sacrificiu” pentru deponent, si nu un ritual banal precum actualele juraminte, care nu au nicio relevanta pentru cei ce si le asuma! Presedintele Romaniei ar trebui sa fie ultimul om care sa cedeze tentatiei de a-si promova propriile interese, sau pe ale grupului sau, in dauna intereselor Romaniei! De aceea, dle Presedinte, va rog sa alegeti, fara echivoc, intre actualul cadru democratic, care, de 21 de ani, faciliteaza ruinarea Romaniei, si cadrul democratic propus de mine, al carui “continut de responsabilitate” poate fi verificat de catre oricine, pe propria persoana si familie! Promovarea noului cadrului democratic in viata societatii romanesti, ar “prabusi” costurile campaniilor electorale, ar detensiona incrancenarile din viata politica si sociala, si ar oferi Romaniei politicieni si profesionisti onesti si cu coloana vertebrala! Si-ar putea, oare, dori altceva un Presedinte responsabil si doritor de reforme? Domnule Presedinte! A sosit timpul ca Responsabilitatea sa fie la ea acasa si la Palatul Cotroceni! De ce spun acest lucru? Pentru ca de 6 (sase) ani v-am transmis nenumarate petitii, pe teme de Interes National, si nu am primit punctul dvs. de vedere pentru nici una dintre ele! Reprosul pentru non-raspunsuri este normal sa se indrepte catre dvs. , fie si pentru faptul ca v-ati decorat subalternii, ceea ce poate insemna ca ei si-au facut datoria! Daca in termenul legal, nu voi avea punctul dvs. de vedere, la aceasta umila, DAR ESENTIALA PETITIE, care vizeaza viitorul Romaniei, ma voi folosi de orice mijloc de informare, inclusiv de protestul in cele mai vizibile locatii, pentru a informa opinia publica de deficitul de Responsabilitate existent la Presedintia Romaniei! Va rog dle Presedinte, sa solicitati Consilierului Gabriel Cristian Piscociu sa va prezinte din arhiva Departamentului pe care il conduce, toate scrisorile pe care vi le-am transmis in ultimii 6 ani, incepand cu Scrisoarea Nr.86/4-01-2005, si care nu au avut niciun raspuns din partea dvs., desi toate vizau teme de Interes National! Presupunand ca nu sunt singurul cetatean in aceasta situatie, cred ca ar trebui sa luati in considerare faptul de a-i acuza de sabotaj si de tradarea Interesului National, pe toti aceia care au blocat fluxul informational, in chestiuni de Interes National, dintre Presedinte si cetatenii responsabili! Cu toata consideratia cuvenita, Dumitru Rizoaica.

    Fila Nr 2.
    O NOUA DEMOCRATIE, PENTRU ROMANIA, ESTE ABSOLUT NECESARA!
    Romania are nevoie de un nou tip de democratie, una purtatoare de RESPONSABILITATE, care poate sa inlature toate neajunsurile, din societate si din Justitie, si care presupune indeplinirea a DOAR doua conditii, ABSOLUT POSIBILE: 1. Trecerea printr-un “filtru imunizator” a tuturor celor ce fac politica, sau detin functii publice, astfel incat acestia sa nu se mai poata “imbolnavi” de minciuna, de lacomie, de hotie, de nesimtire, de iresponsabilitate, etc. 2. Informatia MINIMA, necesara si suficienta, de care au nevoie alegatorii, trebuie sa fie aceea a constientizarii APARTENENTEI lor la o comunitate sociala (a saracilor ori a bogatilor) sau etnica! In acest fel campaniile electorale costisitoare de MANIPULARE a alegatorilor, vor deveni inutile, caci alegatorii vor trebui sa cunoasca DOAR partidele care reprezinta interesele comunitatii lor, dintre care vor alege pe unul dintre ele! Partidele ce reprezinta interesele celorlalte comunitati, NU VOR EXISTA PENTRU EI, oricat de “reformate,curate si uscate” ar fi ele, deoarece ele SUNT DIN ALT FILM! Iar pentru ca politicienii sunt trecuti prin “filtrul imunizator” al SOLUTIEI ce se gaseste la adresa http://dumitrurizoaica.blogspot.com/, acestia nu-si vor mai putea permite sa minta, sa fie lacomi, hoti, nesimtiti, iresponsabili, etc. Din combinarea ALEGATORILOR, care vor vota partide ce reprezinta interesele comunitatii lor, cu POLITICIENII “imunizati”, care le va reprezinta interesele in Parlament, REZULTA DEMOCRATIA VIITORULUI, care va fi una transparenta, autentica, sanatoasa si purtatoare de RESPONSABILITATE pentu TOTI actorii din viata publca, caci se va baza, atat pe VOTUL COMUNITAR social sau etnic, care nu mai poate fi manipulat sau fraudat, cat si pe POLITICIENII imuni la toate mizeriile umane amintite mai sus! Asa-zisa democratie de astazi — care rezulta din combinarea dintre politicienii VEROSI, nesimtiti, lipsiti de patriotism si iresponsabili, alesi pe baza votului BEZMETIC, in care optiunea pentru vot se datoreaza hazardului — este o insulta la adresa inteligentei romanilor, si serveste DOAR intereselor MAFIOTILOR si TICALOSILOR de toate categoriile! D.Rizoaica.Tel.0723966732.

    Fila Nr 3.
    Pentru cei care nu stiu sa acceseze adresa http://dumitrurizoaica.blogspot.com/, prezint mai jos esentialul din materialul aflat acolo, si care este continut in fila3.

    ///Antidotul “minune”, care poate însănătoşi bolnava societate românească, este un Jurământ implicativ ( J.i.), ce trebuie să fie asumat, într-un anumit cadru, de toţi cei implicaţi în administrarea treburilor publice, de la Preşedinte până la ultimul funcţionar! Acest “antidot” pentru exorcizarea Răului din societate, care este Jurământul implicativ ( J.i.), are forma de mai jos şi se compune din introducere, care este unică, din cuprins, care este specific activităţii desfăşurate de deponent, şi din încheiere, care este deasemenea unică, astfel: “ JUR pe conştiinţa mea, în faţa celor dragi, a semenilor mei şi a lui Dumnezeu că…(se continuă cu textul cuprinsului, care este specific activităţii deponentului, după care se încheie cu implicaţia din final,astfel:) Dacă nu îmi voi respecta prezentul jurământ în toate prevederile lui, explicite sau implicite, sau dacă nu voi demisiona la prima încălcare conştientizată, Dumnezeu să abată asupra familiei mele cele mai cumplite nenorociri şi să mă lipsească, pe mine, şi pe cele mai dragi fiinţe, de sănătate şi fericire! Precizez că Dumnezeul invocat mai sus este Divinitatea Ocrotitoare şi Răsplătitoare a familiei mele, către care MI-AM INDREPTAT, sau IMI VOI INDREPTA, Gândul şi Ruga, atunci când VIATA mea, sau a celor mai dragi fiinţe, a FOST, sau VA FI în Cumpănă ” (Acest jurământ are şi o formă “moale” în care se spune: “să abată asupra mea şi a tuturor complicilor mei…etc.”, fără implicarea familiei!)./// Finalul scrisorii.

    PS. Aceasta Scrisoare, care a fost transmisa si PNL cu Nr.397/09-05-2011, PC cu Nr.1500/09-05-2011 si UNPR cu Nr.140/09-05-2011, poate fi citita si pe internet, la adresa http://dumitrurizoaica.blogspot.com/, in comentariile postate acolo in data de 08-05-2011.

  5. la viitoarele alegeri (parlamentare) veti vedea cat de putini se vor duce la vot. la alegerile prezidentiale cred ca nu se va mai duce chiar nimeni. cu basescu nu mai voteaza nimeni in timp ce usl (prin vocea lui crin antonescu) a zis clar ca nu este interesat ca cei din diaspora sa voteze. scuze, dar eu (ca multi altii) nu mai pot vota cu crin. pacat, am votat odata cu el si sunt dezamagit pentru chestia aia cu impozitele. daca domnul antonescu nu ne considera romani poate ar fi mai bine sa astept un candidat care ne considera si pe noi romani. (i-am citit interviul deci „interpretarea presei” sau alte lucruri de genul asta chiar nu isi au rostul).

    eu cred ca ma voi duce doar la europarlamentare sa votez cretu. desigur, daca va fi posibil.

  6. Pingback: Ipocrizia NU e o virtute, pedelacheilor !! « Sfinxul

  7. Stimata D-na Cretu,
    Eu n-o sa fiu ipocrit si am sa va spun ceea ce gandesc. In aceasta postare Dvs. faceti 2 greseli.
    Prima:
    „Lăsăm la o parte lipsa motivaţiilor reale ale participării românilor din diaspora la procesul electoral din România. Cei mai mulţi români din afara ţării s-au integrat, au cetăţenia ţării de adopţie, fac politică, dacă fac, în cadrul scenei politice din acea ţară. Doar foarte puţini, extrem de motivaţi ideologic, vor vota, indiferent de metoda de vot.”
    Este o greseala foarte mare pentru ca puneti in discutie motivatiile romanilor din strainatate, pe care, altfel, ii aparati pentru ca militati pentru libera circulatie si sa nu le fie ingradit dreptul de a muncii pe piata europeana a muncii:

    Nu exista temei pentru prelungirea restrictiilor la angajarea romanilor in UE


    si

    Opoziţia daneză reflectă eşecul diplomaţiei româneşti


    Eu v-as ruga sa-l convingeti si pe Dl. Ponta ca greseste, sustinand ca romanii din diaspora nu ar trebui sa voteze la alegerile din tara , si asta pentru ca Dl. Adrian Nastase a fost suparat pe diaspora ca aceasta a votat masiv Traian Basescu. Pentru ca, prin astfel de „strategii”, nu veti reusi niciodata sa castigati simpatia diasporei si nici a romanilor din tara. Stanga politica romaneasca ar trebui sa manifeste o larga deschidere si intelegere pentru romanii din diaspora. Ganditi-va la aspectul uman, ce-o spune oare un om care are sora sau fratele in strainatate, la munca: ‘eu, aici, am dreptul sa votez, sora-mea e acolo si Ponta zice ca n-are dreptul sa voteze’. D-na Cretu, eu stau si ma intreb cine va „sfatuieste”, vorbesc de conducerea partidului, cu asemenea idei? Pentru ca eu am impresia ca „acela” chiar vrea sa conduca partidul spre o catastrofa electorala! De aceea nici nu trebuie puse in discutie motivatiile romanilor din diaspora, pentru ca motivatiile lor sunt: mama, tata, fratele, sora, copilul ramasi in tara si pe care el/ea ii ajuta cu banii pe care in tara nu ar putea, si situatia e de ani de zile, sa-i castige, dar si rudele, prietenii! Astea-s motivatiile lor reale! Nici macar remitentele, ci acestea pe care vi le-am zis! Iar ideea liberala cu votul cenzitar pentru diaspora, scuzati-ma, e foarte proasta (asta ca sa ma exprim elegant).
    A doua greseala:
    „Dacă tot se plictiseşte ca ministru de externe, poate i se înfiinţează domnului Teodor Baconschi un nou portofoliu: cel al măsluirii alegerilor.”
    Pai stati putin: inca nu le-a masluit. Suspiciunea si neincrederea sunt una, fapta concreta, in cazul nostru masluirea alegerilor, e cu totul altceva. Si atunci se pune problema capacitatii Opozitiei de a monitoriza si verifica felul in care se desfasoara votarea, astfel incat aceasta sa decurga corect, tocmai ca sa se asigure acest lucru si rezultatul sa nu fie in niciun fel viciat, nici chiar de cel mai mic dubiu, tocmai pentru a se asigura acuratetea rezultatului votului – Puterea nu cred ca poate sa obiecteze la astfel de argumente. Iar Opozitia trebuie sa faca acest lucru! Nu sa se planga, pe urma, in caz de esec, ca uite cum au „furat” aia voturile, fir-ar el sa fie de Basescu, cu Baconschi si cu Boc ai lui, de pedelepre! Pentru ca asta nu e o atitudine, din moment ce tu nu faci nimic preventiv, tocmai ca sa nu se intample o frauda! Spuneti-mi, va rog, la alegerile prezidentiale PSD si PNL cum au verificat corectitudinea votarii? Si daca nu au facut-o, atunci de ce nu au facut ce trebuia? Trebuiau trimisi delegati la Paris, din partea Opozitiei, spre a monitoriza cum se desfasoara treaba acolo. Nu s-a facut asta si acum vorbim de cate voturi pe secunda au fost, nu? De aceea ar trebui inca de pe acum, dupa parerea mea, sa va ganditi la o modalitate de monitorizare a votarii, chiar daca se desfasoara prin metoda asta a noua a plicului, pentru ca a nu lasa spatiu urias de manevra pentru fraude electorale depinde si de dumneavoastra Opozitia.

    Mai exista o problema: ce strategie are Opozitia pentru ca sa-i atraga pe romanii din strainatate sa-i dea voturile? Eu vad la PDL o anumita strategie, chiar daca pare naiva. Chiar si chestia aceea cu a face tricouri cu poza Elenei Udrea pe ele… e o chestie! E o idee. Ca la USL nu vad nicio idee. A, ba da, aceea de a le interzice sa voteze si de a-i blama tot timpul pentru dezastrul din tara, ca au votat Traian Basescu. Nu vad nicio deschidere a Opozitiei actuale spre diaspora. Si vreti sa va voteze! Eu de asta va spun, sfatuiti-l de bine, pentru partid, pe Dl. Adrian Nastase sa mai lase excesele cu cele doua Romanii si cu ce dezastru a facut diaspora ca l-au votat pe Basescu. Pentru ca e contraproductiv si fals, pentru ca suntem cu totii romani, indiferent de simpatiile noastre politice! Mai bine faceti si Dvs, Opozitia, tricouri cu poza unor reprezentante social-democrate si liberale ale sexului frumos, initiati discutii libere cu cei din strainatate despre proiectele dumneavoastra de relansare economica, de modernizare a tarii, chiar si cu cei care va contrazic sau sunt neincrezatori, ca de la om la om, frumos, politicos, fara ranchiuna daca vreunul e impotriva, deschis, nu de pe pozitia de om de partid, cu sarcina de la centru in acest sens, organizati niste serbari ca lumea, de bun gust, cu muzica si voie buna, pentru toti romanii, fara sa-i mai blamati atata si fara sa le promiteti 25.000 de euro prima daca se intorc in tara! Aratati-le acestor oameni ca-i iubiti si ca va pasa de ei, indiferent de simpatiile lor politice si ideologice! Aruncati „motivatiile ideologice” la cos si apropiati-va cu caldura de ei!

  8. Aceasta este o decizie clară de fraudare a voturilor în folos propriu. Problema este nu doar aceasta ci şi lipsa de implicare a românilor în viaţa politică. Şi nu numai. Noi nu avem cultura democratică Corina. Nu am avut de la cine să o învăţăm, intern. Noiu am văzut la televizor mereu oameni care s ecertau pentru putere, care se îmbogăţeau şi ne dădeau şi nouă câte un os din când în când. Noi nu am avut exemple pozitive puternice de democraţie şi astfel, totul s-a denaturat şi s-a deteriorat. Oamenii nu mai au voinţa de a-şi exercita un drept pentru care defapt au luptat în 89. S-au săturat de falsitatea politicii româneşti şi de proastele exemple aflate la putere. Aici e adevărata problemă a noastră. Şi, de aici se poate trage absenteismul la vot în viitoarele alegerei. Acesta ar fi o mare problemă, pentru că oamenii nu înţeleg că dacă nu merg să pună votul nu vor putea scăpa de ciuma aceasta portocalie şi se vor trezi în cel mai adânc coşmar al lor, al nostru. Pentru România au fost grei şi aceşti ani. A tras-o în hău foarte mult. E greu să se găsească în timp record soluţii de reabilitare şi relansare – oricine ar veni la putere. Să mai continue această cădere liberă şi după următoarele alegeri ar fi sinucidere curată.

  9. Din ciclul „Diplomaţie în jacuzi”

    TICUL şi BATICUL

    Ieşit „înfierbântat” din baie, JON* dă nas în nas cu o blondă cu baticul căzut pe ochi, care începe să mimeze un ţipăt teatral când acesta se aruncă pe ea.
    O sepepistă afltă la post intervine în forţă, constatând cu surprindere că agresata este Nuţica :
    – Mi-ai luat pâinea de la gură boarfa dracului !
    – Fii liniştită, nu agreez sexul oral…

    Jon*- Javra Ordinară Naţională

  10. Orice cetăţean român trebuie să-şi poată exercita dreptul de vot, dacă doreşte. Mai mult, românii care trăiesc în străinătate reprezintă partea cea mai harnică, cea mai curajoasă, cea mai apropiată de realităţile economice, politice şi culturale europene şi mondiale, cea mai consecvent democrată, dintre români. A-i exclude de la vot înseamnă implicit nu numai a fi antidemocrat, înseamnă a juca şi rolul de frână antinaţională, înseamnă a te teme de progres şi de viitor. Dacă PSD are cea mai mică rezervă faţă de modul de a gândi al milioanelor de români care îşi câştigă existenţa în străinătate, atunci PSD are cu adevărat o problemă, exact problema pe care o avea şi Ceauşescu, iar cauza socialistă e pierdută din start. Faceţi-vă şi voi propagandă în diaspora, trimiteţi observatori în circumscripţiile din străinătate, recurgeţi însă la mijloace democratice. Orice acţiune nedemocratică a actualei puteri, orice tentativă de fraudă, poate fi contracarată prin mijloace democratice. Cel mai mare pericol pentru democraţie din România vine din partea celor ce resping societatea liberei iniţiative şi liberei concurenţe. Aici se întâlnesc pe o platformă comună şi rebuturile din partea inferioară a societăţii şi frustraţii nerealizaţi din păturile medii şi impostorii lacomi şi profitori, de la vârful aparatului de stat, care nu vor să renunţe la privilegii. Toţi urăsc competiţia, toţi iubesc statul autoritar, toţi au fost, sunt sau vor fi securişti. Aceştia sunt duşmanii dintotdeauna ai libertăţii, deci şi duşmanii tuturor drepturilor civile.

  11. Legea votului prin corespondenţă este doar unul dintre instrumentele pe care PDL le pregăteşte pentru a fura voturi. Ministrul Baconschi exprimându-şi deja speranţa că noul sistem de vot nu va aduce PDL-ului doar o sută de mii de voturi ca data trecută, ci 1 milion de voturi.
    USL va înainta o moţiune simplă la Senat împotriva ministrului Baconschi, având în vedere activitatea şi iniţiativele sale, susceptibile de-a altera corectitudinea electorală.

  12. Ministrul Masluirii Alegerilor Externe, ca de a celor interne se ocupa un alt ministru.

    Evolutii interesante la “modernizarea” fortelor de ordine. Prin februarie Comandantul Suprem al tuturor romanilor posesori de sulitza ii comanda ministrului Igas o evaluare “om cu om”. Iata ca Igas s-a conformat si a evaluat, impreuna cu FMI, cam 18,000 de “trintori” de la MAI care trebuie zburataciti in 2011. De ce credeati voi ca avea Franks saracutzu’ gaura-n pantof? Pe drumuri de munte…

    Romania aparea la un moment dat cu cel mai mare numar de shpioni, pardon agenti secreti, pe metru patrat, angajati pe la multele si diversele noastre servicii. Interesant ca de aici nu se taie nimic in mod public si transparent, sa nu afle talibanii. Sau poate ca se suplimenteaza, mai ales c-ar fi nevoie ca cineva sa-i monitorizeze pe cei 18,000 nefericiti evaluati negativ. Si cum ii arde eficienta la esofag, vor angaja probabil in raport de 1 la 1. Ca sa se faca economie, propun ca guvernu’ sa creeze un website pentru cei dati afara – sa-i zicem CarteaSomerilorMAI.ro – unde disponibilizatii vor avea privilegiul sa-si faca singuri dosarele pentru urmatoarea etapa: vacanta la mititica.

  13. Atunci cand te intereseaza doar numarul de voturi, cand mai si glasuiesti in direct si la ore de maxima audienta, de ce sa ne mai miram ca pana si chilotarul Botezatu are mai multe „contacte diplomatice” in afara Romaniei ?
    De ras, de plans…. nu stiu. Dar cu adevarat trist sa nu reusesti sa te ridici nici macar la nivelul la care practica Romania diplomatia pe vremea lui Ceausescu.

  14. DSK, Ce Ne-ai Facut, Barbate?

    Arestarea lui DSK se dovedeste a fi catastrofala pentru cariera in domeniul politicii externe a raspopitului futac libidinos numit de chiombila ministru de externe al Romaniei, pentru meritele deosebite dovedite in iuteala de mana si nebagarea de seama la numaratoarea de voturi la prezidentiale in sensul ca, daca pana acum n-a reusit sa-l scoata pe Basescu nici macar cu un varf de bocanc in exteriorul granitelor Romaniei, o eventuala realegere a “amicului” Sarko va ingropa definitiv pretentiile de politica externa ale ministerului respectiv. Singurele vizite pe care ar mai putea sa le aranjeze Baconschi stapanului sau in alte “tari” vor fi cele agreate cu oficialitatile locale portocaliii din Tara Barsei, Tara Fagarasului, Tara Oasului etc. cu un bonus exceptional (dupa “redarea” de catre chiomb a independentei Har-Cov-ului) oferit drept multumire de monseniorul tovaras colonel Tokes, bonus reprezentat de o vizita in strainatate, mai precis in asa-zisul Tinut Secuiesc. Altfel, canci, plimbari in strainatate ale uratului din capul statului, ca de la o vreme nici macar azerii sau somalezii nu-l mai invita, iar prietenul Gaddafi se pare ca este ocupat cu un mic joc de artificii.
    Ungurii insa, dupa ce chiombila strans cu usa la limita, va comite si tradarea finala prin renuntarea la Har-Cov, il vor primi cu pita, slana dar mai ales cu palinka pe nenorocitul care, pentru a-si mentine gasca de derbedei la polonicul butoiului cu miere reprezentat de banul public, a fost si este in stare de ultima tradare pe care o poate comite un om aflat in pozitia respectiva, tradarea de tara si neam.
    Chit ca UDMR-ul se arata mai rabdator si mai pervers in aceasta chestiune, pe moment santajandu-l pe urat cu iesitul de la guvernare daca nu va trece in aceasta sesiune parlamentara Statutul Minoritatilor, din spate vine tare, calarind murgii lui Orban, camaradul lui Basescu in ale Securitatii, alt popa vopsit, monseniorul Tokes, care o spune raspicat, cu subiect si predicat ca vrea independeta Ardealului iar Basescu, in tara noastra asculta cuminte in casti traducerea in limba romana a doleantelor revansarde ale maghiarimii radicale din aceasta tara. Si daca numai ar asculta, tot ar fi bine, dar el se si conformeaza stiind bine ca fara sprijinul maghiarilor panarama de “majoritate” parlamentara care-i sustine guvernul si politica de genocid va deveni istorie cat ai zice “peste”.
    Revenind la viitorul politic al Baconschi-ului, raspopitu’ care prefera jacuzzi-ul cristelnitei, s-a scos cu brio in momentul in care le-a promis termitelor portocaliii ca va fura intru beneficiul pedeleului la viitoarele alegeri fix un milion de voturi, deoarece cu toate ca experimentul celor o suta de mii furate la prezidentiale a fost un succes, totusi la rahatu’ in care se scalda aceasta adunatura de borfasi in momentul de fata, doar cu un milion ar mai putea lua o gura de aer. Iar politica externa a Romaniei, da-o dracului, la ce ne trebuie atata timp cat relatiile cu FMI-ul sunt batute in cuie si vom mai putea lua un imprumut pentru finantarea campaniei de anul viitor si rotunjirea conturilor neopaturicilor portocaliii in frunte cu cuplul deja intrat in panoplia celebritatilor Romeo si Julieta, Othelo si Desdemona, Tristan si Isolda etc., cu alte cuvinte Udrea si Basescu.
    Asa ca dragi si stimati compatrioti ce-am trait pana acum a fost un nimic fata de ceea ce vom avea de indurat in continuare, cu un Boc reconfirmat ca prim ministru, pe motiv ca alt slugoi mai umil si mai obedient ca acesta sa fi dat cu tunu chiombu si nu ar fi gasit si cu o politica externa defuncta si cu pomana de 6 ani facuta, lasata pe mana unui crai tomnatic si fara nicio chemare pentru pozitia respectiva alta decat o viitoare masiva frauda electorala.
    Cat despre DSK, nu stiu cine i-a facut-o, Sarkozy sau Wall Street-ul, cert este ca facatura respectiva ne atinge si pe noi serios la speranta de a relua relatiile traditionale si benefice cu Franta si implicit cu lumea civilizata.

  15. Doamna Cretu, aveti deplina dreptate, dar situatia este ingreunata de faptul ca acest tip de vot este practicat in alte tari, Marea Britanie de exemplu. Diferenta este ca in Marea Britanie este corectitudine in ceea ce priveste acest tip de vot, in timp ce la noi nu ced ca va fi adica sunt asociat opiniei dumneavoastra. Totusi, nu cred ca opozitia nu poate face nimic: reiau ideea ca viitoarele alegeri vor testa forta practica si buna organizare a filialelor teritoriale. In conditiile in care organizatiile cunosc si viziteaza, asa cum este la partidele vestice, electorii om cu om, fraudele de acest tip sunt mai greu de practicat. Poate ca, iata ca va ofer o idee, nu stiu daca buna ori rea, mai degraba buna, ar fi utila ca prin lege listele de alegatori sa fie publice si nu doar atit, dar si afisate din timp, local, astfel incit cetatenii sa poata vedea si semnala, din timp, cine nu mai este in viata ( ca sa nu mai poata vota si mortii, ca in trecut) si cine este plecat din tara. Ori, iata o treaba mare pentru dl Dragnea, chiar daca listele de alegatori nu sunt publicate, ele sa fie in posesia organizatiilor locale care sa le ia la verificat. Fie vorba intre noi, doamna Cretu, de cind o organizatie militanta nu a vizitat alegatorii aflati pe liste, din raza sa de actiune?

  16. TATAIE O FĂCUŞI DE OAIE

    Beţivul ramolit (TB) a lansat acele vorbe pe care le consider verosimile în absenţa legăturii între mecanismul vorbirii sale şi subconştient unde se aflau stocate ca întrebarea : „Nici un partid nu a făcut atâta bine României, ca PDL ?
    Parcă-l văd pe „pastorul reformat” Baconschi cu chiloţii Monicăi pe cap, extaziat de aşa o mitră…
    „Lă-n gură de murătură” îmi şopteşte tataie, stupind o poză cu Piticul şi, fără voia mea, slobozind -cu năduf- cartuşul… [Trimite un comentariu].

  17. The Show Goes On !

    Golanu’ din capul tarii, cu limbaj de mahala,
    A mai pus-o de-un scenariu cu iz clar de bla, bla, bla.
    Vrand sa creasca in sondaje el si gasca lui de hoti
    Ne-au luat iarasi la gramada drept o masa de netoti.

    Profitand de apetitul prostilor pentru scandal
    A iesit din nou la rampa cu un show de carnaval
    Deghizat in justitiarul insetat doar de dreptate
    El apare-n fata presei luptand pentru echitate.

    Lovit dur la tartacuta de-o subita amnezie
    Chiombu a uitat se pare de-a Ebutei nerozie
    Cand din buzele-i cvadruple sustinea cu infocare
    Ca vrea liber dat la droguri ca nu-s grele ci usoare.

    Sau cand se lansa ideea de seringi pentru drogati
    Date-ntr-un program pe tara unor astfel de ratati.
    Ce-i mai grav in toata treaba si putind a facatura
    Este ca avem de-a face c-o fetida impostura.

    Ca in toate celelalte cu chiombu protagonist
    Si-aici fum si larma mare in spectacol pedelist.
    Azi lumea nu se mai mira cum de Boc e prim ministru
    Cand are “praimtaim” de gala cu un personaj sinistru.

  18. off topic, dar cred ca merita semnalata lupta pentru putere in Bucuresti ce o duce PDL acum prin virfurile de lance Basescu si amfora Udrea. Evident, asta trebuie finalizat inainte de alegeri, ca sa le poata fi mai usor sa controleze capitala.

    La scara mai mare, se cupleaza cu un alt proiect „obsesie” al PDL: „reforma” in administratia teritoriala a tarii, si anume re-impartirea judetelor, pentru ca, spune Basescu, „nu poate fi stimulată dezvoltarea, din cauză că se iau decizii pe suprafeţe mult prea mici”

    Argumentul sau pare valid:

    „Avem decizii pe suprafeţe mult prea mici, judeţele, şi avem decizii extrem de greu de negociat. Un judeţ vrea drum de la sud la nord, alt judeţ vrea de la est la vest, pentru că acolo, pe Valea Trotuşului, sunt primarii lor”

    Dar argumentul are fisuri: acest lucru se va intimpla si daca se reorganizeaza teritorial Romania. Intr-un stat democratic, descentralizat, intotdeauna vor fi aceste interese divergente. Ori Basescu viseaza de fapt la centralizare, la proiecte care pot fi dirijate de el de la Bucuresti prin interpusii sai directi din centru sau locali. Evident, il deranjeaza ca unele judete nu sunt conduse de PDL. Cred ca asta e miza finala, nu grija sa pentru dezvoltare. Pentru ca daca il interesa dezvoltarea de cind s-a instalat pe tronul tarii, Romania nu mai scadea la PIB, iar calitatea vietii cetatenilor era mai buna.

    http://www.mediafax.ro/social/basescu-romania-trebuie-reorganizata-administrativ-avem-decizii-pe-suprafete-mult-prea-mici-8274153/

  19. Declaratia lui Basescu despre „biciul lui Dumnezeu” in mainile FMI m-a facut sa zimbesc, desi conjunctura e neplacuta. Deci, spune Basescu, s-a acreditat ideea că FMI este „biciul lui Dumnezeu peste Guvernul României şi peste Parlament”, şeful statului dând asigurări că „nu este aşa”.

    Sigur, „biciul lui Dumnezeu” este cu siguranta „peste” poporul roman, si nu „peste” Guvern si Parlament. Dar faptul ca Presedintele ne asigura ca programul cu biciul este 100% „made in Boc’s country” , mai exact tara unde biciul e instrument de lucru, este si mai tulburator. Pentru ca nu este adevarat. Programul finantat de FMI este facut de Guvern cu ajutorul FMI. In timpul negocierilor cu Guvernul, FMI poate sa spuna clar ca nu finanteaza atita timp cit nu ii place o masura a Guvernului. Basescu te minte in fata!

    La fel de curios este ca, desi Boc este Seful Guvernului, el vine „peste” Boc si transmite un mesaj care ar trebui sa fie al Guvernului, nu al Presedentiei. Sau crede el ca are rating mai bun la popularitate decit Boc?

    http://www.mediafax.ro/economic/basescu-fmi-nu-este-biciul-lui-dumnezeu-peste-guvernul-romaniei-si-peste-parlament-8274037

  20. Di ciclul „să ne râdem”.

    RISCANT SERVICIUL LA „SERVICIU”

    „Darul lui Dumnezeu cu ac în nume”- jurnalistul comentator invitat frecvent la Antena 3, i-a stârnit gelozia lui Jon* de când s-a pupat vertical-prelung în faţa camerelor cu Nuţa-blonda văcsită, drept care a ordonat să i se pună „camera ascunsă” la domiciliu în oala wc-ului pentru a se convinge cu ce-l concurează…
    Rapid a primit înregistrarea comentată astfel : „gură enormă fără dentiţie cu zegrasul cosit… „
    Chemat urgent, şeful serviciului a fost pălmuit şi calificat incompetent, reproşându-i-se eroarea de interpretare a ordinului de stat prin aceea că ar fi montat camera ascunsă în bideul de la domiciliul Nuţei !!!

  21. Denea Si Zmeura De Aur

    Gestapo-ul lui Basescu, procurorii Denea,
    Dupa ce-au comis prostia tipa azi: “Vai, mama mea!”,
    Geims bonzii de trei parale, pusi de chiombu’ la filat,
    Au fost prinsi cu rata-n gura, prin pereti cand au filmat.

    Simirad, o alta “perla”, ce se vrea cult si rasat,
    Fiind intervievat de presa se umplu tot de rahat
    Pentru a-si gasi o scuza, fara rost dar arogant,
    Vrand sa dreaga busuiocu’ la Parchet fu dezolant.

    Hitler isi filma ciracii practicand sex-ul in baie
    Azi chiombila ne filmeaza cand ne scarpinam la coa…ste.
    Functie de performante pe rivali ii santajeaza
    Iar pe cei din a sa sleahta in partid ii promoveaza.

    Astazi noi in tara noastra n-avem paine, n-avem unt
    Dar avem filmari speciale mai ceva ca-n Holiud.
    Suntem invers cap de lista la ce-n lume este bun
    Si luam “zmeure de aur” pentr-un regizor nebun.

  22. Pingback: Baconschi vrea să-l dea în judecată pe Antonescu: "Gluma s-a îngroșat prea mult" | StirileMedia.ro

Lasă un comentariu