„Mahalaua inepta” nu-l merita pe ministrul Baconschi

„Alegerea o va face România vrednică, România care munceşte, România însetată de viitor, nu mahalaua violentă şi ineptă încolonată, ca minerii odinioară, în spatele moştenitorilor Securităţii.” Aceasta este concluzia ministrului de externe al Romaniei, Teodor Baconschi, dupa protestele de masa de pana acum. Atat s-a priceput acest teolog ca formatie si diplomat ca profesie sa spuna cand se revarsa in strada tensiunea societatii romanesti, alimentata ani de zile de incompetenta, coruptia si aroganta ciocoiasca a reprezentantilor puterii.

N-am nicio pretentie de la seful sau de partid si guvern, Emil Boc, sa aiba vreo retinere in a-si recita pana la capat aceeasi placa fara continut. Reactia ministrului de externe demonstreaza, insa, ca lipsa de empatie cu propriul popor si ruptura de realitate sunt totale in sanul acestui guvern anti-popular si a adunaturii de oportunisti pe care se sprijina. Dupa ce Sever Voinescu ne-a trimis la cinema sa vedem un film pe care-l traim de cate ori intram intr-un spital, dupa ce Emil Boc a insiruit, dupa saptamani de absenta lasa, o betie de cacofonii verbale si logice, iata ca unul din exponentii de seama ai „intelighentiei crestin-democrate” se alatura acestei galerii de calai cu sange rece. Pentru ca, dincolo de lipsa de realism in fata situatiei in care au adus tara, sunt revoltatoare cinismul si dispretul cu care Baconschi si colegii sai de partid si guvern jignesc miile de profesori, cadre medicale, pensionari, studenti si atatea alte categorii sociale cu veniturile si destinele amputate de un guvern fara alt obiectiv decat folosul propriu.

Asta a inteles Teodor Baconschi din disperarea strigata in strada in aceste zile in 41 de orase ale tarii? Ca „a început încleştarea pe viaţă şi pe moarte între forţele trecutului şi proiectul unei noi Românii”? Un regim care a condamnat de fatada comunismul si care supravietuieste acum numai datorita serviciilor secrete readuse la rang de politie politica – acest regim este proiectul noii Romanii?

„Opoziţia şi-a activat în sfârşit întreg arsenalul moştenit de la Ana Pauker, Teo, Luca şi Dej”, afirma Teodor Baconschi, scotand de la naftalina memoriei niste nume bine invatate acasa. Dupa ani de zile in care hotii au strigat lozinci anti-coruptie si securistii au condamnat comunismul, iata ca tocmai organizatorii diversiunilor violente sunt acum cei care arata cu degetul.

Daca miile de compatrioti ai lui, impinsi in strada de frig, foame si lipsa de speranta, reprezinta pentru ministrul de externe Teodor Baconschi o „mahala violenta si inepta”, atunci o singura concluzie se impune: aceasta tara nu e de nasul ministrului sau de externe. E o incompatibilitate pe care bunul simt o rezolva prin demisie.

16 gânduri despre “„Mahalaua inepta” nu-l merita pe ministrul Baconschi

  1. O alta dovada (a cita?!), ca acest regim, dupa ce a saracit poporul, il ia la palme, ca nu isi merita iubitii conducatori, ca se comporta ca in „mahala”. Acum citeva zile Basescu zicea ca el nu se referea la corporatiile straine cind amintea de reforma sanatatii – companii care ar afisa un standard inalt de comportament – ci la romanii de rind, care ar avea in gena coruptia. Ce fel de conducatori sunt astia care isi jignesc permanent poporul din care spun ca fac parte, preferind sa apere interese straine tarii? Cit sa suporte un popor sa fie insultat continuu de niste parveniti, niste incapabili si niste mincinosi? Poporul e ingrat, mai Baconshi? Din fotoliul tau de plus, asa se vede?

    Nu e nevoie sa fii intelectual sa realizezi ca „rafinamentul” lui Baconschi se „ridica” la nivelul lupanarelor.

    Niste fanarioti in haine noi!

  2. Dupa Ce Ne-au Bagat In Mormant Vor Dialog!

    Daca n-ar avea efecte dramatice asupra romanilor, atitudinea pedeleului exprimata de maestru’ Cotoi la reactia si manifestatiile de strada prin care romanii cer capu’ lui Basescu si al portocaliilor, ar concura ca gag cu bataile cu frisca de filmele mute ale cinematografiei holiudiene.
    Adicatelea, dupa ce mai bine de trei ani, imbecilii si hotii astia si-au batut joc cum a vrut muschiu’ chiombului de un popor intreg, dupa ce impreuna cu judecatorii naimiti de la Curtea Constitutionala au trecut ca prin branza prin asumare de raspundere legi care au adus in pragul mormantului sute de mii de romani, pensionati, invalizi, bolnavi etc, sau care au distrus sistemul de invatamant din Romania, sau legi care au transformat muncitorul mioritic in sclav pe plantatiile portocaliilor, dupa ce curvetu’ de Roberta a aratat unei tari intregi cum se poate fura ca-n codru fara sa patesti nimic, dupa ce au trecut prin Parlament legi pornite din initiativa prezidentiala (total anticonstitutional) fara sa se consulte cu nimeni, dupa ce chiombu a sters cu romanii pe jos si s-a erijat si in Prim Ministru, manipuland guvernul ca la teatrul de papusi, dupa ce ne-au indatorat pe mai multe generatii viitoare, dupa ce au desfintat practic statul de drept inlocuindu-l cu un surogat de dictatura chiombalaie (etc ca m-am saturat sa le enumar faradelegile), speriati de iesirea in strada a cateva mii de romani, vin acum si propun, vere, dialogul la toate nivelele posibile.
    Unde mai pui ca au si oameni specializati in diferite forme de dialog de la cel social si sindical, pana la cel cu partidele politice.
    Eu sunt convins ca la cat de imbecili sunt s-au gandit ca ar putea guverna in continuare cu sprijin parlamentar de la USL. Si in definitiv de ce nu?
    Sunt tare curios cam ce teme ar aborda acesti becisnici intr-un eventual dialog la orice nivel si-ar dori ei, atata timp cat seful lor, stergatorul de dos prezidential Boc, dupa patru zile de proteste virulente ale strazii a gasit de cuvinta sa ne vorbeasca despre cresterea economica si sa ne spuna ca daca nu suntem cuminti si nu ne supunem torturilor basite cu stoicism si obedienta, dracu e-al nostru, destabilizam economia si ne imprumutam cu dobanzi mai mari. Sa mori de ras, nu alta, zau asa! Tupeu si nesimtire pe paine.
    Cat despre Basescu, nimic nou sub soare, tara arde si el organizeaza interviuri sa-si angajeze consilieri. La ce dracu i-o mai trebui consilieri acestei caricaturi hitleriste numai el si cu sarsaila stiu.
    Revenind la portocalii, chestia asta cu dialogul pe ultima suta de metri mi-a amintit de apropiatii lui Hitler care, cu Vania tragand din balalaica la cinzeci de metri de bunkerul in care Hitler isi lua adio de la Eva in vederea incinerarii, visau la o pace separata cu SUA si Anglia si la continuarea razboiului cu rusii. Asa viseaza si trogloditii astia, in loc de capitulare neconditionata concretizata in plecarea de la Putere si incarcerarea alora care au furat de n-au mai putut, in frunte cu cuplul Basescu-Udrea, ei viseaza la continuarea guvernarii cu sprijinul USL. 🙂 🙂 🙂 🙂
    Cat despre demonstratii, este clar ca nu vor duce la nicio demisie sau cadere spectaculoasa de chiombalau& Cie, insa au aratat lumii intregi adevarata stare a natiunii, l-au facut pe Nosferatu sa dea inapoi si pe viitor sa gandeasca de doua ori inainte de a urina contra vantului sau in capul nostru si cu putin noroc, daca le intra mintile in cap slugilor basesciene judecatoresti de la CC si inteleg in sfarsit cine-i plateste (poporul), dar mai ales pentru ce (o judecata dreapta si impartiala, nu la muschiu’ chiombului), ne vor scapa si de comasate sau votul prin corespondenta, dandu-ne posibilitatea sa scapam legal si elegant de aceasta gasca de derbedei penali care ne-a condamnat la moarte.

  3. Pingback: Tema: creionati in linii simple cauzele mitingurilor care se desfasoara in tara zilele acestea. Discutie « Motanul Incaltat

  4. Pingback: Impotriva cenzurii!!!! « Motanul Incaltat

  5. Unde-i Elena Udrea ?

    Basescu la interfon, cu secretara:
    – Lacramioro, pe unde-i nevasta-mea la ora asta?
    – Are ora de calarie la Sosea, Sefu’.
    – Bine, n-o deranja, da’ d-na Udrea unde este?
    – E cu Armasaru’, sefu?
    – S-a apucat si ea de calarie, nu stiam!
    – Ah, nu asa, Armasaru l-am poreclit noi, fetele, pe tinerelul acela focos pe care l-ati angajat consilier pentru revolte populare acum trei zile. Este la el in birou si au cerut sa nu fie deranjati.

  6. Dialog Cu Viermii Incolonati Intr-o Mahala Inepta

    Cunoscandu-l pe chiombu’, zic eu, destul de bine la ce-i poate pielea, am scris nu doar o data in trecut ca va veni vremea, cand urcandu-i-se rau de tot dictatura la capatana isi va da pantalonii jos, in direct, pe la televiziuni si ne va da ordin sa-l pupam in fund. Deocamdata, nu a ajuns in faza respectiva, insa se antreneaza prin extensiile pe care si le-a implantat la aparatul de urinat, respectiv alde Baconski, Urban etc sa urineze drept in capul nostru de la inaltimea tronului cotrocenist si prin gurile susnumitilor.
    De la “viermii” cu care ne cadorisi un imbecil portocaliu, si senator pe deasupra, Urban Iulian, trecand prin “mahalaua inepta” in care ne-a incolonat Baconschi si ajungand la faza de “ciumpalaci”, in aceste zile golanii basescului si-au permis sa ne faca cu ou si cu otet pe motiv ca nu-l lasam pe tatuca sa-si faca in liniste mendrele scarnavice cu destinele noastre si indraznim sa iesim in strada pentru a protesta si a ne cere respectarea drepturilor si libertatilor cetatenesti.
    Acesti sfertodocti, croiti doar pe jaf national, impotenti intelectual care prin masurile lor aberante si imbecile in actul guvernarii supervizat si dictat de la Cotroceni au reusit sa duca tara de rapa si pe romani la sapa de lemn, nu se multumesc doar cu infometarea si pauperizarea noastra sub limitelle unei tari africane bananiere, ci tin mortis sa-si bata si joc de noi din vorbe, mahalagindu-ne ca la usa cortului si tratandu-ne exact ca pe o gloata inepta, incapabila de replica si buna doar de pus in jugul basit.
    Romania, in Istoria ei, a mai avut momente rele, chiar dramatice, dar nici macar comunistii nu s-au adresat asa fata de popor in totalitatea lui, excesele lor constand in reglarea de conturi cu “burghezia si mosierimea” si nicidecum cu intreaga populatie a tarii. Ori, trogloditii astia, doar pe motiv ca s-au vazut alesi in scaune parlamentare, in ciuda faptului ca daca-i iei la scuturat umpli tara de prostie si imbecilitate, isi permit sa ne faca in fel si chip, mizand pe fatul ca la alegeri vor fura ca-n codru si vor ramane la putere, for ever, vorba rusului.
    Nu-si imagineaza nici macar o secunda ca ar putea fi inlaturati de la ciolan cu consecinte penale pentru marea lor majoritate ca urmare a infruptarii intr-o nesimtire nelimitata din banul public avand garantia ca atata timp cat Nasu’ e la Putere nu li se va intampla nimicuta.
    Si unde mai pui ca tot ei, folosindu-se de jandarmi precum faceau comunistii cu militia, bat la noi ca la fasole, mai ceva ca minerii in anii nouazeci.
    Pe Chitac pentru ca a ordonat aruncarea a doua grenade lacrimogene la Timisoara, l-au condamnat pe viata, ei au ajuns sa ne faca perchezitii corporale cand ne deplasam pe strada si nu-i trage nimeni la raspundere. Si asta, dupa ce zi de zi se face si mai multa lumina in privinta “violentelor” din Piata Universitatii, “violente” regizate si conduse de mai marii Jandarmeriei romane, prezenti in civil, “sub acoperire” la fata locului si conducand baletul “jandarmi vs. huligani”.
    Daca la asta adaugam si “setea de dialog social” manifestata de alde Boc si gasca lui rahatita de frica la dos, obtinem tabloul aproape complet a ceea ce se intampla in aceste zile in iadul basesc.
    Singurul lucru care lipseste din acest tablou este cuplul Basescu-Udrea. Nu ca ne-ar fi dor de ei, sau ca ar putea spune sau face ceva bun pentru noi. Nu, nicidecum, insa ne-ar interesa pentru ce le platim salariile, mai ales basescului, care nu este la prima abatere de la prevederile fisei postului de presedinte al tarii, ori de cate ori situatia se inflameaza in tara si oamenii striga “iesi afara, javra ordinara” el prefera sa dispara ca magaru’ in ceata, fie speriat de moarte pana la colorarea maro a pantalonilor, fie din dispret total fata de doleantele manifestantilor.
    Dar, nu-i problema, mult a fost, cateva luni au ramas si va veni soarele si pe strada noastra. Asta in situatia in care cuplul Basescu-Boc, cuprinsi de regrete, nu ajunge la concluzia ca spre binele tuturor ar fi bine sa demisioneze.
    Ha, ha, ha ce-mi plac glumele mele!

  7. Acum isi arata adevarata fata ciocoii pdlisti , acum spun cu adevarat ce gandesc ei despre popor ; sunt sigur ca daca ar putea , aceste jigodii , acesti politruci odiosi le-ar interzice oamenilor pe care i-au etichetat „ciumpalaci”,”mahala” si i-au facut cum le-a venit la gura orice drept in tarisoara aceasta .
    Acesti „telectuali” tupeisti si imbuibati arata de fapt cat de mare este distanta dintre poporul revoltat care traieste in foame , mizerie , manipulare si dezinformare si piedestalul pe care s-au cocotat .
    Isi inchipuie magarii ca au dreptul sa judece asa niste oameni amarati care refuzand sa se stinga incet de foame si mizerie in casele lor au iesit sa-si ceara dreptul la existenta ; cinismul ,tupeul lasitatea si ipocrizia guvernantilor sunt strigatoare la cer .
    Oamenii s-au saturat sa fie considerati prosti de acesti mici dictatori; oricum nu mai au nimic de pierdut .
    Interesanta e orbirea celor de la putere – daca i-ar duce capul catusi de putin , nu i-ar provoca suplimentar pe demonstranti , caci e stiut faptul ca poporul ranit nu se potoleste ci contraataca .
    Dar inca nu am vazut nimic si puterea nu va avea nici oproblemain a scoate la suprafata tot arsenalul de mijloace elegante sau nu in incercarea de a-si conserva ciolanul .
    Am vazut pana acum incercari sa spunem elegante- cum ar fi reprimirea in aceeasi functie a doctorului Arafat – dar si de tip murdar : provocatorii pusi sa discrediteze protestele- asa-zisii ultrasi, incercari de intimidare , jignirea manifestantilor . Tare mi-e frica ca acestea sunt doar inceputul si ca „puterea” va face apel la tot arsenalul de metode democratico-bolsevice pentru a incheia miscarile de protest .

  8. Mi-e atat de scarba,

    incat ma multumesc sa postez un comentariu pus pe blogul d-lui Nastase, dupa ce am vazut “valsul” putere-opozitie de astazi:

    “@Domnule Nastase,
    Dupa ce v-ati batut atata gura cu “tradatorii” care s-au dus sub pulpana lui chiombila sa-i faca o majoritate parlamentara hotomanita si ilegitima, acum ce faceti, stati la tratative cu Izmana si implicit “partidul lui”, legitimandu-i in acest fel prezenta si-n guvern si-n Parlament? Nu stiu de ce, dar am senzatia ca ne credeti la fel de imbecili cum ne cred golanii lui Basescu. Pai asta ati inteles Dvs. ca vrea lumea de la USL: dialog cu Izmana si cu liftele sale pupinbasiste? Prin gestul de a accepta prezenta lui Izmana langa Boc la masa unor negocieri, in care nu aveati de ce sta mai mult de cinci minute, in care sa le cereti demisia neconditionata, delegatia USL a dat senzatia ca sunteti bara-bara cu Puterea. De ce nu au cerut Antonescu si Ponta ca presa sa fie prezenta la discutii? Ce mari secrete aveati de discutat cu Izmana, de nu trebuiau sa ajunga la cunostinta populatiei? Suficienta asta o sa va piarda la viitoarele alegeri, ori n-aveti strategi in partidele dvs., ori nu stiti ce vor alegatorii de la dvs., ori habar n-aveti ce-i aia politica si cu ce se mananca. Astazi prin acceptarea lui Izmana la discutii si prelungirea acestor discutii total neinspirat, ati comis aceeasi greseala cu cea comisa cand ati intrat cu pedeleu’ la guvernare. Chiar nu puteti sa intelegeti ca nu mai este cazul de balet d-asta gaunos si prefecatorii aiuristice cu dialog putere-opozitie cand purceaua este moarta in cotet? Hai, ca Ponta este tanar si poate fi fraierit mai treaca-mearga, dar chiar nu mai sunt oameni maturi in PSD, inclusiv Dvs., care sa-l consilieze? Ca sa nu pomenesc nimic de partenerul liberal Antonescu. Astazi ati pierdut procente bune din electorat, continuati alba-neagra cu guvernantii si sa te tii surpriza la alegeri!
    sa fiti iubit
    marcus”
    Fara alte comentarii, ca nu merita.

  9. C.I.A PREVEDE REVOLTA ARMATEI ROMANE !

    SCMDRR declanşează acţiunile de protest anti-guvernamentale şi anti-prezidenţiale pe 19 şi 24 ianuarie !
    Sindicatul militariilor in rezerva si disponolizati cheama la revolta
    Orice scanteie poate sa aprinda incendiul, oriunde. Depinde de unde vine scanteia. Cand armata cheama trimiterea clasei politice la puscarie revolutia este la doi pasi

    Ofiterii disponibilizati reprezinta un pericol terminal si pot pune baza unei revolte a intregii armate romane.Înca din anii din ‘90, în numele modernizarii Armatei, ceruta de alinierea la exigentele armatele statelor NATO, au fost desfiintate mari unitati, uniati militare traditionale, categorii întregi de forte ale armatei. Zeci de mii de ofiteri si subofiteri au fost disponibilizati. În paralel, prin decizii de natura “economica”, a fost trecuta la fier vechi o industrie militara ca urmare au fost condamnate la foame alte mii,zeci de mii de specialisti de înalta clasa împreuna cu familiile lor.În 1989 armata avea 235.000 de militari activi. Generali, ofiteri, subofiteri si militari în termen.În 2007 ajunsese la circa 75.000 militari, iar pentru 2015 numarul acestora se va diminua la 65.000. Au disparut, deci, 170.000 de oameni, inclusiv ca urmare a profesionalizarii armatei.

    în anul 1998: 36.500 ofiteri;

    – la 31.12.2003: 14.252 ofiteri;

    la 31.12.2009: 11.250 ofiteri;

    CIA: 80.000 DE REZERVISTI SUNT O FORTA EXTRAORDINARA CARE POATE SCHIMBA ECHILIBRUL POLITIC DIN ROMANIA. PREZENTA ACESTORA ALATURI DE POLITISTI IN MIJLOCUL MASEI DE DEMONSTRANTI VA DUCE LA CADEREA REGIMULUI ACTUAL, CARE NU MAI ARE LEGITIMITATA SAU SPRIJIN POPULAR. SINGURA PROGNOZA SAU SCENARIU PENTRU ROMANIA ESTE O REVOLTA POPULARA.

    Tensiunea in armata romana este un grav motiv de ingrijorare pentru cancelarile vestice. O revolta in Balcani ar fi o lovitura pentru NATO. Nu demult peste capul Departamentului de stat Presedintele Obama a semnat un ordin secret catre CIA numit Stabilizarea Romaniei care trebue citit invers. . Prezenta militarilor in uniforma chiar in rezerva in mijlocul unor largi manifestatii ale populatiei profund nemultumite va pune pecetea finala pentru acest regim.

  10. Am citit raspunsul lui Baconschi. Foloseste acelasi „falsetto” propagandistic:

    „România «care cerşeşte» nu reprezintă nicidecum 50% din populaţie: e vorba de o minoritate care aşteaptă totul de la statul asistenţial. Aici intră şi cetăţenii care sunt la cheremul mitei electorale şi se lasă cumpăraţi cu doi mici sau o găleată. Sunt cei care şed până la brâu în apă, la birt, şi aşteaptă să le salveze bunurile statul, armata, pompierii… mereu alţii, nu ei înşişi. Sunt, în fine, masele de manevră pauperizate ale stângii. Ei trebuie scoşi din mizerie, desprinşi de asistenţă, imunizaţi la mita electorală, dezvăţaţi să cerşească mereu ajutorul statului, adică până la urmă al celor care plătesc taxe şi impozite”, explica Teodor Baconschi.

    In primul rind, nu ne spune care e procentul ala al „Romaniei care cerseste”. Are dumnealui ceva statistici despre numarul de puturosi care nu vor sa munceasca, desi ar exista locuri de munca adecvate?

    In al doilea rind, despre „masele de manevra” ale stingii, ma tem ca l-a lasat neuronul in pana. Cei care demonstrau anti-PSD erau si ei mase „de manevra”? Cind un protest public inceteaza sa fie al „maselor de manevra” si sa fie unul legitim? De fapt asta spune Baconschi, ca manifestarile nu ar fi legitime, ca toti romanii „de bine” iubesc PDLul si austeritatea, restul lasindu-se manevrati. O alta insulta la adresa romanilor!

    http://www.mediafax.ro/social/cretu-mahalaua-inepta-nu-l-merita-pe-baconschi-se-impune-demisia-guvernului-boc-9150169/

  11. Cata ipocrizie la nesimtitul de baconschi care a jignit pe romanii din Piata Universitatii ; a sters articolul in care ii numea „mahala inepta” :
    http://baconschi.ro/opozitia-socialista-a-trecut-in-sfarsit-la-fapte/

    Probabil ( a se citi sigur) Romania muncitoare de care vorbea in articol o reprezinta cei care au aranjat voturile la 6 secunde in ambasada Romaniei la Paris si cei ale caror voturi le-au cumparat pinalti si gasca lor de spagari ordinari !!!

Lasă un comentariu