Alaturi de colegii din Ardeal

Ma aflu, in aceste zile, alaturi de colegii nostri din mai multe organizatii ale PSD, in care au loc dezbaterile de bilant post-electoral si alegerile preliminare Congresului din aprilie. Ieri, am fost la Sibiu, azi am participat la Cluj-Napoca, la Conferinta Femeilor Social-Democrate, iar in zilele urmatoare voi fi la Oradea, din nou la Cluj, pentru Conferinta Organizatiei Judetene a PSD, si la Craiova.

tnConferinta femeilor social-democrate din Cluj

Azi, la Cluj, am avut o dezbatere interesanta in cadrul conferintei care a ales-o la presedintia organizatiei de femei pe deputata Aurelia Cristea. In interventia mea, am tinut sa-mi exprim solidaritatea cu eleva Sabina Elena din Covasna, discriminata in propria tara si amenintata pentru ca a indraznit sa afiseze culorile nationale romanesti. Este un caz-semnal, la a carui semnificatie trebuie sa fim foarte atenti, pentru ca spune multe despre realitatea din inima Romaniei. Orice roman trebuie sa fie liber sa poarte in tara sa simbolurile nationale. E nevoie de respect reciproc intre nationalitati, in vederea relansarii reconcilierii nationale.

Pentru ca alegerile din PD-L au tinut capul de afis al zilei, n-am putut sa nu remarc faptul ca presedintele Traian Basescu a participat la aceasta manifestare de partid mai degraba ca viitor politican, nu ca actual presedinte. Eu cred că populaţia României nu a uitat guvernarea PDL şi cât de mult rău a făcut României. Am văzut că Traian Băsescu a lăudat guvernarea Boc, dar eu sunt convinsă că cetăţenii României nu au uitat nici de tăierile de salarii şi de pensii, nici de corupţia generalizată din timpul guvernării PDL. Am văzut cât de mult i-a lăudat pe democrat-liberali. Este clar că se încearcă să se reinterpreteze istoria. Este o ofensivă prin care se atacă guvernarea USL, care încearcă să repare greşelile făcute în ultimii ani şi să rezolve problemele economice şi sociale ale ţării.

tn3

Din păcate, colegii noştri din PDL nu ţin deloc cont de interesul naţional, ceea ce este foarte grav. Normal ar fi fost ca PDL să folosească prilejul Convenţiei Naţionale Extraordinare, prin europarlamentarii PDL, să se delimiteze de Laszlo Tokes, Viktor Orban şi colegii lor din Partidul Popular European, care au împins extremismul, şovinismul şi xenofobia până la extrem. Eu cred că duplicitatea aceasta pe care o manifestă PDL este inacceptabilă. La Bruxelles sunt colegi cu aceşti extremişti, iar la Bucureşti nu scot o vorbă faţă de reacţii antiromâneşti extremiste.

PDL nu numai că nu face o opoziţie constructivă, dar este, în foarte multe cazuri, antinaţional şi duce o politică a urii şi a dezbinării, iar românii au taxat sever astfel de poziţii prin votul lor de la alegerile parlamentare din 2012. Va amintesc si modul in care, saptamana trecuta, europarlamentarii bulgari, indiferent de apartenenţa politică, au apărat in Parlamentul European interesul naţional şi au cerut incetarea MCV, spre deosebire de reprezentanţii PDL.
 
tn&
Impreuna cu deputata Aurelia Cristea, noua presedinta a Organizatiei de Femei a PSD Cluj
 
Guvernarea PDL a lăsat multe probleme sociale, desi presedintele Băsescu ridică acum în slăvi o perioadă în care economia României a fost distrusă. Sunt atât de multe situații sociale dramatice, printre care și cea a femeilor din mediul rural. Femeile au o sensibilitate socială mai ridicată decât bărbații, de aceea este important ca organizațiile de femei ale partidului nostru să fie puternice, pentru a promova drepturile femeilor din Romania. USL are datoria, in actualul context, sa imbunatateasca situatia sociala a femeilor din Romania, acestea reprezentand categoria cea mai grav afectata de masurile luate de PD-L in perioada in care s-a aflat la putere. Să nu uităm că succesul USL se datorează și energiei și pasiunii femeilor din politică. Din păcate, au fost exemple în ultimii ani, în PDL, care n-au făcut decât să descurajeze implicarea politică a femeilor. Nu Elena Udrea este imaginea femeii-politician! Lumea se pare că a înțeles acest lucru și tocmai de aceea electoratul a taxat aroganța PDL-ului.

7 gânduri despre “Alaturi de colegii din Ardeal

  1. Lovitura de PARTID!!!
    tovarasa procuroare ceausita macovei sa isi sesizeze prietenii …. s-au fraudat alegerile la conventia PDL … sa ii spuna cineva elenei udrea ca poate sa castige alegerile astea de pe locului doi … asa cum a intrat si in Parlament … prin redistribuire …. Este fraiera elena udrea … putea sa reia votul pana se alegea cu 99, 99% …. cum faceau in Parlament … se vota pana iesea cum le trebuia lor ….

    Basescu si Udrea au infrant – Lovitura de PARTID !!! – Vezi video – Dupe ce au furat tot ce se putea fura au ajuns sa se fure intre ei?

  2. BLAGOVEŞTENIA

    Buna Vestire făcută Fecioarei Maria
    De Gabriel Arhanghel, trimis discret,
    Că-l va concepe pe Isus din Nzaret,
    Pe fondul celest ce defineşte feeria,
    A ridicat femeia pe piedestal astral.
    Se mai aude încă un îngeresc coral.

    ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞

    – Blago/veste/nia, dezlegare (la peşte), vă spune ceva d-le Traian Băsescu ?
    – Ce veste, ce Blaga ? Am spus adio pdl. Morar se ocupă de legarea acestui peşte, nu de dezlegare.
    – Iartă-l Slăvită Fecioară, că nu-i în toate ghermele !
    – !?

  3. TRIBUNA CÂRJĂ PREZIDENŢIALĂ

    Convenţia naţională a PDL a avut un “moment medical” nesesizat până acum, după ştiinţa mea.
    Prezenţa lui Traian Băsescu timp de 40´ la tribună a materializat ca document medical şi istoric o stare despre care, de acum, se va scrie şi vorbi în mai toate limbile cancelariilor mari şi mici.
    Traian Băsescu s-a sprijinit mai tot timpul, cu ambele mâini sau pe rând de lateralele tribunei. De ce ? Pentru a nu se mai vizualiza starea simptomatică a mâinilor tremurânde, netemperate cu alcool, din motive lesne de înţeles.
    Omul acesta nu mai este în stare să ţină o armă în mână, şi una politică nici atât.
    Cele 2014 voturi, perdante pentru Traian Băsescu, au costat-o pe Elena Udrea, pe puţin, un milion de roni. Probele materiale abundă iar Avocatul Poporului trebuie să se autosesizeze.
    Dar cine sunt cei 2014 fripturişti ? Luaţi-i bucată cu bucată, nominalizaţi-i şi daţi factor comun : mizeria morală !

  4. Se tot vorbeste de solidaritate nationala si internationala/intra-europeana pe timp de criza. Dar vedem cit de dificil este sa re-echilibrezi balantele, in special cind vii cu o platforma, ca socialistii lui Hollande, de a taxa pe cei bogati. Propunerea lor de a taxa cu 75% pe cei care cistiga mai mult de 1 milion EUR a fost rejectata de Curtea Constitutionala. Este un precedent care spune ca nu exista practic inca o suma plafon, de la care sa fie taxe suplimentare. la fel si in SUA, unde Obama a dat inapoi in fata Republicanilor, atunci cind era sa cada in „fiscal cliff”.

    Bun, si pe cine sa taxezi atunci suplimentar? Cine plateste factura statelor? Pai in final se pare ca tot clasa mijlocie. Socialistii si democratii din SUA dau cu gura despre necesitatea de a taxa bogatii, dar tot pe saraci ii cauta la buzunar. La fel de ipocrita pare si solutia de a pune o taxa pe tranzatia financiara pentru banci, fara a le forta in nici un fel sa nu descarce costul spre clientii bancilor. Evident, bancile tot pe depunatori ii vor stoarce.

    Ian Shane, a tax lawyer at the New York firm Golenbock Eiseman Assor Bell & Peskoe, predicts that little additional revenue will be generated even if the high rate goes into effect, but as he sees it, that may suit the French authorities just fine. He finds the law to be a matter of public relations as much as public policy.

    “They’ve got to be seen to hammer people who are rich,” Mr. Shane said. “Governments know that to get real money, they have to tax people at the bottom of the pyramid, but they have to make a play at taxing the rich while they’re really mugging the poor.”

  5. Stimată şi frumoasă doamnă, dv. mai auziţi greierii ?

    [[Bine de „citit” si „inteles” „lectia” de mai jos:

    lectia auzului:
    Un orăşan primeşte vizita unui prieten al său dintr-un sat îndepărtat şi merg în centrul oraşului. Era ora amiezii, iar străzile erau pline de oameni. Maşini claxonând, taximetre ce luau curbele cu viteză, sirene ce se apropiau sau se depărtau, sunete ale oraşului care parcă te asurzeau. Dintr-o dată săteanul îi spune:
    – Am auzit un greiere.
    – N-ai cum să auzi un greiere în tot vacarmul ăsta! i-a spus orăşanul.
    – Sunt sigur, am auzit un greiere! a insistat săteanul.
    – Asta-i o nebunie! a răspuns prietenul.

    Săteanul a ascultat cu atenţie un moment, după care a trecut strada spre o zonă unde se aflau câţiva copaci. A căutat împrejur, sub ramuri şi a găsit micul greiere. Prietenul său a rămas uimit.

    – E incredibil! Trebuie să ai un auz supraomenesc!
    – Nu! a spus săteanul. Urechile mele nu sunt diferite de ale tale. Totul depinde de ce asculţi cu ele.
    – Dar nu se poate! a continuat prietenul. Eu n-aş putea auzi un greiere în acest zgomot!
    – Depinde de ceea ce este important pentru tine, a venit imediat răspunsul. Dă-mi voie să-ţi arăt.

    A băgat mâna în buzunar şi a scos câteva monede pe care le-a lăsat să cadă discret pe asfaltul trotuarului. Atunci, cu tot zgomotul asurzitor al oraşului, au remarcat că toţi oamenii de pe o rază de 5 metri au întors capul privind în jur, dacă nu cumva banii căzuţi erau ai lor.

    – Înţelegi ce am vrut să spun? a continuat săteanul.
    Totul depinde de ceea ce este important pentru tine.
    Ascultând zi de zi la televizor „ştiri” politice şi/sau diverse tragedii, catastrofe etc… URECHEA, CARE ESTE PRELUNGIREA CREIERULUI NOSTRU, se fixează pe tot ce este rău, urât, nefolositor…
    Ni se induce FRICA!
    Devenim neputincioşi, temători (de avion, de frig, de vânt, de mâncare, de oamenii de lângă noi şi ce este cel mai rău, de sentimentele noastre)
    şi … NU ŞTIM DE UNDE … CÂND … ŞI CUM …

    Răspunsul este:

    UITE AŞA: ascultând aşa zisele ,,informaţii”, care de fapt sunt praf în urechile noastre, ne lăsăm prinşi în această capcană.

    Toată ziua spunem: e greu, oamenii sunt răi, trăim într-o lume nesigură, nu am încredere în nimeni etc.

    Şi în tot acest timp, greierii cântă, frunzele foşnesc, apele curg şi noi … nu le mai auzim !]]
    ………………………………………………………………………………..

    După mascarada pdl-ului de săptămâna trecută, nepotul îşi întreabă bunicul :
    – Cum ţi s-a părut Conferinţa pdl ?
    – Lume multă, oameni puţini…

Lasă un comentariu