Expulzarea ambasadorului sirian și protejarea românilor din Siria

Recomandarea ministrului de externe Andrei Marga privind expulzarea ambasadorului sirian din România este o poziție în acord cu valorile și principiile Uniunii Europene. Recomandarea adresata Guvernului și Președintelui României este legitimă, morală, în conformitate cu dreptul internațional şi se adaugă măsurilor similare luate de aliații României din UE şi NATO, inclusiv Marea Britanie, Franța, Germania, Spania si Italia.

Este o decizie dificilă, pe care Guvernul Ponta și-o asumă. În Siria, sunt circa 15.000 de români și ei trebuie să știe că Guvernul României va face toate demersurile pentru ca drepturile lor să fie protejate. Trebuie să dăm un semnal puternic autoritatilor siriene să înceteze masacrarea civililor, pentru că astfel și viața românilor din Siria va fi mai sigură.

Damascul trebuie să știe că, dacă nu renunță la politica represivă, va suporta consecințele acțiunilor sale. Ceea ce se întâmplă în Siria nu mai poate fi tolerat de nici o națiune civilizată. Părţile aflate în conflict, în primul rând regimul condus de Bashar al Assad, trebuie să respecte angajamentele luate în fața organizațiilor internaționale. Masacrul recent de la Hula este picătura care a umplut paharul. Folosirea forței militare împotriva civililor si uciderea copiilor sunt dovezi de barbarie. Astfel de acte nu pot fi acceptate sau trecute cu vederea.

7 gânduri despre “Expulzarea ambasadorului sirian și protejarea românilor din Siria

  1. Condiţie esenţială

    „EPISOADE EROICE din VIAŢA POPORULUI ROMÂN”- una dintre cărţile publicate de Ministerul Cultrii Naţionale şi al Cultelor acum 70 de ani (388 pag.), având pe primele două pagini pe M.S. REGELE MIHAI I. şi D-L MAREŞAL ION ANTONESCU – Conducătorul Statului, din care am extras de la pagina 242 o perlă scăpată din gura lui Nicolae Golescu la sfârşitul anului 1855 (în timp ce se afla la Paris) :

    „Nu este de ajuns ca glasul vostru să fie glasul adevărului, trebue, în accelaşi timp, să fie şi glasul cel mai iubit.”

  2. Da’ Cu Calu’ Ce-ati Avut ?

    La momentul 1989 Securitatea lui Ceausescu, realizand ca acesta din motive de paranoia a pierdut partida impotriva propriului sau popor, si-a predat armamentul din dotare revolutionarilor si cu mic cu mare l-a dat dracu pe dictator si s-a pus la dispozitia noii puteri.
    La momentul 2012, N.K.D.V-gestapovistii lui chiombila, pompos denumiti procurori, ei fiind de fapt reprezentantii celei mai abjecte forme de politie politica instituita intr-un asa-zis stat de drept, in toiul dezvaluirilor de-a dreptul incredibile care au inceput sa inunde piata media dupa controalele financiare facute in gradinile care pana mai ieri au fost in custodia derbedeilor lui Basescu, controale care scot la lumina Marele Jaf National Portocaliu, pentru a lua fata lumii s-au gandit sa ofere publicului de la peluza o facatura mai puturoasa decat tot ceea ce ne-a aruncat chiombu in toti acesti ani de repunere in drepturi depline a scenariilor securistice caracteristice comunismului timpuriu al anilor cincizeci.
    Si anume, dintr-un condei aplicat unui Comunicat pentru Tara si Popor, acesti bastarzi ne-au anuntat cu surle si trambite ca a fost descoperit Inamicul Public no.1, Tatal Corupatorilor si al Coruptiei din Romania, Il Capo di Tutti Capi etc in persoana vremelnicului ministru de la Cultura, nimeni altul decat iubitul actor Mircea Diaconu care a conspirat cu sotia sa in vederea subminarii economiei nationale prin conflictul de interese generat de faptul ca numita sotie a avut tupeul ca, in urma unor spectacole in care domnia sa a performat diferite roluri, sa aiba pretentia de a fi platita pentru prestatia actoriceasca respectiva. In urma acestei cereri aberante si paguboase pentru bugetul Romaniei sotul sau, intamplator director al teatrului unde s-au produs spectacolele respective, intr-un profund dispret fata de legile tarii a iscat un conflict major de interese si a dispus plata serviciilor respective. Agravant in aceasta situatie este faptul ca doamna nu s-a multumit numai cu atat, ci s-a pus cu burta pe carte si a sustinut un examen pe care l-a trecut cu brio, in urma caruia a obtinut un post in staff-ul Teatrului Nottara, post care , culmea, in loc de o crestere salariala i-a adus o diminuare a retributiei lunare.
    Kafka, Eugen Ionesco, Petre Ispirescu si Fratii Grimm mici copii, lumeeeee, fata de gaselnita gestapovistilor lui Basescu. De rasu’ curului si nimic mai mult.
    Numai ca ieri, in loc sa numaram zerourile adugate primelor cifre care ne indica cu cat a fost furata Posta Romana de omu’ de casa al Robertei Anasatase, media, in marea ei majoritate, a dezbatut faptul ca d-l Diaconui nu s-a prezentat la somatia enkdevistilor, preferand sa-l insoteasca pe Primul Ministru al Romaniei la o actiune care, din nou culmea, a avut ca subiect lupta impotriva coruptiei in statul mafiot basist.
    Astora de la DNA le fug ex-sefi de cabinete ANAF de sub nas si ei organizeaza potere cu mascati sa-l prinda pe d-l Diaconu si sa-l aduca cu duba pentru a da explicatii in legatura cu indrazneala de a-i plati munca sotiei sale.
    Sincer sa fiu, ii credeam pe procurorii basescului ceva mai destepti, insa bag seama ca nici in ceasul al doisprezecelea cand USL-ul lucreaza temeinic la realizarea ultimului model de suspensor in materie de agatat presedinti de cel mai inalt candelabru al Parlamentului Romaniei, ei nu realizeaza acest lucru si se incapataneaza sa execute niste ordine cretine si sa se faca pur si simplu de ras ca indivizi si de plans ca institutie cu asemenea manifestari schizoid-paranoice frizand imbecilitate in forma terminala.

  3. Da, fara indoiala ca in Siria se intimpla lucruri groaznice. Dar sa nu uitam cine a destabilizat dictatura de acolo, cine sprijina armat rebelii, si pentru ce interese. Am mari rezerve ca democratia adusa pe tancuri e diferita de comunismul adus pe tancuri din exterior. Lectii din istorie.

  4. Si totusi actiunea in sine a fost un fiasco. Dl Marga a venit cu o „propunere” care nu a fost pusa in practica. Nici nu pot sa inteleg ce sens ar fi avut doar o amenintare…

    Din cite stiu lucrurile astea nu se discuta public la nivel de MAE. Se ia o decizie (banuiesc cu consultarea Presedintelui) si dupa ce se pune in practica se face anuntul public.

  5. D-na Cretu, voi reface un comentariu la aceasta postare deoarece chiar ma intereseaza parerea Dvs.:

    @Corina Cretu
    Si cum ramane cu relansarea relatiilor cu Rusia? Cu imbunatatirea relatiilor cu China? PSD cel putin a tot vorbit de asa ceva, inclusiv Dl. Marga. Observati ca Rusia si China se opun interventiei militare in Siria si, pe de alta parte, sprijina (cel putin asa am inteles; daca nu am inteles bine, va rog sa ma corectati) regimul Bashar al-Assad.
    Pe de alta parte sa vedem ce spune si Bashar al-Assad:
    http://www.mediafax.ro/externe/bashar-al-assad-acuza-sirienii-primesc-bani-pentru-a-protesta-sau-a-ucide-9702000
    http://www.mediafax.ro/externe/presedintele-sirian-autorii-masacrului-de-la-hula-sunt-monstri-9702233
    Cum comentati, D-na Cretu, aceste lucruri?
    Mie imi face impresia ca se aplica doctrina razboiului moderat, in vederea inlaturarii de la putere a regimului Bashar al-Assad, practicata si de Reagan impotriva statului Nicaragua, prin ’85…

Lasă un comentariu