Președinția greacă a Uniunii Europene

Grecia a preluat, de la 1 ianuarie 2014, președinția Consiliului Uniunii Europene. Victimă a crizei economice, Grecia înțelege, poate, cel mai bine care sunt consecințele sociale ale crizei și care sunt constrângerile necesare revenirii la creșterea economică. Este și motivul pentru care, în cele șase luni în care va deține președinția Consiliului, Grecia își propune să abordeze trei mari grupe de probleme, care sunt, în viziunea Atenei, determinante pentru spațiul european: ”Creștere economică, crearea de noi locuri de muncă, creșterea coeziunii sociale; Reformele necesare creșterii gradului de integrare a economiilor din zona euro; Migrație, controlul frontierelor, mobilitatea forței de muncă.”

Alegerile europene vor avea loc sub mandatul Greciei în fruntea Consiliului UE, și acest lucru se reflectă în alegerea acestor teme pentru a fi promovate în dezbatere publică. Este de salutat această alegere, pentru că este vorba de o dezbatere serioasă, care privește viitorul proiectului european, dar și viitorul fiecărui cetățean european în parte. Toate aceste teme interesează în cel mai înalt grad și România, care are, la rândul ei, probleme generate de criză, dar și de accesul românilor pe piața muncii din Uniunea Europeană.

Grecia va avea, în cadrul Parlamentului European, sprijinul grupului S&D, din care face parte și PSD, lucru discutat recent la Atena, în pregătirea acestui mandat al Greciei. Sperăm că Grecia va gestiona cu succes și organizarea alegerilor europene din luna mai, pentru ca acestea să însemne un moment politic cu adevărat semnificativ pentru ansamblul țărilor membre.

Succes, Grecia!

11 gânduri despre “Președinția greacă a Uniunii Europene

   • @dlnimeni
    Uitati-va ce spune D-na. Cretu:

    „Este și motivul pentru care, în cele șase luni în care va deține președinția Consiliului, Grecia își propune să abordeze trei mari grupe de probleme, care sunt, în viziunea Atenei, determinante pentru spațiul european: ”Creștere economică, crearea de noi locuri de muncă, creșterea coeziunii sociale; Reformele necesare creșterii gradului de integrare a economiilor din zona euro; Migrație, controlul frontierelor, mobilitatea forței de muncă.””

    Mie mi se pare un program foarte generos.

    Apropo de raspunsul Dvs., v-as spune ca eu sper sa traim si bine! 🙂 Sigur, suna intr-o cheie basista. Sub Basescu nu prea s-a concretizat… Ma intreb cand se va concretiza… 🙂

 1. Motane, corect, mi-ati sugerat si urmatorul slogan electoral, „sa traiti mult si bine!”. Grecii ar vrea ei, dar isi vindeca ea bazinul dna Merkel si atunci sa te tii!

 2. Guccifer a fost arestat.E lumea fericita?
  Eu nu as fi depus plangere penala impotriva lui.L-as fi scos la plata.Poate are si el familie,poate ca il plange acum.Prea usor se fac arestarile in Romania.
  Asa si Mona Musca a depus plangere penala lui Nastase in dosarul Zambaccian.
  Acum pdl depune plangeri celor 3 ministri….nu e frumos.
  S-a crezut smecher.Poate ca a crezut ca nu il prinde nimeni.L-au prins.A mai primit pe chestii din astea 3 ani cu suspendare si mi se pare ca a luat foarte mult,chiar daca e suspendare.
  Sa plateasca….dar nu cu inchisoarea.Nici celui mai mare dusman cineva nu trebuie sa ii doreasca inchisoarea.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s