Conferinta Interparlamentara UE-SUA

In acest sfarsit de saptamana, voi participa, ca membra a Delegatiei Parlamentului European pentru Relatiile cu SUA, la Conferinta Interparlamentara UE-SUA, care are loc la Madrid.

In cadrul dezbaterii privind libertatile civile, imi propun sa abordez cu prioritate problema obligativitatii vizelor pentru cetatenii din patru state membre ale UE, intre care si cei romani, pentru ca este frustrant tratamentul discriminatoriu aplicat de SUA aliatilor sai europeni. Este, de asemenea, un prilej necesar pentru a aborda cateva puncte dificile in cooperarea UE-SUA, de la raspunsul la provocarile crizei economice si cooperarea in zonele de conflict si in cele afectate de catastrofe naturale, la necesitatea respectarii echilibrului intre masurile anti-teroriste si protejarea drepturilor civile.

Dialogul parlamentar transatlantic are loc intr-un moment critic pentru Orientul Mijlociu si cred ca este nevoie de o coordonare a pozitiilor si actiunilor europene si americane pentru a determina o detensionare a situatiei din regiune, mai ales dupa atacul de luni si dupa constatarile la fata locului in cadrul misiunii europarlamentare din Israel si teritoriile palestiniene.

In cadrul dialogului transatlantic vom analiza si problemele din Zona Euro, cele privind energia si schimbarile climatice, relatiile politice bilaterale in contextul cooperarii globale, perceptiile europene si americane la sase luni de la intrarea in vigoarea a Tratatului de la Lisabona, cooperarea economica si comerciala si situatia din zonele de criza. Vom avea, de asemenea, intalniri cu presedintele Senatului spaniol si cu ministrul de externe al Spaniei, tara ce exercita presedintia semestriala a UE. Voi reveni cu detalii.

14 gânduri despre “Conferinta Interparlamentara UE-SUA

  1. Printre altele, că tot veni vorba, spaniolii ne preţuiesc Istoria, rădăcinile…
    Ceea ce NU se poate spune despre mulţi dintre * aleşii * noştri. Chiar aşa, oare Roberta Anastase o avea habar * pe ce lume * vieţuieşte sau precum Nutzi Udrea se consideră urmaşa lui Traianus Băsescu… nu că ar conta cele două turturele în plus în peisaj pt Universităţile din Spania care alocă fonduri cercetărilor de genul * pe urmele lui Zalmolxe *, * poporul geto-dac *, etc…
    SUCCES la Madrid, Corina noastră !!! Doamne Ajută !!
    stimă,
    Sibilla

  2. „Când elefanţii se bat, iarba suferă“ – Proteste ŞI în Twin Peakse-ul cărăşean. JOS GUVERNUL BĂSESCU-UDREA-BOC ! JOS MAFIA PD-L !

    Din nou la Miting! Continuăm. Pentru că NU doar Capo di tutii Capi, Tr Băsescu, se impune debarcat ci şi Naşii din teritoriu. Toţi!
    Pentru că judeţul Caraş-Severin a ajuns în halul în care e, unul din cele mai prăpădite, graţie * Împăratului * şi căpuşelor tolerate. Ca de ex., Naşul Frunzăverde NU a renunţat la niciunul din fini, nici la pretenari , dimpotrivă, i-a menţinut pe scaune/funcţii într-u liniştea şi bunăstarea sa personală, şi NU de grija cărăşenilor de care i se fix rupe * Naşului *.
    Protestăm pentru că : pensiile sunt un drept, copii merită un viitor, şanse, dorim locuri de muncă, ne e scârbă de şobolanii portocalii, ne-am săturat să fim umiliţi şi dispreţuiţi.
    DESTUL !

    Mi s-a parut cel putin curios, faptul ca Marian Apostol – Cartel Alfa, NU a scos un sunet la adresa Mafiei locale !
    Exista cumva o intelegere intre liderii de sindicat si puterea actuala ? Chiar s-a pus botul la zicerile oportunistului Frunzaverde care, a speculat momentul, care se foloseste de oameni ca sa preia puterea, cu alte cuvinte o haita de ticalosi fi-va inlocuita cu alti cameleoni ??
    INTREAGA GASCA PD-L TREBUIE DEBARCATA !
    Şi noi suntem responsabili pe cine vom alege pe viitor sa ne reprezinte, indiferent de partidele din care fac parte * reprezentantii * !!
    Din nou, PENSIONARII au dat lectia de MORALITATE SI DEMNITATE, nicidecum liderii de sindicat, nicidecum bugetarii din protectia copilului care NU s-au inghesuit la Mitingul de Protest, nicidecum carasenii care au preferat servitul berii la terase, nicidecum unii dintre profesorii supusi , servili din scolile cu conducere PD-L, posesori cu totii de carnete de partid, portocalii, nicidecum atatia altii care au lipsit!
    CINSTE PENSIONARILOR !
    Intreba azi Marian Apostol unde sunt ceilalti pensionari, bugetari…. DAR TU MARIAN APOSTOL, UNDE AI FOST IN ZILELE TRECUTE, PLOIOASE, CA NOI, AM FOST IN CENTRUL CIVIC, AM PROTESTAT, TU…. ??? ÎN CAPITALA POATE CA AI FOST O ZI, DOUA, IN REST… ??
    DE CE SCANDEAZA DE LA MICROFON MARIAN APOSTOL SLOGANE DE GENUL * UNITATE ! * TIMP IN CARE IMPROSCA CU NOROI TOT CE MISCA ?? UNITATE CU CINE, CU SORIN FRUNZAVERDE, TOVARASE APOSTOL ??? CU OPORTUNISTUL BARON LOCAL ???
    Niciun cuvant despre Mafia locala, de ce NU ???!!!
    Si acesta e un motiv pt care oamenii nu ies in strada, pt ca si liderii de sindicat dezamagesc .
    Prefectul Tunea, reprezentant al Gubernului în judeţ, NU a iesit in fata oamenilor iar liderii de sindicat au acceptat senini sfidarea, dispretul… Ţunea a preferat căldura biroului şi, a promis, că nu-l doare gura. Probabil că a şi raportat * Împăratului * Frunzăverde ceva de genul * situaţia e sub control *, * n-au treabă cu noi, doar cu Boc şi Băsescu *, etc… BA DA, Ţunea, ŞI CU VOI AVEM DE LĂMURIT DESTULE, CĂ S-AU TOT ADUNAT!
    FRUNZĂVERDE SĂ TACĂ ! E ULTIMUL CARE AR FI ÎN MĂSURĂ SĂ DEA LECŢII DE MORALITATE, CINSTE, ONESTITATE ! ŞI EL A FĂCUT CAMPANIE ELECTORALĂ PENTRU BĂSESCU ŞI EL I-A ADUNAT VOTURI SECURISTULUI DE LA ANVERS ŞI EL PROCEDEAZĂ LA FEL PRECUM TOATĂ HAITA PD-L: PROMOVEAZĂ FINI ŞI FINE, PRIETENI, CLIENTELA POLITICĂ PE POSTURI DE CONDUCERE, TOLEREAZĂ ŞI CONTROLEAZĂ – ÎN INTERESUL CĂRĂŞENILOR NU – TOT CE SE PETRECEÎN JUDEŢ ŞI CE NU !
    FĂŢARNIC, OPORTUNIST, FARISEU, CAMELEON ! Acesta e baronul local Frunzăverde, NICIDECUM ceea ce pretinde !
    Caracatiţa PD-L şi-a întins braţele în întreg teritoriul. Are multe capete! Şi multe tentacule.ŞI în Twin Peaks-ul cărăşean trebuie decapitată! Şi va fi!
    Pentru că, sub bocancii lui Frunzăverde a ajuns Caraş-Severinul printre primele 5, cele mai SĂRACE judeţe din România ! SĂ NE SCUTEASCĂ acest Frunzăverde cu * grija * faţă de pensionari ! MINTE ! OPORTUNISTUL SPECULEAZĂ MOMENTUL TENSIUNILOR SOCIALE, ATÂT !
    Concluzionand : lectia de moralitate au oferit-o din nou batranii, punct.
    JOS GUVERNUL BĂSESCU-UDREA-BOC ! JOS FAMIGLIA PD-L !

    „Când elefanţii se bat, iarba suferă“ – Proteste ŞI în Twin Peakse-ul cărăşean. JOS GUVERNUL BĂSESCU-UDREA-BOC ! JOS MAFIA PD-L !


    Sibilla

  3. Nu stiu cind vom ajunge ca Guvernul Israelului sa nu fie format din fosti militari.
    Astazi se poate rezolva prin intermediul Troicai+USA+ONU divergentele dintre Palestinieni – Israel, Hamas- Israel, Siria-Israel. DIn pacate guvernul Israelului vede totul prin prisma securitatii unor teritorii „istorice”, in loc sa se uite prin prisma Pacii si Prosperitatii Zonale.
    Succes in dezbaterile UE- USA.
    In privinta vizei e problematic, caci America incepe sa emita lagi anti-imigratie

  4. Doamna Corina Cretu,

    Va rog sa le spuneti ca il stiti pe unul care nu isi doreste sa ajunga niciodata la ei, tocmai pentru ca se comporta ca si cum ar fi mai destepti decat oricine. Nu sunt! Sunt doar mai cinici si mai trufasi, fara sa aiba motive, altele decat „pumnul”.

    Indiferent de consecinte, „coana Europa”, daca nu ar fi si ea cam fatarnica, ar putea sa impuna reciprocitate la vize, pana toti „egalii” din granitele sale ar putea sa circule la rudele de peste ocean, parvenite intre timp.

    Si va mai rog sa le spuneti ca „ala unul” a mai spus ca o sa li se infunde tocmai datorita trufiei cu care ii calca pe toti pe gat.

    Binenteles ca este un exercitiu de discurs pentru uz personal….

  5. Prevad o alianta SUA – UE avand ca scop final „usurarea” calatoriilor dintre acestea, precum si ajutarea reciproca (ca lege a relatiilor internationale) in privinta domeniilor care ne tin pe toti in jos, cum ar fi criza economica si terorismul.

  6. Să dea Dumnezeu să reuşim un progres, cât de mic, deşi sunt pesimist.

    Chiar te-aş întreba, cum se face că de atâţia ani de când tot se „parlamentează” cu partea americană pe tema vizelor, nimic nu iese, ba lucrurile se înrăutăţesc (vezi rata de respingere e vizelor ca şi criteriu esenţial).

    Petruţ

  7. Pingback: Parlamentarilor gorjeni -scrisoare deschisă | Blogul lui Nea Costache

  8. Scuze, dar cred că trebuie să citim cu toţi ‘Dragostea în vremea holerei’ de Gabriel Garcia Maequez ca să înţelegem ce este în sufletul şi în corpul unei femei..în astfel de zile. Oricum, cu P.D.-Liştii nu merge decît să îi lovim cu arma lor: pîine şi circ. La fel ca şi nemţii şi EUropenii..cel mai mult ăştia se tem de ţigani..deci, haidfeţi să îi folosim!!
    La mine, gîndiţi-vă că suntîn această perioadă ‘de suferinţe spaniole de atîţia ani..că mă gîndesc non-stop la el încă de la vîrsta de 16 ani..îcă am experienţă neplăcută cu ţiganii ăştia hoţi la fel ca şi cei din P.D.-L…că nu sunt lăsată să înţeleg..că gîndesc precum blogideologic însă eu o fac fără de rost..ajutaţi-mă prieteni vă rog!!

  9. Pingback: Punem pariu c? Boc revine-n facultate pe ?men?!

Lasă un comentariu