Politica externă a României: o dezbatere necesară

        Astăzi se dezbate la Senat moţiunea simplă a USL, care-l priveşte pe Teodor Baconschi, aproape invizibilul nostru ministru de externe. Motivul care a stat la baza acestui demers este legat de declaraţia privitoare la acel un milion de voturi pe care l-ar aduce PDL-ului, dacă se aprobă Legea Votului prin Corespondenţă pentru românii din afara graniţelor.

        Această declaraţie, care ascunde o mentalitate şi un mod de a gândi care nu rimează în niciun fel cu democraţia şi cu atribuţiile sale oficiale, este doar o parte a problemei generate de domnul Baconschi, de la instalarea sa în fruntea Ministerului de Externe. Şi cred că este de departe cea mai mică. Nu am să-i atribui domnului Baconschi insuccesul numit amânarea aderării la Spaţiul Schengen. Au pus mulţi umărul la structurarea lui, în frunte cu şeful statului, care acum nu mai pomeneşte nimic despre asta, deşi mai acum câteva luni dădea tot felul de declaraţii belicoase la adresa celor care aveau obiecţii în legătură cu gradul nostru de pregătire pentru aderare.

        Dar este aproape în exclusivitate „meritul” domnului Baconschi în legătură cu proasta gestionare a relaţiilor României cu Franţa şi Germania. A fost ambasadorul României la Paris, chiar în perioada în care se contura poziţia Franţei în legătură cu aderarea României la Spaţiul Schengen, şi ar fi putut calma unele din aceste temeri, printr-un dialog susţinut cu partea franceză. Din păcate pentru România, era ocupat cu lucruri mai importante, cum ar fi organizarea votului pentru alegerile prezidenţiale.

        Nici acum nu reuşim să avem o poziţie coerentă faţă de obiecţiile Franţei, şi nu înţeleg de ce. Ceva nu funcţionează în relaţia României cu altă dată  susţinătoarea noastră, Republica Franceză. Sigur, nu putem nega o componentă de politică internă în atitudinea autorităţilor franceze, dar nici noi nu ne omorâm prea mult cu firea din cauza asta.

        Numai că există mari şanse ca aderarea noastră să se facă după ce la presiunile Franţei şi Italiei(la lumina zilei), şi ale altora, mai discrete, regulile noului acord Schengen să ne defavorizeze clar, iar românilor(fie ei şi romi) să li se limiteze libera circulaţie în anumite ţări. Au făcut ceva responsabilii români în domeniu pentru a găsi un compromis care să nu-i penalizeze pe cetăţenii români? Nu ştim, pentru că nu ştim ce face ministrul de externe, sau şeful statului, că în materie de politică externă domnul Emil Boc este la fel de competent ca şi în materie de drept constituţional sau de economie. Nu insist!

        Evident, nu avem o politică europeană, în cadrul politicii noastre externe, aşa anemică şi lipsită de orizont cum este ea. Dar nu este singura lipsă a ei. Nu avem o politică privitoare la relaţiile cu Federaţia Rusă. Umorile domnului Traian Băsescu nu ţin loc de aşa ceva. Iar pe domnul Baconschi acest aspect nu-l interesează.

        Graba cu care am anunţat instalarea unor componente ale sistemului american de apărare anti-rachetă pe teritoriul României este o dovadă de improvizaţie în materie de politică externă, o decizie strict de uz intern, legată, atunci, de luptele pentru putere din sânul PDL. Nu ştiu, şi nimeni, în afară de o mână de oameni politici şi de responsabili militari de la Washington, nu ştie cât de efectiv este acest scut. Cu alte cuvinte, instalarea lui în România nici nu ne ajută, în caz de conflict, dar nici nu strică, măcar din punctul de vedere al imaginii.

        Doar că anunţul prematur a complicat discuţiile NATO cu Federaţia Rusă tocmai pe marginea acestui subiect: construirea unui astfel de sistem la nivelul continentului european, şi modalitatea prin care partea rusă poate fi asociată lui. Tot efortul NATO de a convinge Rusia că scutul nu este îndreptat împotriva ei a fost anulat de vorbele lui Traian Băsescu: „Rusia să ne dea garanţii scrise că nicio rachetă rusească nu va cădea asupra României”. Care sunt ca o confirmare a faptului că Rusia este vizată de aceste componente ale sistemului anti-rachetă.

        Sigur, pare o afacere bilaterală, acest acord româno-american. Dar nu este. Toţi membrii Alianţei au de suportat consecinţele unei înrăutăţiri a relaţiilor cu Federaţia Rusă. Pur şi simplu noi nu înţelegem că facem parte dintr-o serie de organizaţii care cer să ne consultăm cu părţile, înainte de a lua decizii care-i privesc şi pe ei.

        Nimeni nu ne va reproşa public aceste lucruri. Dar cei afectaţi de proasta noastră politică externă vor avea grijă să ne penalizeze atunci când România va avea cel mai mult nevoie de sprijinul lor. Nu cred că suntem pregătiţi să înţelegem lumea în care am intrat după 1989. Nu mai suntem în situaţia din perioada Războiului Rece, când ne mişcam între sovietici, americani, occidentali, chinezi şi arabi, făcând tuturor mici servicii, pentru a obţine oarece foloase. Acum regulile jocului sunt altele, nu mai avem nici măcar libertatea aceea.

        Acum este important să se promovăm interesele jucând după reguli, nu încălcându-le. Şi pentru Asta trebuie să le cunoaştem, şi să ne disciplinăm gândirea, să admitem că am făcut erori şi să le îndreptăm. Nu pledez pentru o politică externă aflată la remorca unor mai mari sau mai mici puteri, ci pentru o politică externă activă, inovativă, care să plece de la interesele ansamblului, adică ale UE şi ale NATO, şi care să adauge valoare acestor politici comune.

        Aşa că, dacă printr-o minune moţiunea este aprobată de Senat, asta nu va însemna decât că acolo s-a schimbat majoritatea. Schimbarea politicii externe mai are de aşteptat.   

8 gânduri despre “Politica externă a României: o dezbatere necesară

  1. Numai un inconstient poate spune: „Rusia să ne dea garanţii scrise că nicio rachetă rusească nu va cădea asupra României”. Eu propun sa completeze comentariul. Rusia si Romania vor declara in fata notarului ca …Doamne cine ne conduce !?

  2. Partea neplăcută a chestiunii constă în faptul că nu politicile externe ale României vor îmbunătăţi percepţia Europei asupra românilor. Regulile Schengen mult mai aspre au ca scop evident şi necesar, stăvilirea hoardelor infracţionale pe care le revărsăm de două decenii asupra Europei. În categoria criminalilor de foarte multe feluri care trebuie opriţi să polueze lumea civilizată, nu se manifestă diferenţe de fond între români şi ţigani. Lucrul simplu şi evident care ar fi trebuit făcut de guvernele României, dar pe care nu sunt în stare să-l facă, constă într-o reprimare mult mai accentuată a infracţionalităţii, în privarea de libertate pe termene mult mai îndelungate a infractorilor, precum şi în descurajarea prin mijloace energice şi consecvente a creşterii populaţiei în păturile inferioare, dezumanizate, adevărate pepiniere de criminalitate. În realitate, politicienii şi magistraţii români, parcă vrând să scoată cât mai mult în evidenţă faptul că ei înşişi sunt purtătorii cei mai reprezentativi ai genotipului infracţional, au protejat şi au contribuit din toate puterile la creşterea, încurajarea şi ocrotirea făţişă a fenomenului infracţional. Singurul lucru care îl aşteaptă europenii de la responsabilii români, vizavi de crimele săvârşite permanent de români, e cam acelaşi lucru pe care-l aşteaptă locuitorii oraşelor, vizavi de problema maidanezilor. Să nu mai existe !

  3. Rusia stie foarte bine ca orice sistem anti-racheta etichetat drept „defensiv”, poate fi schimbat rapid in a deveni ofensiv. Nu este „rocket science”. In acelasi registru e si intrebarea logica: daca sistemul asta nu va fi operational pina in 2015 (si nici data asta nu e clara), cine va apara Romania, UE si SUA de presupusele rachete iraniene? Ca banuiesc ca iranienii nu se sincronizeaza cu SUA si asteapta sa fie ei gata cu scutul, ca sa dea drumul la rachete…

  4. Dumnezeu Sa-l Odihneasca pe Fanus Neagu!

    DeNeA, Comanda La Mine: Aport!

    Spre deosebire de majoritatea noptilor in care traiesc in somn adevarate cosmaruri visandu-l pe chiombu’ ales pe viata, avand-o ca tovarasa de viata in cabinetul doi pe Leana, pe post de prim ministru, tot pe viata, azi noapte am visat ceva foarte frumos.
    Se facea ca gestapovistii basescului de la DeNeA, loviti brusc in constinta de ideea ca de fapt ei sunt meseriasi chemati sa puna ordine in statul mafiot, instaurat de chiomb in Romania si nicidecum s-o faca pe arnautii dictatorului, s-au pus nene pe treaba si de-acum incolo nu ne mai vor oferi nemernicii televizate pe post de spectcol de circ in prime time, ci vor lupta pe bune cu coruptia din Romania. Ca in sfarsit vor inainta Curtii dosare beton, pe baza carora neopaturicii portocaliii si nu numai, vor putea fi judecati si condamnati si nu tinuti sine die in arest preventiv, cat sa-si rezolve chiombu’ gainariile politice, dupa care sa li se dea drumu fara niciun fel de explicatie.. Ca nu vor mai trezi lumea din somn la sase dimineata, mai ceva ca securistii lui Draghici care-i umflau pe dusmanii de clasa fie cu Gaz-ul, fie cu Volga neagra si-i duceau in beciurile Securitatii si ca se vor comporta civilizat, strict in limitele legii, fara a comite abuzuri pe care nici Securitatea lui Ceausescu nu si-a permis sa le comita.
    Tot in vis se mai facea ca aceeasi gestapovisti, readusi cu picioarele pe pamant si cu intelegerea a ceea ce sunt ei si ceea ce trebuie sa faca updatata, nu vor mai raspunde la comanda politica a basescului ci, de acum inainte vor proceda “by the book”, punand astfel bazele unui sistem juridic care intr-adevar sa indrepte societatea, in loc de a baga mintile in cap unor eventual dizidenti portocalii care ar indrazni sa miste in front.
    Si visul a continuat frumos, in ritmul acesta, cu niste baieti de baieti, gen “Incoruptibilii”, care isi vad profesionist de treaba lor pentru ca orice roman sa doarma linistit in ideea ca cineva vegheaza pentru ei.
    Numai ca a venit si momentul realitatii basiste crunte cand, trezit din somn si primenit pentru o noua zi de calvar portocaliu, am dat drumul la telvizor ca sa aflu de la stiri ca de fapt respectivii gestapovisti fac exact pe dos de cum am visat eu, executand fara sovaire “aportul” basist, prezentandu-se din zori de zi cu victimele in gura pentru a le depune la picioarele chiombului care, in semn de multumire, sa-i scarpine intre urechi si sa le arunce un bat sa se joace.

  5. DOAMNA CORINA CRETU!
    Dupa cum veti vedea mai jos, aceasta Scrisoare ce a fost adresata lui Basescu si intregii clase politice, nu doar ca afost inregistrata si la PSD, dar am transmis mai multe exempare atat dlui Rizoiu cat si dlui Banicioiu, pentru a fi cat mai repede cunoscuta de toti liderii PSD, care au datoria, nu doar sa-si exprime ALEGEREA, dar sa si promoveze noul cadru democratic, care avantajeaza partidele de stanga si ofera electoratului, pentru prima data in 21 de ani, un criteriu OBIECTIV de formare a optiunii de vot!

    Aceasta Scrisoare, care a fost adresata presedintelui Basescu cu Nr.11270/03-05-2011, si a fost transmisa si PNL cu Nr.397/09-05-2011, PC cu Nr.A500/09-05-2011, UNPR cu Nr.140/09-05-2011, PSD cu Nr.333/16-05-2011, iar in 24-05-2011 si lui Aurelian Pavelescu, presedinte PNTCD, poate fi citita si pe internet, la adresa http://dumitrurizoaica.blogspot.com/, in comentariile postate acolo in data de 08-05-2011.

    Chiar daca Scrisoarea Nr.11270/03-05-2011, prezentata mai jos, este adresata Presedintelui Basescu, cunoasterea ei de catre intreaga mass-media, clasa politica, si de opinia publica romaneasca, este nu doar utila, ci si necesara, atat pentru ca fiecare sa exerseze ALEGEREA pe care o doreste, intre cadrul democratic distructiv al ultimilor 21 de ani, si cadrul democratic contructiv propus, cat si pentru a astepta cu interes ALEGEREA pe care o va face Presedintele Basescu si partidele politice care au primit Scrisoarea.

    Fila Nr 1.
    Domnule Presedinte Traian Basescu
    Pentru actuala situatie de neinvidiat a Romaniei, este responsabil cadrul democratic al ultimilor 21 de ani, care nu a continut nicio urma de responsabilitate pentru cei alesi sau numiti in functii publice. Cu un asemenea cadru democratic, care a dus la ruinarea economica si morala a Romaniei, nu mai exista nicio speranta de schimbare in Bine in societatea romaneasca ! Aceasta concluzie este intarita de sintagma “toti politicienii sunt la fel”, care exprima un adevar crud si dezarmant, ce aseamana actuala clasa politica cu o mocirla puturoasa! Dar tot din aceasta mocirla politica, si nu din partide “Alba ca zapada”, trebuie, si se va reintrupa speranta pierduta. Caci prin aplicarea unui “tratament” corespunzator, din aceasta mocirla politica puturoasa vor rasari “nuferii” noii politici si Administratii romanesti! Iar “tratamentul” avut in vedere , va “selecta” oamenii pe diferite categorii sociale, dupa chemarea launtrica a fiecaruia, si nu, ca astazi, dupa aspiratiile de imbogatire si de parvenire, cand, pentru atingerea scopului, se folosesc de cele mai abjecte mijloace, chiar daca acestea aduc atingere intereselor tarii si armoniei sociale! De aceea am schitat un nou cadru democratic, care este “imbibat” de responsabilitate pentru cei alesi sau numiti in functii publice. Numai cei preocupati mai mult de interesele proprii, sau de interesele grupului lor, decat de Romania, ar putea sa aleaga actualul cadru democratic, in dauna celui propus de mine, care poate insanatosi societatea romaneasca. Cadrul democratic propus de mine ii poate determina pe politicieni si pe toti cei ce detin functii publice, sa nu minta, sa nu fie lacomi, sa nu fure, sa fie patrioti, sa aiba bun simt si sa fie responsabili, obligandu-i sa puna drept gaj pentru un asemenea comportament ireprosabil, sanatatea si fericirea lor, precum si pe cele ale fiintelor dragi! Punand un asemenea gaj, nu pot exista tentatii care sa le invinga sentimentul de responsabilitate fata de fiintele dragi, si care sa-i determine sa accepte vinovatia, sau sa fie considerati vinovati de catre semenii lor, pentru eventualele nenorociri ce s-ar putea abate asupra celor dragi, nenorociri “chemate” chiar de ei la depunerea Juramantului implicativ! Caci Juramantul implicativ reprezinta un “sacrificiu” pentru deponent, si nu un ritual banal precum actualele juraminte, care nu au nicio relevanta pentru cei ce si le asuma! Presedintele Romaniei ar trebui sa fie ultimul om care sa cedeze tentatiei de a-si promova propriile interese, sau pe ale grupului sau, in dauna intereselor Romaniei! De aceea, dle Presedinte, va rog sa alegeti, fara echivoc, intre actualul cadru democratic, care, de 21 de ani, faciliteaza ruinarea Romaniei, si cadrul democratic propus de mine, al carui “continut de responsabilitate” poate fi verificat de catre oricine, pe propria persoana si familie! Promovarea noului cadrului democratic in viata societatii romanesti, ar “prabusi” costurile campaniilor electorale, ar detensiona incrancenarile din viata politica si sociala, si ar oferi Romaniei politicieni si profesionisti onesti si cu coloana vertebrala! Si-ar putea, oare, dori altceva un Presedinte responsabil si doritor de reforme? Domnule Presedinte! A sosit timpul ca Responsabilitatea sa fie la ea acasa si la Palatul Cotroceni! De ce spun acest lucru? Pentru ca de 6 (sase) ani v-am transmis nenumarate petitii, pe teme de Interes National, si nu am primit punctul dvs. de vedere pentru nici una dintre ele! Reprosul pentru non-raspunsuri este normal sa se indrepte catre dvs. , fie si pentru faptul ca v-ati decorat subalternii, ceea ce poate insemna ca ei si-au facut datoria! Daca in termenul legal, nu voi avea punctul dvs. de vedere, la aceasta umila, DAR ESENTIALA PETITIE, care vizeaza viitorul Romaniei, ma voi folosi de orice mijloc de informare, inclusiv de protestul in cele mai vizibile locatii, pentru a informa opinia publica de deficitul de Responsabilitate existent la Presedintia Romaniei! Va rog dle Presedinte, sa solicitati Consilierului Gabriel Cristian Piscociu sa va prezinte din arhiva Departamentului pe care il conduce, toate scrisorile pe care vi le-am transmis in ultimii 6 ani, incepand cu Scrisoarea Nr.86/4-01-2005, si care nu au avut niciun raspuns din partea dvs., desi toate vizau teme de Interes National! Presupunand ca nu sunt singurul cetatean in aceasta situatie, cred ca ar trebui sa luati in considerare faptul de a-i acuza de sabotaj si de tradarea Interesului National, pe toti aceia care au blocat fluxul informational, in chestiuni de Interes National, dintre Presedinte si cetatenii responsabili! Cu toata consideratia cuvenita, Dumitru Rizoaica.

    Fila Nr 2.
    O NOUA DEMOCRATIE, PENTRU ROMANIA, ESTE ABSOLUT NECESARA!
    Romania are nevoie de un nou tip de democratie, una purtatoare de RESPONSABILITATE, care poate sa inlature toate neajunsurile, din societate si din Justitie, si care presupune indeplinirea a DOAR doua conditii, ABSOLUT POSIBILE: 1. Trecerea printr-un “filtru imunizator” a tuturor celor ce fac politica, sau detin functii publice, astfel incat acestia sa nu se mai poata “imbolnavi” de minciuna, de lacomie, de hotie, de nesimtire, de iresponsabilitate, etc. 2. Informatia MINIMA, necesara si suficienta, de care au nevoie alegatorii, trebuie sa fie aceea a constientizarii APARTENENTEI lor la o comunitate sociala (a saracilor ori a bogatilor) sau etnica! In acest fel campaniile electorale costisitoare de MANIPULARE a alegatorilor, vor deveni inutile, caci alegatorii vor trebui sa cunoasca DOAR partidele care reprezinta interesele comunitatii lor, dintre care vor alege pe unul dintre ele! Partidele ce reprezinta interesele celorlalte comunitati, NU VOR EXISTA PENTRU EI, oricat de “reformate,curate si uscate” ar fi ele, deoarece ele SUNT DIN ALT FILM! Iar pentru ca politicienii sunt trecuti prin “filtrul imunizator” al SOLUTIEI ce se gaseste la adresa http://dumitrurizoaica.blogspot.com/, acestia nu-si vor mai putea permite sa minta, sa fie lacomi, hoti, nesimtiti, iresponsabili, etc. Din combinarea ALEGATORILOR, care vor vota partide ce reprezinta interesele comunitatii lor, cu POLITICIENII “imunizati”, care le va reprezinta interesele in Parlament, REZULTA DEMOCRATIA VIITORULUI, care va fi una transparenta, autentica, sanatoasa si purtatoare de RESPONSABILITATE pentu TOTI actorii din viata publca, caci se va baza, atat pe VOTUL COMUNITAR social sau etnic, care nu mai poate fi manipulat sau fraudat, cat si pe POLITICIENII imuni la toate mizeriile umane amintite mai sus! Asa-zisa democratie de astazi — care rezulta din combinarea dintre politicienii VEROSI, nesimtiti, lipsiti de patriotism si iresponsabili, alesi pe baza votului BEZMETIC, in care optiunea pentru vot se datoreaza hazardului — este o insulta la adresa inteligentei romanilor, si serveste DOAR intereselor MAFIOTILOR si TICALOSILOR de toate categoriile! D.Rizoaica.Tel.0723966732.

    Fila Nr 3.
    Pentru cei care nu stiu sa acceseze adresa http://dumitrurizoaica.blogspot.com/, prezint mai jos esentialul din materialul aflat acolo, si care este continut in fila3.

    ///Antidotul “minune”, care poate însănătoşi bolnava societate românească, este un Jurământ implicativ ( J.i.), ce trebuie să fie asumat, într-un anumit cadru, de toţi cei implicaţi în administrarea treburilor publice, de la Preşedinte până la ultimul funcţionar! Acest “antidot” pentru exorcizarea Răului din societate, care este Jurământul implicativ ( J.i.), are forma de mai jos şi se compune din introducere, care este unică, din cuprins, care este specific activităţii desfăşurate de deponent, şi din încheiere, care este deasemenea unică, astfel: “ JUR pe conştiinţa mea, în faţa celor dragi, a semenilor mei şi a lui Dumnezeu că…(se continuă cu textul cuprinsului, care este specific activităţii deponentului, după care se încheie cu implicaţia din final,astfel:) Dacă nu îmi voi respecta prezentul jurământ în toate prevederile lui, explicite sau implicite, sau dacă nu voi demisiona la prima încălcare conştientizată, Dumnezeu să abată asupra familiei mele cele mai cumplite nenorociri şi să mă lipsească, pe mine, şi pe cele mai dragi fiinţe, de sănătate şi fericire! Precizez că Dumnezeul invocat mai sus este Divinitatea Ocrotitoare şi Răsplătitoare a familiei mele, către care MI-AM INDREPTAT, sau IMI VOI INDREPTA, Gândul şi Ruga, atunci când VIATA mea, sau a celor mai dragi fiinţe, a FOST, sau VA FI în Cumpănă ! (Acest jurământ are şi o formă “moale” în care se spune: “să abată asupra mea şi a tuturor complicilor mei…etc.”, fără implicarea familiei!)./// Finalul scrisorii.

  6. Pingback: ÎMBRĂŢIŞAŢI ROMÂNIA ! « Sfinxul

  7. Parlamentari, Retrocedati-i Borfetei Abacu’ !

    Panica mare, da’ mare de tot, ieri la Camera, in des’tu’ lu’ nea Toader si carliontii borfetului portocaliu, pe motiv de netrecere lege organica intru sacrificarea prin macelarire a politiei romane. Escrocii, sarlatanii, smenarii, hotii la drumul mare, mincinosii, talharii de codru verde portocalii au luat-o in bot de-au iesit din invalmaseala cu buzele mai mari decat ale Ebei, singura diferenta constand in faptiul ca ei n-au dat bani pentru dospirea lor si aducere la dimensiuni standard Mick Jagger. Nu, ei au luat-o de la propriii lor sustinatori dn monstruoasa coalitie care de data asta, cand votul n-a mai fost numarat de borfetu’ de Anastase, supervizata de Cotoiu, a insemnat un esec usturator pentru “toti oamenii presedintelui”. Care oameni, prin reprezentanta lor de baza, centurista Robertina, au incercat s-o mai dea o data la intors, fara pic de rusine si in ciuda prevederilor clare, regulamentare s-o mai puna de cateva numaratori, pana cand votu’ va iesi cum vrea chiombila.
    Numai ca de data asta, canci, Anastase a luat-o la oase, ramanand sa-i faca concurenta EBE-i la dimensiunile botului. Nu stiu daca acesta a fost motivul invalmaselii de la Cotroceni, cert este ca portocaliii, in frunte cu Boc cel mic si fara minte, au cam facut ieri carare la caşile tatucului pentru a-si primi traditionala bataie la cur pe motiv de neexecutare de ordin. In plus tatucu se pare ca-i disperat rau de tot din cauza ca se cam duce dracului coalitia, ungurii au pretentii tot mai mari (nu ca asta ar fi vreun motiv de ingrijorare pentru chiombila care la o adica le-ar acorda si independenta), iar oamenii lui incep sa vrea libertate si la propriu, nu numai din aceea scandata la congresul (ptiu pe limba mea, era sa scriu PCR), pedele. Ori in disperarea lui, chiombu face ceea ce stie el sa faca mai bine, isi sacrifica oamenii de suflet, dezleaga dobermanii Denea-ului si-i pune la hoha fumeganda sa dea tare in portocalii, cat sa-si bage mintile in cap si sa creeze o noua perdea de fum pentru prostime.
    Si spun asta deoarece sunt convins ca in ciuda maretului scenariu de filme cu “paesani” de Dambovita si aceasta noua actiune basista se va fasai ca si flatulentele puturoase trase de numitul basesc pentru mascarea mirosului pestilential generat de afacerile de rahat in care este implicata La Famiglia si de modul dezastruos in care este condusa biata noastra tarisoara de un nebun pus pe jaf.
    Ce este rau in tot acest inceput de sfarsit pentru dictatura basita este faptul ca Opozitia lucreaza in favoarea Puterii si in loc sa-i loveasca acum din toate pozitiile si cu tot arsenalul, distinsii senatori ai Opozitiei isi permit sa lipseasca la sedinte importante ale Senatului in care votul lor are o greutate imensa, mai ales ca in aceasta camera a Parlamentului ‘mnealor au majoritatea.
    Si atunci nu-ti vine sa-i scuipi si sa-i dai dracului si pe unii si pe altii si cardasiile lor de neamuri proaste si sa pui mana pe toroipan cu ideea de a-i alunga pe toti de la ciolan inapoi la coada vacii intru igienizarea totala a atmosferei politice din Romania?
    Ba da, iti vine si nu stiu ce asteapta romanii pentru a pune capat mizeriei in care ne afundam pe zi ce trece din ce in ce mai mult.

Lasă un comentariu