O vara absurda

As fi vrut sa va urez, ca de obicei, sa aveti o vara frumoasa si sa va indemn sa va lasati atrasi de zilele de concediu spre alte zari ale vietii decat cele asupra carora ne concentram in restul anului. Din pacate, vartejul lumii in care traim si-a intensificat latura absurda tocmai in aceste zile. Masura adoptata de guvernul spaniol, inca pretins socialist, impotriva cetatenilor romani a fost urmata de monstruozitatea comisa de un extremist asa-zis crestin.

De ani de zile, stanga europeana atrage atentia asupra pericolului extremei-drepte. Nu am crezut vreodata ca faptele ne vor da dreptate intr-un mod atat de brutal. Suspectul arestat la Oslo este un nationalist, auto-declarat fundamentalist crestin, care-si afirrmase public convingerile impotriva musulmanilor si imigrantilor care trimiteau bani din Norvegia, chipurile catre islamisti. Drept urmare, a decis sa omoare aproape o suta de oameni, in majoritate adolescenti si tineri prezenti la scoala de vara a social-democratilor norvegieni.

Al Qaida, de a carei amenintare se vorbeste de ani de zile, nu a lovit inca Europa cu aceasta cruzime. O face, in schimb, un pretins crestin, demonstrandu-ne ca nici o masura nu este excesiva cand este luata pentru a pedepsi fundamentalismul, indiferent de ce fel. Cred ca acest carnagiu de la Oslo trebuie sa fie semnalul trezirii unei Europe ametite de recesiune si aflate in pericol sa intre, tot mai mult, sub influenta extremistilor de dreapta. E nevoie de o relansare a colaborarii fortelor democratice, indiferent de culoarea politica, pentru a apara siguranta cetatenilor europeni. Cel mai grav e ca aceasta siguranta este direct si masiv amenintata tocmai de un european.

La celalalt capat al continentului, guvernul spaniol a adoptat, in aceste zile, o decizie incalificabila, de a impune permise de munca cetatenilor romani. De ani de zile ne zbatem sa obtinem drepturi pentru romani pe piata europeana a muncii, egale cu ale cetatenilor din vechile state membre, dintre care cele mai multe inca ne impun restrictii. Spania a fost un model in aceasta campanie, prin deschiderea si politicile inteligente de integrare a imigrantilor, inclusiv a masivei comunitati romanesti.

Iata, insa, ca atunci cand cutitul alegerilor ajunge la os nu mai conteaza nici logica, nici ideologia. Invinsi in alegerile locale din mai, amenintati sa piarda parlamentarele de anul viitor, socialistii spanioli recurg la o masura care – si ei stiu bine asta – nu va avea absolut nici un impact asupra economiei Spaniei. Este un gest strict populist, care, insa, nu va avea vreo influenta nici in plan electoral, iar liderii PSOE ar fi aflat acest lucru daca si-ar fi plecat urechea la vocea zecilor de mii de indignati din strada, care condamna, printre altele, indepartarea de stanga a guvernului Zapatero.

Impunerea acestei restrictii e un gest tipic dreptei conservatoare, care, in apele tulburi ale crizei, pescuieste cu mesaje populist-xenofobe. Este o masura care contravine politicii de solidaritate si nediscriminare promovate de Socialistii Europeni, pe care PSD ii va sesiza in acest sens. De asemenea, voi interpela Comisia Europeana pe aceasta tema. O voi face cu amaraciunea de a atrage atentia asupra politicii anti-europene a unui guvern care isi tradeaza pozitia, la final de mandat, si care, in mod ipocrit, se asteapta sa beneficieze tocmai de solidaritatea europeana, in cazul agravarii dificultatilor cu care se confrunta.

Infrangerea spaniola nu afecteaza doar PSD, membru alaturi de PSOE in familia socialista europeana, si PDL, raspunzator de incapacitatea guvernamentala de a influenta vreun Executiv in cadrul Consiliului European – forul comunitar ce reuneste sefii de state si guverne. Este un esec romanesc, care trebuie asumat la modul transpartinic. Intr-o Europa in care ne trantesc usile in nas tocmai cei care le-au deschis cel mai larg, intr-o Europa in care asa-zisi crestini omoara in masa in numele urii impotriva strainilor, e momentul trezirii din balciul intern, caruia unii se incapataneaza sa-i spuna lupta politica. O simpla privire in jur da seama despre derizoriul acestui circ, in speranta unui vot in plus.

Sper ca aceste avertismente dure privind fragilitatea conditiei umane si europene sa ne aminteasca tuturor un adevar elementar: cetatenii inteleg inaintea politicienilor, care adeseori au nevoie de dusul rece al alegerilor pentru a cobori cu picioarele pe pamant…

Sa aveti parte de o vara mai linistita si sa ne regasim cu bine, intr-o lume ceva mai normala!

18 gânduri despre “O vara absurda

  1. Premiul Nobel Pentru Basescu-Boc

    Agentia de presa “Erevan News” este in masura sa inchida pentru totdeauna gurile detractorilor si contestatarilor d-lor presedinte, Basescu Traian, si Prim Ministru, Emil Boc, care sustin ca cei doi nu au facut nimic bun pentru Romania, ba mai mult ca ar fi adus-o in sapa de lemn si ar fi comis genocid impotriva poporului roman.
    Ne putem informa cu mandrie cititorii ca anul acesta Academia Suedeza a primit propunerea de a acorda Premiul Nobel, pentru descoperiri in domeniul Fizicii si Chimiei, d-lor Basescu-Boc, pentru contributia lor majora adusa in combaterea cu eficienta a “Efectului de Sera si Incalzirii Globale” si pe cale de consecinta la salvarea omenirii de la un dezastru ecologic. Descoperirea consta in faptul ca domniile lor pot fi folosite pe post de agent frigorific cu care, la o adica, pot fi inghetate apele (indiferent de salinitatea lor sau de temperatura de la fata locului), astfel incat efectul incalzirii globale sa dispara total. Ambii functioneaza ecologic ( fara freon – se stie rolul nefast al freonului asupra “diluarii” stratului atmosferic de ozon), fara consum mare de energie (doar in cazul d-lui Basescu se inregistreaza o usoara crestere a pretului de functionare, datorita cantitatilor industriale de alcool ingurgitat, iar pentru Boc, vezi dimensiuni) si este suficient ca, deplasati in zona in care este necesara coborarea temperaturii, respectivii sa deschida gura si sa le spuna romanilor ba ca au iesit din criza, ba ca traiesc bine, ba ca nu le scad salariile si pensiile, ba ca nu raman someri etc si apele din respectivul areal ingheta bocna pe loc.
    Domnul Basescu a anuntat ca va dona premiul pentru ajutorarea autoritatilor care se ocupa cu inchiderea spitalelor din Romania, iar d-l Boc a anuntat ca NU.
    A consemnat pentru Dvs.
    Vartan Varujan

  2. „Fundamentalism crestin” ? Eu cred ca acesta este doar o masca. Evident, nu are nicio legatura cu crestinismul. In schimb are legatura cu declaratiile iresponsabile ale lui Nicolas Sarkozy, Angela Merkel si David Cameron:

    Multiculturalismul, un esec in Europa?


    Asemenea declaratii, repet, iresponsabile venite din partea unor importanti sefi de state si de guverne din Europa pot alimenta fenomenul extremist si, drept consecinta, pot provoca tragedii, precum cea de la Oslo. Pentru ca oricand se pot gasi oameni, fara abilitati intelectuale deosebite, care sa spuna ca asa e bine, ca asa sta situatia, de vreme ce marimile europene spun ca multiculturalismul e un esec. Si pot actiona la modul extremist. De aceea, dupa parerea mea, trebuie protestat cu vehementa, in Parlamentul European, impotriva acestor declaratii pe care le-au facut Nicolas Sarkozy, Angela Merkel si David Cameron. Pentru ca aceste declaratii ar putea indica o linie de actiune anti-multiculturalism pe care Europa ar trebui s-o urmeze, linie politica generatoare a fenomenului extremist, datorita intolerantei pe care o promoveaza. Pentru ca multiculturalismul se bazeaza pe toleranta, iar daca multiculturalismul ar fi un esec, atunci si aceasta toleranta ar fi un esec… Iata de ce aceste declaratii sunt periculoase si trebuie respinse.

    Iar in ceea ce priveste suspectul de la Oslo, el nu este crestin. Un criminal, da. Dar, mai degraba, s-ar putea spune ca este un cretin!

    • Subscriu la tot ceea ce a scris Motănel. Mi se pare de mare relevanţă într-o lume în mare declin economic, ca mai marii şefi de state să fie foarte atenţi la declaraţiile lor cu privire la alte naţiuni sau organizaţii.
      În lume, din păcate se va găsi mereu cineva care să nu înţeleagă mesajul aşa cum s-ar putea să fi fost el exprimat şi, asumându-şi nebunia până la capăt să ajungă la astfel de gesturi criminale.
      Faptul că Băse iese la tv şi face declaraţii buimace sau explozive este una…facem parte dintre ţările care vom fi bârfte doar. Nimeni nu va ajunge la genocid din cauza declaraţiilor lui…slavă Domnului… DAR, când Sarkozy, Merkel, etc fac declaraţii, ei sunt băgaţi în seamă, iar temerile lor devin şi ale altora.
      Deci, încă o dată extremismul, rasismul şi alte astfel de comportamente nu ăşi au locul în politica externă sau internă a unui stat. Astfel de comentarii nu pot aduce nimic bun nici intern, unde vor exista mereu tensiuni între cei discreditaţi şi extremiştii acelei ţări şi nici extern, unde vor exista tensiuni între ţara discreditată şi cei care o discreditează.
      Sper ca vara să se anunţe una frumoasă măcar spre sfârşit, dar mă tem că problemele omenirii de abia au început. Slăbiciunile, temerile şi cruzimea oamenilor ies la iveală în momente de declin şi sărăcie…

      O vară frumoasă Corina…

      • @Sandrina
        Da, si un lucrul iarasi rau e ca nu au facut altceva decat sa puna eticheta. I-au pus multiculturalismului eticheta ‘esec’. Fara sa dea nicio solutie, in conditiile in care sunt milioane de imigranti musulmani, si nu numai, in Europa, care au fost primiti larg pana acum. Pana acum multiculturalismul nu a fost un esec. Abia acum e un esec. Eu stau si ma intreb: de ce tocmai acum? In loc sa lumineze au adancit si mai mult noaptea. Si asta poate alimenta fenomenul extremist si terorist.

  3. Tragedia lumii moderne sunt anarhiştii individuali, care încă nu pot fi depistaţi, cu toate că există o armată întreagă de servicii ce se ocupă de toate site-urile din internet, şi încearcă să profileze următorul anarhist.
    În cazul Tragediei din Norvegia, ne reîntîlnim cu un anarhist care crede într-o lume ireală, individuală, şocîndu-ne pe toţi.
    Libertatea de exprimare şi de opinie sunt bazele democraţiei; cu toată tragedia sunt alături de Guvernul Norvegian care nu renunţă la libertăţile fundamentale ale democraţiei. În acelaşi timp sunt pentru urmărirea şi îngrădirea site-urilor ce vor să distrugă democraţia prin acte anarhiste,.

    • @George Gross
      Nu este vorba numai de anarhisti individuali. Exista si dintr-acestia. Dar mai e vorba si de grupari organizate, spre exemplu Al-Qaida. Dar organizatii teroriste si extremiste au existat si in trecut, cand inca nici nu se auzise de internet. Ca sa dau cateva exemple celebre as aminti gruparile extremiste de stanga: Brigazile Rosii in Italia, Action Directe in Franta (comunisti libertarieni, care au format o organizatie de guerilla urbana), Factiunea Armata Rosie in fosta Germanie Federala (doreau infaptuirea revolutiei proletare prin terorism, lupta armata. E vorba de anii ’70) sau grupari extremiste de dreapta cum au fost: Ordinul, cunoscut si sub numele de Fratia Tacerii, in SUA, de tipul nationalismului alb sau celebrul Ku Klux Klan, fondat inca de la 1865 (numele initial vine de la grecescul kuklos, care inseamna cerc. Deci numele organizatiei era Fratia Cercului). De unde se vede ca acest „anarhism” este format, ca sa zic asa, din foarte multe ideologii (bineinteles, extremiste) atat de stanga, cat si de dreapta, dar poate fi bazat si pe o doctrina religioasa (spre exemplu Islamul). Dumneavoasta vorbiti de internet, probabil in ideea ca internetul ar putea propaga mai usor aceste idei teroriste si extremiste. Dar stiti cati membrii avea Ku Klux Klan in perioada 1920-1925? Deci intr-o perioada cand internetul nu exista. Aveau intre 3 si 6 milioane de membrii!! E vorba de cel de-al doilea Klan, ca primul (1865-1915) avea 550.000 de membrii!! De unde se vede ca si fara internet se pot dezvolta astfel de organizatii, in marea lor majoritate secrete, cu foarte multi adepti (pe care sa nici nu-i cunosti!! lucru logic: pentru ca sa nu poata fi deconspirati si dati pe mana politiei). Asa ca internetul nu are un rol decisiv in determinarea cauzei aparitiei fenomenului terorist si nici in extinderea acestuia. Din contra, internetul poate insemna informare, comunicare, schimb de idei, lucruri ce pot atenua extremismul si, in consecinta, actiunea acestuia de distrugere a valorilor democratice. Analiza fenomenului terorist se impune, dupa cat se vede. Daca aveti dorinta si rabdarea atunci va rog sa cititi si aici:

      Atentate la Oslo…

      • Cu tot respectul este vorba despre o onomatopee. Este vorba despre zgomotul facut de inchizatorul unei arme[ pusca in acest caz] ce este incarcata.Deci la „baza”….despre asta este vorba: despre o pusca incarcata pentru a deschide focul impotriva …inamicilor Klanului.O postare excelent fundamentata pentru care te felicit.!

  4. D ciclul « Să ne râdem ».

    CADRE TINERE
    La un bal mascat doi indivizi urmăriţi de SRI având costumaţie identică îi dau probleme agentului începător – o domnişoară , în a-l identifica pe cel vizat de acţiunea test, situaţie pentru care aceasta i-a hotărîrea ca la un « damen » să-i palpeze organul, primului, după care îi şopteşte cu duceaţă :
    – Să trăiţi domnule director de personal !
    – Frumoaso, colegul e şeful cel mare. Vezi că se gâdilă.
    – Mie-mi spuneţi…
    – !!!

  5. CONVORBIRE NETERMINATĂ

    – D-na Maria Băsescu ? Aici…
    – Da, vă rog !
    – Domnul Traian Băsescu este deştept ?
    – Acuma da. Face flota……ri, 150 bucăţi (cinva o trage de mâna cu receptorul. Se aude slab : – Stai Traiane, e gagica aia cu ochelari de la Antena 3). Na, că s-a-ntrerupt !

  6. Pana Cand Si Pana Unde?

    Derbedeii lui chiombila se revarsa ca o ciuma,
    Nu respecta nicio lege, n-au nici tata si nici muma.
    Calca totul in picioare, protejati fiind de Nanasu’
    Care reales in tronu-i le supervizeaza pasu’.

    Acesti ninja mioritici taie-n sabii si cutite
    Orice om ce pan-acuma inca nu s-a-nvatat minte,
    Cum ca trebuie platite taxe, biruri ilegale,
    “Onorarii de protectii” catre aceste haimanale.

    Politisti cu mic cu mare, ciopor stau precum la circ
    Si se-ntreaba un’ sa sune, la Salvare sau la dric?
    Fiindca ei sunt mana-n mana cu ciumatii cei basiti
    De la care primesc ordin fiind de-acestia naimiti.

    Cei mai multi, oameni cu minte si teama de Dumnezeu
    Tac si tremura de frica, cu gandul la derbedeu,
    Care dispunand de-o tara, dup-un furt masiv la vot
    Hahaind scorneste planuri cum sa ne-o mai dea in bot.

  7. Ce Camorra, Ce Cosa Nostra, Ce Yakuza, Ce Etc Hai La Deta, Fratilor!

    Timp de doua zile, televiziunile mogulilor au tocat, si bine au facut, subiectul cu mafiotizarea bietei noastre tarisoare basite, proces aflat in plina desfasurare sub atenta si profesionalista supraveghere a Nasului din capul statului si care ne confera statutul de primul stat cu caracter mafiot din lume. Ce Triade, ce Yakuza, ce Camorra , ce N’dragheta, ce Cosa Nostra, ce Mafie Siciliana la ea acasa, vino nene-n batatura mioritica, oriunde Puterea este detinuta de portocalii, de la Deta la Cotroceni, sa vezi mafie de mafie, unde reglarile de conturi se fac in vazul lumii sub atenta supraveghere a politiei si de catre odraslele Primarelui, ca sa zic asa, care au bagat teroarea in cetatenii tarii.
    Am vrut tepi in Piata Universitatii si Basescu ne-a dat Mafie la schimb, sa ne invatam minte si sa stim cine sunt stapanii acestei tari si cine sunt slugile. Am vrut sa traim bine, iaca nu traim, dar avem circ pe scenarii holiudiene pentru filme cu mafioti de nici scenaristilor nu le vine sa creada ce au creat atunci cand vad produsul final.
    Pe scurt, dupa ce cele doua clanuri implicate in contrabanda frontaliera de tigari, sa spunem clanul Capuletilor si cel al Montague-zilor, s-au intalnit in centrul micutei localitati Deta, fiind indeaproape supravegheati de caralii inarmati si dotati cu mijloace de deplasare auto (ce-i drept cu ratie redusa de benzina), acestea au purces la rezolvarea aducerii la zi a platii mult disputatei taxe de protectie, ocazie cu care cele doua clanuri n-au cazut la pace. Din aceasta cauza, cei din clanul Montague, antrenati de Yakuza japoneza, au trecut brusc la tehnica ninja aplicand dese lovituri de arma alba preopinentilor capuleti neascultatori dupa care, sub ochii ocrotitori ai politistilor aflati la nici cincizeci de metri distanta de locul distractiei, au incalecat pe-o sea si dusi au fost, poilitistii neintervenind (sanchi!) din lipsa de carburant, singura lor masura fiind aceea de a suna la 112.
    A doua zi, mare tam-tam cu televiziunile calare pe alde orasenii impartiti in doua tabere rivale si dispusi strategic de-o parte si de alta a cararii care da in intrarea in judecatoria din localitate, strigandu-si sudalme unii altora, aratandu-si fundul unii altora si scuipandu-se de la distanta de siguranta, gata totusi sa se incaiere televizat daca primarele le-o va cere. La circ politistii au contributia si rolul lor bine determinat, prin declaratii de te doare capul de rasu-plansu’ cand auzi motivele de noncombat care i-au tinut la distanta de agresori si prin participarea unui “special guest star”, un Sherlok Holmes in uniforma, care face praf materialul probabtoriu reprezentat de maceta folosita la carnagiu si pe care o umple de propriile sale amprente, ba mai mult este cat pe ce s-o piarda uitata pe un tomberon de gunoi din apropierea locului unde politia a descins in tromba in cautarea celor doi spadasini carpato-danubieni, mai precis beizadelele primarului, disparute in noapte de sub ochii lor ingaduitori si mai mult decat ocrotitori.
    Care primarele, la randul sau, se vede deodata protejat de un adevarat zid uman portocaliu, format din colegii cu gruetate din partid, ce vor dreptate dar aplicata odraslelor pe motiv ca n-au fost cuminti si s-au apucat sa taie prin macelarire, in public, cetatenii neobedinti, fugind apoi sub ochii politistilor, in lumea larga, sa se ascunda de bratul lung si nemilos al legii
    Toata lumea da interviuri pro si cntra celor doi derbedei si a primarelui, dandu-si totodata cu parerea daca a fost sau n-a fost ceruta taxa de protectie, toata lumea se cearta si, din cand in cand, dupa cum am mai aratat, se scuipa si-si arata fundu’ de la distanta, seful poiltiei din localitate, pana la urma se lasa convins de Seful Politiei pe Tara sa-si dea demisia, urmand sa fie recuperat sub o forma sau alta de Puterea portocalie, iar judecatorii il judeca pe ala micu a lu’ primarele, ca ala mare e de negasit desi a fost dat in urmarire generala. La un moment dat judecata se termina, suspectul este dus spre depozitare in arest preventiv de dube cu semnale acustice si sonore pornite, tabara anti-primarele si odraslele spadasine se pupa, striga lozinci cu “jos primarele”, da inteviuri fericita ca s-a facut dreptate si ca poate dormi fara sa-i mai fie frica de sabia necrutatoare a celor doi frati, televiziunile schimba si trec la comentarii in studiou, unde deontologii, politicieni, analisti de toate categoriile si soiurule isi dau cu parerea pana tarziu, dar foarte tarziu in noapte.
    La Cotroceni, chiombu’ isi rade satisfacut in barba, mai frige o stacana plina de whisky si o pune de somnic, pe care de la o vreme il executa de unu’ singur, din lipsa de apetit maculin fata de o anumita doamna bruneta, am putea spune chiar rroma pana la tiganca sadea din nascare, dar vopsita al dracului de blond.
    Iar eu am incalecat pe-o sea si v-am zis povestea asea!
    Naspa e ca nu-i poveste si ca ne-a luat dracu de cand chiombu a institutionalizat statul mafiot in Romania.

  8. Da ; vara, Europa, extremism… Insa concediul meu va include si un zbor peste Cornul Africii
    Si daca ne gandim de cati zeci de ani se sufera si se moare de foame pe acel continent, ca sansa la viata de acolo nu are nici o legatura cu lumea secolului XXI, oarecum, mi se pare putin incorect sa reducem totul doar la Europa.
    In rest, vara frumoasa si tie, Corina Cretu si cele bune tuturor.
    Sa ne regasim mai zambitori dupa concedii

  9. UNA PE ZI + BONUS

    1. Melcul a făcut din alunecare un mod de viaţă iar Jon*, principiul sinuciderii economice.
    2. Băsescu şi Boc sunt doi fulturi : primul – cap de mort şi al doilea de varză.
    3. Groapa Marianelor se caracterizează prin adâncime, a Helenei Urdea prin mirosul rromic specific.
    4. Jon* este un element, inexistent în tabelul lui „Medvedev”,căruia i se rupe de toate…moleculele.
    5. În metamorfoza fluturilor Băsescu şi Boc, stadiul de pupă ( în fund) este hotărâtor evoluţiei ulterioare.
    6. Jon* este un „Narcis onanist” care o face la oglinda…societăţii.
    7. Piticul atomic este aşa de mic încât foloseşte un scăunel la spălarea pavimentului economiei naţionale.
    8. Preşedintele jucător este un „pălmaş” ce freacă alţi membrii.

  10. Dictatura De Opereta Si Efectele Sale!

    Daca aceasta caricatura embrionara de Stalin combinat cu Hitler si cu Ceausescu a fost lasat in pace atata amar de vreme, in sensul ca a facut din Constitutia tarii tot ce-a vrut muschiu’ lui de ratan lasat sa se scalde nesupravegheat in mocirla, tipul chiar a ajuns sa se creada mai presus de orice in aceasta tara si sa ne dea lectii publice prin care sa ne bage cu incaltatoru’ in cap ideea ca el este stapanul absolut al tarlalei politice situata in spatiul carpato-dunarean. Spun asta deoarece ‘mnealui, abuzand sexual de televiziunea publica romana, post platit de tot cotribuabilul roman, fie ca are, fie ca n-are televizor si nicidecum din averea lasata mostenire de tac-su sau de ma-sa, isi permite ca la ore de maxima audienta sa faca afirmatii de-ti vine sa te crucesti de cat de important se crede uratu’, in peisajul politic dambovitean. Ideea de ansamblu pe care si-a insusit-o aceasta creatura din Constitutie, referitoare la distributia si echilibrul Puterilor intr-un stat de drept, mai la obiect Romania, este urmatoarea:
    In Romania sunt trei puteri independente: cea legislativa, cea executiva si cea judecatoreasca peste care domneste autoritar si fara drept de apel Sefu’ Statului (adica EL). Lasand la o parte faptul ca notiunea de Sef al Statului nu apare nicaieri in Constitutie sau aiurea, noi avand de-a face cu notiunea de Presedinte al Romaniei, creatura se viseaza un fel de Richard Inima de Leu care satul s-o calareasca pe o anumita blonda vopsita, si-a imbracat armura, i-a tras blondei un lacat la centura de castitate si s-a suit in saua celor trei Puteri reunite la vointa pintenilor sai pentru a porni in iures la Cruciada vizand desfiintarea statului de drept si a drepturilor si libertatilor cetatenesti trecand prin foc si sabie tot ceea ce nu i se supune in acest mars triumfal.
    Individu’ a uitat insa de o alta Putere, garanta a democratiei, si anume de Presa care, daca in dictaturile reale, nu ca in asta de spectacol bulevardier, de revista pe care a instaurat-o el in tara noastra, era practic tinuta sub obroc, fiind cenzurata cu strictete si sub puterea sanctiunii penale, ei bine, astazi ea poate sa sanctioneze orice deviere cat de mica de la principiile democratiei. Ori el nu numai ca a deviat, dar a iesit de multa vreme in decor, calarind de unul singur pe langa pista si vrand sa iasa pe locul unu.
    Ca are tupeu cat cuprinde ne-a demonstrat de cand a venit la Cotroceni, idem si cu nesimtirea devenita deja obiect de studiu, pentru nebunie ne mai trebuie doar confirmare medicala, insa asemenea declaratii dovedesc ca omu’ este prost de-a binelea. Asta nu are proprietatea cuvintelor, spunand ce si cum ii trece lui prin tartacuta la momentul respectiv, doar fiindca ii suna lui bine la ureche, aceasta lipsa de discernamant si iresponsabilitate in materie de declaratii publice politice aducandu-l, si implicit aducandu-ne, in situatia de a fi considerati drept nazisti. Si nu de oricine, ci de reprezentantul pe langa NATO al Federatiei Ruse.
    De la incheirea celui de-al Doilea Razboi Mondial niciun conducator in functie al vreunui stat din aceasta lume, chit ca omenirea a cunoscut in aceasta perioada si ceea ce a insemnat nebunia Razboiului Rece, nu a indraznit sa faca referiri pozitive la perioada nazista, toata lumea fugind ca dracul de tamaie numai cand auzea pronuntandu-se acest cuvant.
    Si iata ca al nostru vine acum la mai bine de jumatate de secol de la incheierea acestui eveniment sinistru din Istoria omenirii si o comite cu o nosalanta ce s-a vrut sarmanta si patriotica, sustinand nici mai mult nici mai putin ca si el, daca ar fi pus in situatia luarii unei decizii care sa duca la izbucnirea unui nou razboi mondial, nu ar ezita sa dea ordinul respectiv. Declaratie care da apa la moara rusilor si le ofera material de negociere prin santaj cu factorii de decizie ai NATO, iar pe noi, prin presedintele tarii, ne pune la coltul de rusine pe motiv de nazism (sac!)
    Halal presedinte ! Apai daca pe celealte instututii ale statului a reusit fie sa le distruga daca nu a putut sa si le subordoneze, in ceea ce priveste institutia prezidentiala, pe care si-o doreste din tot sufletul atotputernica, a reusit nu numai s-o decredibilizeze si s-o reduca la zero, ci s-o ridiculizeze de-a dreptul atat pe plan national (sediu pentru javre ordinare) cat si international (izolarea totala a Romaniei prin carantinizare, iar mai nou identificarea Romaniei ca fiind stat cu presedinte nazist).
    La cat de decazuta este aceasta institutie la ora actuala in Romania, ne putem da seama si dupa rolul pe care i l-a atribuit Basescu, de laborator de manipulare si intoxicare a opiniei publice in legatura cu situatia reala din tara sau pentru indepatarea atentiei romanilor de la fapte reprobabile tinute in sarcina Puterii, catre fapte imaginare atribuite Opozitiei si liderilor acesteia.
    Dovada, incercarea de escamotare a magariilor mafiote din ograda oraselului portocaliu Deta, sub presul unor presupuse ilegalitati comise de liderul PSD, Victor Ponta, chipurile in cardasie cu un alt membru PSD de marca si de viitor in acest partid, d-l Sova.
    Incercare penibila si dezmintita chiar de catre cei care au pus-o la cale.
    Sa va fie rusine, magarilor!

  11. Economatul “La Izmana Cu D-ale Gurii”

    Tradatorii lu’ Izmana, far-avea de sanse la vot
    Vin cu mita-electorala, o felie dintr-un tort.
    Pensionarii din orase vor avea economate
    Cu produse d-ale gurii de guvern subventionate.

    Mai greu insa e la sate rasfirate-n aratura,
    Unde vor atrage lumea, in birturi, cu bautura.
    Metoda e patentata din campania lui chiombila
    Manelistu’ dandu-i votu’ pentru tuica-n sfert de kila.

    Daca langa de-ale gurii si multa horinca-n vrac
    Le mai dau s’o bicicleta, ne-am ales cu-acelasi drac.
    Vor iesi portocaliii chiuind de la votare
    Pusi pe furturi grosolane zise de “recuperare”.

    Romane, nu te mai vinde pe-o farama de glojdeala
    Sau pe-o tuica la cinzeaca, oferita la vrajeala.
    Fii si tu macar o data drept ca bradu-n batatura
    Lasa-i pe golanii tarii, de tampiti, cu de’stu-n gura.

  12. 1. LUMINIŢA DE LA CAPĂTUL TUNELULUI

    Radio Ereven întrabă : În România se va vedea vreodată luminiţa de la capătul tunelului ?
    TVR–JON* răspunde : Sigur nu ! Tunelul a fost pozat în curbă aspră, cu ochiul drept al preşedintelui…

    2. UN MOFT

    – De ce Elena Udrea a călătorit azi prin Bucureşti la etajul primului autobuz turistic etajat ?
    – Să i se vadă colivia portocalie a stăncuţei…

  13. Creaţa la modă

    1. RECORD OMOLOGAT

    După ce devoră toată frunza doamnei Udrea, omida fu înscrisă în Guinnes Book cu performanţa de a fi consumat cea mai scumpă haleală din lume – 1 milion de euro ; o viaţă de larvă e de preferat celei de român, medită, nehotărâtă de-a mai continua metamorfoza…o pupă dulce către un fluture !

    PS : Şi când te gândeşti că Jon* taie frunze la maidanezii pocăiţi.

    2. LA CREŢ ÎN CREAŢA

    Nu oricine poate lua la creţ în Creaţa, se confesă, la birt, un „afumat” în legătură cu cele două vile „concepute”, mintenaş, de consolata fiica a lui Jon*, în localitatea cu prcina…

    Erată : p în loc de c la „creţ”.

Lasă un comentariu