Participarea premierului Victor Ponta la Consiliul European

Discuția privind reprezentarea României la Consiliul European riscă să se împotmolească într-o dispută politică, din cauza ambiției președintelui Băsescu de a obstrucționa noul guvern. Oricât ar încerca partizanii șefului statului să mute dezbaterea în terenul confruntării dintre președinte și restul lumii, nu poate fi trecut cu vederea un element esențial, şi anume tema reuniunii informale extraordinare a șefilor de stat sau de guvern din UE, convocată în 23 mai de Herman van Rompuy, pentru a pregăti summit-ul planificat la sfârșitul lunii iunie.

Până la clarificarea instituțională a problemei reprezentării României la lucrările Consiliului European, cred că trebuie să prevaleze interesul național, exprimat în acest caz prin necesitatea prezenței exponentului oficial competent în materia discutată. Viitoarele reuniuni ale Consiliului se vor focaliza, aşa cum s-a anunţat, asupra măsurilor necesare creşterii economice şi creării de noi locuri de muncă la nivel european.

Contextul european e dominat acum de previziunile Comisiei privind recesiunea uşoară în care UE se va afla în a doua jumătate a anului şi de temerile privind ieşirea Greciei din Zona Euro, inclusiv posibilitatea efectului de domino asupra zonei sudice a Uniunii. De asemenea, debutul reconfigurării politice a Europei obligă, în sfârşit, Comisia Europeană să aibă în vedere măsuri pentru relansarea economică, aşa cum este reducerea impozitelor pe muncă. Aşadar, va fi un dialog între reprezentanţii Executivelor europene, competenţi decizional în materie economică şi socială. Concluzia logică e că premierul Victor Ponta e singurul oficial avizat să reprezinte România la lucrările Consiliului.

În mod uzual, de altfel, aproape toate statele UE sunt reprezentate, la summit-urile europene, de către premieri, cu excepţia Ciprului, singura ţară din Uniune cu regim prezidenţial, a Franţei şi Lituaniei, în virtutea regimurilor semiprezidenţiale, şi a României, unde semiprezidenţialismul atenuat sau parlamentarizat, cum l-au numit unii specialişti, a produs şi, iată, produce încă tensiuni între preşedinte şi prim-ministru.

Nimeni nu contestă prerogativele șefului statului în materie de politică externă, cu mențiunea constituțională, conform art. 87 și 91 din legea fundamentală, a necesității cooperării sale cu Guvernul. Dar trebuie avut în vedere, în acest context, art. 102 din Constituţie, care prevede explicit: „Guvernul, potrivit programului său de guvernare acceptat de Parlament, asigură realizarea politicii interne şi externe a ţării”.

Nu cred că e nici momentul, nici cazul ca orgoliile personale să afecteze eficacitatea reprezentării României la Consiliul European. De aceea, sper ca dialogul între premierul Victor Ponta şi preşedintele Traian Băsescu să ducă la concluzia politică potrivită pentru a răspunde imperativelor economice şi sociale ale societăţii.

10 gânduri despre “Participarea premierului Victor Ponta la Consiliul European

  1. D-na Cretu,
    Aveti dreptate:

    „Nu cred că e nici momentul, nici cazul ca orgoliile personale să afecteze eficacitatea reprezentării României la Consiliul European. „

    D-nii Ponta si Basescu ar trebui sa se inteleaga in spiritul Constitutiei, nimic mai mult.

    Toata aceasta disputa demonstreaza ca, la noi, in general vorbind, se simte lipsa de civilizatie. N-am prea auzit ca in alte parti s-ar purta asemenea dispute… 😦
    N-ar trebui sa existe astfel de rivalitati, mai ales ca, in Constitutie, se precizeaza foarte clar (art.84, al.1):

    „In timpul mandatului, Presedintele Romaniei nu poate fi membru al unui partid si nu poate indeplini nici o alta functie publica sau privata”

    Deci Presedintele n-ar trebui sa duca o politica de partid, sa faca politica unui anumit partid. Iar daca ar proceda asa atunci nu vad de ce sa aiba „ambitia de a obstructiona noul guvern”. Cu atat mai mult cu cat Dl. Basescu este la ultimul mandat! Cu atat mai mult cu cat noul guvern s-a instalat de foarte curand!
    Lumea se intreaba, si pe buna dreptate, care sunt, de fapt, dedesubturile acestei dispute ciudate… Pentru ca asa cum stau lucrurile, te duce cu gandul ca ar exista o parte tainuita, ascunsa…

  2. De Ce Taci, Basescule ?

    Nu pot sa cred, chiar refuz sa cred, ca d-l Ponta s-a hazardat sa faca propozitii cu privire la seful statului in care sa il acuze, fastis si public de ceea ce s-ar putea traduce prin atentat la siguranta nationala, doar asa de amorul artei si placerea galcevei, fara sa aiba dovezi solide pe care sa-si fundamenteze acuzatiile respective.
    Faptul ca Basescu a facut si insista sa faca lobby pe fata pentru “privatizarea” zacamintelor naturale ale Romaniei, zacaminte care intra in categoria celor strategice, si pe care seful statului le vrea urgent instrainate pentru un pumn de dolari gauriti, fara dezbatere publica sau parlamentara, fara sporirea cuantumului redeventelor, cel putin la nivel european de 20% si nu nici 4% cat este acum in Romania, fara studii solide de impact si masuri de protectie a mediului etc. este un fapt vazut de orice roman dotat de mama natura cu oarece urmne de discernamant si capacitate de intelegere.
    Tot orice roman a putut sa vada si sa auda cum acest Basescu, luandu-ne in continuare de prosti si imbecili, ne vinde gogoasa cu faptul ca de fapt el nu face lobby pentru firme obscure din strainatate, ci il omoara grija locurilor de munca pentru romani (pe care de fapt- pe cei din industria extragerii efective a metalelor din minereu- i-ar lasa someri, minereul urmand sa plece la export in stare bruta pentru a fi prelucrat la destinatie de niste chinezi mici, harnici si multi-), romani care s-ar buluci cu sutele de mii la poarta minelor, chit ca n-ar fi nevoie decat de vreo doua mii de oameni, poate chiar mai putin in situatia deschiderii minelor.
    Neavand insa alte dovezi sau probe, orice roman de bun simt trebuie sa inghita insa si aceasta explicatie de-a dreptul abracadabranta a basescului, chit ca in mintea sa realitatea este cea zugravita in spusele Primului Ministru.
    Daca este sa mergem pe firul celor declarate in continuare de d-l Ponta, legat de acest subiect si anume ca motivatia acestui lobby desantat ar fi una de natura politica, spre a nu merge cu gandul spre una de natura pecuniara eu, unul, inclin sa-i dau dreptate premierului in sensul ca din punct de vedere material chiombu’ si-a cam facut plinul pentru vreo zece generatii de basesti mici si hoti de aici inainte, deci singura lui grija ar consta in cum sa faca sa-si pastreze imensa avere dobandita prin vanzarea flotei Romaniei, spolierea banului public si din plocoanele primite pentru favorizarea unor firme, persoane juridice etc (vezi, de exemplu numai ALRO si valizele cu milioane de dolari plimbate pe holurile Cotrocenilor) si sa se bucure de o batranete linistita, fara sa fie nevoit sa dea socoteala in fata nimanui pentru faptele sale.
    Ori, cel putin in ultima vreme, atat atitudinea tot mai hotarata si transanta in aceasta privinta a majoritatii romanilor reluata de liderii USL care promit ca cei care au furat pana n-au mai putut in Romania portocalie, in frunte cu chiombu, vor fi adusi in fata Justitiei il indreptesc pe chiombalau sa-si caute o imunitate linistitoare in bratele strainatatii. Este clar ca numai o pozitie politica oferita de un post de munca intr-un organism international (metoda Boldea sau Camataru s-a dovedit perdanata) , post care sa-i ofere certitudinea ca instiututiile statului roman nu vor avea ce face si-l vor lasa sa-si duca in tihna si belsug, lipsit de remuscari sau pareri de rau ultima parte a vietii, ar putea fi solutia salvatoare in cazul sau.
    Si asta deoarece, fara o protectie politica straina foarte puternica, in stare sa amuteasca eventualele cereri inaintate de oficialitatile romane, Basescu este ca si mort.
    Trecand prin sita evetualii garanti ai unui astfel de troc, bogatiile minerale ale tarii versus impunitatea basescului, ramane in picioare un singur castigator la distanta apreciabila fata de urmaritori, mai ales ca in caliate de presedinte a Romaniei chiombu, prin asa-zisa politica externa din perioada mandatelor sale, a reusit sa se faca nefrecventabil mai de toate personalitatile politice marcante ale vremii. Marele Licurici, insa, sensibil la existenta in hangarele U.S. Air Force a unor ruginituri de F16 trase pe dreapta dar care le-ar putea aduce bani buni prin vanzarea lor Romaniei, sau la zacamintele minerale ale aceleeasi tari, ar fi dispus ca in schimbul interventiei directe a uratului in vederea relizarii acestui deziderat al Unchiului Sam, sa-i ofere acestuia o protectie strict necesara supravietuirii dupa incetarea mandatului (prin suspendare, sau la termen) prezidential.
    Mark Gitenstein stie de ce !!!!
    Si s-ar putea sa stie si d-l Ponta, asa ca il rugam sa ne spuna si noua, mai ales ca dupa acuzatiile publice si extraordinar de grave pe care i le-a adus, Basescu tace, tace si iar tace precum sulfuros mirositoru’ in iarba primaverii dambovitene.

  3. Dl Iliescu a rostit recent niste adevaruri, despre FMI, si despre resurse, care il onoreaza ca roman si ca om de stat. Sigur, el poate rosti mai usor cind nu e la pupitrul de comanda. Dar treptat si dl Ponta si alti politicieni romani ar trebui sa spuna lucrurilor pe nume.

    Am vrut toti capitalism pe paine, fara sa stim ca odata intrati in „club”, suntem poate mai putin liberi decit pe vremea sovieticilor. Aia macar au mai si contruit cite ceva pe unde au ocupat. Cu ce ne-au ajutat „partenerii strategici”? Nu puteau sa ne ajute la inceput cu ceva tehnologie in domeniile unde puteam fi competitivi, sa avem si noi o economie romaneasca functionala, sa ne sprijine efectiv sa ne dezvoltam? Sa le vindem noi pantofi si confectii si mincare, si sa cumparam de la ei automobile si de ce nu si un avion militar? Nu, ei ne-au obligat sa platim biletul de intrare falimentind prin privatizare tot ce se putea (cu concursul lacomilor nostri), ca sa poata sa ne cumpere pe mai nimica, ca asa se face cu natiunile mici si fara putere care vor „libertate”. Si apoi, ca sa simtim ca le apartinem, ne-au pus sa luam imprumuturi de la institutiile lor, in moneda lor. Si si-au pus regimuri papusa care sa dea cu biciul pe spatele poporului cind ii e foame (Boc e exemplificarea cea mai buna). Ca sa muncim voiosi pe plantatiile lor de sclavi, globalizate. Asta e pretul…

    Acest tip de lacomie si exploatare trebuie stopat. Prin politica, prin religie, prin orice metoda. Austeritate? Da, dar doar pentru bogati, pentru toti „capitalistii” care au jefuit natiuni timp de decenii, de la Reagan incoace, care au acumulat bogatii nemasurate si nemeritate, prin inginerii financiar-bancare, dar si printr-o forma de coruptie institutionalizata la nivel global. „Modelul Wall Street”. UE trebuie sa spuna „Nu!” acestui model impus de regimurile de dreapta, in speta tableta Merkozy si sa revina la o forma acceptabila de economie sociala.

  4. INCENDIAR ! UN ZIARIST AMERICAN CERE DEMISIA AMBASADORULUI SUA DIN ROMANIA. ! FACE RASPUNZATOARE ADMINISTRATIA OBAMA DE MOARTEA SOLDATILOR ROMANI IN AFGANISTAN !
    Ambasada SUA- Bucuresti
    Ambasador

    RUSINE DOMNULE AMBASADOR SUA !
    Faptul ca soldatii romani sunt trimisi cu bocancii rupti in Afganistan fara tehnologia sau pregatirea necesara …..este si raspunderea aliatilor americani. De altfel a obliga pe romani sa cumpere avioane de la fier vechi in plina criza economica este o rusine.
    Am trimis o scrisoare presedintelui Obama pe aceasta tema.
    Va fac raspunzator moral pentru moartea tinerilor romani si va cer….demisia !

    Românii i-au aşteptat mulţi ani pe americani. Acum îşi doresc să plece. Comportarea reprezentanţilor diplomatici ai S.U.A. la Bucureşti, şi în special a dvs. , a contribuit la această stare de spirit. Atitudinea împotriva intereselor românilor de rînd contribuie la exacerbarea antiamericanismului şi a antisemitismului. Preşedintele Traian Băsescu a declarat război poporului român şi dvs. îl sprijiniţi aproape necondiţionat. Ruşine, domnule ambasador! Este cazul şi momentul să vă daţi demisia!
    Sînt cetăţean al Statelor Unite, ţara care rămîne o ultimă speranţă pe acest pămînt. Comportamentul dvs. le răpeşte acestă speranţă cetăţenilor României. Am votat pentru Barak Obama, un om care promite demnitate şi o viaţă mai bună nu numai americanilor, ci şi românilor. Ce demnitate au aceştia din urmă, care au ajuns cerşetori în propria lor ţară? Plecaţi, domnule ambasador! Faceţi de ruşine America! Este momentul să vă daţi demisia!
    Sînt cineast şi ziarist. Am văzut la Televiziune un cunoscut actor de la Teatrul Naţional din Bucureşti, care este muritor de foame. Statele Unite ajută şi vor ajuta asemenea oameni. Dvs., în loc să-i aplaudaţi pe artişti, îi aplaudaţi pe cei care îi fac să moară de foame.
    Ruşine! Este cazul să plecaţi şi să lăsaţi locul unui trimis diplomatic al Washingtonului care să reprezinte o naţiune plină de umanitate, un model pentru întreg mapamondul, o naţiune şi un experiment unice în Istorie. Este cazul să vă daţi demisia, domnule ambasador!
    Am ajuns în America printr-o scrisoare a preşedintelui Jimmy Carter către Nicolae Ceauşescu. Acea scrisoare mi-a salvat viaţa. Am fost acuzat de trimiterea unui material filmat despre dictator în S.U.A. Am trăit „visul american ” şi sînt mîndru că sînt cetăţean al Statelor Unite. Dar nu uit de unde am plecat, cum faceţi dvs.
    Am trimis aceste rînduri preşedintelui Obama şi membrilor nou aleşi ai Congresului S.U.A. Plecaţi, domnule ambasador, pînă nu veţi fi trimis acasă de alţii! Românii i-au aşteptat pe americani şi sper ca, după plecarea dvs., visul lor să se împlinească, de data aceasta cu adevărat. Domnule ambasador, vă rog să vă daţi demisia!
    ROBERT HORVATH DEVA, cineast, preşedintele DEVARTES FILM INTERNATIONAL.
    (New York – Tokyo)

  5. @

    A bon entendeur, salut!

    TRAIAN BASESCU- VIKTOR BOUT- TRAFIC DE ARMAMENT- TIGARETA II
    (deocamdata, doar o scurta completare)

    De curand, Monica Macovei a avut un “puseu” (aberant) de procuror.
    Daca o incearca nostalgii “procuroristice”, ii furnizez Monicai Macovei un subiect cu adevarat interesant si autentic, legat de marea criminalitate organizata. Il poate recomanda, eventual, “gruparii” Daniel Morar et Cie- ii asigur pe toti ca investigatiile vor scoate la lumina nu doar o infractiune de mare complexitate, dar si implicarea unor pesonaje apartinand zonei de varf a politicii romanesti.

    In noaptea de 16/17 aprilie 1998, pe aeroportul militar Otopeni ateriza o aeronava (venind din Bulgaria) incarcata cu tigari. Tigarile au fost descarcate- iar avionul, care a fost incarcat cu armament, si-a continuat drumul catre zone de conflict. A fost o operatiune de mare criminalitate organizata transfrontaliera in care au fost implicati- ca nume rasunatoare- Viktor Bout (ex-ofiter GRU si traficant celebru de armament), Traian Basescu (care a acoperit operatiunea la Bucuresti; TB este un vechi colaborator al lui Viktor Bout in materie de trafic de armament) si Ioan Talpes (“extensie” GRU si ambasador la Sofia, in epoca).

    Din incarcatura de tigari (descoperita, la scurt timp, in urma presiunii media si a unui denunt) lipseau niste sute de baxuri (“partea” celor implicati) carora li s-a “pierdut urma”. S-a spus ca nu au fost gasite nici acum.
    Baxurile respective au fost descarcate, in noaptea mentionata, la sediul de atunci al Grupului International de Protectie si Paza (GIPP) apartinandu-i generalului Dumitru (Mitica) Iliescu. Sediul se afla, atunci, in cartierul Floreasca, pe strada Turbinei.

    Daca nici dupa aceste completari Daniel Morar et Cie (si Monica Macovei) nu pot stabili relatia dintre Traian Basescu si marea criminalitate organizata (trafic de armament) inseamna ca au nevoie de informatii suplimentare.
    Oricand, cu placere!

    P.S.
    A bon entendeur, salut

  6. Curtea Constitutionala, O Sperietoare de Prim Minstri!

    Desi am ajuns la faza la care mi se intoarce stomacul pe dos la propriu atunci cand scriu despre Basescu, nu pot totusi ramane impasibil la comportamentul si actele sale, asa incat singura mea speranta de vindecare consta in a scapa de acest personaj sinistru, cat mai curand posibil, mai ales ca acum a inceput sa se poata.
    Am ajuns la concluzia ca acest produs rebutat al umanitatii ne-a fost dat pe cap pentru ca sa fim si noi consemnati in anale drept inventatorii etalonului in materie de tupeu si nesimtire.
    Basescu, la tupeul sau, face sa paleasca povestile despre nesimtitul care invitat la pomana mananca si bea ca porcu’, dupa care ragaie si bese de terorizeaza indurerata adunare, pentru ca in final iesind afara la aer curat si lovit de pantecarie sa-si da pantalonii jos si sa-si face nevoile in dreptul ferestrei gazdei, careia ii bate in geam si-i cere hartie igienica sa se stearga la cur.
    Dovezi in sprijinul celor afirmate de mine in acest sens s-au adunat cu sutele in acesti ani nefericiti de mandat basesc si cine nu ma crede, este liber sa caute, eu nu mai ma repet.
    Ultima nefacuta insa, cu cautatul galcevei la Ponta, prin intermediul consilierilor sai, pe motiv ca iarna nu-i ca vara si nici Ponta nu-i ca Boc, in sensul de a-l lasa pe el, chit ca nu are absolut nicio treaba, sa ne reprezinte la Bruxelles, demonstreaza fara drept de apel caracterul infect al acestui personaj, care nici macar nu are curajul sa iasa el la atac, ci isi baga la inaintare consilierii.
    Catastrofa si pagubele aduse politicii externe romanesti de catre el, ca urmare a faptului ca, desi habar nu are ce inseamna politica externa a unei tari, se incapataneaza sa gafeze in continuare, pot fi cuantificate si datate cu precizie matematica in timp si spatiu, ultimul esec, cel de amanare sine-die a acceptarii tarii in spatiul Schengen, fiindu-i total imputabil.
    Nici faptul ca la toate intalnirile acestea este tratat ca ultimul om, nimeni nedorind sa initieze macar un dialog cu el, ba mai mult unii sefi de state sau de guverne, tratandu-l ca pe sluga lor personala nu-l descurajeaza, mirajul protocolului in astfel de cazuri facandu-l sa insiste in a participa la pozele de grup in care sunt imortalizati mai marii Europei, de regula la terminarea vreunei intalniri mai deosebite.
    Imi amintesc cu placere nivelul la care ajunsese ca Prim Ministru, d-l Nastase, nivel la care-si permitea sa vorbeasca la pertu cu omologi de-ai sai din state ca Anglia sau Franta, notabilitati marcante ale vietii politice internationale cautandu-i cu placere compania, in timp ce Belzebutu’ nostru este indepartat cu brutalitate de ex-presedintele francez pentru a-si cauta alinare in bratele unui Berlusconi care la un alt summit il impinsese cu dispret si fara menajamente din drumul sau.
    De ce dracu’ o tine mortis sa mearga el la astfel de intalniri cand, pe langa faptul de care se pare ca nu-i pasa ca aduce mari prejudicii Romaniei, este el personal supus public unor tratamente umilitoare din partea omologilor sai, nimeni nu stie si nici sanse sa aflam nu avem.
    Cert este faptul ca precum paduchele care iese pe frunte tot asa si chiombu tine mortis sa se duca peste granitele tarii, cu toate ca prezenta lui la astfel de evenimente numai benefica pentru romani nu este.
    Amenintarea cu Curtea Constitutionala lansata la adresa lui Ponta prin consilerul sau, purtator de vorbe prezidentiale, denota un comportament daca nu paranoic, cel putin copilaresc, la nivel de gradinita, in care Gigel il ameninta pe Bula ca-l paraste la tovarasa ca a facut treaba mare pe el, in loc de olita.

  7. PONTA A URINAT IMPOTRIVA VANTULUI CARE BATE DINSPRE APUS ! CONSECINTE TERMINABILE !

    Primului ministru cam necopt i sa intins o cursa. S.I.E Melescanu stia ca
    Marga este agentul Moscovei. A cerut si opinia americanilor care au confirmat legatura. Ponta a fost tinut in necunostinta.
    Telefonul lui Obama a involvurat dramatic apele. El a confirmat sentimentele pro occidentale si a pus sub semnul intrebarii fidelitatea lui
    Ponta. Aceasta greseala al va costa cariera, postul.
    Basescu va flutura in curand steagul american….si va castiga partida.
    Ponta a facut pipi impotriva vantului si va suferii consecintele.
    Pacat….mare pacat.

  8. Mang A Demisionat, Cand Pleaca Hoata De Anastase?

    In sfarsit tot spectacolul acesta grotesc cu Mang plagiatoru’ a luat sfarsit prin demisia culpabilului supermediatizat, din functia de Ministru al Invatamantului. Omu’ nici n-a apucat sa ne spuna ce si cat s-a furat in ministerul respectiv, deoarece vigilentul Boc, care timp de trei ani de cand respectivul este membru al Comisiei pentru Invatamant din Senatul Romaniei, n-a vazut ca senatorul nu are ce cauta la aceasta Comisie, el fiind un plagiator de cea mai joasa speta, s-a trezit brusc din somnul ratiunii, a pus-o de un autostop de la Cluj (datorita contraperformantelor din politica pedeleu’ nu-i mai plateste avionu’ si nici trenu’) si a descalecat din TIR drept la televiziune unde l-a dat in vileag, motivat de cel mai curat imbold de tip stalinist, pe comitatorul de plagiat.
    La acest semnal media portocalie a sarit de cur in sus de bucurie si o saptamana de zile a tocat subiectul si l-a intors pe toate fetele, oripilata pana la Dumnezeu si o palma mai sus de marsaviile proaspat unsului ministru, ba unii mai pupinbasisti decat altii au mers pana la a cere si demisia lui Ponta cu aceasta ocazie.
    In Romania portocalie, au murit prunci nevinovati, arsi in spitale si ministrul Sanatatii nu si-a dat demisia, presedintele tarii a promis public ca si-o va da in cinci minute, dar tot in cinci minute a uitat sa si-o dea, asta ca sa dau doar doua exemple mai strigatoare la cer, situatii in care presa portocalie a pastrat o tacere de mormant, putand fi comparata cu tacerea radio din timpul razboaielor instaurata pentru a nu fi depistat de inamic.
    Cand insa crima de plagiat a fost descoperita, moralistii portocalii au luat foc cerand si capul Primului Ministru nu numai pe cel al vinovatului.
    Halal tara, halal jurnalisti impartiali si independenti, halal politicieni!
    Sa ne intelegem, mi-am muscat din maini ca sa nu-l intreb in scris, cu ajutorul blogului, pe d-l Ponta ce mai asteapta de nu-l demite pe Mang, si am facut-o spre a nu da satisfactie slugilor portocalii, sunt pentru ideea ca cine greseste, mai ales la acest nivel, musai plateste, numai ca vad ca acest principiu se aplica doar intr-un sens, borfetu’ de Anastase prinsa-n cel mai evident flagrant de o tara intreaga cu rata-n gura, troneaza si acum ca o scroafa nesimtita in scaunul de presedinte al Camerei Deputatilor, fara ca Boc sa faca spume la gura si autostopu’ de la Cluj pentru a-i cere macar demisia, chit ca fapta sa tine de penal si a nenorocit milioane de pensionari.
    Un delict este un delict, insa si acestea sunt tratate si sanctionabile chiar de Codul Penal in functie de gravitatea lor. Motiv pentru care ma intreb, ce este mai grav sa copiezi, pe propriul risc o lucrare stiintifica, fapt reprobabil, dar care nu afecteaza cu nimic pe altcineva decat pe cei implicati, sau sa treci prin furt fatis si filmat de voturi prin Parlamentul Romaniei o lege a carei aplicare marcheaza destinele a milioane de oameni?

    Turuind ca mitraliera Boc umplu televizoru’
    Cu dovezi “ucigatoare” despre Mang plagiatoru’.
    Care copiind niponu’ si evreu’ la un loc
    Il umplu de indignare pe vestitul nanoboc.

    Ca-n balada Miorita, el trei zile nu tacu,
    Nu tu hrana si nici apa Mioritu’ nu bau.
    Ci ca oaia vorbareata, Miorita cea desteapta
    El avertiza poporul de cruzimea ce-l asteapta.

    Grijuliu la soarta tarii si cu spume la gurita
    El facu spectacol mare, dar uitand de o fetita.
    Fosta Miss, o Barbie grasa, acum mare prezidenta
    Care numarand la voturi fura de zici ca-i dementa.

    Dupa nici o saptamana de scandal si halimale
    Mang demisiona din postu-i, pe placu’ la haimanale
    Dup-un an, poate mai bine, prinsa-n fapt cu rata-n gura
    Anastase-i tot pe locu-i, nedand curs la tevatura.

  9. MONICA MACOVEI INCERCA SA ACOPERE PRIN “VOCALIZE” RELATIA SA CU MAREA CRIMINALITATE ORGANIZATA- SI CU “TIGARETA II”.

    (RELATIA VIKTOR BOUT- TRAIAN BASESCU- TRAFIC DE ARMAMENT; continuare)

    Monica Macovei ar face bine sa-si tempereze vocalele “puseuri procuroristice” si sa-si foloseasca energia pentru a-si pune mental, in ordine, episoadele relatiei sale cu marea criminalitate organizata (de exemplu, parte a trocului tigari- armament) si momentele in care, dupa Operatiunea „Tigareta II”, facea vizite la sediul Grupului International de Protectie si Paza (GIPP)- aflat, in epoca, pe strada Turbinei nr. 21- cartierul Floreasca, Bucuresti.

    Monica Macovei ar trebui sa se abtina de la puseuri “procuroristice” si sa afle ca “zgomotul” nu distrage totdeauna atentia (sau, nu distrage atentia tuturor) de la implicarea celor carora vrea sa le acopere faptele penale de imensa gravitate (in cazul de fata, doreste sa distraga atentia de la Traian Basescu dar si de la diversi ofiteri- acoperiti sau nu- implicati in operatiuni de mare criminalitate transfrontaliera, de exemplu, in Operatiunea „Tigareta II”).

    Mult mai grav pentru Monica Macovei, in mod direct, este ca puseurile sale “procuroristice” foarte zgomotoase nu pot nici acoperi, nici distrage atentia de la legatura pe care a avut-o ea insasi, in 1998, cu Operatiunea “Tigareta II”.

    Inca de la inceput, Monica Macovei ar trebui invitata sa isi aminteasca, exact, ce cauta, in 1998, DUPA operatiunea Tigareta II, la sediul formei GIPP, din cartierul Floreasca?

    Daca Monica Macovei are indrazneala sa nege acele vizite din perioada mentionata- sau daca incearca sa “acopere” acest adevar prin noi puseuri procuroristice vocale- o anunt public ca exista persoane care au vazut-o si sunt dispuse sa depuna marturie in acest sens. Ca sa nu mai discutam de faptul ca „unele persoane” stiu- si sunt dispuse sa spuna- si ce se ascundea, de fapt, in spatele acelor „vizite intamplatoare si inocente” ale Monicai Macovei, la sediul GIPP, dupa Operatiunea „Tigareta II”

    La sediul (din epoca al) Grupului International de Protectie si Paza (GIPP)- apartinandu-i, formal, generalului Dumitru (Mitica) Iliescu- fusesera aduse, in secret, si descarcate cele 750 de baxuri de tigari “constatate lipsa” (dupa declansarea scandalului si a anchetei in Operatiunea “Tigareta II”) din totalul de 3000 de baxuri descarcate pe Otopeni militar, in noapte de 16/17 aprilie 1998 din avionul IL-76 care, apoi, fusese incarcat cu armament si care decolase catre zonele de conflict.

    Remember (pentru Monica Macovei):

    In 14 martie 1998, un anumit maior de la UM 0215 retinea la Eforie doua TIR-uri cu tigari sosite pe mare la Agigea si le preda sigilate Directiei Generale a Vamilor.
    Importatorul marfii era firma (SRI, acoperita) “Business Woman”.
    Proprietarul firmei (in acte) era sirianul Jamal al-Atm avandu-l ca partener pe Gheorghe Florica, fost sef al Garzii Financiare.
    Administatorul firmei si creierul contrabandei cu tigari era colonelul activ Gheorghe Dumitrescu, care il avea in legatura pe informatorul Al Atm.
    Avocat al firmei era Monica Macovei.

    In noaptea de 16/17 aprilie 1998, pe Otopeni militar a aterizat avionul IL-76, incarcat cu tigari. Tigarile au fost descarcate iar avionul, care a fost incarcat cu armament, a decolat catre zonele de conflict.
    Traficul armamentului catre zona de conflict era asigurat de Viktor Bout, iar incarcarea in siguranta a aeronavei, gararea, stationarea si decolarea au fost acoperite de Traian Basescu. Avionul IL-17 era operat de compania bulgareasca aflata, formal, sub conducerea lui Rumen Draganov (ofiter al serviciilor)- aflat in coordonarea lui Ioan Talpes, „extensie” GRU si ambasador la Sofia.

    Din cele 3000 de baxuri cu tigari existente initial (ca parte a trocului tigari- armament) si descaracate pe Otopeni militar au fost recuperate 2250.
    Restul de 750 baxuri au “disparut”- acestea reprezentand, de fapt, “partea” celor implicate in desfasurarea si incercarea de acoperire a episodului de trafic tigari- armament cunoscut ca Operatiunea “Tigareta II”.
    Intre beneficiari se numarau si cei care se ocupau de “legendarea” si acoperirea juridica a firmei Business Woman- avand-o ca avocat pe Monica M acovei.
    Iata legatura:
    La o saptamana dupa operatiunea Tigareta II, cand traficul a fost descoperit, tigarile apartinand firmei (acoperite a SRI) “Business Wiman”, al carei avocat era Monica Macovei, au fost scoase din depozitul Directiei Generale a Vamilor si transferate, in secret, intr-un depozit de langa Capitala de unde au fost introduce “in circuit”, prin asociere cu cele descarcate pe Otopeni militar, pentru a crea o diversiune menita a da impresia ca la Otopeni, in noaptea de 16/17 aprilie 1998, se desfasurase doar contrabanda cu tigari.
    Anchetarea trocului tigari- armament- incarcarea armelor in avionul garat in siguranta pe Otopeni militar si decolarea lui catre zonele de conflict- ar fi dus la depistarea implicarii unor ofiteri (acoperiti sau nu) ai serviciilor si direct la Traian Basescu (ministru al Transporturilor- cel care a garantat siguranta gararii, incarcarii si decolarii aeronavei pe si de pe Otopeni militar; TB era vechi colaborator al lui Viktor Bout – ex-ofiter GRU, traficant de armament, cel care a asigurat, si atunci, traficul armamentului catre zonele de conflict).

    Cele 750 de baxuri “lipsa” din incarcatura avionului IL-76 au ajuns, in nopatea de 16/17 aprilie 1998 la sediul (din epoca al) firmei GIPP- Grupul International de Protectie si Paza- apartinandu-i, formal, generalului Dumitru (Mitica) Iliescu, unde au fost descarcate. Sediul firmei GIPP (unde au ajuns, in noaptea respectiva, cele 750 de baxuri) se afla, repet, in cartierul Floreasca, strada Turbinei nr. 21 (sediul fiind intr-o casa inchiriata).

    Ulterior descarcarii celor 750 de baxuri, la sediul firmei GIPP din strada Turbinei nr. 21, sector 2 Bucuresti au aparut figuri interesante- printre care ofiteri SPP active, cu functii sau insarcinari importante – si Monica Macovei.

    Dupa ce scandalul Tigareta II a luat amploare, GIPP si-a mutat, discret, sediul. Initial a fost doar demontata firma metalica (avand insemnele si numele GIPP) aflata pe frontispiciul casei (motivandu-se ca ar fi fost daramata de o furtuna). Apoi, discret, au disparut si “locatarii” GIPP (si colaboratorii), inclusiv “obiectele” firmei. Sub aparenta mutarii (pentru care au fost folosite TIR-uri) au fost scoase din cladire si valorificate corespunzator si cele 750 de baxuri cu tigari provenind din Operatiunea „Tigareta II”.

    Ar fi interesant de aflat cat de “vocala” ar mai fi Monica Macovei, intru puseuri procuroristice, cand ar trebui sa isi justifice prezenta la firma GIPP- DUPA ce, la sediul mentionatei firme, fusesera descarcate, in secret, cele 750 de baxuri “gasite lipsa” in urma Operatiunii Tigareta II (trafic tigari- armament) desfasurata pe Otopeni militar in noaptea de 16/17 aprilie 1998.

Lasă un comentariu