Ovidiu Musetescu

A plecat dintre noi, mult prea devreme, Ovidiu Musetescu.

Ne-am intalnit ultima data in campania electorala si nu mi-a trecut o clipa prin minte ca era ultima data cand il vad pe acest om deosebit, un prieten bun si un extraordinar coleg in toate aceste momente agitate ale politicii romanesti, pe care le-am parcurs in ultimii 20 de ani.

mtl_01851

L-am cunoscut inca din primul sau an de mandat ca deputat, cred ca era 92, eram inca jurnalist. Am lucrat insa foarte mult impreuna in perioada 96-2000, cand eram amandoi secretari executivi ai partidului si ne ocupam de campania partidului si a dlui Presedinte Iliescu. 

Mi-e foarte greu sa-l evoc asa cum se cuvine pe acest om care, intr-un mod cumplit de nedrept, a devenit brusc amintire. Fie-ti tarana usoara, Ovidiu, si bunul Dumnezeu sa dea odihna sufletului tau minunat!

Transmit pe aceasta cale un gand de incurajare si compasiune mamei sale si intregii familii.

Publicitate

14 gânduri despre “Ovidiu Musetescu

 1. Doamna Corina Cretu am o intrebare: va intereseaza sa va las atasat pe blog o scrisoare deschisa catre Presedintele Americii Barack Obama legat despre situatia vizelor?
  Sa va faceti o idee daca e bine ce am scris.

  Multumesc frumos

 2. Pingback: A murit un tip de gasca: Ovidiu Musetescu | McGogoo’s Hell - Suburban philosophy

 3. A incetat din viata, tot prematur, si Radu Timofte. Dumnezeu sa-l odihneasca! Cuvintele sunt de prisos in fata acestor lovituri ale sortii…

  PS: Ilie, sunt curioasa in legatura cu scrisoarea deschisa privind situatia vizelor si te rog sa o postezi.

 4. Scrisoare deschisa Preşedintelui Barack Obama
  Programul de vize pentru romani

  Domnule Preşedinte Obama,

  Departamentul US al Securitatii Naţionale a semnat o declaraţie interimara cu România anul trecut in noiembrie in care se afirma ca se va permite romanilor sa se bucure de Programul american de vize (VWP).
  Semnarea declaratei a fost un indiciu clar al faptului ca România a arătat semne de a impartasi securitatea comuna si valorile de libertate cu România. Aceasta declaraţie a constituit o parte a unui proces necesar de a ajuta pe romani sa obtina acces de libera trecere in Statele Unite si sa devină membri ai Programului american de vize.
  După semnarea declaraţiei interimare Secretarul Departamentului US al Securitatii Naţionale, Michael Chertoff a declarat:
  „Laud guvernul roman pentru angajamentul la aceste intensificări ale securitatii si valoarea impartasita a libertatii noastre”. „Aceste realizări se construiesc pe relaţiile noastre strânse dintre naţiunile noastre si aduc mai aproape ziua in care cetatenii romani pot calatori fara viza,”
  Programul american de vize permite cetatenilor din tari specifice sa calatoreasca in USA fara viza. Programul a început acum 20 ani si întotdeauna a exclus România.
  Totuşi de ani întregi România si-a arătat devotamentul la interesul comun impartasit cu USA si fiind unul dintre aliaţii cei mai apropiaţi ai Statelor Unite din Europa de Est, mai ales in regiuni sensibile cum ar fi Marea Neagra. Acţiunea României vorbeşte clar despre angajamentul ei la parteneriatul cu USA.
  România a fost un partener al forţelor aliate in timpul Războiului din Golf, mai ales in timpul serviciului de preşedinte al Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite. România a fost activa in operaţiunile de păstrare a păcii in Afghanistan si a trimis trupe in Iraq după invazia condusa de Statele Unite.
  România a aplicat sanctiunile Statelor Unite împotriva Iugoslaviei. In ciuda divergentelor din Parlament si dintre populaţie, România a sprijinit NATO in campania Kosovo si a acordat acordul pentru ca NATO sa survoleze spaţiul roman. A fost prima tara care s-a inrolat in programul NATO de parteneriat pentru pace, mai târziu alăturându-se Nato in 2004.
  România este membru NATO si al Organizaţiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE) si Consiliului de cooperare Nord Atlantic (NACC).
  In 2005, Secretarul de stat al Statelor Unite Condoleeza Rice si omologul sau roman au semnat un pact istoric stabilind prima baza militară americana intr-o tara după Pactul de la Warsaw. Deţinerea Statelor Unite de baze lângă Marea Neagra – aducând forte din statele unite la distante apropiate de ţinte potenţiale in Estul Mijlociu si Asia Centrala – ar ajuta la „înlăturarea teroriştilor de pe strada” si la salvarea vieţilor omeneşti din toata lumea, a spus Rice joi. Ea a numit România „un prieten cu care impartasim valori comune”.
  Rice, salutând România ca „unul dintre cei mai buni aliaţi” ai Statelor Unite, a semnat un acord cu Ministrul Afacerilor Străine, Razvan Ungureanu.
  „Avem un partener de încredere in România pentru a reuşi sa facem mai mult apace in lume”, a spus Rice înainte de ceremonia de semnare in Palatul Cotroceni. „Acesta este un simbol al relaţiilor fructuoase”.
  Drept rezultat al acordului dintre România si Statele Unite, USA va stabili curând câteva facilitaţi militare pe teritoriul României.
  Pe 27.07.2006, Preşedintele Basescu al României a vizitat Casa Alba si s-a întâlnit cu Preşedintele USA, George Bush. Bush a vorbit despre cerinţele de viza USA pentru România, îndemnând Statele Unite sa renunţe la cerinţele de viza pentru cetatenii romani care vin in USA.
  In schimb, Noua Zeelandă a calificat cetatenii romani pentru acel program de viza inca din 30.07.2007.
  In ciuda „importantei”, „angajamentului”, si „parteneriatului” cu USA, percepţia este ca nu exista un indemn pentru programul de vize pentru romani de a-l pune in funcţiune, ca probabil procesul de legiferare ramane un fapt nu foarte aproape de prezent, fiind victima unui cerc vicios ca rezultat fiind acum o prioritate neimportanta a politicilor USA.
  Domnule Preşedinte, va cerem respectuos sa ne ajutaţi in derularea programului care ar putea sa grăbească procesul care ar permite cetatenilor romani sa facă parte din programul obţinerii de vize USA.
  Dumnezeu sa binecuvânteze America si pe cei care o apara.

  Ilie Cristescu

 5. În curând ne vom uita în jurul nostru şi nu vom mai recunoaşte pe nimeni. Personal sper să mă duc cu mult înainte de a nu mai cunoaşte pe nimeni din tinereţe.

 6. MISCAREA ROMANIA ALTFEL
  Comunicat

  Membrii fondatori ai Grupului de Initiativa anunta constituirea asociatiei civice Miscarea România Altfel, prescurtat Mi.R.A., având scopul de a promova generosul proiect „România Altfel” si programul strategic „România. O viziune pe 30 de ani” prin care Casa Regala a României propune propriul parteneriat istoric tuturor mediilor – politic, economic, administrativ, mass-media si civic – pentru o dezvoltare durabila a României. In acest sens, Miscarea România Altfel si-a stabilit urmatoarele obiective:

  Constientizarea si unificarea ideatica a tuturor asociatiilor, aliantelor, formatiunilor, organizatiilor si a membrilor societatii civile, indiferent de orientarile politice, pentru reformarea, purificarea morala si reconstructia din temelii a României moderne, europene.
  Mobilizarea energiilor pozitive ale natiunii române si polarizarea valorilor traditionale si contemporane în jurul celor mai morali si reprezentativi militanti pentru educarea si pregatirea congenerilor nostri, a tinerilor mai ales, în vederea reafirmarii fiintei nationale, a demnitatii si prosperitatii României.
  Adresa electronica Mi.R.A. este:http://tashy.ro/miscarea-romania-altfel/

 7. Pingback: PSD A PIERDUT DOI OAMENI CARE ŞTIAU FOARTE MULTE « Welcome to Roxania

 8. Pingback: O zi trista « Chirilă Bogdan

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s